Wilders laat RTL Nieuws zien wie de baas is: “RTL verbreekt afspraak debat. Deelname afgezegd!”

Hij heeft nog gelijk ook. De afspraak was een debat tussen vier fractieleiders. Als RTL zich daar niet aan houdt is er geen reden voor hem op te dagen.

Het is doodzonde, maar Geert Wilders heeft het grote verkiezingsdebat van RTL Nieuws afgezegd. Dat debat zal op 26 februari plaatsvinden. Wilders had toegezegd erbij te zijn omdat het een debat zou betreffen tussen de leiders van de vier grootste partijen in de peilingen. Daarmee zou het overzichtelijk blijven… en natuurlijk zou het dan ook nog eens eigenlijk een debat worden over de vraag: wie moet de volgende premier van Nederland worden.

De afgelopen weken werd duidelijk dat RTL Nieuws het format wilde wijzigen omdat enkele favoriete linkse lijsttrekkers er anders niet bij mochten zijn. Kijk maar naar de peilingen. Zowel Wilders als Mark Rutte lieten weten dat ze daar totaal geen trek in hadden. Afspraak is afspraak. Het is leuk dat de leden van het linkse mediakartel graag een andere linkse lijsttrekker ook een kans willen geven, maar daar hebben zij natuurlijk lak aan.

Ongelooflijk genoeg trekt RTL zich daar niets van aan. Vandaag liet het blijkbaar weten aan de verschillende partijen die meedoen dat het format tóch gewijzigd wordt en dat er dus meer partijen bij mogen zijn. Dit terwijl het dus de afspraak was dat dit niet zou gebeuren en terwijl zowel Rutte als Wilders duidelijk maakten dat ze een wijziging niet zouden accepteren.

Het is nog even afwachten op Rutte’s reactie (het zou niemand verbazen als hij alsnog door de knieën gaat, de man is echt van rubber gemaakt), maar Wilders heeft al gereageerd. En ja, hij doet dat op de duidelijke wijze die wij van hem kennen:

RTL heeft nog niet publiekelijk bekendgemaakt welke partijen opeens toch een uitnodiging hebben gekregen, maar de kans lijkt groot dat het om PVV, VVD, CDA, D66 en GroenLinks… en mogelijk zelfs om de SP gaat. Dan heb je dus niet vier, maar minimaal vijf en mogelijk zelfs zes lijsttrekkers die lekker mee mogen doen.  En wie weet, misschien dat ze Lodewijk Asscher (PvdA) het debat óók nog wel proberen in te slepen. Hoe meer linkse zielen, hoe meer vreugd, wat het mediakartel betreft.

Maar goed, of er nou vijf, zes of zeven ‘genodigden’ zijn, Wilder heeft natuurlijk helemaal gelijk dat hij zich hier niet voor laat lenen. Het is heel naar voor de RTL Nieuws-redactie dat hun favoriete lijsttrekkers anders niet mee mogen doen, maar hé, dat was nou eenmaal de afspraak. Vier lijsttrekkers, dus ook maar vier keuzes. Als we de peilwijzer kijken, en dat is waarop RTL Nieuws de uitnodigingen zou baseren, dan zien we dat PVV, VVD, CDA en D66 het zouden redden, maar dat Jesse Klaver van GroenLinks buiten de boot zou vallen:

Screen Shot 2017-02-12 at 18.03.20

Met andere woorden, het lijkt erop dat het trucje van RTL Nieuws bedoeld is om Klaver, de nieuwe held van links Nederland, het debat alsnog binnen te loodsen terwijl hij daar helemaal geen aanspraak op kan maken.

Natuurlijk is de grote vraag nu wel of Rutte voor de verandering toch een ruggengraat zal blijken te hebben of dat hij uiteindelijk toch maar weer overstag gaat. Wilders heeft laten zien hoe je dat doet, afrekenen met ‘journalisten’ die zich niet aan hun woord houden. Nu is het aan Rutte om hetzelfde te doen.

UPDATE:

Bevestigd: er zijn ondanks de glasheldere afspraken niet vier, maar vijf partijen uitgenodigd. GroenLinks is het debat tóch ingesmokkeld door RTL Nieuws.

Leuk geprobeerd natuurlijk, maar zo kun je geen zaken met elkaar doen. De afspraak was dat er vier partijen een uitnodiging zouden ontvangen. Klaver had af moeten vallen. Dat RTL zich niet aan de eigen afspraken houdt is inderdaad een prima reden voor Wilders om het hele circus maar af te zeggen en lekker van het (echte) Carnaval te gaan genieten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. zomaar

  tuurlijk heel de media heeft deze groenlinkse kleuter op het schil geheven !!, ondenkbaar voor links . dat hij niet mee mag spelen .

  1. jennifer

   Hierop hoeft RTL niet trots te zijn dat ze dit doen, en hun afspraak verbreken die eerder gemaakt is, e dat alleen om een partij als GroenLinks, die voor mij onvergetelijk te veel bloed aan de handen heeft. Ik zal niet vergeten als kiezer waar deze partij toe in staat is als het om verkiezingen gaat. De moord op Pim Fortuin staat nog goed in mijn geheugen gegrift,ook al is het inmiddels 15 jaar geleden. Hoe kan men als omroep hier aan voorbij gaan en deze gifgroene links extremistische partij voorrang geven op hoe het hoort te zijn zo n debat voor de verkiezingen. We krijen dan alleen weer een hoop links geleutel te horen waar de PVV weer van dingen wordt beschuldigd die niet waar zijn,zo werkt RTL wel mee met het in stand houden van de leugen wat in Nederland regeert.

   1. Thijs

    Tuurlijk meisje ! Alles komt door links. Je bent best dom. Ben je vergeten wie er is weggelopen tijdens de onderhandelingen tussen VVD CDA en gedoogpartner PVV ?

    Weet jij waar extremistisch voor staat ? De PVV is in vele zaken extremistische, mag dat dan wel ?

    Waarvan wordt de PVV beschuldigd ? Ik ga graag in discussie. Noen 2 zaken waarvan de PVV wordt beschuldigd…….

    1. Two Ravens Black Kettle

     Beste Thijs

     Je bent best dom
     Ik ga graag in discussie.
     U beschuldigt de PVV van extremisme, kunt U mij voorbeelden geven ?

     (inzake Uw opgeworpen vraag; bent U par blue of hebt U de farce van de Politieke rechtbank onlangs gemist).

    2. jennifer

     Nogmaals voor jou hier, je hebt het hier niet tegen een meisje druiloor,en dat jij juist de persoon hier bent die dom is, is inmiddels wel duidelijk, dat dit een leugen is wat je hier vertelt was al langer bekent maar werd deze week nog eens duidelijk bewaarheid wie het kabinet Rutte 1 heeft laten vallen. Dit is een opgezet cordon sanitair geweest van Rutte en het CDA. Dit heeft het CDA deze week zelf maar toegegeven dat dit toen zo gegaan is, maar velen wisten dit al maar het moest verzwegen worden. Dat hun met de PVV een smerig politiek spel gespeelt hebben snapt iemand als jij dan schijnbaar niet met je domme uitspraken hier. En als je het over extremistisch wil hebben moet je bij de links extremistische groep Groen Links zijn, die weten precies hoe zo wat functioneert dat wisten ze 15 jaar terug ook al toen ze in opdracht de moord op Pim Fortuin lieten plegen. Dus als je hier iets te zeggen hebt informeer je eerst eens naar de waarheid voor dat je hier dom links ligt te zwetsen.

     1. Thijs

      De moord op Fortuyn is en blijft een zwarte dag. Wie af wat je ook bent je mag zeggen wat je wilt. Het Calimero gedrag van Rechts Nederland is stuitend.

      Wat mijn opvalt is als er iets wordt gezegd over de PVV wat niet meer is dan een mening is de wereld te klein. Als de rechterlijkmacht die in Nederland neutral is de PVV op de vingers tikt zijn het neprechters.

      Nu lees ik ook hier dat het rechtssysteem een farce is. Die beoordelen doen als het goed is hun werk onafhankelijk. Als dat niet in het straatje past van het elecotoraat van de PVV is de wereld te klein.

      Altijd maar wijzen als iets niet zo gaat als gedacht, dan maar links de schuld geven. Dat je de moord op Fortuyn linkt aan de politieke partij Groen Links is een gewaagde uitspraak. Heb je bewijzen ?

      Vergeet ook niet dat Wilders uit de VVD is gestapt in zijn tijd van de VVD was hij niet tegen ontwikkelinkshulp, had hij geen problemen met de Europese Unie, en heb ik ook niks gehoord over de munt de euro.

      PVV is voor vrijheid van mening waarom kan dan niemand lid worden van de PVV.

      Stel de pellingen gaan uitkomen ! Waar haalt Geert al die mensen vandaan die het land gaan reden ? Zijn er mensen die in het kabinet Wilders 1 willen plaatsnemen namens de PVV ?

     2. zomaar

      @Thijs , persoonlijk denk en verwacht ik dat Folkert.van. de .Graaf eerder GroenLinks stemmen zal , dan b.v op de PVV.

      tja dan de gerechtelijke macht betreft .

      http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2017/02/het-is-een-illusie-dat-rechtspraak-geen-politiek-bedrijft-451405/

      in dit artikel kan ik mij wel vinden , daarbij om op de zitting zonder blikken of blozen ,te stellen dat iedere identiteit !, en dus inwoner van een land , een ras vertegenwoordigt om de aangeklaagde toch maar veroordeeld te krijgen gaat mij te ver !.

      zeker daar jaren geleden Maxima in de pers verkondigde dat de Nederlandse identiteit niet bestond , dus in heel de wereld is de bevolking van elk land een apart ras , alleen de Nederlander is geen ras .

     3. zomaar

      @Thijs “Vergeet ook niet dat Wilders uit de VVD is gestapt in zijn tijd van de VVD was hij niet tegen ontwikkelinkshulp, had hij geen problemen met de Europese Unie, en heb ik ook niks gehoord over de munt de euro.”.

      een partijleiding kan veranderen , zelfs kan men zichzelf verloochenen , door hun standpunten niet na te komen , tja als je het er dan niet meer mee eens bent ,of je voelt je niet meer thuis bij zo een partij, stap je uit.

      “PVV is voor vrijheid van mening waarom kan dan niemand lid worden van de PVV.”.

      tja dat is een vraag die bij links nogal dwars zit , het is een vereniging met bestuur , ben je niet met het bestuur van deze vereniging eens steun je deze niet ,is geheel vrijblijvend dacht ik zo.

      “Stel de pellingen gaan uitkomen ! Waar haalt Geert al die mensen vandaan die het land gaan reden ? Zijn er mensen die in het kabinet Wilders 1 willen plaatsnemen namens de PVV ?”.

      hier hoef jij je geen zorgen om te maken , ik denk eerder dat , dat de zorg is van het bestuur van deze vereniging , immers jullie links maakt zich ook geen zorgen om de democratie (en dus de wens en voorkeuren van de burgers ) .

      en laren wij eerlijk wensen zitten er nu echt knappe (capabele) koppen in die anderen partijen ?, ik dacht van niet , nu niet en nooit hebben capabele zitting genomen in deze partijen , als ik terug kijk!!, ze hebben van ons land een zootje gemaakt niemand heeft ooit verder gekeken dan hun vier jaar!!.

     1. loritta

      Ja, perfect en heel duidelijk stukje, hoe het nu echt gegaan is met de val van Rutte 1.

      Het CDA was de partij die zich NIET aan hun beloftes voldeden!!! CDA was de brekende partij.
      Afspraak is afspraak toch!!

    3. swetsnek

     Man man wat kun jij zeiken wildernis niet weg gelopen was een samenspel van vvd en cda lul

 2. Wim

  De Britse krant The Sunday Times
  schrijft dat de Duitse politicus Martin
  Schulz enorme geldbedragen uitgaf als
  voorzitter van het Europees Parlement
  (EP).Uit onderzoek,dat met Der Spiegel
  is gedaan,blijkt dat hij zich ook
  schuldig maakte aan vriendjespolitiek.

  Schulz is sinds kort de lijsttrekker
  voor de SPD in Duitsland.Als voorzitter
  zou hij werknemers en politici in het
  EP regelmatig hebben getrakteerd op
  dure etentjes.Volgens de krant gaf hij
  hen hoge functies,ook wanneer dat
  volgens de regels eigenlijk niet kon.

  Sinds Schulz lijsttrekker is loopt de
  SPD volgens de peilingen in op de CDU.

 3. zomaar

  en zie deze koptekst suggereert heel iets anders !!.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27606491/__Wilders_zegt_af_voor_debat_RTL__.html

  “Geert Wilders zegt af voor ‘premiersdebat’ RTL”.

  waarna links Nederland ,zonder verder te lezen waarom!!, begint te roeptoeteren dat hij te laf is om de confrontatie ,met Rutte , Buma, en manneke Pechtholt aan te gaan!.

  en deze aantijging gaan wij de aankomende weken , hier nog veel lezen van onze linkse opponenten , onder anderen @Beukman , @Gus , enz .

  om zo de discussie dood te slaan .

  1. Wim

   Natuurlijk is er geen flikker meer aan met dit debat, de angel is er uit. Het wordt een links koortje boe zingend richting Wilders. En naar Rutte toe zo goeie hebben wij nog nooit gehad. Maar wat heeft dit debat nog voor zin als de linkse stemmers op de VVD gaan stemmen.

   1. jennifer

    Helemaal niets meer en het zal er dan ook oh zo ondemocratisch als wat aan toe gaan. Voor mij als kiezer zal het nu zeker niets meer veranderen wat ik ga stemmen en dat is en blijft de PVV wat ze ook voor leugens zullen gaan vertellen dan. Jammer dat ze niet lezen kunnen hoe een echte PVV stemmer over dit denkt.

 4. Wim

  Geert is nu eenmaal de man van afspraken en geen linkse speelbal.

 5. Wim

  DEN HAAG – Het premiersdebat van RTL dat zou plaatsvinden op zondag 26 februari is geschrapt, nadat zowel Geert Wilders (PVV) als Mark Rutte (VVD) zich had afgemeld. Wilders liet zondagmiddag via Twitter weten het niet eens te zijn met de opzet van het debat, omdat er – in tegenstelling tot wat was afgesproken – niet vier, maar vijf lijsttrekkers waren uitgenodigd.

 6. Two Ravens Black Kettle

  RTL het treurig broertje van de Staatsmedia. Veel politiek correcter dan het baasje van de RTL bestaat er niet, vandaar dat ie altijd mag aanschuiven bij het Noord-Koreaan/Amsterdams Radio1. PC-tranenkanalen voor mensen met het intellect van een koffieschoteltje en de eigenwaarde van een zeem.
  Ome Geert is de enige politicus van formaat.

  Snotneus Klaver. De nieuwe held van de progressieve zelf-islamiseerders en middeleeuwen-verheerlijkers.
  Volgens snotkleus Klaver, baas van Groen Links is er nog genoeg ruimte in NL voor de middeleeuwen. Grutto’s en ander groen spul kunnen verrekken van deze alles-onder-het-beton-“Ik Ben Niet Grutte Groen Maar islam-Groen’ liefhebber.

  Natuurlijk wil het onnozele snotterig PC-broertje van de PO, RTL, dit vederlicht zweefvliegtuigje in hun PC programma.

  PO en de RTL, Blauwdrukken, de carnavalekse een eeneiige tweeling, inteelt, op originaliteit staat de doodstraf, wie kan 1 wezenlijk verschil (behalve financiering) tussen beide hersenspoel-instituten aangeven ?

  1. Floris

   Het is te triest voor woorden dat zelfs een commerciële omroep op de hand van links is.

   De eerste nieuwslezer van RTL was…

   …JEROEN PAUW.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Vroeger luisterde ik braaf naar Radio 1. Ik vond dat mijn taak. Het beluisteren van de vijand. Het ontmaskeren van hun eindeloze leugens en doofpotten. Na Charlie Hebdo heb ik het opgegeven.
    Waren Charlie niet ‘islamofobisch (lees: ongegronde angst voor hun moordenaars)’ dan hadden ze nu over deze aardkloot rond gehuppeld.
    Volgens Marijnissen lag het aan de Joden en de dienstdoende staatspropagandist/ideoloog van dienst knikte goedkeuren.

    Enfin
    RTL
    RTL is van niets te onderscheiden van hun PC-broertje. Laf, eenzijdig, boven hun burelen gebeiteld: Ignorance is strength, freedom is slavery, islam is vrede.
    Het was RTL die ome Geert aan de politieke rechtbank uitleverde.
    Dat noemde ze onafhankelijke nieuwsgaring.
    Het was RTL die wees en lachte toen ie werd ingerekend
    “A Job well done”

    RTL als verklikker, aanklager en rechter. Een miezerige club van zelfingenomen zelfbevlekkers.

 7. Peter Selie

  De ingrediënten voor een burgeroorlog in Nederland zijn aanwezig
  De komst van vreemdelingen met andere normen en waarden brengt agressie met zich mee. De ingrediënten voor een burgeroorlog in Nederland zijn aanwezig. Dat schrijft Renzo Verwer vandaag in een opiniestuk in Het Parool.

  lees verder: http://www.parool.nl/parool/nl/30700/OPINIE/article/detail/4161774/2015/10/12/Het-is-volkomen-logisch-wat-in-Woerden-is-gebeurd.dhtml

 8. toetssteen

  Wilders heeft groot gelijk. Drie tegen één is misschien nog te doen, maar vier of vijf, dat wordt een soort tribunaal waar de aangeklaagde bij voorbaat schuldig is. (vooral aan het hebben van een andere mening, foei!).
  Nu mogen ze fijn elkaar doorzagen….. of een coalitie voorbereiden. Mja, ik trap er niet in. Als u het kleurpotlood niet op een rondje van de PVV kunt zetten, doe het dan aub op FVD.

  1. Nederland-op1

   FvD absoluut!

 9. nienke

  Geef Wilders groot gelijk om het af te zeggen.
  RTL. pfff. trachten Wilders even een oor aan te naaien met hun vies links spelletje.

 10. Two Ravens Black Kettle

  Het frappante is dat in een zindelijk opererend bedrijf een clown die een potentiele kijkers hit zou doen sneven subiet de straat op zou worden getoeterd.
  Gezichtsverlies, verlies aan inkomen
  Echter
  RTL is geen zindelijk bedrijf maar een voorspelbaar PC-Gedachtenorgel en dus zal de talentloze (maar PCorrecte)Clown bewierookt worden.
  Of zoals Pieter Klein zou zeggen: Geert Wilders = Auschwitz en wij adviseren Snotneus Klaver of een andere VVD-achtige partij (zoals PvdA, D’66, de club van Snotneus, CU en het EUSSR-idolate CDA)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.