Cultuurontkenner Pechtold: “Toen Maxima de Nederlandse cultuur niet kon vinden beschouwde ik dat als een compliment”

Ja, dat is niet verrassend Alex. Weet je waarom niet? Omdat je een cultuurontkenner bent.

Alexander Pechtold laat voor de goede orde zijn politiekcorrecte veren maar eens goed zien aan het land. De verkiezingen komen er immers aan, en hij hoopt dat hij daardoor de grootste op links kan worden. Op zicht is dat natuurlijk bepaald geen onlogische combinatie. Net als Pechtold heeft links namelijk niets met de Nederlandse cultuur.

Een vast Nederlands symbool is er volgens de democraat niet.

“Als je aan mensen op straat vraagt wat typisch Nederlands is, dan krijg je veel verschillende opmerkingen. Toen Máxima zei: ik heb dé Nederlander niet gevonden, vond ik dat een compliment. Ze zei: kijk eens wat een prachtige, veelzijdige samenleving. Sommigen zagen dat als een belediging. Ik niet”, aldus Pechtold.

Vervolgens komt hij met de idioterie dat immigranten om “Nederlands” te worden, of in ieder geval te integreren, naar school moeten gaan, een baan moeten zoeken, en zich aan de wet moeten houden. En dan komt hij met de drogreden die verder niemand verkondigt: “Dat betekent niet dat je verplicht boerenkool moet eten.”

Maar wie zegt dan van wel, Alexander? Ah juist, helemaal niemand. Critici van massa-immigratie vinden niet dat nieuwkomers boerenkool met worst moeten eten, maar dat ze de taal leren, productieve leden van de maatschappij worden, en kernwaarden omarmen als individuele vrijheid, de gelijkheid van man en vrouw, en religieuze tolerantie, en niet achterlijk met Turkse vlaggen lopen te zwaaien in hartje Amsterdam als Fenerbahçe kampioen van Turkije wordt. Daarnaast eisen we dat mensen die naar Nederland komen onze tradities respecteren, zich niet afzetten tegen, zeg, Zwarte Piet en Sinterklaas, en net doen alsof ze blij zijn dat ze in ons land wonen. Als ze dat doen zijn meer dan welkom.

Als je Pechtolds uitspraken leest zie je dat hij het daar helemaal niet mee eens is. Al die punten — kernwaarden omarmen, tradities met rust laten — dat zijn zaken die hij niet belangrijk vindt. Nieuwkomers mogen hun vrouwen thuis best achter het aanrecht dwingen en boos worden op hun kinderen als die ‘het geloof’ afvallen. Dat vindt Alex prima. Zolang ze hun vrouw of kind niet slaan (of erger) zal hem dat worst zijn.

Nee Alex, dat is dus niet goed. Dat betekent namelijk dat die mensen een cultuur op zich gaan vormen in Nederland; dat ze een kolonie vestigen waarin hun oude culturele waarden centraal staan. Dat is nou juist het grote probleem waar veel Nederlanders zich grote zorgen over maken; dat nieuwkomers zich misschien wel aan de wet houden, maar dat ze zich in ieder ander opzicht gedragen alsof ze nog in het Midden-Oosten wonen. Nieuwkomers zijn welkom, ja, maar het is niet te veel om van ze te verwachten dat ze zich aanpassen aan Nederland, en niet Nederlandse buurten aanpassen aan hún normen en waarden en tradities.

Het is werkelijk ongelooflijk dat een man als Pechtold nóg steeds niet begrijpt dat het immigratie- en integratiedebat in feite hierom draait. En dat is natuurlijk precies waarom we ten koste van alles moeten voorkomen dat a) deze man premier wordt en b) hij zelfs maar mee mag doen aan een nieuwe coalitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Wim

  Vreemd dat zij een oordeel had over onze cultuur terwijl haar cultuur bestond om tegenstanders uit het vliegtuig te gooien.

  Berlin. Die Kosten für Aufnahme, Unterbringung und Versorgung von Asylbewerbern sind für 2016 wohl höher als erwartet. Das legen zumindest Zahlen des Wissenschaftlichen Dienstes des Bundestages nahe. Die Daten liegen bis jetzt aber nur aus Bayern, Schleswig-Holstein, Hessen und Berlin vor. „Die Zahlen des Wissenschaftlichen Dienstes aus vier unterschiedlichen Bundesländern zeigen: Wenn man die Kosten auf alle Bundesländer hochrechnet, werden 2016 wohl rund 23 Milliarden Euro für Migranten und Flüchtlinge aufgewandt worden sein“, sagte Bundestags-Vizepräsident Johannes Singhammer (CSU) der Zeitung „Die Welt

 2. HaZ

  In een debat werd Pechtold eens een miezerig mannetje genoemd en dat is een waarheid als een koe. Hij is in staat om ons nationale erfgoed te verkwanselen en ter meerdere eer en glorie van Pechtold een schotelantenne op zijn woning te plaatsen om mee te huilen met de allochtone wolven in het bos. Een eurofiel pur sang die zelfs zijn eigen moeder zou inzetten op de weddenschap dat Europa en de EU het allesomvattende
  vierde rijk gaat worden. Zo’n miezerig mannetje moeten we niet willen in A. de politiek,
  B.Onze regering, C.Als Minister president, D. Als vertegenwoordiger van de EU. Dat hij de lijst D666 trekt zegt veel over die partij.

 3. Ni28

  Pechtold bewijst met dit uitspraak dat het een cultuurbarbaar is. Hij verafschuwt dus met andere worden alle mensen die voor Nederland belangrijk zijn geweest. Deze uitspraken zijn niet handig vooral voor jonge mensen. Wat een miezerig mannetje. Dit persoon wilt zich premier van alle Nederlanders noemen. Nederlanders? Nou ja van wie dan ook, het is toch niet belangrijk.

 4. Peter Selie

  “Het is werkelijk ongelooflijk dat een man als Pechtold nóg steeds niet begrijpt dat het immigratie- en integratiedebat in feite hierom draait.” Nou neem het maar van mij aan dat dhr. Pechtold donders goed weet waar Abraham de islamitische mosterd vandaan haalt. De 150 Tweede Kamerleden zijn bijna allemaal hoogopgeleide en intelligente lieden die ondersteund worden door lobbyisten en een klein legertje adviseurs, ze wenten deksels goed wat er speelt in de Nederlandse, multiculturele maatschappij, maar het is een keuze van Pechtold en ook hij heeft een eed van geheimhouding afgezworen bij zijn aantreden als nieuw Kamerlid. De reguliere politiek heeft een dubbele agenda wat betreft de islamisering van Nederland, welke beoogt is en een diepe buiging voor de plannen van het Coudenhove-Kalegie project om de nationalistische ideeën van de Europese natie-volkeren te vernietigen. Pechtold is niets meer dan een islamist zonder baard of snor in een driedelig pak een islamitische wolf in schaapskleren.

 5. jennifer

  Als je de linkse politicus inmiddels geloven moet mag je als Nederlander niet eens meer van je eigen cultuur houden. Wat doen deze politicus nog in dit land, dat ze toch met hun multi aanhang snel vertrekken naar een land waar de cultuur hun dan wel aanstaat. Je gaat als Nederlander toch niet op een politicus stemmen die niets met zijn eigen land heeft. Hoe dom is die pechknol eigenlijk om met zijn niet Nederlandse uitspraken te denken dat een echte Nederlander nog op deze landverrader gaat stemmen dan.

 6. HW

  Ik voel mij als geboren Nederlander in mijn hemd gezet door deze arrogante klootzak.
  Wie is Pechtold dan wel. Hij wil de premier worden van alle Nederlanders, maar dan wordt hij het niet, want die zijn er volgens hem helemaal niet.

  Die man praat wartaal en heeft blijkbaar helemaal geen weet van Nederland, laat staan weet van de Nederlanders. Dit kan ook niet anders als je niet verder komt dan Den Haag en Amsterdam.
  Dan heb je het over Hollanders en die hebben nog nooit geweten dat ze maar een klein deel van Nederland vertegenwoordigen, die denken nog steeds dat zij alleen Nederland zijn. Grote bek en geen inhoud, hetgeen voor Alexander ook opgaat.

  1. corfo

   God moge verhoeden dat deze jankbek, Pechtold, óóit premier van NL zal gaan worden.
   Deze man verkwanselt het gehele land, nou hoeft hij daar niet zo héél veel meer voor te doen, het meeste hebben Rutte en Asscher al gedaan, geholpen door het CDA.

 7. Wim

  De vraag is, is Pechtholt een NSB’er. Kort gezegd een land en cultuur verrader.

 8. corfo

  Maxima kon de Nederlandse cultuur niet vinden, zegt Pechtold. Ik weet zeker dat zij niet goed heeft gezocht ! Maar ach, als je niet verder zoekt dan in al die paleizen, buitenhuizen en boten van de Kon.Famielje dan vind te natúúrlijk geen NL-cultuur, immers zij stammen allemaal vanuit het buitenland, Rusland, Duitsland, Engeland enz.

 9. HaZ

  Doe ik mijn voordeur open en staat daar iemand met een folder van D66 in zijn hand. Ik geef aan dat in deze straat alleen maar Nederlanders wonen en wijs hem de route naar de allochtonenstraat. Daar was ie al geweest en ook weggestuurd……..

 10. Syntha

  Hm. Wanneer Maxima de Nederlandse cultuur en DE Nederlander niet heeft gevonden, is ze daarin niet goed opgevoed in het Koninklijk huis.

  En IETS zegt me, dat daar geen splintertje van waar is..

  1. jennifer

   Geloof het ook niet maar zegt veel over deze knol toch, dat hij maxima voor zijn verkiezingsstunt moet gebruiken.

   1. Syntha

    Hmmmmmm koolraap met een sausje…of was het nou knolraap?? Het een vind ik lekker, van het ander word ik onpasselijk…;-)

 11. Adriaan

  Het grappige is dat ik Pechtold al bij zijn aantreden een slinkse, gluiperige man vond. Hij kwam toen al onsympathiek over. Hij bevestigt dit telkenmale. Deze man kun je ook niet serieus nemen. Hij ontvangt van mij regelmatig mails, waar ik op zijn minst een antwoord verwacht. Uiteraard heb ik nooit een mail terug gekregen.

 12. Janalb

  Had Je anders verwacht van deze debiel ? Dit creatuur spoort voor geen meter, zit constant met zn vochtige ogen bij de praatprogrammas en doet net of hij snapt waar het over gaat. Zeer middelmatig ventje, eigenlijk een zeer Dom ventje.

 13. Floris

  Maxima is “ingeburgerd” door Andrée van Es (GroenLinks). Beatrix wilde dat zo, want Beatrix is de vleesgeworden salonsocialist.

  Dus Maxima zei toen gewoon wat haar was voorgekauwd en waarvan ze dacht dat haar omgeving het graag wilde horen.

 14. nomis

  Al eerder gezegd: Hij had in 40-45 moeten leven,had ie constant met een natte plek in zijn broek gelopen!!!!
  De meest walchelijke man op dit moment,in de regering,verkoopt zijn moeder nog, om zich bij de gestapo in Brussel te voegen!!
  Die kale npo neet,F wester,kan zich ook bij Pechthold melden,sinds gisteravond,wat een verachtelijke misbaksel!!!

 15. Gustaafff

  Alexander Pechtold is samen met Yasser Klaver een cultuurbarbaar.

 16. nienke

  Onze cultuur bestaat niet volgens deze veilingmeester maar de cultuur van de moslims accepteert hij wel.
  Deze afschuwelijke veilingmeester verkoopt ons land voor een stuiver als het hem uitkomt.
  Nooit dit walgelijke mannetje als Minister- President.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.