Vlijmscherpe Jinek zegt jankieboe Kuzu waar het op staat: ‘U moet gewoon wat kritiek dulden!’

Mediahater Tunahan Kuzu denkt altijd dat iedereen alleen maar tegen hem is, dus heeft Eva Jinek hem even moeten uitleggen hoe de realiteit ook alweer in elkaar zit.

Donderdagavond mocht DENK-opperhoofd Tunahan Kuzu zowaar zijn verhaaltje doen bij Jinek, waar er niet alleen uitgebreid werd ingegaan op het schandalige getrol met nepaccounts van DENK – waarop Kuzu slechts te melden had dat ‘trollen niet de werkwijze van DENK is’ – maar ook op de nogal precaire relatie tussen hem en de media.

Het moge duidelijk zijn dat wij hier bij De Dagelijkse Standaard niet bepaald enthousiast staan tegenover de plannen van DENK om Nederland in rap tempo te islamiseren, en dat betekent dan ook dat wij de partij hier vaak genoeg op aanvallen. Toch zou het teveel eer zijn om te zeggen dat zij hierop het monopolie hebben: ook Sylvana Simons, Mark Rutte en eigenlijk heel politiek Den Haag kan van ons een kritisch commentaar verwachten als ze met opmerkingen komen waarbij het eigenlijk journalistiek onwaardig zou zijn om daar niét kritisch op te reageren. Dat Kuzu hier meer dan gemiddeld aanspraak op maakt is zijn eigen schuld, en dat is iets wat meer media gelukkig goed lijken te zien.

Toch lijkt de DENK-voorman er heilig van overtuigd te zijn dat iedereen eropuit is om hem constant met kritiek te bestoken, puur en alleen omdat hij Tunahan Kuzu is. Ook daar schat hij zichzelf veel te belangrijk in, maar hij lijkt het nog te menen ook: zo uit hij bij Jinek zijn ongenoegen over zijn observatie dat men hem steeds zou aanvallen vanwege zijn Turkse achtergrond.

Daarbij zou ik kunnen zeggen dat dat geheel terecht is, juist omdat hij zichzelf en zijn partij ook telkens profileert als Nederturks en niet simpelweg als Nederlands. Dat hoef ik echter niet eens te doen, want Eva Jinek, die het gejank van Kuzu rondom de zogenaamde discriminerende media met gemene koppen over zijn persoon even helemaal zat was, kwam al met een prachtig antwoord op zijn gezeur:

Ik krijg ook weleens negatieve recensies. En dan kan je natuurlijk denken, dit is een hetze tegen mij, degene die de recensie schrijft vindt mij niet leuk, die neemt mij te grazen om allerlei onjuiste redenen, dat kan zijn hoe ik eruit zie, dat ik een vrouw ben, noem maar op. Je kunt daar eindeloos over doorgaan, je kunt ook zeggen: ik kies een openbare plek waar ik mijn werk verricht, dat geldt voor u, dat geldt voor mij, en laten we blij zijn in Nederland dat we kritische media hebben die ons volgen, het gaat echt niet alleen om DENK, iedereen wordt langs een kritische lat gelegd, en dit is de prijs die je betaalt. En dan wijzen met vingers en zeggen “wij worden onjuist bejegend”.. er zijn echt wel genoeg mensen in Nederland die vinden dat er koppen worden geschreven die niet deugen!

Au: die zit! Ik kan niet zeggen dat ik doorgaans een fan ben van Jinek – wat zij gelukkig verder niét persoonlijk op zal vatten – maar hier heeft ze Kuzu gewoon eens keihard laten zien dat hij echt niet de enige is die hard wordt aangepakt als hij onzin verkondigt. Dus, als ik je een tip mag geven Kuzu, accepteer nu gewoon dat onzin van jou kant altijd zal worden beantwoord met kritiek van onze kant en deal with it: het is hier nu eenmaal niet het kritiekloze Turkije!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. HW

  Als je die kop al ziet “het is een echte huilebalk” om te kotsen

  1. jennifer

   Niet alleen om te kotsen het is voor Nederland ook nog eens een levensgevaarlijk figuur ook nog. Snap niet dat zowat nog vrij rondlopen mag in dit land.

   1. loritta

    Ja, netjes voor een paar jaar opsluiten lijkt mij een goed plan.

 2. Wim

  Kijk eens naar zijn prachtige persconferentie en lees de verachtelijke commentaren in de Nederlandse media o.a. de NOS

  https://pauwnieuws.nl/news/314/media-zetten-zacht-zalvend-gesproken-persconferentie-donald-trump-weg-als-quot-tirade-quot-maar-ze-zijn-aan-verliezende-hand

 3. Ni28

  Alle partijen zijn met elkaar over eens. Naast Wilders moeten zij ook Kuzu niet waarmee die twee in een zak worden gegooid. En juist met Wilders zou er geen Kuzu zijn. Kuzu is product van de linkse partijen die hun eigen Golem hebben geschapen. De Nederlandse samenleving wordt steeds slechter en de linksen bevorderen eigenlijk het ontstaan vaan een islamitische staat in Nederland. Je kunt het beter lezen in de Elsevier in de bijdrage van Afshin Elian.
  http://www.elsevier.nl/nederland/blog/2017/02/verkiezingen-moeten-ook-gaan-over-de-nederlandse-identiteit-453643/

 4. Jantje

  Misschien kan de politiek, met name “kritisch” links, nu ook eens een keertje de onzin die in de Koran staat eens tegen een westers, verlichte meetlat aanhouden?
  Dan zouden ze zekere een aantal zetels terug winnen.

 5. Ni28

  Hij heeft wel iets van Mr. Bean vind ik, jammer voor Rowan Atkinson.

  1. jennifer

   Nee vind hem meer op dat vies oud mannetje lijken van de muppet show die op het balkon zat.

 6. Jroam

  Dat is inherent aan deze cultuur, dit soort ventjes.
  Provoceren zoveel als ze kunnen, mensen tegen mekaar uitspelen en als ze aangevallen worden het zielige domme typetje spelen.
  Goed meneer Kuszus, wilt zich inzetten voor het super ras turk!
  Waarom is dit varkens-lulletje dan in 1981 naar Nederland gevlucht?
  Vast niet vanwege het klimaat!
  Het mietje kon zich geen goed leven in zijn moederland opbouwen!
  Looser!
  Nu heeft hij geprofiteerd van Nederland maar blijkt toch verbonden met zijn turkije.
  Waarom vertrekt hij en met hem vele andere ontevreden islamietjes, omdat in hun vaderland ze niks zijn.
  Een risico lopen, omdat ze in dat fantastische turkenland geen sociaal opvangnet hebben.
  Sterker nog, als je het daar niet eens bent met de Erdogangbang, wordt je opgepakt.

  Nee de DENK poppetjes, zijn anti het westen.
  Maar missen de kloten om terug te gaan naar hun geboorte land.
  Incest meneer Kus-Zus, is zo’n irritant ventje als in de jaren tachtig op school (Rotterdam) Ruzie zoeken en bijten zij (zulke mietjes waren en zijn het) dan wilt men dat niet zien.
  Worden hun tanden uit hun muil geslagen brullen ze moord en brand en als het moet pijpen ze degene waarvan ze iets nodig hebben.
  Dit zijn verschrikkelijke mensen maar nog erger zijn de pvda Gewoon Link, de Sukkel Partij en d66.

  Ik voel me geen racist, in tegendeel; ik bestrijd racisten als Kuzu en alle landverraders die dit tuig een kans geven om te kunnen profiteren van het fascisme uit de zandbak!
  Landverraders zoals; de PvdA Gewoon Link, de Sukkel Partij, CDA, VVD en d66!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.