Bemoeizuchtige CIA bespioneerde en infiltreerde Franse partijen voor, tijdens en na de verkiezingen van 2012

Onder het leiderschap van de grote held van links, Barack Obama, was de CIA actief bezig om Franse partijen te infiltreren en vervolgens te beïnvloeden. Dat blijkt uit documenten in handen van Wikileaks.

Hoewel de meeste landen elkaar bespioneren — dat hoort er nu eenmaal bij — is de CIA de afgelopen jaren, onder Obama’s leiding dus, wel heel ver gegaan. Uit documenten in handen van Wikileaks blijkt namelijk dat de Amerikaanse inlichtingendienst Franse politieke partijen bewust infiltreerde en bespioneerde in aanloop naar de verkiezingen van 2012, en ze zelfs probeerde te beïnvloeden.

Volgens Wikileaks waren alle grote Franse partijen doelwit van de spionage-activiteiten van de CIA. Dat is opmerkelijk omdat met name de Amerikanen al tijden roepen dat Rusland de Franse verkiezingen probeert te beïnvloeden. Dat zouden ze onder meer doen via het Front National.

Nu blijkt dat de CIA zélf juist dit soort strategieën gebruikte om de Franse verkiezingen van 2012 te beïnvloeden. In de documenten worden de Socialistische Partij (SP) van Francois Hollande, het UMP van Nicolas Sarkozy, en het Front National van Marine Le Pen bij naam genoemd als doelwit van de spionage-activiteiten. Ook oud-kandidaten Martine Aubry en Dominique Strauss Kahn worden specifiek genoemd.

De CIA geloofde dat het lang niet duidelijk was dat Sarkozy herkozen zou worden. Zoals we allemaal weten bleek dat te kloppen; uiteindelijk ging Hollande er immers met de winst vandoor. Specifieke doelen waren om de Strategische Verkiezingsplannen van het UMP in handen te krijgen; schismas of bondgenootschappen in de elite van de partij in beeld te brengen; privé-reacties van UMP-officials op de strategie van Sarkozy; discussies met de UMP over mogelijke problemen om de macht in handen te blijven houden na de verkiezingen; pogingen om de ideologie van de partij te veranderen; en discussies over Sarkozy’s steun voor het UMP en de waarde die hij hechtte “aan de voortdurende dominantie van die partij.” Ook gaf de CIA specifieke instructies aan agenten om informatie te achterhalen met betrekking tot Sarkozy’s mening over andere kandidaten en de manier waarop hij omging met zijn adviseurs. Zoals Wikileaks terecht opmerkt was Sarkozy bijzonder pro-Amerika. Blijkbaar beschermde hem dat niet tegen de spionage-activiteiten van de CIA.

Het spionagebevel voor “Niet Regerende Politieke Partijen en Verkiezingsstrategieën van Kandidaten” heeft betrekking op alle oppositieleiders waaronder, toen, Francois Hollande en Marine Le Pen van het Front National. Ook daar wilde de CIA dat agenten informatie verzamelde over de strategieën van de kandidaten; de verhoudingen in de partij zelf; pogingen om belangrijke politieke beslissingen te beïnvloeden; steun van lokale politici, zakenmensen en de elite in beeld te brengen; meningen over Amerika in kaart te brengen; en pogingen om banden aan te halen met andere landen, zoals Duitsland. Daarnaast wilde de CIA ook uitzoeken hoe de verschillende partijen gefinancierd werden.

De spionage van de oppositie moest zich ook richten op de houding van de oppositiepartijen ten opzichte van de EU-crisis en dan met name de economische situatie in Griekenland; de rol van Frankrijk en Duitsland in het oplossen van die crisis; de zwakheden van Franse banken in verband met een mogelijke faillissement van Griekenland; en specifieke voorstellen en aanbevelingen om de euro-crisis op te lossen.

De CIA-operatie was actief van 12 november 2011 tot 29 september 2012. De verkiezingen en formatie waren in april-mei van 2012.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Peter Selie

  Bemoeizuchtige CIA bespioneerde en infiltreerde Franse partijen voor, tijdens en na de verkiezingen van 2012. Tja ik durf gewoon te beweren dat de CIA zich óók met onze nationale Tweede Kamerverkiezingen bemoeit, dit is gewoon eigen aan dit soort diensten. Op nationaal niveau staat er ergens in Friesland een enorme faciliteit die alle telefoongesprekken regelrecht naar het land van de onbegrensde mogelijkheden door stuurt. Niets nieuws onder de zon dus m.i. ik merk en ruik gewoon een links geluidje die deze spionage veroordeeld, net zoals de democraten Rusland en Trump er van beschuldigen om dat deze zich hebben ingelaten met de Russische FSB om de Amerikaanse presidentsverkiezingsuitslag te beïnvloeden, waarvan tot nu toe geen splinter bewijs op tafel is gekomen. Herinnerd men het boek van George Orwell 1984, nou deal er maar mee zo zijn de feiten en dit is niet omkeerbaar mijns inziens.

 2. Peter Selie

  Hier in Nederland is men nog niet eens instaat om een van de ergste islamisten, Erdogan de kalief van groot Ottomania er van te weerhouden om zijn haat-speeches op Nederlandse-bodem te geven voor zijn grondpersoneel van Allah, wie islam zaait zal jihad oogsten.

 3. Frulen

  Uitstekend bericht Michael. Ik geloof dat de MSM in Nederland nog steeds nadenken hoe dit nieuws te “Debunken”, ze moeten wel want tijdens de persconferentie van het Witte Huis werden er gisteren ook al vragen gesteld.

 4. Ni28

  Jammer dat het gebeurde tijdens de presidentschap van Obama anders kon men Trump weer lekker aanvallen.

 5. Ome Ga

  Geweldig Michael, ik ben blij dat je nu ook met DDS een beeeeeeeeetje wakker wordt!!!
  Hoop dat je toch echt meer (copy paste please);

  YouTube Truth Series, InfoWars, The Next News Network, Mark Dice, Alex Jones Channel, Grudge, Lional Nation, O’Reilly, Red Pill,… en verder Breitbart News Network, The White House, RT, Victurus Libertas, eventueel Foxnews gaat volgen. Het echte, meer betrouwbare en onafhankelijke, snellere nieuws dus. No fake, it’s true!

  Het A L L E R G R O O T S T E nieuws van m.i. de laatste decennia, daar reppen jullie nog niet over! Net als de CNN, En alle msm en ZELFS FOXnews (hoewel ik verwacht dat bijv. Hannity binnen een paar uur wel MOET komen met…

  VAULT7. Velen (mij ook niet nu) lukt het al niet om hierop te googelen.
  Censuur! Fakenews met Zuckerberg, Soros, CNN, Hussein O, Clinton dynasty en de hele linkse bende is radeloos, redeloos en reddeloos!

  Want. Dit is wereldnieuws! En le-vens-gevaar-lijk, allereerst hoop ik voor vele banen bijnde CIA enz. Want Trump is niet gek, blijkt steeds weer!

  Wat wil het geval. Als je VAULT7 (gelekte 8700 artikels van CIA; IT’S HUGE!!!!!) wat hebt gevolgd (dit is het bein slechts!!!) –
  dan ga je ook begrijpen dat de persoon die dingen LEKTE over de CIA in Frankrijk, ook de volgende dag in zijn auto “doodgestuurd” werd:

  DOOR het CIA netwerk dat OVERAL in (internet elektronica) apparaten kan zitten!!!!

  Dus inclusief jouw iPhone, iPad, (Samsung)-tv, auto, vliegtuig, koelkast enz.

  B R E E K N I E U W S !

  Ik hoop dat ik zo eindelijk wat duidelijk ben geweest!?

  1. Syntha

   Probeer het nog maar eens Ome Ga. Wie weet : mIsschien lukt het vandaag wel.

 6. Ome Ga

  YouTube Truth Series, InfoWars, The Next News Network, Mark Dice, Alex Jones Channel, Grudge, Lional Nation, O’Reilly, Red Pill,… en verder Breitbart News Network, The White House, RT, Victurus Libertas, eventueel Foxnews gaat volgen. Het echte, meer betrouwbare en onafhankelijke, snellere nieuws dus. No fake, it’s true!

 7. Ome Ga

  Michael Hastings was de naam dus, die zeer w.s. – nu Vault7 dingen openbaarde – uit de weg is geruimdndoor de CIA.
  Door manipulatie op afstand van zijn auto. Geen horror, maar werkelijkheid tegenwoordig! We zullen nog veel meer horen hiervan.

  DDS al beetje wakker?

  Syntha misschien wat helpen? ; )

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.