Agressieve Nederturken veranderden vannacht Rotterdam in een slagveld

Geen categoriemrt 12 2017, 8:00
Zoals inmiddels wel bekend is, heeft Nederland afgelopen nacht de Turkse minister Kaya geweigerd om een toespraak te houden in Rotterdam, en haar daarna richting Duitsland begeleid. Veel Nederturken waren het niet eens met die zet, en hebben in ruil daarvoor het centrum van Rotterdam in één grote puinhoop veranderd.
We kunnen het hebben over Turkse vlaggen, over het scanderen van Turkse leuzen, over het ontrollen van posters van president Erdogan of het maken van de Wolvengroet. We kunnen het hebben over het veelvuldig schreeuwen van de islamistische strijdkreet Allah Akbar of het uitmaken van Nederlandse regeringsvertegenwoordigers voor nazi's. Maar dat is denk ik niet nodig: die daden spreken voor zichzelf.
Waar ik echter nog wél even de aandacht op wil richten nu de zon weer opkomt, is het onacceptabele slopen van een hele binnenstad omdat je het ergens niet mee eens bent.
https://twitter.com/mjhvanessen/status/840731450148286465
Het is aan de ene kant namelijk fascinerend dat deze mensen denken dat ze wérkelijk aan de goede kant staan, terwijl ze stoeptegels uit de straat rukken en die naar de hoofden van de politie slingeren. Alsof de politie de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije veroorzaakt heeft. Maar meer dan fascinerend is het eigenlijk ook gewoon ziek: geweld is uit den boze, en zéker richting onze heldhaftige bewakers van de openbare orde.
https://twitter.com/mjhvanessen/status/840730594019594240
Wat extra zuur is, is dat het centrum van Rotterdam rondom de Westblaak nu is veranderd in één grote bende, met overal vertrapte flyers, gesloopte stoepen en losgerukte stenen. En de ME heeft niemand gearresteerd. Dat wil dus zeggen: er is straks geen rellende jonge Turk over om de kosten van deze volledig uit de hand gelopen demonstratie op te verhalen. De Nederlandse belastingbetaler mag er derhalve straks voor zorgen dat alle stenen worden verwijderd, dat alle beschadigingen weer worden hersteld en er extra vegers op pad worden gestuurd om al die Erdogan-stickers van de straat te plukken.
https://twitter.com/mjhvanessen/status/840740855375941634
Het is misschien teveel gevraagd van de Nederturkse gemeenschap om wat meer kritisch denkvermogen te vragen omtrent besluiten van de Turkse overheid. Maar wel kunnen we vaststellen dat er geen excuus mogelijk is het voor het veranderen van een stadscentrum in een regelrechte ravage. Ik hoop dat wat Turkse demonstranten dan ook met schaamrood op de kaken wakker worden vanochtend, voor hun vandalisme en straatvervuiling van afgelopen nacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten