Arme Henk Krol gaat af: verkiezingsschema uitgedund omdat hij het allemaal niet aankan

Geen categoriemrt 01 2017, 9:00
Dit is ontzettend triest voor al die ouderen die zich niet serieus genomen voelen door de oude politiek, maar Krol heeft dit echt aan zichzelf te danken.
Het is bijzonder vervelend voor oudere kiezers die terecht vinden dat ze niet vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer, maar wat Henk Krol betreft is dit nou echt een voorbeeld van "eigen schuld, dikke bult." De man heeft er de afgelopen weken een puinhoop van gemaakt. Hij is totaal ongeschikt als lijsttrekker.

De agenda van 50Plus-lijsttrekker Henk Krol is voor de rest van de verkiezingscampagne uitgedund. Het schema is in overleg met Krol aangepast, zodat hij wat meer rust krijgt, aldus 50Plus-voorzitter Jan Nagel dinsdagmiddag.

Dat je je agenda moet uitdunnen in de laatste twee weken van de campagne zegt eigenlijk genoeg. Normaal gesproken is dat het moment waarop je écht losgaat en overal langskomt waar je maar welkom bent. Helaas kán Krol dat gewoon niet omdat hij niet genoeg feitenkennis in huis heeft. Daarom is hij nu gedwongen om zijn mediamomenten (en andere optredens) tot het minimale te beperken. Doet hij dat niet, dan gaat hij ongetwijfeld weer een paar keer keihard af wat 50Plus weleens de laatste paar zetels kon kosten die de partij nog over heeft in de peilingen.
Volgens Nagel maakt Krol tegenwoordig foutjes omdat hij bijna alles in zijn eentje moet doen. Het tweede Kamerlid van de partij is namelijk ziek. "Dan heb je af en toe een minder goede dag," aldus Nagel. Nou is dat in principe juist, maar dit verklaart Krols gebrekkige feitenkennis niet. Het probleem is niet dat hij moe is, maar dat hij de helft van de tijd geen idee heeft waar hij over spreekt. En ja, dat is écht een probleem.
Het zou verstandig zijn voor 50Plus als ze nu al duidelijk maken dat Krol na de verkiezingen vervangen wordt door iemand die wel verstand van zaken heeft. Misschien dat er dan nog een paar zetels vallen te redden. En ja, hoewel ik het niet eens ben met het standpunt van 50Plus inzake de AOW is dat wel degelijk een goede ontwikkeling; ook ouderen moeten zich immers vertegenwoordigd voelen in de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten