Daar gaan we: DENK gaat internationaal. Migrantenpartij wordt opgezet in Vlaanderen

Geen categoriemrt 18 2017, 16:00
Ook in Vlaanderen krijgen ze er binnenkort een politieke partij van, voor en door moslimimmigranten bij.
De nieuwe politieke partij is geïnspireerd door, hoe kan het ook anders, het Nederturkse DENK. De grote man achter de Vlaamse versie van DENK is Ahmet Koç. Het zal natuurlijk niemand verbazen dat deze man de politiek is ingekomen als lid van... de Vlaamse socialisten (sp.a).
Het AD legt uit dat Koç werkelijk op alle mogelijke fronten een soort van tweede Tunahan Kuzu is:

Vorig jaar werd Koç nog wegens opruiende uitspraken uit de Vlaamse tegenhanger van de PvdA gezet, nu werkt hij aan het opzetten van een nieuwe partij. Hij spiegelt zich aan het Nederlandse Denk, de multiculturele partij die afgelopen woensdag nog drie parlementszetels wist te veroveren. Denk werd opgericht door twee parlementsleden van Turkse komaf die zich afkeerden van de Partij van de Arbeid (PvdA). Ze haalden vooral stemmen bij de conservatieve Nederlanders van Turkse origine.

Koç wil dat zijn partij een nationale partij wordt. Hoewel hij vooral verwacht dat veel allochtone Belgen zich bij hem gaan aansluiten is hij ook op zoek naar een paar autochtonen. U weet wel, om toch nog iets van Vlaams over te komen.
"Ik ben ervan overtuigd dat België behoefte heeft aan een nieuwe politieke beweging die zich afzet tegen de sociale ongelijkheid en de onverdraagzaamheid. De establishmentpartijen hebben daar geen antwoord op," aldus Kuzu II.
En zo wordt de invloed van dit soort raddraaiers dus met de dag groter. Nog even en Nederland en België worden allebei geteisterd door partijen van, voor en door relatieve nieuwkomers die weigeren zich aan te passen aan de heersende cultuur in hun tweede moederland, en zich eerst en vooral identificeren als 'Turks' (of Marokkaans, of wat dan ook).
Wat een aanwinst voor de democratie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten