Daar gaan we: KNVB wil graag dat Louis van Gaal "advies geeft" over nieuwe bondscoach

Geen categoriemrt 27 2017, 9:00
In het verleden grepen trainers zo'n mogelijkheid weleens aan om de baan voor zichzelf op te eisen. Doet Louis van Gaal dat ook of vindt hij het wel best en geniet hij tegenwoordig van zijn pensioen?
Volgens De Telegraaf is de KNVB al meteen begonnen met het zoeken naar een opvolger van Danny Blind, de geplaagde bondscoach die gisteren dan eindelijk ontslagen werd. Wat het opstellen van een profielschets betreft voor Blinds opvolger directeur betaald voetbal zeg Jean Paul Decossaux dat de technisch directeur -- Hans van Breukelen -- daar niet alleen invloed op heeft, maar dat er ook gebruik wordt gemaakt van enkele adviseurs. Volgens de krant voor 'wakker Nederland' wordt daarbij vooral gehoopt op de deskundigheid van Louis van Gaal.

Hij noemde de naam van Louis van Gaal niet, maar de KNVB hoopt dat de ex-bondscoach een belangrijke rol wil spelen in de zoektocht naar een nieuwe man. „We hopen snel met een nieuwe bondscoach tot een akkoord te komen, maar het zal niet in een week klaar zijn”, aldus de huidige hoogste man in rang bij de voetbalbond.

Eén van de namen die genoemd wordt door Decossaux is die van Ronald Koeman:

"Die lijst mag uit allerlei namen bestaan, die morgen het Nederlands voetbal de stap voorwaarts kunnen laten maken. Daar zal ongetwijfeld ook Ronald Koeman toe in staat zijn."

Koeman wilde Van Gaal eigenlijk opvolgen enkele jaren geleden. Idioot genoeg zag de KNVB dat toen niet zitten. In plaats van voor Koeman te kiezen ging de nationale voetbalbond voor de uitgerangeerde Guus Hiddink en daarna voor de totaal onervaren en vooral ook volstrekt incompetente Danny Blind. Dat hebben Nederlandse voetbalfans geweten. We liepen het EK van 2016 mis en het wordt ook bijzonder lastig om wél naar het WK van 2018 te gaan. Dat zijn dan dus vier verloren jaren (vanaf het einde van het WK 2014).
Twee andere namen die genoemd worden zijn die van Frank de Boer en Philip Cocu. De laatste is kampioen geworden met PSV, maar heeft op werkelijk niemand een goede indruk gemaakt. De Boer wel, zeker omdat hij met 'minder materiaal' maar liefst vier keer landskampioen werd bij Ajax. Als hij Ajax 1 naar goede resultaten kon leiden moet hij dat op zich ook kunnen met Oranje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten