Geert Wilders haalt uit naar Pauw en Jinek: “Ze vertegenwoordigen de linkse haatmedia!”

PVV-leider Geert Wilders zal nooit en te nimmer langskomen bij programma’s als Pauw & Jinek “of Jinek en Pauw… of hoe het gerommel ook maar heet.”

In gesprek met De Telegraaf haalt Geert Wilders vandaag keihard uit naar politiekcorrecte, linkse kulprogramma’s als Pauw & Jinek. Gevraagd waarom hij nooit langskomt bij programma’s als Nieuwsuur (ook van de ultralinkse NPO) antwoordt de PVV-leider kordaat:

“In die programma’s zul je me nooit zien. Jinek en Pauw of Pauw en Jinek of hoe het gerommel ook maar heet; ze vragen me al jaren en ik zeg al jaren nee. Ik vind het verschrikkelijke programma’s omdat ze bevooroordeeld zijn. Ze vertegenwoordigen de linkse haatmedia.”

Bam, die zit!

Daarna haalt hij ook even uit naar RTL Nieuws dat een nepdebat organiseerde:

“En dan die RTL-debatten! Debatteren is niet met acht man op een rij gaan staan, 45 seconden iets uitkramen en daarna niet de kans krijgen om je verhaal af te maken.”

Vervolgens stelt De Telegraaf dat de PVV in de peilingen “ineens hard naar beneden gaat.” Wilders: “Dat is niet waar. Dat is een leugen!” Maar, zegt de krant, “[h]et gaat ons om de trend, die al weken naar beneden gaat. We hebben hier ook gezeten toen u op 35 zetels stond. Daar bent u er ineens meer dan tien van kwijt in de peilingen.”

Wilders is daar niet van onder de indruk, en terecht natuurlijk:

Wacht maar af wat we aanstaande woensdag halen. Ik voer mijn eigen campagne. Ik was afgelopen week in Breda. Het regende verschrikkelijk, maar honderden mensen waren daar superenthousiast. Dat heb ik in eerdere verkiezingen niet in die mate meegemaakt.”

Als gezegd, peilingen zijn palingen. In de ene peiling gaat die partij aan de leiding, in een andere peiling gaan VVD, PVV en CDA min of meer gelijk op, en in weer een andere peiling is de SP opeens in opkomst. Er valt werkelijk geen pijl op te trekken; de peilers maken er een puinhoop van. Het is dan ook niet zo gek dat Wilders de peilingen met een enorme korrel zout neemt. Dat doe ik ook. Je kunt ze gewoon totaal niet vertrouwen, daarvoor verschillen ze onderling te veel van elkaar.

Vervolgens zegt Wilders dat hoewel verschlilende partijen hebben laten weten nooit met de PVV te willen regeren hij ervan uitgaat dat ze zich na de verkiezingen bedenken:

“Ik zie mezelf nooit met Denk regeren. Er zijn ook weinig kansen met D66 of de PvdA. Maar ik ga niemand uitsluiten. Ik hoop en verwacht eerlijk gezegd dat ook die anderen een toontje lager zullen zingen na de verkiezingen. Ons uitsluiten zou een belediging zijn naar heel veel kiezers.”

Zelfs De Telegraaf, dat de afgelopen weken zwaar anti-Wilders was en continu Mark Rutte en zijn VVD helpt, kan daar natuurlijk niets tegen in brengen. Het is een enorme belediging voor de Nederlandse kiezer als de PVV de verkiezingen wint (door de grootste te worden óf door veel zetels extra te winnen ten opzichte van de huidige situatie) maar niet mee mag doen. Het betekent gewoon dat de politiek die kiezers — misschien wel anderhalf of twee miljoen mensen! — de middelvinger geeft. Dat is totaal onacceptabel.

Als afsluiter maakt Wilders nog maar eens duidelijk dat hij geen greintje respect meer heeft voor het mediakartel; de oude media die er al jaren alles aan doen om zijn partij te ondermijnen. In het interview probeert De Telegraaf iedere uitspraak van Trump Wilders in de schoenen te schuiven. Die is a) niet bereid om mee te spelen maar geeft ook b) aan dat Trump wel degelijk een punt heeft als hij zegt dat de media tegen hem zijn. In Nederland is immers precies hetzelfde aan de gang: de PVV moet het steeds weer ontgelden.

De Nederlandse media zijn, net als in Amerika, verschrikkelijk.”

Zijn ze dan fake, die kartelmedia? Wilders:

“Ik vind wel dat ze vaak bevooroordeeld, elitair, politiek correct en linksig zijn. Daarom heb ik ook een gruwelijk wantrouwen en hekel aan hen. Het woord fake news zal ik niet gebruiken, maar in ieder geval wel ’dik vet bevooroordeeld nieuws’.”

Dahaag, linkse propagandisten van het mediakartel. Stick that where the sun doesn’t shine. Jullie zijn al jaren een hetze aan het voeren tegen alles wat rechts is en anders dan die zwakke huichelaar Mark Rutte heeft Wilders gewoon de moed om dat hardop te zeggen.

Kusje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Marija

  Ik zou zó verschrikkelijk graag zien dat Wilders het voor elkaar krijgt, dat iedereen die hier in ONS LAND IS GEBOREN geen dubbel paspoort heeft/of krijgt.
  Wie hier is geboren is een Nederlander met een Nederlands paspoort, zéker als het al doorgaat tot de derde/vierde generatie, dat is toch te gek voor woorden.

  1. Wieb

   Ik zou Wilders zo graag eens in discussie zien gaan met iedereen waar hij een mening over heeft. Laf, laf, laf.

   1. Pjotter

    Wieb, ik doe dit niet dikwijls “maar je een lul” laf zijn de huidige politici, ga maar een poosje in de schoenen van Wilders klojo.

   2. JackyH

    Dat zou hij graag willen maar de onderwerpen waar Wilders voor gaat zijn niet in 45 seconden samen te vatten. Hij strijdt voor de Nederlander en het recht om te zijn wie je bent. Zo’n onderwerp kun je niet in 45 seconden proppen daar is het Volk te belangrijk voor.

 2. Adriaan

  En alweer zegt Wilders waar het op staat en alweer heeft hij gelijk. Je ziet hoofdzakelijk links aan het woord op linkse media. Ik luister of kijk er nauwelijks naar. Onzin wat er wordt uitgekraamd. Wilders mag voor mij de grootste partij in Nederland worden. Ineens hoor ik Rutte niet meer over de Turkije-deal. Zou er dan toch een kern van waarheid inzitten? Ik vrees het ergste.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/ontboezeming-rutte-en-merkel-sloten-geheim-akkoord-met-turkije-om-jaarlijks-250-000-nepvluchtelingen-op-te-nemen/

  1. Pjotter

   Adriaan Wilders heeft gelijk en had gelijk, is het 1 of 2 jaar geleden van de beruchte AAP die uit Erdogan zijn mouw zou komen, nou volgens mij was het (ROTTERDAM) een nest met APEN en 80.000.000 vrijkaarten voor Europa, nog geen duizend zetten een stad een avond en nacht op zijn kop.

 3. Ritter

  Goed interview.

  En zoals Geert Wilders meermalen heeft gezegd dat als de PVV veel zetels haalt kan de politieke elite de PVV niet negeren.

 4. jennifer

  Kan men niet tegenspreken, is wel degelijk de waarheid, en dat weten de meeste Nederlanders wel dat het de waarheid is wat hij zegt.

  1. Wieb

   Dit is een mening lieve schat, dat is wat anders dan de waarheid.

   1. Nederland-op1

    Zeg Wieb, als jij Wilders laf noemt dan begrijp jij er echt helemaal niets van. Iedere dag loopt hij weer kans om tegen een kogel van een of andere linkse mongool aan te lopen omdat hij durft te zeggen waar het op staat. Dit in tegenstelling tot de gevestigde overwegend linkse orde. Walgelijke politieke correctheid.

   2. Peter Selie

    Gelijk het goede gevoel in het hoofd verloren Wieb? Cognitieve dissonantie, het onaangename gevoel in het hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening.

 5. Ni28

  In deze heeft Wilders gelijk, er is weinig van democratie te merken in onze eenzijdige media die de establishment steunen door dik en dun en elke andere geluid belachelijk maken. De peilingen zijn ook niet te volgen en duidelijk anders dan ik mij kan herinneren. Alles is gericht om rechts te schade. In dat geval kunnen wij des te meer verrast worden. Als wij van die Rutte maar afkomen en niet van de regen in de drup komen met Pechtold of Jesser.

 6. Gustaafff

  “Het is een enorme belediging voor de Nederlandse kiezer als de PVV de verkiezingen wint (door de grootste te worden óf door veel zetels extra te winnen ten opzichte van de huidige situatie) maar niet mee mag doen. Het betekent gewoon dat de politiek die kiezers — misschien wel anderhalf of twee miljoen mensen! — de middelvinger geeft. Dat is totaal onacceptabel.”

  Ons politieke systeem is hier heel duidelijk over: we kiezen geen kabinet, geen regering en ook geen premier. De kiezers verdelen slechts de zetels aan de politieke partijen. Het hangt af van de coalitievorming en de formatie. Conform onze grondwet kan een grote partij, of de grootste partij, buiten de regering worden gehouden.

  Het is dus acceptabel, simpelweg omdat ons stelsel zo werkt. Zie ook de verkiezingen van 1982. Toen vormden het CDA en de VVD een coalitie. De grootste partij, de PvdA, werd niet betrokken bij de formatie.

  1. Ego non solus

   Gustaaff
   Je zult wel gelijk hebben. Wij mogen dus alleen kiezen voor “aardappels” of “kippeboutje”. Hoe de hele maaltijd wordt moeten we dan maar afwachten.

   Is dat niet gek? In een restaurant zouden we á la minute weglopen, maar als het om politiek gaat – zaken dus die ons leven beïnvloeden – is dat blijkbaar heel gewoon. En dat noemen we dan met droge ogen ‘democratie’?

   1. Gustaafff

    Ja, het is een bijzonder systeem. Coalitievorming is niet bijster democratisch, een beetje als de kiesmannen in de VS.

    1. Wieb

     Heb je een beter idee?

     1. Gustaafff

      Nee.

  2. jennifer

   Het zou een enorme belediging zijn voor de Nederlandse kiezers als anderen zouden winnen die mee spelen met het versnelt islamitiseren waar Rutte en Merkel mee bezig zijn.Een nog grotere belediging zou het voor de Nederlandse burgers zijn als ze er straks achter komen hoe belogen en bedrogen ze zijn geworden door op hun te stemmen, met het politieke spelletje van de VVD en met medeweten van het CDA.

   1. Gustaafff

    @jennifer, het kan altijd zo zijn dat de PVV niet buiten de regering wordt gehouden, maar indien dat wel het geval is, is dat gewoon toegestaan.

    1. jennifer

     Echt democratisch toch dan, je mag het woord dan niet meer gebruiken in dit land want het klopt dan niet meer toch. Dat kan dan ook weggestreept worden, net als al die gemaakte woorden met nederturk wat niet meer als turk is, en nedermarokkaan wat niet meer als marokkaan is dan toch.

     1. Gustaafff

      Tja, vier jaar geleden ging VVD en PvdA met elkaar in zee, onder luid protest van hun achterban. Nu lopen ze bij Rutte en Pechtold al een beetje te formeren: VVD wil wel samenwerken met CDA en D66. Ze zijn nog niet gekozen, maar weten wel welke coalitie ze straks in een achterkamertje gaan sluiten. Democratie is in dit stelsel inderdaad nog ver weg.

  3. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   “Het is dus acceptabel, simpelweg omdat ons stelsel zo werkt.” Nee, mijn beste. Omdat het “mag” van de wet, is het nog niet acceptabel. Denk maar aan de belastingontwijking. Mag van de wet, maar is niét acceptabel!

  4. Top

   Ik had mij voorgenomen om niet meer op uw stompzinnige flauwekul te reageren. Maar na deze verschrikkelijke domme reactie, moet ik het toch wel even doen. Ik ga ervan uit dat dit de laatste keer is, want het lijkt mij stug, dat er nog meer en dus dommere reacties uit uw toetsenbord komen.
   De PVV wordt niet gepasseerd omdat het programma niet klopt, maar omdat het een gevaar betekent, voor de huidige partijen, die de ellende veroorzaakt hebben. Voor hun geldt; regeren met Wilders is toegeven aan de door ons gemaakte fouten. En als je dan toch niet met de PVV wil, dan doe je dat kenbaar maken in de formatie en niet ‘gillen voordat je geslagen ben’. Wat de gevestigde politiek nu doet, is hun eigen bevolking wegzetten als niet gewenst, in plaats van diegene, die de rotzooi veroorzaken. Ik vraag mij wel eens af, als ik uw bijdragen lees, heeft u ze wel allemaal op een rijtje staan? En zeker, als u weer eens de bijbel of koran verbieden flauwekul erbij haalt. Er is in NL vrijheid van geloof, maar niet voor geloven, die mij, mijn familie en mijn vrienden, per definitie de kop af willen hakken. Besteed uw tijd eens beter, dan hier de gehele dag uw domheid en onvermogen te etaleren. Er zit genoeg vermogen in uw computer, om naar sites te gaan, waar u uw geestelijk vermogen een beetje zou kunnen ‘tunen’. Maar schei ermee uit, om uw iedere keer weer, hier belachelijk te maken!

   1. Gustaafff

    De reden om een partij buiten de deur te houden, staat hier niet ter discussie (waarom je een tirade opent is me dan ook een raadsel). Dit is ons politiek systeem dat al jaren wordt gehanteerd. Op bepaalde momenten worden kiezers aan de kant geschoven. De enige manier om de PVV in een regering te krijgen, is haar een mega-groot aantal zetels te bezorgen.

    1. Top

     En? Ja hoor, het kan nog dommer. Lees nu zelf eens wat u geschreven hebt.

  5. Ni28

   “De kiezers verdelen slechts de zetels aan de politieke partijen”. Moge dat juist de zwakke punt van de representatieve democratie zijn. Eigenlijk is de kiezer niet echt nodig maar door het stemmen wordt hem het gevoel gegeven net of hij mee telt. Maar hij bepaald alleen wie de eerste formateur mag zijn. Beetje mager voor zijn inspraak want formaties mislukken totdat men heeft wat ie wilt. De vorige keer wilde de kiezer slim zijn maar werd door de twee partijen vreselijk misleidt. En wij weten hoe het afliep. En wij weten dat er ook vrijwel geen oppositie bestaat.

   1. Gustaafff

    In principe heb je gelijk. Het is tekenend dat partijen nu al in gedachten formeren: met wie regeert u het liefst?

 7. Viertel

  De afgelopen 2 weken zijn er al 4 PvdA-ers op komen draven bij J&P (P&J): Aboutaleb, Arib, Asscher en Dijksma. Alle 4 mochten ze hun propagandapraatje afsteken, zonder 1 kritische tegenvraag. Grote kans dat vanavond Asscher er weer zit, want hij heeft zich toch zo krachtig verweerd tegen de ‘nazi-uitspraken’ van Erdogan. En voor dinsdag zijn Dijsselbloem en Spekman kanshebbers.

  1. Top

   Het zal mij worst wezen! Ik heb 123 niet eens ingesteld op mijn TV’s. Nu nog, ‘er niet voor te behoeven betalen’, dan kan mijn dag niet meer stuk.

 8. nienke

  Wilders heeft toch groot gelijk om niet bij Jinek en Pouw te komen, de linkse slangenkuil.
  En die dolf erbij die ervan geniet Wilders de grond in te boren en het uitgezochte publiek dat tegen Wilders is en dat heb je het hele linkse zooitje bij elkaar.
  Heel verstandig Geert, weg blijven uit deze slangenkuil.
  Had nooit van Jinek verwacht dat zij plotseling zo op de linkse tour is, echt walgelijk.

  1. Wim

   Jinek is een carrière prostituee.

 9. Ni28

  “heb je een beter idee?” Ja, directe democratie naar de Zwitserse model.

 10. Lex

  Nog twee dagen dan weten we pressies hoe veelveel zetels de PVV heeft gehaald.

  De linkse media trekken nog even alles uit de kast om mensen te overtuigen alstublieft niet op de PVV te gaan stemmen.

  De NPO heeft een dergelijk korst gehalte waar ze in Amerika nog jaloers op zijn. Ik keek bijna bijna geen NPO programma’s meer ik denk dat ik NPO zenders ga wissen in mijn Zender menu.

  Wat een walgelijke lastercampagne kosten nog moeite worden er gespaard om de PVV zwart te maken en Geert Wilders af te schilderen als een anti islamitisch monster.

  En ja de PVV is tegen die verschrikkelijke bedorven islam ideologie.

  Echt deze partij is Tegen de islam. Volgens mij heeft dat een opeenstapeling van redenen.

 11. Wieb

  Mijn dochter vroeg mij, nadat ze het verkiezingsprogramma van de PVV had gelezen, of het door een klein kind was geschreven.
  “Ik wil later een groot kasteel, een grote auto, een groot jacht, huis in Frankrijk”

  1. Vabis

   Dat is dan heel fijn voor je dochter, heb je nog meer anekdotische onzin, van je parkiet of zo?

   1. Floris

    Na de verkiezingen is trol Wieb weer gevlogen.

    Trol Wim en trol Beuk zullen blijven. Die zijn aan het trollen verslaafd. Dat zit in hun gestoorde persoonsstructuur ingebakken:

    “Canadese onderzoekers achterhaalden vorige maand dat trolgedrag op het internet vaak inderdaad samengaat met zorgwekkende persoonlijkheidskenmerken, zo schrijven ze hun artikel in het wetenschappelijke tijdschrift Personality and Individual Differences. Ze analyseerden het online gedrag van twee groepen van ruim 1.200 internetgebruikers en bevroegen hen ook om meer te weten te komen over hun persoonlijkheid. De conclusie was dat zij die zich graag inlieten met ‘trolling’ ook de meest narcistische, sadistische, psychopatische en Machiavellistische trekken hadden.”

    http://www.demorgen.be/technologie/hoe-de-trol-het-internet-kapot-maakt-b982cca7/

   2. jennifer

    Ja vast wel en van zijn papagaai en demente oma.

  2. jennifer

   Die was zeker net 4 dan, want dan kan ze nog niet weten dat al die papieren van honderd velletjes bij die anderen partijen straks ook nog maar 1A4 tje is.

   1. Timm

    Toch heeft Wieb een punt. Het is volstrekt onduidelijk hoe de PVV zijn programmapunten vorm gaat geven. Waarom geeft de PVV daar niet meer uitleg over? Als kiezer voel ik me door dat A4tje niet serieus genomen.

 12. Jroam

  Die Jeroen Pauw heeft toch een huis op Aruba.
  Dus als die tering landverrader het dadelijk niet meer prettig vindt in Nederland, dan zal hij vluchten.
  Wel zal hij items blijven maken over de bezetters van NL.
  Jeroen Pauw, zal hij zich ontspannen voor de buis, of zal hij zich gedragen als wat ze zeiden over Micheal Jackson.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.