Daar gaan we: KNVB wil graag dat Louis van Gaal “advies geeft” over nieuwe bondscoach

In het verleden grepen trainers zo’n mogelijkheid weleens aan om de baan voor zichzelf op te eisen. Doet Louis van Gaal dat ook of vindt hij het wel best en geniet hij tegenwoordig van zijn pensioen?

Volgens De Telegraaf is de KNVB al meteen begonnen met het zoeken naar een opvolger van Danny Blind, de geplaagde bondscoach die gisteren dan eindelijk ontslagen werd. Wat het opstellen van een profielschets betreft voor Blinds opvolger directeur betaald voetbal zeg Jean Paul Decossaux dat de technisch directeur — Hans van Breukelen — daar niet alleen invloed op heeft, maar dat er ook gebruik wordt gemaakt van enkele adviseurs. Volgens de krant voor ‘wakker Nederland’ wordt daarbij vooral gehoopt op de deskundigheid van Louis van Gaal.

Hij noemde de naam van Louis van Gaal niet, maar de KNVB hoopt dat de ex-bondscoach een belangrijke rol wil spelen in de zoektocht naar een nieuwe man. „We hopen snel met een nieuwe bondscoach tot een akkoord te komen, maar het zal niet in een week klaar zijn”, aldus de huidige hoogste man in rang bij de voetbalbond.

Eén van de namen die genoemd wordt door Decossaux is die van Ronald Koeman:

“Die lijst mag uit allerlei namen bestaan, die morgen het Nederlands voetbal de stap voorwaarts kunnen laten maken. Daar zal ongetwijfeld ook Ronald Koeman toe in staat zijn.”

Koeman wilde Van Gaal eigenlijk opvolgen enkele jaren geleden. Idioot genoeg zag de KNVB dat toen niet zitten. In plaats van voor Koeman te kiezen ging de nationale voetbalbond voor de uitgerangeerde Guus Hiddink en daarna voor de totaal onervaren en vooral ook volstrekt incompetente Danny Blind. Dat hebben Nederlandse voetbalfans geweten. We liepen het EK van 2016 mis en het wordt ook bijzonder lastig om wél naar het WK van 2018 te gaan. Dat zijn dan dus vier verloren jaren (vanaf het einde van het WK 2014).

Twee andere namen die genoemd worden zijn die van Frank de Boer en Philip Cocu. De laatste is kampioen geworden met PSV, maar heeft op werkelijk niemand een goede indruk gemaakt. De Boer wel, zeker omdat hij met ‘minder materiaal’ maar liefst vier keer landskampioen werd bij Ajax. Als hij Ajax 1 naar goede resultaten kon leiden moet hij dat op zich ook kunnen met Oranje.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Wim

  Als hij Ajax 1 naar goede resultaten kon leiden moet hij dat op zich ook kunnen met Oranje

  Ajax zit in de Micky Mouse competitie die internationaal totaal niets voorstelt.
  Ging af in de grote mensen competitie in Italië.
  Nederlandse trainers in het buiteland stellen ook niets meer voor op een enkeling na.
  Zoek een buitenlandse trainer altijd dat gezeik met het over het paard getilde Ajax volk.
  Van Gaal heeft trouwens ook een keer totaal gefaald met het Nederlandse elftal.
  Ga met het Nederlandse voetbal op je niveau staan en niet in het verleden. Ga bouwen en vergeet de komende vier jaar dat je met de grote jongens mee kan doen en gooi niet 17 jarigen tieners voor de leeuwen.Ook zo Ajax idioterie andere clubs bestaan er niet in Nederland zeker.

 2. RobertMarsman

  Maar goed ook dat deze faalhaas weg gestuurd is want Blind is werkelijk de slechtste bondscoach sinds mensenheugenis. Een coach die denkt dat het Nederlands elftal een stageplaats is voor Ajax jeugd moet vooral geen hoofdcoach worden. Wie opvolger zou moeten worden weet ik zo ook niet, maar de KNVB kennende zullen ze wel weer met iets voorspelbaars op de proppen komen. Zo zou het mij niets verbazen als ze bv weer Dick Advocaat aanstellen. Ik ben wel een voorstander van een buitenlandse coach, een Wilmots of een Klinsmann zou denk ik nog niet eens een hele slechte keuze zijn. Ook denk ik dat een duo De Boer, Cocu best kan werken. Dat zijn twee vrienden die verstand hebben van voetbal, voelen elkaar aan, hebben beide successen behaald. Ik denk dat dat best wel kan werken.

 3. Floris

  “Van Gaal heeft trouwens ook een keer totaal gefaald met het Nederlandse elftal.”
  ————————————————————————
  Zo zou ik het niet willen zeggen. In de voorlaatste pot werd Portugal in eigen huis compleet van de mat gespeeld. Vijf minuten voor tijd stond Nederland met 0-2 voor. Het werd echter 2-2 nadat Portugal een dubieuze penalty in de 90e minuut kreeg.

  Daarna werd van Ierland verloren en dat mag natuurlijk nooit gebeuren, maar “totaal gefaald” is overdreven. Als je Portugal wegspeelt is daar geen sprake van.

  1. swetsnek

   Man wat kun jij zeiken zeg net zo’n pisvlek als guusje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.