Arme Henk Krol gaat af: verkiezingsschema uitgedund omdat hij het allemaal niet aankan

Dit is ontzettend triest voor al die ouderen die zich niet serieus genomen voelen door de oude politiek, maar Krol heeft dit echt aan zichzelf te danken.

Het is bijzonder vervelend voor oudere kiezers die terecht vinden dat ze niet vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer, maar wat Henk Krol betreft is dit nou echt een voorbeeld van “eigen schuld, dikke bult.” De man heeft er de afgelopen weken een puinhoop van gemaakt. Hij is totaal ongeschikt als lijsttrekker.

De agenda van 50Plus-lijsttrekker Henk Krol is voor de rest van de verkiezingscampagne uitgedund. Het schema is in overleg met Krol aangepast, zodat hij wat meer rust krijgt, aldus 50Plus-voorzitter Jan Nagel dinsdagmiddag.

Dat je je agenda moet uitdunnen in de laatste twee weken van de campagne zegt eigenlijk genoeg. Normaal gesproken is dat het moment waarop je écht losgaat en overal langskomt waar je maar welkom bent. Helaas kán Krol dat gewoon niet omdat hij niet genoeg feitenkennis in huis heeft. Daarom is hij nu gedwongen om zijn mediamomenten (en andere optredens) tot het minimale te beperken. Doet hij dat niet, dan gaat hij ongetwijfeld weer een paar keer keihard af wat 50Plus weleens de laatste paar zetels kon kosten die de partij nog over heeft in de peilingen.

Volgens Nagel maakt Krol tegenwoordig foutjes omdat hij bijna alles in zijn eentje moet doen. Het tweede Kamerlid van de partij is namelijk ziek. “Dan heb je af en toe een minder goede dag,” aldus Nagel. Nou is dat in principe juist, maar dit verklaart Krols gebrekkige feitenkennis niet. Het probleem is niet dat hij moe is, maar dat hij de helft van de tijd geen idee heeft waar hij over spreekt. En ja, dat is écht een probleem.

Het zou verstandig zijn voor 50Plus als ze nu al duidelijk maken dat Krol na de verkiezingen vervangen wordt door iemand die wel verstand van zaken heeft. Misschien dat er dan nog een paar zetels vallen te redden. En ja, hoewel ik het niet eens ben met het standpunt van 50Plus inzake de AOW is dat wel degelijk een goede ontwikkeling; ook ouderen moeten zich immers vertegenwoordigd voelen in de politiek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ni28

  Henk Krol is het beste voorbeeld van dat werken tot hoge leeftijd niet tot successen leidt. Overigens was het Lubbers die het eerste kabinet Rutte op zijn geweten had door zijn klungelige optreden als informateur. Ook behoorlijk op leeftijd toen. Dus niet alleen zware beroepen moeten eerder stoppen maar ook minder goed werkende hersens op topposities.

 2. Jan de Donder

  Citaat: “… als ze nu al duidelijk maken dat Krol na de verkiezingen vervangen wordt door iemand die wel verstand van zaken heeft”.
  Eigenaardige manier van redeneren, hoor. Als nu zou blijken dat een persoon ongeschikt is, dan zal die persoon nu moeten vervangen worden. Hem nu aan de kiezer voorstellen als kopman om hem daarna te liquideren, dat zou dan gewoon neerkomen op kiezersbedrog. Er wordt immers verondersteld dat de kiezer de geschikte personen dient te kiezen, en niet de ongeschikte personen!
  Sjonge, sjonge, sjonge, het is niet meer om aan te zien, bij het naderbij komen van de verkiezingsdag vermenigvuldigt men ter rechterzijde de blunders op exponentiële wijze. En dat men onderwijl ter linkerzijde in zijn vuistje lacht, dat spreekt voor zich.
  .

 3. jennifer

  Ergens is he te triest voor woorden, deze man zet zich in voor juist de ouderen wat de AOW betreft, en word gelijk afgerekend op zijn versprekingen die schijnbaar met zijn medicatie te doen hebben op het moment, wel zichtbaar dus. En mischien is hij inderdaad het voorbeeld dat werken tot 67 niet werkt en ook niet mogelijk is vaak.Maar vanuit Den Haag hebben ze makkelijk praten hiermee. Als Nederlander zou ik van alle politici eens willen horen wanneer hun met pension gaan, want van kapot werken bij hun in hun leven kan geen sprake zijn, dan is het vanuit hun inzicht ook makkelijk om die leeftijd naar 67 te gooien. En wat ik wel eens zou willen weten betalen zij zelf überhaupt voor hun pensioen, of doen ze net als de EU parlementariers het betalen laten door de Europese bevolking.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.