Geert Wilders gaat los bij Turkse ambassade: "BLIJF WEG! Dit is ons land!"

Geen categoriemrt 08 2017, 14:00
Geert Wilders organiseerde vandaag een demonstratie bij de Turkse ambassade in Den Haag. Zoals we onderhand gewend zijn van de PVV-leider nam hij geen blad voor de mond en ging hij los op de Turkse president, Recep Tayyip Erdogan.
Bij de demonstratie, die behoorlijk kleinschalig was aangezien Wilders goed beschermd moet worden, sprak Wilders natuurlijk ook met de pers. Zo stond hij onder meer onze vrienden van ZoominTV te woord. Ook in dat gesprek was hij keihard en maakte hij duidelijk dat geen enkele Turkse minister wat hem betreft welkom is in Nederland. "Dit is ons land," zei Wilders, en vertegenwoordigers van regimes die journalisten oppakken horen daar geen campagne te kunnen voeren.
"We moeten dat niet toestaan," aldus Wilders. "In naam van de vrijheid moeten we zeggen, en dat was ook mijn actie hier vandaag met mijn collega's voor de Turkse ambassade, blijf weg, jullie zijn niet welkom hier."
Hoewel de Duitse regering heeft laten weten dat Turkse ministers daar niet welkom zijn en Oostenrijk eerder zelfs opriep tot een geheel campagneverbod voor Erdogans vertegenwoordigers in de EU heeft het Nederlandse kabinet alleen laten weten het allemaal met argusogen aan te zien en liever te hebben dat Erdogan -- of diens ministers -- niet naar Nederland komen. Vooralsnog lijken daar geen consequenties aan te worden verbonden.
Ondertussen heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Cavusoglu, een gesprek gehad met zijn Duitse collega, Sigmar Gabriel. Hoewel de gesprekken "moeizaam" verliepen, aldus Gabriel, liet hij achteraf ook weten toch tevreden te zijn. Hij hoopt dat de relatie tussen Turkije en Duitsland snel verbetert omdat beide landen er in zijn ogen niets aan hebben als de spanningen nóg verder oplopen. Daarbij maakte hij ook duidelijk dat het in de ogen van Berlijn totaal onacceptabel is dat Erdogan het beleid van de Duitse regering onlangs vergeleek met de praktijken van de nazi's. "Dat is een rode lijn," aldus Gabriel, "die niet overschreden moet worden."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten