Geert Wilders heeft weer alle vertrouwen in zijn beveiligers: “Helden zijn het!”

De PVV-voorman gaat er weer tegenaan, met dank aan zijn beveiligers. 

Geert Wilders werd de afgelopen weken opgeschrikt door een reeks aan schandalen met betrekking tot zijn beveiliging. DBB-agent Faris Kattat bleek contacten te onderhouden met Nederlands-Marokkaanse misdaadorganisaties, en bovendien werd bekend dat in 2015 al twee andere (ook Marokkaans-Nederlandse) agenten waren geschorst wegens financiële malversaties. Erger nieuws voor Wilders – wiens leven letterlijk afhangt van deze beveiligers – is nauwelijks denkbaar.

Gelukkig is de lucht inmiddels opgeklaard. Eerder deze week hervatte Wilders zijn campagne – een grote opluchting voor zijn aanhangers, die hun favoriete politicus graag het land in zien trekken om stemmen te winnen. Om te benadrukken dat hij weer alle vertrouwen heeft in zijn beveiliging, plaatste de PVV-voorman vandaag een groepsfoto met zijn beschermers op Twitter:

Wilders bestempelt zijn beveiligers terecht als helden. Helaas zaten er een paar rotte appels tussen, maar Wilders beseft als geen ander dat zijn andere beveiligers dagelijks hun leven in de waagschaal stellen om hem te beschermen. Mocht er ooit – en laten we hopen dat het nooit gebeurt – een aanslag worden gepleegd op de PVV-leider, dan zullen zijn beveiligers desnoods zelf voor de kogel springen om het leven van Wilders te redden. Daar zijn ze voor getraind, dat is hun taak, en als het nodig is zullen ze geen moment aarzelen om in actie te komen.

Je eigen leven wagen om iemand anders te redden, dat is de definitie van heldenmoed. Wilders weet dat – hijzelf loopt immers ook levensgevaar omdat hij opkomt voor zijn idealen. Na de vervelende berichtgeving over de DBB is het dan ook grote klasse dat de PVV-lijsttrekker zijn beveiligers een hart onder de riem steekt. Dat verdienen deze helden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Adriaan

  En daar sluit ik me volledig bij aan!

  1. DirkSteen

   En ik ook!!!!!!!!!!

 2. loes530

  ja ik ook hij was vandaag ook in vollendam als verrassing

 3. Vabis

  Goed te zien dat de beveiliging van Wilders gezuiverd is van moslims, nu de rest van Nederland nog.

  1. HaZ

   kun je dat zien dan op de foto?????

 4. Ni28

  Is het handig om een foto van de beveiligers te publiceren?

 5. Ome Ga

  “Joh15:13 Hier zegt Jezus: “Greater love hath no man than this, that a man lay down his life for his friends.” Amen Geert!

 6. Mees

  Mooi dat hij zich veilig voelt.

 7. Lex

  De gerucht gaat de ronde dat het linkse zooitje dat de PVV al maanden op allerlei onzinnige manieren zwart probeert te maken achter het tijdstip zit om de informatie over de beveiliging juist tijdens het begin van de verkiezingscampagne naar buiten te brengen.

  Waardoor Geert Wilders genoodzaakt was de verkiezingscampagne af te blazen.

  Ik vind dat het wel bijzonder lang heeft geduurd voordat Geert Wilders een andere beveiliging heeft gekregen hopelijk is nu iedereen goed gescreend.

  Och och wat vind dat linkse zootje dit toch jammer, ze hadden liever gezien dat Geert Wilders helemaal geen campagne kon voeren.

  Ik vind dit alles toch wel bijzonder toevallig

  Te toevallig.

  1. Toptimist

   Echt? Het kabinet heeft volgens mij uitvoerig gekeken naar de veiligheidssituatie van Wilders en geconcludeerd dat hij geen hoger risico liep. Desondanks blies Wilders zijn campagne-activiteiten af.

   Ik denk overigens dat Wilders zelfs in die situatie prima naar televisieoptredens of debatten had kunnen gaan, maar voor het afzeggen daarvan koos hij toch echt zelf.

   1. Lex

    De reden dat Geert Wilders niet naar de RTL debatten ging heeft te maken met eenzijdige verandering door RTL waar zowel Geert Wilders als Rutten het niet mee eens was.

    De 2e RTL Debat gaat niet door vanwege de issu met de broer van Geert Wilders die misbruikt werd door RTL voor wat geld.

    Maar er zijn nog twee debatten waar Geert Wilders wel aanwezig is.

    Maandag 13 maart
    – EenVandaagdebat Wilders – Rutte

    Dinsdag 14 maart
    – Geert Wilders bij Edwin Evers op radio 538
    – NOS Slotdebat, debat Wilders – Asscher en Wilders – Segers

  2. Adriaan

   @Lex, dit is geen toeval. Perfecte timing van de andere kant.

   1. Lex

    Het hangt er vanaf hoe je het bekijkt?

    Perfecte timing voor het linkse verachte zootje of een perfecte timing voor Geert wilders zelf?

    Geert Wilders heeft nooit geen gebrek voor publiciteit hij is hier een meester in. Graag had ik gezien dat de PVV een goedgevulde partij kas had en genoeg geld voor een goede Campagnebudget voor televisie zendtijd en advertenties.

    De PVV moet een verdienmodel bedenken voor de partijkas.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.