Daar gaan we: aanval bij Pauw & Jinek op Rutte was al “weken van tevoren voorbereid”

Het was geen toeval dat Mark Rutte de ene na de andere beschuldiging naar zijn hoofd geslingerd kreeg bij Pauw & Jinek.

Kijk, kijk. Hoe meer er bekend wordt over hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Pauw & Jinek — het ultralinkse programma van de NPO — hoe duidelijk wordt dat deze mensen hun programma misbruiken om linkse propaganda te maken. Zoals wij steevast zeggen: de NPO is het meest prominente lid van het linkse mediakartel. Ze ‘berichten het nieuws’ niet, maar gebruiken goedkope trucjes om de publieke opinie te beïnvloeden. Daarbij moeten rechtse politici het keer op keer ontgelden.

De Telegraaf komt vandaag met een groot artikel over de aanvallen die Mark Rutte te verduren kreeg bij Pauw & Jinek. Hoewel Jeroen Pauw net doet alsof hij het ook niet zag aankomen dat de uitzending een ware hetze zou worden blijkt de waarheid anders te zijn:

Secretaris Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging, een van de vragenstellers, laat weten „een paar weken van tevoren” te zijn uitgenodigd door het televisieprogramma…

Hoewel de voorbereidingen al wekenlang gaande waren is Rutte pas maandagmiddag rond vier uur geïnformeerd over de komst van de boze Groningers. „Wij hebben niet één appeltje met meneer Rutte te schillen, maar een hele kist met appels”, waarschuwde Kleijer iets over vieren bij de regionale omroep.

Natuurlijk verdedigen Jeroen Pauw en Eva Jinek zich door te stellen dat Rutte en van tevoren van op de hoogte was gesteld, maar die informatie werd hem heel kort voor de uitzending pas gegeven. Op dat moment kon hij natuurlijk niet meer terug — tenminste, zo zal hij dat zelf ervaren hebben en dat zal de gedachte van de NPO ook geweest zijn. Daarom wachtten ze zo lang; nu kon hij er niet meer onderuit en moest hij het zich maar laten welgevallen.

Het is dieptriest, maar het is ook typerend voor het mediakartel. Dat begint zich steeds meer te misdragen. In het verleden hielden ze de schijn van onpartijdigheid nog enigszins op, maar tegenwoordig hebben ze hun masker echt afgelegd. Het zijn radicaal-linkse propagandisten, en daar zijn ze nog trots op ook.

Nu is het wel moeilijk om medelijden te hebben met de grootste leugenaar van het Binnenhof, Rutte dus, maar dat doet even niet terzake. Waar het om gaat is dat de media hun invloed wéér gebruiken om een politicus aan wie zijn een hekel hebben bewust te ondermijnen.

En ja, dat is een grof schandaal. Niet alleen omdat Pauw en Jinek bewijzen dat ze lak hebben aan de oude journalistieke regels, maar vooral ook omdat ze dit soort grappen uithalen van ons belastinggeld. Veel mensen hebben helemaal niets meer met Rutte, maar dat betekent niet dat linkse fopjournalisten zich straffeloos kunnen misdragen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ni28

  Afshin Ellian van de Elsevier noemt Pauw en Jinek treffend een volkstribunaal. En dat is het sinds die twee zogenaamd redelijk zijn geworden maar hun vuile werk aan de domme massa publiek hebben overgedragen. De enige politicus die hun doorziet is kennelijk Wilders want die werkt niet vrijwillig mee aan zijn executie.

  1. Anna

   Ni. Alle respect voor Afshin Ellian. Maar hij is natuurlijk wel een man van en voor de VVD. Rutte heeft meer kapot gemaakt dan lief is. CDA spreekt en stemt anders in Brussel dan in Den Haag.
   PVV niet in regering zorg dan dat de PVV als grote oppositie partij komt in de Kamer.
   Zonder oppositie in parlement is Nederland echt verloren. Dan is Nederland over x jaren armer, voller en islamitischer.

   1. Ni28

    Klopt Anna, het is een VVDer dat is waar. Ik kwalificeer ik hem als op den duur mogelijke lid van de FVD. Ik denk dat veel VVD’ers ‘nu bij de VVD blijven door het ontbreken aan alternatieven. Ik ben ook teleurgesteld door de VVD en dat al een langere tijd, eigenlijk na Bolkestein. De nieuwe rechtse partijen zijn helaas niet rijp genoeg en men is in afwachting. Zo heeft iedereen helaas zijn zwakheid maar zijn meningen en analyses zijn treffend en als ik het lees hoor ik mijzelf. Ik lees deze net zo graag als vroeger Fortuyn. Dat was het licht aan de horizon die helaas te vroeg doofde. En nu zijn juist mensen als Ellian dat kleine lichtje in de lange tunnel.

  2. jennifer

   Wilders heeft gewoon gelijk dat hij niet in dat programma gaat zitten, en maar snotteren daar in dat programma dat hij niet mee doet aan debateren.Nou daar moet je als politicus ook op staan te wachten zeg, om juist bij die bagger te belanden daar.

 2. Josef Hondenboer

  De media doen geen enkele moeite om hun voorkeur voor (uiterst) links te verhullen, en gaan bij deze verkiezingen nóg een stap verder, door rechtse partijen weg te zetten als ‘het grote boze kwaad’ en als het moet spelen ze liever op de persoon als op de bal. Met name de NPO is daar een schrijnend voorbeeld van.
  Jinek en Pauw hebben niet de moeite genomen om de Groningers erop te wijzen dat enorme aardgasbaten zijn besteed aan linkse hobby’s, zoals cultuur, migratie en buurthuizen.
  Laten we hopen dat Wilders wint, en die hele NPO zal minimaliseren zodat onze linkse vrienden zich bij de commerciëlen moet waar maken.
  En wat het onbeschaafde gekrijs van Eva Jinek betreft: overweeg serieus de auto in te ruilen voor een bezemsteel.

  1. Syntha

   Dan ga je pas hard! Geen snelheidslimieten, geen files….en totale vrijheid, je kunt zelfs ondersteboven vliegen als je er zin in hebt..:-)

 3. HW

  Het ligt er zo dik bovenop, wat ze daar bij de Vara – NPO aan het doen zijn, dat ze althans voor mij elke geloofwaardigheid verliezen. Zelfs de domste PvdA-er voelt de situatie aan.
  Beiden worden van ons belastinggeld betaald om onafhankelijke journalistiek te bedrijven en het wordt tijd dat een regering optreedt tegen deze manier van werken.
  Opheffen die bodemloze put en een geheel nieuw stelsel opzetten, waarbij verzuiling niet meer mogelijk is.
  Daarnaast heb ik geen behoefte aan de mening van Jenik en Pauw, die laten ze thuis in eigen kring maar verkondigen.
  Het zijn en blijven salon socialisten – Links lullen en rechts zakkenvullen.

 4. Anna

  Uitstekende uitzending. Komt in ieder geval aan de orde wat er echt speelt.
  Partijen PvdA, CDA en VVD hebben bijna 300 miljard gasinkomsten verkwanselt. Ze maken ook nog “Nederland “armer, voller en islamitischer” (Elsevier ) samen met linkse partijen als SP, CU, Groenlinks en D66.
  laat in ieder geval PVV groot worden in het parlement om een sterke oppositie. Zonder oppositie is Nederland echt totaal verloren.

  1. Gustaafff

   “Uitstekende uitzending. Komt in ieder geval aan de orde wat er echt speelt.”

   Let wel: al had Pauw een aantal moslims uitgenodigd om Geert Wilders of Jan Roos te framen, dan had je op je achterste poten gestaan.

 5. Frulen

  De laatste Wikileaks publicaties worden ook angstvallig uit het nieuws gehouden.

 6. Syntha

  Het ligt vast aan mij: Rutte heeft het vertrouwen van de bevolking verloren, dus nu moet een ander links persoon naar voren geschoven worden, hij heeft geen betekenis meer voor ” de groep”.

  Wie zou dat nu wel zijn….. wie van de bezoekers van het Mali-veld….

  1. Viertel

   Groningen is al meer dan een eeuw een rood bolwerk. Vroeger regeerde daar de Communistische partij. Tegenwoordig is de SP er het grootst, gevolgd door de PvdA. De VVD was nooit populair bij de Grunnigers. De uitzending bij P&J zal daarom nauwelijks schade opleveren voor Rutte.

 7. HaZ

  Je hoeft inderdaad geen objectiviteit te verwachten van Pauw en Jinek. Jinek gaat zelfs
  “nat” op Jesse Klaver, door hem puberachtig gillend “een rockstar” te noemen. Niet meer serieus te nemen dit linkse gekonkel.

 8. Ni28

  Jinek heeft werkelijk alles voor over om haar baan bij de NPO te behouden.

 9. Bethje

  VARA en KRO/NCRV opeens 2 handen op een buik…. Trouwens hoorde vanavond Marianne Thieme en Sylvana Simons aan tafel (trouwens Simons snap ik niet, ze heeft nog niet 1 zetel, hoop trouwens (niet netjes) dat ze er ook geen krijgt. Maar ja ze krijgt altijd podium bij DWDD dus zal weer VARA tactiek zijn.

 10. Pjotter

  Het kan aan mij liggen maar als links opererend koppel P&J snap ik niet dat zij Rutte in de val lokken ?

 11. Ome Ga

  “Ze ‘berichten het nieuws’ niet, maar gebruiken goedkope trucjes om de publieke opinie te beïnvloeden. Daarbij moeten rechtse politici het keer op keer ontgelden”

  En dat doen ze al decennia lang. Zoals in de USA een ‘Deep State’ is, was en komen blijft – de eigenlijke, linkse NWO machten (Vaticaan, Vrijmetselaars, Soros, enz) die vrijwel alles beheersen met hun triljoenen dollars.

  Altijd is het daar. Nooit van weggeweest. De linkse schaduw’volksvertegenwoordiging’. Zij weten alles, zij gaan over lijken, en willen eigenlijk niet echt van andere, vrije en democratische gedachten weten.
  Respect is zoek, maar drammerig gelijk hebben dan wel krijgen is hun motto!

  Assange; geef eens aandacht aan dit rottig gebeuren hier in de EU en polderland!? Zoals nu ‘Vault7’ echt die stinkende put van de CIA opnieuw opent (8700 artikels!) – hoewel veel dingen wisten we al maar het wordt voor de dommige, onnozele kiezers nu flink bevestigd – het zal een verfrissing betekenen. En het einde van links en rot!

  1. Nog1

   Ha ha ha, het Vaticaan links. Geweldig.

   He ome Ga…heb jij dan twee linkerhanden?

 12. giel

  valstrik of geen valstrik moet je je altijd een helemaal voorgekauwd en afgewogen en dichtgetimmerd antwoord krijgen door iedereen vooraf alle soorten vragen te melden? Rutte was daar,. en het was vond ik ok dat hij nu de emoties rechtstreeks kan aanhoren. vergeet niet heel nederland heeft baat gehad van de gasboringen ,en nog, dan moet de staat niet niet allerlei louche bedrijfjes(nam) en commissies(nam) en louche taxateurs(nam) die allemaal dubbelle petten op hebben op de mensen loslaten maar de schade vergoeden!!!En is dan ook nog het standpunt HET KAN NIET naar 0 dan zitten wij in de kou blijf koop al die mensen dan uit met een bedrag waar ze allemaal blij mee zijn en pomp dan alles maar op

 13. Wim

  Gewoon Goebbels niveau.

 14. Dam

  Hoe later Rutte wordt ingelicht wie er komen, hoe beter. Wat gaan we nu krijgen? Hij is verantwoordelijk als premier voor die puinhoop in Groningen en neemt uiteindelijk alle beslissingen erover. En kan daar dus direct over praten, geen voorbereiding nodig daarvoor hoor. Hoezo dus moet van te voren uitgenodigd? En wat Jinek en Pauw betreft. Jinek praat, Pauw doet zijn mond bijna niet open. Geen zin en laat Jinek lekker klessebessen. Makkelijk geld verdienen zo. Als hij in een uitzending 6 zinnen zegt is het veel. En ja ze zijn hardstikke links en ja dat is niet meer te verdoezelen. Die hele omroep wordt uiteindelijk indirect gesponserd door SOROS, dus wat wil je. Ik begrijp niet dat veel mensen in Nederland dit niet inzien. Het is 1 groot theater. Waarschijnlijk zijn dat mensen die niet internetten en dat dus niet lezen.

  1. Floris

   Op DDS loopt ene Beukman rond en die ziet het niet in. Zegt hij.

 15. dapperedodo

  Nou ik hoop toch echt niet dat oude VVDers van het kabinet Rutte overgenomen worden door FvD. Ik wil alleen nieuwe mensen en geen oude politiek.

  Absoluut NIET

 16. Osewoudt

  Snap de strategie van Pauw en Jinek niet. Rutte is toch ook hartstikke links?

  1. Floris

   Rutte is links-liberaal en politiek correct, maar is in hun ogen uiteraard nog lang niet links genoeg.

   Trouwens, 4 jaar geleden begon de NPO Emile Roemer aan te vallen toen deze in hun ogen te hoog in de peilingen stond. Waarom? Omdat met name de VARA een historische band met de PvdA heeft. De opzet lukte destijds: Samsom werd vanuit kansloze positie opgepimpt en kreeg veel zg strategische stemmen. Roemer had het nakijken.

   Onderschat nooit de vele vertakkingen van de PvdA. Het is net een (rode) octopus. Overal hebben ze een megadikke vinger in de pap.

 17. Ome Ga

  ‘Onze’ linkse ouwe trol Nog1leugen is terug van weggeweest!

  Hey lullemeier, JA, YES Vatican is links, zelfs ultra links en een globalisten leider met Soros, VN, Vrijmetselaars, Jezuiten en dus zo verrot als wat!
  Google naar betrouwbare rechtse en rechtvaardige links op Google, en je vindt een schat aan feiten. It’s true. No fake.

  Zelfs de zeer onbetrouwbaar gebleken total fake msm Wall Street Journal erkent dit:

  https://www.wsj.com/articles/how-pope-francis-became-the-leader-of-the-global-left-1482431940

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.