DDS interviewt Dilan Yesilgoz, nieuw Kamerlid voor de VVD: “Het is heel spannend, heel eervol, maar ook doodeng!”

Dilan Yesilgoz is één van de VVD’ers waar ik wel degelijk een hoop vertrouwen in heb. Natuurlijk heeft ze zich de komende jaren te schikken naar het beleid van Rutte III, maar hé, deze dame is een échte liberaal die een lange geschiedenis heeft van het staan voor haar idealen en principes. Ja, ook als die houding haar forse kritiek oplevert (uit linkse hoek).

In gesprek met Maurits Oussoren, die voor DDS naar de beëdiging van het nieuwe parlement ging afgelopen donderdag, liet Yesilgoz weten ontzettend veel zin te hebben in haar nieuwe baan als Kamerlid. Een logisch antwoord, natuurlijk, maar ze voegde daar ook nog iets heel menselijks (en eerlijks) aan toe. Ze gaf namelijk ook aan dat het wel degelijk “doodeng” is om opeens plaats nemen in het parlement; een gebouw met een lange en vooral ook trotse geschiedenis.

Het is bijzonder verfrissend om een nieuw Kamerlid zoiets te horen zeggen. Het is maar al te gemakkelijk om de macht je naar het hoofd te laten stijgen en te denken dat jij groter bent dan het parlement én het volk. Het moge duidelijk zijn dat Yesilgoz dat niet snel van zichzelf zal denken. Daar is ze eenvoudig te nederig voor.

En ja, dat is een positieve karaktereigenschap in een mens en al helemaal in een politica. Het zorgt er immers voor dat ze stevig met twee benen op de grond blijft staan.

Kortom, Nederland mag blij zijn dat Yesilgoz Tweede Kamerlid geworden is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. HaZ

  Ligt ook lekker op de tong zo’n naam…..Dilan Yesilgoz ! wat is er in godsnaam toch aan de hand in Nederland met al die buitenlandse politici ? Het lijkt wel een invasie, nee een belegering onderhand van zichzelf belangrijk vindende immigranten die zonodig de politiek in moeten. Deze Dilan vind het bijv. geen enkel probleem dat ze over 2 paspoorten beschikt; ‘Een paspoort zegt niets over je loyaliteit. Het is maar een papiertje.’ Ik zou zeggen als het geen item voor je is lever er dan 1 in en ja wij Nederlanders vinden het dan wel belangrijk voor welk paspoort je gaat kiezen !
  Dat is nou juist het hele probleem in Nederland mbt gastarbeiders. Jullie willen geen keuzen maken, maar op grond waarvan dan niet? Is het het klimaat, de prettige winkelstraten, de vrijheid om jezelf te mogen zijn,de vrijheid van meningsuiting,
  het verdien/c.q. uitkerings plaatje, het vanuit een vrij land kunnen aanschoppen tegen je geboorteland, zeg het maar! Als ik in de gelegenheid zou zijn om naar een land van mijn keuze te kunnen en mogen emigreren, zou dat voor mij betekenen dat ik mijn eigen land, Nederland dus, achter zou laten en zou het mij geen ene f*ck kunnen schelen om het Nederlandse paspoort te behouden, omdat ik mij volledig zou richten op de normen en waarden in het bestemmingsland en me daar ook aan zou houden. Het ontgaat mij volledig waarom dat 2e paspoort zo ontzettend heilig is voor al diegenen die hier plachten aan te geven dat dit hun thuisland is.

 2. Wim

  Ach ze zit er nu ,de deksel is er af en de ontbinding kan gaan beginnen in de vorm van een partijbaron bevel om steeds op de goede knop te drukken.

 3. Bes Tolen

  Een geval van positieve discriminatie? Ik vertrouw de VVD voor geen rooie cent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.