DENK komt eindelijk met verklaring: “Nederland en Turkije moeten deëscaleren,” maar geen woord over Erdogans beledigingen

Daar zijn ze dan: DENK heeft eindelijk een lange verklaring op zijn Facebook-pagina gezet over de crisis tussen Nederland en Turkije. Maar wat blijkt? Hoewel verschillende politici en partijen het moeten ontgelden wordt er met geen woord gerept over Erdogans beledigende opmerkingen over ons land.

De Turkse president noemde Nederland gisteren “overblijfselen van de nazi’s en fascisten.” Je zou denken dat je daar als Nederlandse partij zijnde bepaald niet blij mee bent. Maar niets is minder waar: DENK heeft daar namelijk niets over te zeggen. Ja, Nederlandse politici en partijen moeten het ontgelden omdat ze de spanningen verhoogd hebben, aldus Tunahan Kuzu en vrienden, maar de Turkse regering?

Mwah, die heeft alles eigenlijk heel goed gedaan. Blijkbaar geldt dat ook voor het feit dat ze ons de laatste 24 uur stelselmatig neerzetten als nazi’s en fascisten.

DENK staat voor rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en de bestrijding van de dubbele maat. Wij vinden het spijtig dat diverse politieke partijen dit conflict gebruiken om stemmen te vergaren in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart. VVD-lijsttrekker Mark Rutte lijkt vergeten te zijn dat hij nog minister-president is van Nederland door met zijn handelen de afgelopen tijd de betrekkingen nog verder onder druk te zetten. Het is duidelijk dat hij hiermee drie dagen voor de verkiezingen kiezers wil afsnoepen van Geert Wilders. Geert Wilders demonstreert voor de Turkse ambassade en gooit met zijn uitspraken over dat alle Turkse Nederlanders maar moeten vertrekken naar Turkije verder olie op het vuur. Lodewijk Asscher van de PvdA hanteert hypocriet de dubbele maat door zich keihard uit te spreken tegen het voeren van campagne voor het referendum in Turkije op 16 april, terwijl zijn eigen kandidaat Kamerlid Keklik Yücel nota bene zelf aanwezig was bij een campagnebijeenkomst en een stemadvies aan het publiek meegaf.

Natuurlijk is het in principe belangrijk dat dit soort situaties gedeëscaleerd worden, maar waarom heeft DENK helemaal niets te zeggen over de uitspraken van Erdogan (“overblijfselen van nazi’s en fascisten“) of zijn minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu (“honden van Wilders“)?

Het is weer duidelijk: DENK is gewoon hypocriet bezig, punt. Kuzu en de zijnen vinden het best als Nederland tot op het bot beledigd wordt, maar wee je gebeente als iemand iets negatiefs zegt over Turken of Turkije. Dan is het land opeens te klein en springen ze er bovenop.

Wees niet zo’n lafaard, Kuzu! Veroordeel alle beledigingen, van welke kant ze ook komen! Dat is immers de enige manier om deze situatie écht te deëscaleren — dat moet van twee kanten komen, niet van één.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. van Urk

  Met andere woorden: Ons land moet volgens de heer K(G)uzu nog verder gaan buigen en kruipen voor Turkije om de boel te laten sussen. Het is gewoon een Turkse “gizlice” die de boel in Nederland opstookt!

 2. Ni28

  DENK reageert als een Turkse partij in Nederland. DENK is een Turkse partij in Nederland.

 3. jennifer

  Denk staat helemaal niet daarvoor wat ze hun kiezers voor liegen. Van rechtvaardigheid hebben ze nog nooit gehoord, dat ze toegeven dat ze het verlengstuk van Erdogans partij zijn dan zouden ze eerlijk zijn. Denk is helemaal geen partij maar een ophitsende radicale club, dat is wel gebleken. Ze hebben niets met Nederland, en ik vind dat ze als politici zoals ze zich zelf noemen een voorbeeld moeten geven, en hun Turks paspoort inleveren moeten, dan laten ze pas zien dat ze iets met Nederland hebben. Nu zijn het niet meer als ordinaire Turken,die meegaan in de dictatuur wat Turkije ook dank zij hun straks gaan krijgen.

 4. Timo

  Ik ben die die Kuzu en zijn ontelbare haat baarden helemaal zat. Optiefen hier.

  Dubbel paspoort, zowel actief als passief stemrecht ontnemen. Wettelijk regelen. Uiteindelijk helemaal geen dubbel paspoort meer. En als je die andere niet kunt inleveren. Jammer, dan heb je hier niets te zoeken.

 5. Marija

  Hoe makkelijk was het die turken gewoon als ongewenst te verklaren, het blijkt dus héél snel te kunnen.
  Mocht die erdogan nog meer rotstreken uithalen, dan weten we wat te doen.
  Wat een achterbakse trollen zijn het.

  1. jennifer

   Het moet gewoon een wet worden in dit land en anders niet, 1 paspoort en 1 keuze, niet voor Nederland dan rechtsom gelijk terug naar de zandbak.

 6. Adriaan

  Kuzu je bent een ongelooflijke intrigant. Het feit dat je geen woord rept over de grove beledigingen van jouw grote leider, zegt mij genoeg. Je hoort hier niet thuis. Vertrek naar waar je vandaan komt. Ik heb in de jaren tachtig een grote reis door Turkije gemaakt, maar mijn ervaring met Turken was niet plezier. Ik had dat toen al feilloos in de gaten. Het blijkt ook wel hoe jullie je hier gedragen in Nederland. Schofterig.

 7. unitokkie

  Kontzu en Pusturk moeten een HELE harde schop krijgen. Weg met die gasten terug naar geitenland.

 8. HW

  Associatieverdrag met Turkije onmiddellijk opzeggen en deze Turk laten kiezen of Nederlander of Turk.
  Kiest hij voor Turk direct op vliegtuig als ongewenste vreemdeling.

  1. HW

   Ter aanvulling: Nederland moet er met gestrekt been in om de Turken op de plaats te zetten waar ze thuishoren.
   Ook deze Kuzu mag dan een Nederlands paspoort hebben, maar gedraagt zich net als zijn Turkse leider onbeschoft, aanmatigend en vooral ondemocratisch.
   Begin maar eerst om alle Turkse invloeden binnen moskeeën te verbieden.
   Geen geld meer uit de EU ruif.
   Turken die geen Nederlanders zijn, mogen morgen op het vliegtuig en Turken die een Nederlands paspoort hebben en zich misdragen voor de rechtbank en paspoort intrekken. Meteen uitzetten als ongewenste vreemdeling, ook al zijn ze hier vanaf de geboorte.
   Ze hebben de boog te ver gespannen en moeten nu op hun wenken bediend worden met extreem forse maatregelen. Niks de-escaleren maar er vol in.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.