Eindelijk! KNVB ontslaat Danny Blind per direct

Geen categoriemrt 26 2017, 21:33
Het is einde oefening voor de slechtste bondscoach die Nederland ooit gehad heeft.
Je gunt het niemand om werkloos te worden, maar als iemand in Nederland het verdiende om gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe baan dan was het Danny Blind wel. Niemand zal er dan ook een traan om laten dat de KNVB hem zojuist ontslagen heeft:

De KNVB heeft Danny Blind ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. De voetbalbond heeft dat besluit genomen nadat technisch directeur Hans van Breukelen en Danny Blind de hele dag overleg met elkaar hebben gevoerd. Het ontslag is een gevolg van dramatische 2-0 nederlaag die Oranje zaterdag leed tegen Bulgarije in de WK-kwalificatie.

Al met al was Blind 20 maanden bondscoach. In die periode verloor hij onder meer van IJsland, Turkije en Bulgarije. Dat waren natuurlijk stuk voor stuk wedstrijden die Oranje gewoon had moeten winnen. Uiteindelijk liepen we het EK van 2016 mis, en ook het WK van 2018 lijkt erg ver weg te zijn door het fiasco van gisteravond.
Prima dus dat Blind nu weg is. Helaas zijn de problemen bij Oranje daar niet automatisch mee opgelost. Voorlopig wordt de leiding over het nationale elftal namelijk overgenomen door assistenten Frans Hoek en Fred Grim. Dat zou niet bepaald strategische en tactische grootheden.
Afijn, de komende dagen en weken kan de KNVB dus op zoek naar een nieuwe bondscoach. Op dit moment lijken er twee belangrijke gegadigden te zijn: Louis van Gaal en Frank de Boer. Wie het ook wordt, we kunnen er in ieder geval -- en gelukkig -- vanuit gaan dat het onmogelijk slechter kan dan onder Blind.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten