Daar gaan we dan: EU en Oekraïne bereiken akkoord over visumvrij reizen. Ondanks Ruttes inlegvelletje

Geen categoriemrt 02 2017, 10:00
Goh, wat was dat befaamde inlegvelletje van Mark Rutte toch enorm effectief he? Alles waar de Nee-campagne voor waarschuwde lijkt nu te gebeuren. En Rutte staat erbij... en viert feest. Hij lijkt er immers mee weg te komen.

Oekraïners kunnen binnenkort zonder visum naar de Europese Unie reizen. Daarover zijn onderhandelaars van het Europees Parlement en van de Europese lidstaten het dinsdag eens geworden. De Eurocommissaris voor Migratie, Dimitris Avramopoulos, maakte dat op Twitter bekend. Het Europees Parlement deelde het nieuws in een persbericht.

Hoewel zij officieel niet in de EU mogen werken is dit natuurlijk wel degelijk een groot probleem. Veel mensen maken zich bijvoorbeeld grote zorgen over Oekraïense criminelen die visumvrij reizen kunnen gebruiken om hun 'markt' te vergroten en voor chaos te zorgen in, zeg, Duitsland en Nederland. Door deze afspraak kunnen ze dat voortaan moeiteloos 90 dagen lang doen, zonder dat daar vragen over gesteld worden. Het enige wat ze nodig hebben is een zogenaamd "biometrisch paspoort."
Forum voor Democratie van Thierry Baudet heeft dan ook terecht woedend gereageerd op deze nieuwe deal:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/836836848446091264
En:
https://twitter.com/fvdemocratie/status/836834910346293248
Let wel, Oekraïne is één van de meest corrupte en criminele landen van Europa. Binnenkort kunnen ze die corruptie en criminaliteit dus straffeloos exporteren naar ons mooie land. En Rutte maar huichelen dat het zover echt niet komt omdat hij een "inlegvelletje" geschreven heeft.
We worden belazerd waar we bijstaan. En Mark keek en zag dat het goed was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten