Daar gaan we: aanval bij Pauw & Jinek op Rutte was al "weken van tevoren voorbereid"

Geen categoriemrt 08 2017, 12:00
Het was geen toeval dat Mark Rutte de ene na de andere beschuldiging naar zijn hoofd geslingerd kreeg bij Pauw & Jinek.
Kijk, kijk. Hoe meer er bekend wordt over hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Pauw & Jinek -- het ultralinkse programma van de NPO -- hoe duidelijk wordt dat deze mensen hun programma misbruiken om linkse propaganda te maken. Zoals wij steevast zeggen: de NPO is het meest prominente lid van het linkse mediakartel. Ze 'berichten het nieuws' niet, maar gebruiken goedkope trucjes om de publieke opinie te beïnvloeden. Daarbij moeten rechtse politici het keer op keer ontgelden.
De Telegraaf komt vandaag met een groot artikel over de aanvallen die Mark Rutte te verduren kreeg bij Pauw & Jinek. Hoewel Jeroen Pauw net doet alsof hij het ook niet zag aankomen dat de uitzending een ware hetze zou worden blijkt de waarheid anders te zijn:

Secretaris Dick Kleijer van de Groninger Bodem Beweging, een van de vragenstellers, laat weten „een paar weken van tevoren” te zijn uitgenodigd door het televisieprogramma...

Hoewel de voorbereidingen al wekenlang gaande waren is Rutte pas maandagmiddag rond vier uur geïnformeerd over de komst van de boze Groningers. „Wij hebben niet één appeltje met meneer Rutte te schillen, maar een hele kist met appels”, waarschuwde Kleijer iets over vieren bij de regionale omroep.

Natuurlijk verdedigen Jeroen Pauw en Eva Jinek zich door te stellen dat Rutte en van tevoren van op de hoogte was gesteld, maar die informatie werd hem heel kort voor de uitzending pas gegeven. Op dat moment kon hij natuurlijk niet meer terug -- tenminste, zo zal hij dat zelf ervaren hebben en dat zal de gedachte van de NPO ook geweest zijn. Daarom wachtten ze zo lang; nu kon hij er niet meer onderuit en moest hij het zich maar laten welgevallen.
Het is dieptriest, maar het is ook typerend voor het mediakartel. Dat begint zich steeds meer te misdragen. In het verleden hielden ze de schijn van onpartijdigheid nog enigszins op, maar tegenwoordig hebben ze hun masker echt afgelegd. Het zijn radicaal-linkse propagandisten, en daar zijn ze nog trots op ook.
Nu is het wel moeilijk om medelijden te hebben met de grootste leugenaar van het Binnenhof, Rutte dus, maar dat doet even niet terzake. Waar het om gaat is dat de media hun invloed wéér gebruiken om een politicus aan wie zijn een hekel hebben bewust te ondermijnen.
En ja, dat is een grof schandaal. Niet alleen omdat Pauw en Jinek bewijzen dat ze lak hebben aan de oude journalistieke regels, maar vooral ook omdat ze dit soort grappen uithalen van ons belastinggeld. Veel mensen hebben helemaal niets meer met Rutte, maar dat betekent niet dat linkse fopjournalisten zich straffeloos kunnen misdragen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten