Agressieve Nederturken veranderden vannacht Rotterdam in een slagveld

Zoals inmiddels wel bekend is, heeft Nederland afgelopen nacht de Turkse minister Kaya geweigerd om een toespraak te houden in Rotterdam, en haar daarna richting Duitsland begeleid. Veel Nederturken waren het niet eens met die zet, en hebben in ruil daarvoor het centrum van Rotterdam in één grote puinhoop veranderd.

We kunnen het hebben over Turkse vlaggen, over het scanderen van Turkse leuzen, over het ontrollen van posters van president Erdogan of het maken van de Wolvengroet. We kunnen het hebben over het veelvuldig schreeuwen van de islamistische strijdkreet Allah Akbar of het uitmaken van Nederlandse regeringsvertegenwoordigers voor nazi’s. Maar dat is denk ik niet nodig: die daden spreken voor zichzelf.

Waar ik echter nog wél even de aandacht op wil richten nu de zon weer opkomt, is het onacceptabele slopen van een hele binnenstad omdat je het ergens niet mee eens bent.

Het is aan de ene kant namelijk fascinerend dat deze mensen denken dat ze wérkelijk aan de goede kant staan, terwijl ze stoeptegels uit de straat rukken en die naar de hoofden van de politie slingeren. Alsof de politie de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije veroorzaakt heeft. Maar meer dan fascinerend is het eigenlijk ook gewoon ziek: geweld is uit den boze, en zéker richting onze heldhaftige bewakers van de openbare orde.

Wat extra zuur is, is dat het centrum van Rotterdam rondom de Westblaak nu is veranderd in één grote bende, met overal vertrapte flyers, gesloopte stoepen en losgerukte stenen. En de ME heeft niemand gearresteerd. Dat wil dus zeggen: er is straks geen rellende jonge Turk over om de kosten van deze volledig uit de hand gelopen demonstratie op te verhalen. De Nederlandse belastingbetaler mag er derhalve straks voor zorgen dat alle stenen worden verwijderd, dat alle beschadigingen weer worden hersteld en er extra vegers op pad worden gestuurd om al die Erdogan-stickers van de straat te plukken.

Het is misschien teveel gevraagd van de Nederturkse gemeenschap om wat meer kritisch denkvermogen te vragen omtrent besluiten van de Turkse overheid. Maar wel kunnen we vaststellen dat er geen excuus mogelijk is het voor het veranderen van een stadscentrum in een regelrechte ravage. Ik hoop dat wat Turkse demonstranten dan ook met schaamrood op de kaken wakker worden vanochtend, voor hun vandalisme en straatvervuiling van afgelopen nacht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. EvG

  Dat bewijst maar weer eens het gelijk van links: de integratie is goed gegaan. /sarcasme modus uit

  1. Top

   En ik vind de resolute reactie van uit Brussel ook geweldig! Dat de EU zo fantastisch achter ons is gaan staan en alles met Turkije heeft opgezegd. Of? Heb ik het nu verkeerd?

 2. HaZ

  Vernielen zit nu eenmaal in de aard van deze relschoppers, meer zijn het niet. Heeft niets te maken met politiek maar alles met het in groepsverband ontwrichten van de nederlandse samenleving. Uit alle hoeken en gaten komen ze te voorschijn om te schreeuwen en te slopen. Groot compliment voor het optreden van de politie en de beslissingen genomen door de overheid.

 3. Tguard

  De campagne van Wilders is begonnen? Wat een ongelooflijk dom volk en voor wat? om een dictator nog meer macht te geven. Scheit niet op het bord waar je van vreet lieve medelanders.

  1. hans-e-pans

   Allemaal de schuld van Wilders. Een opzetje met de Israëlische geheime dienst. Sarcasme hoor!

 4. Ritter

  Jaren terug (en nu Geert Wilders) heeft Pim Fortuyn al voor de vijfde colonne gewaarschuwd maar werd door de politieke elite en hun vriendjes in de media weggehoond en belachelijk gemaakt.

  Niet ISIS of andere jihadistische groeperingen zijn een fundamenteel gevaar voor Europa maar de massale (vaak illegale) immigratie is het echte gevaar voor Europa.

  Europa zal niet fundamenteel veranderen door aanslagen maar wel door massa immigratie van moslims die voor grote demografische veranderingen zal zorgen die Europa fundamenteel zal veranderen.

  Demografische veranderingen zijn in veel gevallen onomkeerbaar. Kortom, de massa immigratie uit vooral de islamitische landen zal Europa verder islamiseren.

  Weet u hoe de toekomst van Europa eruit zal zien als de stroom immigranten uit de islamitische landen niet word geremd?

  Steden met wijken vol werkloze moslims, volgebouwd met moskeeën waar gefrustreerde, onaangepaste moslims hun “nieuwe thuis” hebben gevonden en waar religieus fanatisme, criminelen en een gewelddadige houding ten opzichte van niet-islamitische autoriteiten de norm is en waar de politie haar gezag heeft verloren.

 5. Marija

  Stomme turken, die zich laten ophitsen door een dictator uit een ver land.

  1. giel

   ze zijn verward omdat ze niet meer precies weten we ze zijn .daardoor worden ze onzeker en belanden in een door een minderwaardigheidscomplex gevoede islamitische slachtofferrol en voelen zich dan plots gewaardeerd als een volsmenner schreeuwlelijkerd ze zijn staatsburgers noemt. en hup daar gaat ie weer vlaggetjes uit de kast ,gezellig samen zijn ,men hoort weer ergens bij.

 6. ikweetwatikwil

  Wat in Turkije of Marokko normaal is, is hier niet normaal. Maar ze brengen het hier wel heen. Zijn ze daarom hier heen gekomen? Ze zeggen Nederlanders te zijn. Is dat alleen om geld te vangen? Hun daden zijn Turks of Marokkaans en daar zit Nederland niet op te wachten. Cultuur verschil. Hulde voor de politie.

 7. giel

  als zo een soort iets in Turkije was gebeurt tegen Erdogan wat was er dan gebeurt ? het enige wat deze lieden hier bevalt is de verzorgingsstaat en welvaart, en nu langzaam hun islamitische waarden het laten overnemen. er moet ingegrepen worden anders is het game over.

  1. NoDoubt

   De reactie van Erdogan gaf geen pas om Nederland te vergelijken met fascistisch en Nazi.
   en zich erop beroepen dat we al 400 jaar goede betrekkingen hadden. Door deze verhouding met krachtige woorden in een keer te vernietigen, zegt veel over hoe hij denkt over deze relatie. Het komt niet bij hem op dat het Nederland menens was. Het blijkt ook dat een van de ambasadeleden van Nederland al vanaf september al niet welkom was. De democratie in Tukije na Attaturk glijdt steeds verder af naar een Islamistisch land waar kerk en staat niet gescheiden zijn.

   1. jennifer

    Heeft Attaturk toch gelijk gekregen met zijn woorden dat Islam gif voor de mensen is, en een rottend kadaver.Hij zou zich omdraaien in zijn graf als hij kon zien wat er van Turkije terecht gekomen is.

 8. Syntha

  NU kun je zeggen dat het begonnen is.

  En de politie heeft niemand gearresteerd. Komt me bekend voor.

  Werk aan de winkel voor de volgende regering. Stem LINKS totaal weg, want dit is pas het begin!!

 9. poldi

  Het is tenenkrommend om te zien hoe het linkse wangedrochten bolwerk Joop.NL in tegenstelling met het AD, Telegraaf en andere media nauwelijks aandacht besteed aan deze gebeurtenissen.
  Maar ja, ook logisch want dit is allemaal zeer pijnlijk voor al die multiculti knuffelaars.

 10. DidiA

  Welnee…. dat tuig ligt hier heus geen nacht van wakker…. Die zitten ’s nachts bijelkaar met het beramen van plannen hoe ze nog meer rotzooi kunnen trappen…. In ons land. niet in Murkije…..

 11. monach

  Het is wel duidelijk. Nederlands laatste hoop is Geert Wilders

  1. Christian Wouters

   Ik heb nog nooit iemand zich Rus of Amerikaan horen voelen zoals de Nederlandse Turken wel doen. Beetje nadenken met je gifmengpraktijken.

   1. Christian Wouters

    Dit is een antwoord op een valse vergelijking van nsb-er Osewoudt. Althans, volgens WF Hermans zelf.

 12. buitenbeentje

  Het woord Nederturk is hier niet op zijn plaats, gewoon turk is hier voldoende.
  Gelukkig zijn degenen die het moeten schhonmaken vaak Turken, dus ruimen ze toch nog hun eigen rotzooi op.

 13. swetsnek

  Komen ze vandaag terug ? ,Rotzooi opruimen ?

  1. Osewoudt

   Natuurlijk, de Feyenoord hooligans kwamen ook altijd de volgende dag alles weer opruimen.

   1. Christian Wouters

    “Onze Feyenoord-supporters” bedoel je? Neuh, die betalen belasting. Het zijn geen hardwerkende drugswitwassers en belasting-ontduikers met maar een doel: oplichten en terug naar Turkije.

 14. swetsnek

  En nou eens kijken waar het volgende debat over zal gaan hahahaha,zal mij benieuwen.

 15. jennifer

  Deze terroristen mag je zeker geen nederturken noemen. Het zijn Turken en blijven het ook.Als ze zich ook maar iets Nederlands gevoeld hadden en iets met Nederland als hun land hadden, zouden ze zich niet verlaagd hebben tot dit. Dus het woord nederturken dient men onmiddellijk te schrappen voor dit volk. Ze verdienen het niet eens meer om in dit land aanwezig te zijn en te profiteren van de vrijheid en het sociale stelsel in dit land, dus oprotten rot volk zou het moeten heten voor hun en niet anders.

 16. Marija

  Ben je in de gelegenheid, kijk vandaag dan naar Buitenhof,
  zal vlijmscherp zijn met Hiddema.

 17. Osewoudt

  Er zijn nogal wat Nederlanders die zich meer verbonden voelen met Trump en Putin dan met onze eigen democratisch gekozen bestuurders.

  Ik bedoel maar.

  1. Vabis

   Ja logisch, dat is geen moslim ongedierte.

   1. jennifer

    Daar zeg je het goede, dit is wat wel meer mensen denken inmiddels.

 18. giel

  taleb had er om te beginnen niet 1 daar toe moeten laten

 19. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Erdogan maakt voor de PVV!!

 20. Uilenspiegel

  De ene dag zijn ze hoogst verontwaardigd dat je ze ziet als turk (hé, ik ben hier geboren, weet je wel.Ik ben ook een Nederlander). De volgende dag staan ze te schreeuwen dat Erdogan hun president is. Dom of schizofeen?

  1. jennifer

   Och maak er toch hersenloos van dat past beter bij al die inteelt die daar stond te schreeuwen.

   1. Christian Wouters

    Je verwisselt Turken en Berbers. Vraag een rechtse gynacoloog eens naar de monsters die zij baren. Velen vluchten naar een baan in een provincie-ziekenhuis.

  2. Janalb

   Beide, maar voonamelijk debiel, achterlijke klootviolen.

 21. Christian Wouters

  Waar was grote duider met neptitel Frans Timmermans eigenlijk.

  Heerlijk hoe hier al die neppers voor gaas gaan. Geen wiskunde, geen volksvertegenwoordiger. Links is mammoetwet. De rot waar alles mee begon.

  Inferieur zoekt inferieur. Ik zie Timmermans nog wel onthoofd worden omdat hij ineens zelf schuldig wordt bevonden aan de vliegramp in Oekraine. De route niet willen veranderen omdat dat slecht afstraalt op de relatie met dat primitieve land.

  De Limburgse vetlap zal dan wel vet en alcohol spuiten uit de hals in plaats van bloed. De smeerlap is een vloek voor de mensheid. En zeik niet jullie over dat onthoofden want jullie juichten in stilte allemaal de Franse Revolutie toe.

  1. jennifer

   Nou daar hebben ze dan toch een heel scherp bijl voor nodig, bij die dikke kop van hem.

 22. Duckday

  Vreemd iemand die roept Minder Minder slaat de hele politiek op tilt Voorgedrukte aangiftes Burgemeesters wethouder Tweede kamer lopen mee in Protest Rechters draaien over uren want die persoon moet er aan geloven Maar hier hoor of zie je geen optocht van de Politiek geen voorgedrukte aangiften Nee de bevolking mag de schade betalen en de dader worden weer in de watten gestopt Waar is de politiek na de 17 hoor je niks meer en is er handje geklapt

 23. Janalb

  Na de italianen en de portugezen kwamen de Turken naar Twente om in de textiel industrie te werken. Ik was toen een tiener maar kwam ze regelmatig tegen in de kroeg, dronken een biertje samen, de taal was natuurlijk een probleem maar het waren zulke aardige mannen. Later lieten ze Hun vrouwen overkomen dat waren die kopvodden-secreten, maar nog Niets Aan de hand.
  Ze kregen kinderen en toen begon het al een beetje uit de hand te lopen maar ok, het ging nog. De 3e generatie maakt er echt een zooitje van rotzooi is het
  En Ik wil graag Alle Turken die Hun Turkse paspoort Niet af geven op een Schip naar Hun z.g. Vaderland terug sturen, echter Erdogan wil ze Niet terug.
  Achterlijk, boerenlullenvolk.

 24. zanger-ton

  AFSCHAFFEN DAT 2 PASPOORTENBELEID. wat doen die jongelui daar? opkomen voor hun land???? NEE, alleen maar teringzooi schoppen en de boel vernielen.

  1. Libero7

   @zanger-ton, en dan? Krijgen we dan minder teringzooi?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.