Vlijmscherpe Jinek zegt jankieboe Kuzu waar het op staat: 'U moet gewoon wat kritiek dulden!'

Geen categoriefeb 17 2017, 11:00
Mediahater Tunahan Kuzu denkt altijd dat iedereen alleen maar tegen hem is, dus heeft Eva Jinek hem even moeten uitleggen hoe de realiteit ook alweer in elkaar zit.
Donderdagavond mocht DENK-opperhoofd Tunahan Kuzu zowaar zijn verhaaltje doen bij Jinek, waar er niet alleen uitgebreid werd ingegaan op het schandalige getrol met nepaccounts van DENK - waarop Kuzu slechts te melden had dat 'trollen niet de werkwijze van DENK is' - maar ook op de nogal precaire relatie tussen hem en de media.
Het moge duidelijk zijn dat wij hier bij De Dagelijkse Standaard niet bepaald enthousiast staan tegenover de plannen van DENK om Nederland in rap tempo te islamiseren, en dat betekent dan ook dat wij de partij hier vaak genoeg op aanvallen. Toch zou het teveel eer zijn om te zeggen dat zij hierop het monopolie hebben: ook Sylvana Simons, Mark Rutte en eigenlijk heel politiek Den Haag kan van ons een kritisch commentaar verwachten als ze met opmerkingen komen waarbij het eigenlijk journalistiek onwaardig zou zijn om daar niét kritisch op te reageren. Dat Kuzu hier meer dan gemiddeld aanspraak op maakt is zijn eigen schuld, en dat is iets wat meer media gelukkig goed lijken te zien.
Toch lijkt de DENK-voorman er heilig van overtuigd te zijn dat iedereen eropuit is om hem constant met kritiek te bestoken, puur en alleen omdat hij Tunahan Kuzu is. Ook daar schat hij zichzelf veel te belangrijk in, maar hij lijkt het nog te menen ook: zo uit hij bij Jinek zijn ongenoegen over zijn observatie dat men hem steeds zou aanvallen vanwege zijn Turkse achtergrond.
Daarbij zou ik kunnen zeggen dat dat geheel terecht is, juist omdat hij zichzelf en zijn partij ook telkens profileert als Nederturks en niet simpelweg als Nederlands. Dat hoef ik echter niet eens te doen, want Eva Jinek, die het gejank van Kuzu rondom de zogenaamde discriminerende media met gemene koppen over zijn persoon even helemaal zat was, kwam al met een prachtig antwoord op zijn gezeur:

Ik krijg ook weleens negatieve recensies. En dan kan je natuurlijk denken, dit is een hetze tegen mij, degene die de recensie schrijft vindt mij niet leuk, die neemt mij te grazen om allerlei onjuiste redenen, dat kan zijn hoe ik eruit zie, dat ik een vrouw ben, noem maar op. Je kunt daar eindeloos over doorgaan, je kunt ook zeggen: ik kies een openbare plek waar ik mijn werk verricht, dat geldt voor u, dat geldt voor mij, en laten we blij zijn in Nederland dat we kritische media hebben die ons volgen, het gaat echt niet alleen om DENK, iedereen wordt langs een kritische lat gelegd, en dit is de prijs die je betaalt. En dan wijzen met vingers en zeggen "wij worden onjuist bejegend".. er zijn echt wel genoeg mensen in Nederland die vinden dat er koppen worden geschreven die niet deugen!

Au: die zit! Ik kan niet zeggen dat ik doorgaans een fan ben van Jinek - wat zij gelukkig verder niét persoonlijk op zal vatten - maar hier heeft ze Kuzu gewoon eens keihard laten zien dat hij echt niet de enige is die hard wordt aangepakt als hij onzin verkondigt. Dus, als ik je een tip mag geven Kuzu, accepteer nu gewoon dat onzin van jou kant altijd zal worden beantwoord met kritiek van onze kant en deal with it: het is hier nu eenmaal niet het kritiekloze Turkije!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten