Het mediakartel heeft Thierry Baudet ontdekt: “Je haat hem of je houdt van hem!”

De verkiezingen zitten erop, maar opeens is het de oude media opgevallen dat er de afgelopen maanden een nieuwe politieke beweging ontstaan is: Forum voor Democratie, geleid door Thierry Baudet.

Als je de kranten van het mediakartel openslaat kun je niet aan de indruk ontkomen dat ze het gevoel hebben dat ze iets gemist hebben tijdens de afgelopen verkiezingscampagne. Waar ze Baudet en Theo Hiddema maandenlang negeerden krijgen ze nu namelijk opeens alle aandacht waar ze maar van kunnen dromen. De ene krant na de andere publiceert een interview, er verschijnen allemaal columns over de nieuwkomers in het parlement, en links Nederland wordt helemaal gek. Want ja, een nieuwe rechtse partij is natuurlijk doodeng. Toch?

Zie bijvoorbeeld dit artikel in het AD.

,,Als Thierry ergens binnenkomt, begint de zon te schijnen”, zegt de befaamde strafpleiter Theo Hiddema, de nummer twee op de kiestlijst van het FvD én dus straks Baudets metgezel in de Kamer. Het was Baudet (34) die Hiddema (72) overhaalde op de lijst te gaan staan. ,,Ik wilde eerst niet, maar een uur voor het sluiten van de inschrijftermijn stond hij wéér bij me voor de deur. Toen heb ik het maar gedaan.” Hiddema raakte maanden daarvoor ‘verslingerd’ aan Baudet. ,,Hij is erg pienter, schakelt razendsnel en zijn ideeën zijn sprankelend.”

Natuurlijk kunnen wij van rechts — wij die Forum al maanden positieve aandacht gaven en onmiddellijk door hadden dat hier meer achter zat dan de gevestigde macht dacht — zeuren en klagen dat de media FvD nu pas aandacht geven, maar hé, who cares? Feit is dat ze het doen. Dat is hoe dan ook bijzonder goed nieuws omdat het nu van het grootste belang is dat Forum doorgroeit en een grote, brede beweging van intelligente rechtse kiezers wordt. Als je de kranten nu leest zie dat ook zij door hebben dat Baudet en co. dat potentieeel écht hebben. Het is bijzonder lastig om in het parlement te komen, zeker als outsiders. Nu ze er eenmaal zijn zullen ze vrijwel zeker alleen maar doorgroeien. De media-aandacht van kranten als het AD zal daar alleen maar bij helpen.

Prima dus dat FvD nu in de belangstelling staat — en nee, het maakt niet eens uit dat de aandacht niet altijd even positief is. Het gaat erom dat Baudet de ruimte krijgt om zijn denkbeelden te verspreiden en zijn ideeën aan de man te brengen. Ieder artikel dat over hem verschijnt doet dat — of de teneur nou negatief of positief is. En dat is precies wat Forum nodig heeft om razendsnel nóg een paar stappen te maken.

Mark my words, Forum zal nu doorstomen en groter en invloedrijker worden dan vrijwel iedereen enkele maanden geleden voor mogelijk hield. Op naar de rechtse lente!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. ludotausch

  Ja er ligt fundament voor een goede toekomst, absoluut.

 2. nick

  Ben ook erg content met deze partij en vooral Baudet en Hiddema als nieuwe sprekers in onze slaapkamer. Ze zullen, is mijn verwachting, velen wakker schudden!

  Waar de PVV enigszins blijft steken door de leugens en manipulaties van het huidige kartel, heeft deze partij FVD, nog alle mogelijkheden en doelgroepen om heel groot te worden. Samen met de PVV en hun vaste aanhang hoop ik hiermee op een betere politieke toekomst voor ons land en zijn bevolking.
  Dat deze hoop en verwachting snel mag uitkomen en het nog te vormen kabinet heel snel van zijn sokkel zal vallen.

  Zoals George Orwell zei: de enige kans voor het doorbreken van de macht ligt bij de proles (het ‘gewone volk’). Maar daarvoor moet het volk zich eerst bewust worden van het spel. Pas dan kunnen de mensen een keuze maken om het spel niet meer mee te spelen waardoor het brede fundament (de onderste laag) van de piramide zal afbrokkelen. En daarmee zal de gehele piramide instorten.

  http://www.cooperatiedevrijemedia.nl/2017/03/illuminaat-weishaupt-architect-van-de-hedendaagse-machtsstructuur/

 3. Ngatimoto

  Kijk even naar de kandidaten die straks in de Tweede Kamer komen. Bij alle partijen en dan blijkt dat er een roomblanke Tweede Kamer komt. Er stonden niet veel allochtonen op de diverse lijsten. Wel bij de PvdA maar daar komt niemand van in de Kamer. D66 had er veel op een lange lijst maar allemaal op een onverkiesbare plaats!
  GroenLinks en SP hadden er weinig op de lijst en die komen er ook niet in.
  Kennelijk heeft de politiek in de afgelopen jaren de les goed geleerd. Behalve de PvdA en die zitten niet met de brokken.

 4. Mees

  De nieuwe elite.
  Zittend naast het gepeupel van de PVV in de kamer is hun te min.
  Baudet, ik ben een intellectueel en behoor tot de elite van dit land.
  Geef mij even een emmer.

 5. Gustaafff

  “Op naar de rechtse lente.”

  Die was er al. De VVD is immers de grootste partij van Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.