Geert Wilders gaat los bij Turkse ambassade: “BLIJF WEG! Dit is ons land!”

Geert Wilders organiseerde vandaag een demonstratie bij de Turkse ambassade in Den Haag. Zoals we onderhand gewend zijn van de PVV-leider nam hij geen blad voor de mond en ging hij los op de Turkse president, Recep Tayyip Erdogan.

Bij de demonstratie, die behoorlijk kleinschalig was aangezien Wilders goed beschermd moet worden, sprak Wilders natuurlijk ook met de pers. Zo stond hij onder meer onze vrienden van ZoominTV te woord. Ook in dat gesprek was hij keihard en maakte hij duidelijk dat geen enkele Turkse minister wat hem betreft welkom is in Nederland. “Dit is ons land,” zei Wilders, en vertegenwoordigers van regimes die journalisten oppakken horen daar geen campagne te kunnen voeren.

“We moeten dat niet toestaan,” aldus Wilders. “In naam van de vrijheid moeten we zeggen, en dat was ook mijn actie hier vandaag met mijn collega’s voor de Turkse ambassade, blijf weg, jullie zijn niet welkom hier.

Hoewel de Duitse regering heeft laten weten dat Turkse ministers daar niet welkom zijn en Oostenrijk eerder zelfs opriep tot een geheel campagneverbod voor Erdogans vertegenwoordigers in de EU heeft het Nederlandse kabinet alleen laten weten het allemaal met argusogen aan te zien en liever te hebben dat Erdogan — of diens ministers — niet naar Nederland komen. Vooralsnog lijken daar geen consequenties aan te worden verbonden.

Ondertussen heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, een gesprek gehad met zijn Duitse collega, Sigmar Gabriel. Hoewel de gesprekken “moeizaam” verliepen, aldus Gabriel, liet hij achteraf ook weten toch tevreden te zijn. Hij hoopt dat de relatie tussen Turkije en Duitsland snel verbetert omdat beide landen er in zijn ogen niets aan hebben als de spanningen nóg verder oplopen. Daarbij maakte hij ook duidelijk dat het in de ogen van Berlijn totaal onacceptabel is dat Erdogan het beleid van de Duitse regering onlangs vergeleek met de praktijken van de nazi’s. “Dat is een rode lijn,” aldus Gabriel, “die niet overschreden moet worden.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Wij hebben er dus een politicus (1) in het land die niet bang om dingen bij naam te noemen.

  1. Peter Selie

   Daar ben je dan ook snel achter gekomen Ni28.

  2. loritta

   Hij is de enige die naar de Nederlanders luistert

 2. Ome Ga

  Yes, ONS land. Nog steeds. NOG Geen Zweedse situaties.
  Zweden is het tweede verkrachtingsparadijs ter wereld geworden!

  “Sverige är vårt land?” Zweden is ons land, of WAS ons land?

  Zweedse oorlogsjournaliste: Stockholm voor vrouwen nog gevaarlijker dan Mosul.

  Rapport ministerie van Defensie: Moslim Broederschap bouwt met behulp van tolerante multiculti overheidsbeleid parallelle islamitische samenleving in Zweden op; gevaar op oorlogstoestanden wordt steeds groter.

  Grote delen van Malmö (43% inwoners met migrantenachtergrond) zijn islamitische ‘hellhole’ no-go zones geworden. De eerste bedrijven beginnen de stad te verlaten, omdat het er te onveilig is geworden. Met 3,4 moorden op de 100.000 inwoners is Malmö inmiddels de gevaarlijkste stad van West Europa (Xander)

  1. Nog1

   @ Ome Ga

   Die Zweedse journaliste lult. Stockholm staat op de 6e plaats van veiligste steden op aarde. Mosul staat niet bij de eerste 230. Bagdad wel, nl op de laatste plaats (230).

 3. corfo

  Dhr. Wilders heeft m.i. volkomen gelijk.
  In ons landje wordt veel te veel gepraat zonder dat er iets gebeurd.
  Ik vermoed dat die Turkse figuur over enkele dagen voor onze neus staat,
  een lange neus trekkend naar de NL-“regering”.
  Nederland : de gekke Henkie van Europa !

 4. Peter Selie

  Goed zo Geert jij bent de enige die met deze vermaledijde islamisten raad weet, je hebt 100% gelijk niemand van de reguliere politiek correcte ‘helden’ durft het aan wat je net hebt gedaan. Ze knijpen hem allemaal voor dictator Erdogan, zo ook met dat onzalige plan om de asiel parasieten op te vangen in Turkije, Rutte die zo nodig gebukt ging staan voor de Kalief in spe, nu wordt de EU gechanteerd door Marokko, Libië en Turkije en ik durf er alles onder te verwedden dat nog meer van deze ‘pracht’ islamitische landen zich eveneens het chantage pad op opgaan. Trouwens al de georkestreerde ellende in het Midden-Oosten is te danken aan onze Atlantische partner Amerika, er is mijns inziens geen weg meer uit deze islamitische ellende, zonder achteruit te kijken vol gas naar de islamatische hel.

 5. Peter Selie

  Omgekeerde discriminatie moet stoppen
  Desondanks kan de ongelooflijk effectieve pro-islamitische stoomwals waar de linkse ‘progressieve’ partijen zich jarenlang van bediend hebben niet langer de toenemende druk uit de samenleving weerstaan, die in de eigen steden, dorpen, wijken en straten steeds vaker te maken krijgt met de rottende en stinkende vruchten van het multiculturalisme. Steeds meer Europeanen vinden dat de oprukkende islam een halt toe moet worden geroepen en zijn de door de overheden gepromote omgekeerde discriminatie -namelijk dat autochtonen zich maar moeten aanpassen aan allochtonen- spuugzat. Partijen die openlijk onze eigen cultuur en onze vrijheid willen bewaren en beschermen schieten in heel Europa dan ook als paddenstoelen uit de grond.

  Hoewel Angela Merkel later wellicht als de eerste officiële boodschapper zal worden gezien van het einde van de multiculturele samenleving in Europa, zal het nog wel een poosje duren voordat de meerderheid van onze politieke leiders openlijk begint toe te geven dat er een kapitale fout is gemaakt met het vrij baan geven aan een antidemocratische, antisociale en racistische ideologie. Als er echter alvast een begin wordt gemaakt met het terugdraaien van de omgekeerde discriminatie is er al veel gewonnen. Moslim oké, maar wil je geen varkensvlees in de kantine, dan eet je maar buiten. Wil je niet samen zwemmen met mannen of ‘onreine’ ongelovigen, dan trek je je baantjes maar in het kanaal. Wil je bidden, dan doe je dat maar in je eigen tijd maar niet in die van de baas. En overtreedt je onze wetten, dan kun je je niet langer beroepen op ‘ies koeltoer, ies koeltoer’.

  Kortom: de islam past zich maar aan ons aan, en niet andersom. Wil je dit niet, weiger je dit, heb je een afschuw van onze gebruiken, gewoonten en onze vrijheid, ons wederzijdse respect voor elkaar, en wil je dat iedereen zich maar aan jóu aanpast en een jóuw regels, dan hoor je hier simpelweg niet thuis.

  ‘De islam is de islam!’
  ‘De islam is de islam!’ reageerde de Turkse premier Erdogan woedend toen journalisten hem onlangs vroegen of hij een voorstander was van de ‘gematigde’ islam. En hij had gelijk, want hoewel er wel degelijk gematigde moslims bestaan, is de ‘gematigde islam’ niet meer dan een Westers verzinsel. Daarom moet de islam door Europeanen erkend worden zoals deze is: een verderfelijke, vrouwonvriendelijke en racistische combinatie van maatschappij ondermijnend religieus extremisme, links fascisme en antisemitisch nazisme, dat in de landen waar ze de baas is vrijwel geen enkele ruimte laat voor andersdenkenden en deze actief en gruwelijk vervolgt en vermoordt. Om die reden kan de islam nooit een deel van onze samenleving uitmaken, niet in het minst omdat het dat zélf niet wil en in ideologisch opzicht niet eens kan en mag. Laten we echter hopen dat steeds meer moslims in Europa een andere keus zullen maken, voordat het komt tot harde botsingen.

  Xander

  1. jennifer

   Krijgt Attaturk toch weer gelijk met zijn woorden wat hij over de islam zei, dat het een rottend kadaver is, en mensen vergiftigd. Mensen die islam aanhangen, hangen een pedofiel aan die kinderen misbruikt heeft en zowat noemen ze dan hun leider in de naam mohammed.

 6. jennifer

  Kan mij voorstellen dat erdogan zijn kont afveegt met het a4 velletje met het verzoek om weg te blijven in Nederland, wat hij van Mark Rutte heeft toegezonden gekregen. Wilders laat ondanks alles toch wel weer zien dat hij voor Nederland is, en niets met die Turken te maken wil hebben, die met een ja tegen deze actie van Erdogan zo dom zijn dan om alle macht aan die dictator te geven, en dat vanuit Nederland dan. Turken die hieraan mee doen hebben niets te zoeken in ons land, en moeten snel onder de dictatuur van erdogan gaan leven als hun dat liever is dan.

 7. Gustaafff

  Het kabinet heeft gekeken wat de juridische mogelijkheden zijn om een campagne van de Turkse BuZa-minister te verbieden. Als er wettelijk geen beletsel is, kan zelfs Geert Wilders Cavusoglu niets maken. Hoogst ongewenst, maar toch toegestaan.

  Het lijkt erop alsof president Erdogan het gouvernmentele stelsel, wil vormen naar Amerikaans en Frans model. Naast dat het al dictatoriaal is, aangezien de macht in dat geval bij één persoon ligt, is de volgende stap het islamiseren van Turkije. En daar is geen PVV om hem te stoppen.

 8. monach

  We hebben in Wilders de enige politieke ‘waakhond die het erf bewaakt, en die blaft bij onraad’.

 9. nienke

  Gustaafff.

  Wat die turken in hun land doen moeten ze zelf weten maar dat er 1 of ander gek naar Nederland wilt komen en dat tijdens onze verkiezingen is natuurlijk belachelijk.
  Bewonder de moed van Wilders en hij heeft gelijk, bevalt het je niet hier rot dan op naar Turkije.
  Waarom blijven die malloten hier wonen als ze Erdogan zo aanbidden, ga lekker daar wonen.
  Ze willen alleen hier komen om de boel op te hitsen, oprotten svp.

  1. Gustaafff

   Ik zou ze vandaag nog het land uit vliegen, @nienke. We moeten echter rëeel zijn. Is het juridisch toegestaan om hier campagne te voeren? Volgens mij wel, maar dat weet ik niet zeker. In dat geval hebben we geen andere keus dan die BUZA-minister binnen te laten.

 10. Ome Ga

  Ach Nog1. Het is maar welke bronnen je raadpleegt bijv. over Zweden, en helemaal wat je nog moet geloven! Als jij bijv. de WHO – deel van het globalistische massale linkse leugen netwerk – of de UNESCO, VN, enz. gelooft, en dus ook de ultra links verworden BBC enz. ja dan, ja dan ben.je.gebrainwashed. Zelfs zo sterk dat je het niet eens meer weet!

  Het kan best zijn trouwens, dat deze journalist (of de media die dit doorgaf) Stockholm verwart met Malmo. Want als je die cijfers leest, daar wordt je helemaal niet blij van.

 11. Ome Ga

  Nog1trol heb t even voor je bekeken. Niet omdat ik enig respect heb voor het slaafse geloof in de leugen msm van (ultra)linksen zoals jij.

  En zeker geen respect voor jullie gigantische luiheid en afwezigheid van enige journalistieke nieuwsgierigheid, zonder enige arrogante vooringenomenheid!

  Maar omdat ik toch een soort erbarmen voel, want en ‘daar’ heul vroeger ook geweest. Dus hier dan een van de vele verwijzingen.

  Het blijkt idd Stockholm te zijn (hoewel Malmo nog erger), hoewel een voorstad van Stockholm:

  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-01/us-journalist-investigating-migrant-crime-sweden-has-leave-under-police-escort-his-o

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.