CU-GoedMensch Segers: “McDonald’s is net de PVV: je denkt dat het lekker is, dan zit je met de gebakkeren peren”

Haha, wat een leuke vergelijking Gert-Jan! Echt hi-la-risch.

ChristenUnie-lijsttrekker Gert-Jan Segers — die in het verleden bekendstond als een redelijk conservatieve man, maar die onder druk van zijn partij net zo knallinks is geworden als, zeg, de SP — zegt dat mensen die op de PVV stemmen daar later spijt van zullen krijgen. Volgens hem is de PVV namelijk net de McDonald’s: “Dat je even denkt dat het lekker is en vervolgens zit je met de gebakkeren peren.”

Dat is wat hij gisteravond tegen Tijs van den Brink zei:

Een bijzonder sneue opmerkingen, en wel om meerdere redenen. Ten eerste word ik er een beetje moe van dat gevestigde partijen te pas en te onpas afgeven op de PVV. Toen die partij van 2010 tot 2012 het kabinet met VVD-CDA gedoogde deed Wilders het eigenlijk gewoon prima. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij zich als echt lid van een regeringscoalitie anders zal gedragen. Als we naar het beleid van toen kijken zien we dat het gewoon echt rechts was. Nee, de PVV veranderde Nederland niet in een fascistische heilstaat. Dat zal ook niet gebeuren als Wilders’ club dit keer de grootste wordt.

Daar komt bij dat het wellicht hip en leuk is om af te geven op de McDonald’s, maar dat dit bedrijf duizenden mensen in dienst heeft in Nederland… en er ook nog eens om bekend staat dat het buitengewoon goed omgaat met zijn werknemers. Al die mensen hadden anders in de bijstand gezeten. Nu kunnen ze voor zichzelf en hun gezin zorgen, en hebben ze uitzicht op een betere positie bij het bedrijf als ze hun werk goed doen. Nee, het voedsel van de McDonald’s is over het algemeen niet bijzonder gezond, maar de impact die dit bedrijf heeft op onze economie en werkgelegenheid is dat wél. Juist een politicus zou daar dankbaar voor moeten zijn.

Tenslotte is Segers wel de laatste die hoog van de toren mag blazen. Hoewel zijn partij maar een paar zetels in de Tweede Kamer heeft is de ChristenUnie één van de belangrijkste steunpilaren van het nachtmerriekabinet Rutte II. Als Segers en zijn vrienden het kabinet niet met enige regelmaat gesteund hadden was het jaren geleden al gevallen, wat natuurlijk geweldig nieuws geweest was voor Nederland. Maar nee, zij hielden deze onzalige regering staande en zijn daar nog trots op ook.

Als er iemand spijt zou moeten hebben van zijn stem dan is het de ChristenUnie-kiezer uit 2012. PVV-kiezers, daarentegen, hebben precies gekregen van Wilders wat ze wilden. Dat kunnen CU-kiezers niet van zichzelf zeggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Wim

  Dat zou je eerder denken als je even lekker in de kerk zit er daarna buiten weer het echte leven in komt.

 2. Ni28

  Als mensen die geen humor hebben grappig willen zijn eindigt het altijd met een flop. Wat is het verschil tussen een burger en een hamburger? Ham, hahaha, net verzonnen, ik zou zo bij de CU kunnen!

 3. Floris

  De CU is voortgekomen uit onder andere het GPV, dat was een zuiver rechtse partij, een soort SGP.

  Dat dat is omgeturnd tot een linkse partij (met uitzondering van enkele conservatieve standpunt op issues als abortus en euthanasie) is tekenend voor de verlinksing van Nederland sedert de omwentelingen van de jaren 70.

  Zelfs, godbetert, de EO is links.

  Wanneer houdt deze nachtmerrie op?

  1. Beukman

   @Floris
   Die nachtmerrie van jou wordt nog erger op het moment dat je wakker wordt, en je je realiseert dat de termen links en rechts niet meer echt van deze tijd zijn, en dus hun functie als handvat hebben verloren om politiek anno 2017 te duiden. Er zijn wel meer partijen die standpunten hebben die vroeger rechts zouden zijn bevonden, en tegelijk andere die men ooit als links beschouwde.
   Overbekend voorbeeld: de PVV.

   1. Anna

    Beukman. Het is anno 2017 Islam of behoud Joods/christelijk.
    Islam heeft angst gebracht naar het Westen.

 4. Gustaafff

  D66, CU en SGP hebben het kabinet gesteund bij bepaalde akkoorden en niet overeind gehouden, @Michael.

  1. zomaar

   wel degelijk @Gus , had dit kabinet geen steun gekregen van deze drie , dan was het al twee jaar gelden gevallen .

   beter opletten

 5. Nasrani

  Dat is de reden dat ik jaren geleden, als consequent GPV stemmer, ben over gestapt naar de SGP. De CU is idd een zeer linkse partij geworden die zijn afkomst heeft verloochend.

 6. Ome Ga

  Eigenlijk een wettische engerd, die Segers. De werkelijke openbaring van Zijn genade (niets met het linkse, godloze en destructieve gelukszoekers-beleid te maken!), het ware Gospel heeft hij nog niet echt ontvangen, laat staan begrepen en dat hij er naar leeft en spreekt! Paulus zei vreselijk ‘vertoornd’ tegen de (weer wettische) Galaten: “Jullie ontzettend domme Galaten, wie heeft jullie betoverd (gr. gedemoniseerd)?!” Jullie geloven een gospel (blijde boodschap) wat geen gospel is. Wow wat een statement.

  1. J.C.

   @Ome Ga

   “Paulus zei vreselijk ‘vertoornd’ tegen de (weer wettische) Galaten: “Jullie ontzettend domme Galaten, wie heeft jullie betoverd (gr. gedemoniseerd)?!” Jullie geloven een gospel (blijde boodschap) wat geen gospel is”

   Sta mij toe uw fantastisch geciteerde statement enigszins aan te passen:
   Paulus zei vreselijk ‘vertoornd’ tegen de (weer wettische, maar islamknuffelende) CU: “Jullie ontzettend domme CU, wie heeft jullie betoverd (EU/Zeus)?!” Jullie geloven een gospel (de in 2005, tegen de wil van 62% van het Nederlandse volk, door het CDA met een leeg inlegvelletje doorgedrukte EU Grondwet) wat geen gospel is.

 7. Beukman

  “Ten eerste word ik er een beetje moe van dat gevestigde partijen te pas en te onpas afgeven op de PVV. ”

  Na een jaar of tien mogen we de PVV onderhand toch ook wel rekenen tot de gevestigde partijen?
  Overigens geeft de PVV óók te pas en te onpas af op andere partijen, en dat is logisch: een protestpartij ontleent haar identiteit voor een belangrijk deel aan stelling nemen tegen andere partijen. Kijk naar DENK, die andere protestpartij.

  Wat Segers betreft: je kan het met hem eens of oneens zijn, maar de vergelijking is effectief: “Trap er niet in”, is wat hij wil zeggen.

  1. Anna

   Beukman. Trap niet in de CU Gert Segers politiek. Deze partij werkt mee aan de ondergang van heel Europa. Deze christelijken missen iedere vorm van toekomstvisie.Zij buigen diep voor de wil en eisen van de islam die nooit maar dan ook nooit van zijn bestaan ook maar een minimeter heeft ingeleverd voor de Joods/christelijk cultuur/religie. De knieën van Gert Jan Segers zijn al versleten door al zijn buigingen. Durft hij ook nog kritiek te uiten op de aangever Wilders en vele anderen die met zware beveiliging en een kogelvrij vest moet rondlopen vanwege moslims. Onze democratie en rechtsstaat worden ondermijnd door de islam. Segers is stekeblind.

 8. Anna

  Jammer Gert Jan Segers dat de islam wel onderscheid maakt. Wilders waarschuwt en vertelt de Nederlandse bevolking de realiteit. CU wil niet praten over de gevolgen van islam, asielzoeker, veiligheid, immigratie. asielkosten en immigratiekosten. CU laat ieder jaar de bevolking van Nederland oplopen. Dat zal volgens Elsevier in 2060 op 30 miljoen mensen uitkomen waarvan een op drie islamiet. Segers moet eens uitleggen wat dat gaat betekenen voor de Nederlandse bevolking op sociaal,financieel, cultureel en religie gebied. Nog niet gesproken over de islam die volgens Frits Bolkestein “niet verenigbaar met westerse liberalisme”. En dat “Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst ontbreken in islamitische wereld”. Islam versterken door bevolkingsaanwas zal leiden tot meer islams wil en eisen. Koran roept op tot gebruik van geweld, doodsbedreigingen en moord. Zolang er mensen zich niet vrij kunnen bewegen vanwege kritiek op de islam is deze religie levensgevaarlijk. CU Gert Jan Segers is grote veroorzaker van de ondergang van onze Joods/christelijke cultuur en de neergang van Nederland. De Joden vertrekken al omdat ze worden bedreigd door moslims. Angst voet de boventoon. CU Segers moet eens goed bij zichzelf te rade gaan. Wilders waarschuwt en vertelt de realiteit. CU veegt alle ellende uit angst voor de gevolgen van die islam onder het tapijt.

  1. Gustaafff

   “CU wil niet praten over de gevolgen van islam…”

   Segers geeft keiharde kritiek op de islam: “ik weet dat de islam donkere kanten heeft”. “Radicale islam bestrijden”. Dit is weliswaar buiten het artikel gehouden, maar is te zien in het filmpje.

   1. Floris

    En dat noem jij keiharde kritiek?

    whoehahahaha.

    1. Gustaafff

     @Floris, kritiek op de islam is riskant voor een SGP-er of CU-er. D66 is er meestal als de kippen bij om het christendom dan ook weer eens te prikken.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Gustaafff
      Als Segers bang is voor D66, dan is hij geen knip voor zijn christelijke neus waard!

     2. Gustaafff

      Toen de SGP opperde geloofsbelijdenissen van moskeeën te verbieden, suggereerde de PvdA en D66 het klokgelui ook maar af te schaffen, @cmsuijkerbuijk. Een beetje islamkritiek zorgt voor een hoop christenhaat.

   2. Anna

    Gustaaf. Heeft hij dat gezegd jonge, jonge die Segers hoe durft ie. Heeft hij vast nachten van wakker gelegen. Stel dat hij wordt behandeld zoals cartoonisten, journalisten, cabaretiers,columnisten,schrijvers,opiniemakers, politici, enz,enz,enz, die worden beperkt in hun vrijheden en vrijheid van meningsuiting door moslims. Het is de islam die angst veroorzaakt en bevolking hun vrijheden en vrijheid van meningsuiting ontneemt. Mensen zoals Gert Jan Segers willen daar uit angst voor die islam niet voor uitkomen. Ze pakken liever de heer Geert Wilders dat is makkelijker en dan hoeven ze niet op de islam problemen in te gaan. In werkelijkheid zijn het lafbekken en huichelaars.

 9. Nasrani

  Segers maakt een klassieke fout. Je kunt onderscheid maken tussen radicale en gematigde moslims. Je kunt geen onderscheid maken tussen radicale en gematigde islam. De islamitische ideologie is niet in gematigde vorm verkrijgbaar. Het is een duivelse en anti-christelijke ideologie die altijd strijd zal blijven voeren voor wereld overheersing. Wie dat nu nog durft td ontkennen heeft geen goede kijk op de gebeurtenissen in de wereld op dit moment. De Christenvervolging is nog nooit zo heftig geweest als nu. Daarom is het zo ontzettend erg dat mensen die zich Christelijk noemen het opnemen voor de islam! Segers zou zich moeten schamen.

  1. Floris

   Geheel met je eens, Nasrani.

   De linkervleugel binnen het christendom, alsmede de grote christelijke middenpartijen in Europa, en inmiddels ook het Vaticaan, denken de islam te kunnen appeasen.

   Dat is een grove misvatting. Het getuigt van een schromelijk gebrek aan inzicht in wat islam in essentie is: een oorlogsreligie.

   De appeasementpolitiek die het westen in het begin ten aanzien van de nazi’s hanteerde heeft miljoenen levens verwoest. De nazi’s waren niet te appeasen en dat is de islam ook niet.

 10. Ni28

  Christelijke partijen zullen nooit islam als geloof bestrijden. Het zou een open kaart zijn om in vervolg de christendom te bestrijden, dat is de enige ware reden. Uit dat oogpunt zullen zij nooit een geloof bestrijden hoe erg ook die is.

  1. Floris

   Je hebt gelijk.

   “Wim van de Camp (CDA): Helaas Mevrouw, in een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik dan voor de Islam als bondgenoot van het Christendom.”

   http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/04/wim-van-de-camp-cda-de-islam-is-onze-bondgenoot/

   Wat deze OLIEDOMME man niet begrijpt is dat de ‘liefde’ niet wederzijds is. De islam zal het jodendom en het christendom nooit en te nimmer als bondgenoot zien maar als vijand. Christenen als Segers en Van de Camp halen het Paard van Troje binnen.

  2. Mart

   Tòch hebben ze de Ortodoxse kerk zowat uit oost europa verdreven,maar nu durven de islam niet echt aante pakken…in tegendeel,zie de paus een slijmen.

  3. Ali Yas

   Ni28: “Christelijke partijen zullen nooit islam als geloof bestrijden. Het zou een open kaart zijn om in vervolg de christendom te bestrijden”

   Die angst van christelijke partijen is niet ongegrond. Er zijn genoeg Nederlanders die vinden dat ze met het christendom nog een appeltje te schillen hebben. Die zullen een wetsvoorstel voor het afschaffen van islamitische scholen gebruiken om eerst christelijke scholen af te schaffen (en daarna de islamitische toch maar niet).

 11. zomaar

  ach gut laat ik dat nu met het CU hebben , de verhalen en voornemens Rouvoet (de kinderschaamhaar teller !, zit in het christelijke als ik het goed begrepen heb ) had ook hele mooie verhalen en voornemens , die een eind richting PVV gingen , oke niet zo grof staat niet voor een christelijk persoon , dus zalvend.

  toen hun Gert-Jan, als ik geloven mag wat hij vertelde , heeft hij karenlang in Egypte gewoond en moet dus denk ik iets van de islam en het gedrag van moslims afweten , zeker van de fijn gelovige moslim , hier noemen wij ze radicaal .

  afin nu heb ik met regelmaat reportages gezien , hoe de christenen in dat land leven moeten , door de overheersing van de moslims of islam klinkt beter .

  dus begrijp ik niet dat hij wel Wilders aanvalt , en de moslims hier en waar ook ter aard bejubeld !, zeker daar hij toch weten moet , zijn gezegde was hij is daar ambassadeur geweest (ik heb het vermoeden dat hij op onze kosten daar in een resort geleefd heeft waar hij de ware moslim nooit tegen gekomen is ) , en dus niet de voor ons radicale islam gelovigen .

  hier krijg ik een vieze smaak van in de mond , dat een christenen zijn geloofsgenoten afvalt en kiest voor anderen , omdat dat zo hoort binnen onze Geo-sociale democratie .

  1. Syntha

   Inderdaad, het tegenovergestelde van Christelijk..

 12. Watchman

  Niveautje weer… Als Wilders een soortgelijke grap had gemaakt over Asscher, waren hier maar liefst 15 minuten aan gewijd in het achtuurjournaal, inclusief commentaar van Ron Fresen in Den Haag, Lidwien Gevers voor het huis van Asscher en Xander van der Wulp in gesprek met Maurice de Hond over wat dit met de peilingen zou doen.

 13. Syntha

  De ledenlijst van de NWO. Ooit gezien? McDonnie staat daar ook bij. En meerdere bedrijven en personen….

  Voor de rest: hetzelfde oude, doorzichtige gezeur….

 14. Babaji538

  Ik heb het niet nodig, om mijn imago
  op te vijzelen.
  Ik zou niet weten, waarom.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.