Cultuurontkenner Pechtold: "Toen Maxima de Nederlandse cultuur niet kon vinden beschouwde ik dat als een compliment"

Geen categoriemrt 11 2017, 18:00
Ja, dat is niet verrassend Alex. Weet je waarom niet? Omdat je een cultuurontkenner bent.
Alexander Pechtold laat voor de goede orde zijn politiekcorrecte veren maar eens goed zien aan het land. De verkiezingen komen er immers aan, en hij hoopt dat hij daardoor de grootste op links kan worden. Op zicht is dat natuurlijk bepaald geen onlogische combinatie. Net als Pechtold heeft links namelijk niets met de Nederlandse cultuur.

Een vast Nederlands symbool is er volgens de democraat niet.

"Als je aan mensen op straat vraagt wat typisch Nederlands is, dan krijg je veel verschillende opmerkingen. Toen Máxima zei: ik heb dé Nederlander niet gevonden, vond ik dat een compliment. Ze zei: kijk eens wat een prachtige, veelzijdige samenleving. Sommigen zagen dat als een belediging. Ik niet", aldus Pechtold.

Vervolgens komt hij met de idioterie dat immigranten om "Nederlands" te worden, of in ieder geval te integreren, naar school moeten gaan, een baan moeten zoeken, en zich aan de wet moeten houden. En dan komt hij met de drogreden die verder niemand verkondigt: "Dat betekent niet dat je verplicht boerenkool moet eten."
Maar wie zegt dan van wel, Alexander? Ah juist, helemaal niemand. Critici van massa-immigratie vinden niet dat nieuwkomers boerenkool met worst moeten eten, maar dat ze de taal leren, productieve leden van de maatschappij worden, en kernwaarden omarmen als individuele vrijheid, de gelijkheid van man en vrouw, en religieuze tolerantie, en niet achterlijk met Turkse vlaggen lopen te zwaaien in hartje Amsterdam als Fenerbahçe kampioen van Turkije wordt. Daarnaast eisen we dat mensen die naar Nederland komen onze tradities respecteren, zich niet afzetten tegen, zeg, Zwarte Piet en Sinterklaas, en net doen alsof ze blij zijn dat ze in ons land wonen. Als ze dat doen zijn meer dan welkom.
Als je Pechtolds uitspraken leest zie je dat hij het daar helemaal niet mee eens is. Al die punten -- kernwaarden omarmen, tradities met rust laten -- dat zijn zaken die hij niet belangrijk vindt. Nieuwkomers mogen hun vrouwen thuis best achter het aanrecht dwingen en boos worden op hun kinderen als die 'het geloof' afvallen. Dat vindt Alex prima. Zolang ze hun vrouw of kind niet slaan (of erger) zal hem dat worst zijn.
Nee Alex, dat is dus niet goed. Dat betekent namelijk dat die mensen een cultuur op zich gaan vormen in Nederland; dat ze een kolonie vestigen waarin hun oude culturele waarden centraal staan. Dat is nou juist het grote probleem waar veel Nederlanders zich grote zorgen over maken; dat nieuwkomers zich misschien wel aan de wet houden, maar dat ze zich in ieder ander opzicht gedragen alsof ze nog in het Midden-Oosten wonen. Nieuwkomers zijn welkom, ja, maar het is niet te veel om van ze te verwachten dat ze zich aanpassen aan Nederland, en niet Nederlandse buurten aanpassen aan hún normen en waarden en tradities.
Het is werkelijk ongelooflijk dat een man als Pechtold nóg steeds niet begrijpt dat het immigratie- en integratiedebat in feite hierom draait. En dat is natuurlijk precies waarom we ten koste van alles moeten voorkomen dat a) deze man premier wordt en b) hij zelfs maar mee mag doen aan een nieuwe coalitie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten