Incompetente Ruud Gullit solliciteert bij Oranje, wil graag samenwerken met Van Gaal

Ruud Gullit heeft als trainer helemaal niets voor elkaar gekregen. Als hij de nieuwe bondscoach wordt worden het weer bijzonder moeilijke jaren voor ons nationale elftal.

Oud-voetballer Ruud Gullit blijft zichzelf naar voren schuiven als mogelijke kandidaat voor een topfunctie bij Oranje, misschien zelfs wel als bondscoach. Eerder liet hij weten maar wat graag aan de slag te gaan in die functie. Gelukkig doet hij nu iets van een stapje terug. Hij geeft namelijk aan graag samen te willen werken met Louis van Gaal:

“Iedereen kan veel leren van Van Gaal”, stelde de  66-voudig international, die in 1988 Europees kampioen werd met Oranje, bij SBS6. “Hij heeft een goede staat van dienst. Hij weet wel hoe hij de poppetjes neer moet zetten.”

De enige manier om Gullit bij Oranje te betrekken is door hem tweede of derde assistent te maken. De man is namelijk weliswaar een geweldig uithangbord voor het Nederlandse voetbal — en is overal in de wereld bekend — maar qua trainerscapaciteiten valt het allemaal wat tegen. Sterker nog, als manager is Gullit één grote flop gebleken. Hij is werkelijk in geen enkel opzicht beter dan Danny Blind, de man die eerder deze week ontslagen werd door de KNVB. En dat wil wat zeggen, Blind was namelijk de slechtste bondscoach die ‘we’ ooit gehad hebben.

Helaas ziet Gullit zichzelf nog steeds als een ideale bondscoach, hoewel hij bereid is om het samen te doen met een ander. Dat kan dus zijn met Van Gaal, maar ook Henk ten Cate vindt hij geweldig:

“Samen met Henk ten Cate? Dat zou prettig zijn. Dat zou ik ook wel heel leuk vinden.”

Nogmaals, als tweede of derde assistent is dat prima te doen, maar je kunt Gullit niet officieel bondscoach maken — nog niet, in ieder geval. Als trainer van Newcastle United, Chelsea, Oranje Onder-21, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny heeft deze man helemaal niets gepresteerd. Hij weet goed hoe hij zich moet presenteren voor de camera’s en hoe je om moet gaan met bureaucraten en journalisten, maar daar is het dan wel mee gezegd. Op tactisch en strategisch niveau is Gullit een amateur pur sang; zelfs zijn teamgenoten back in the day namen hem niet serieus als hij daarover begon. En dat was toen hij bekend stond als één van de beste voetballers ter wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ni28

  In vele landen voelt het als een eer en het hoogste om voor het land te mogen opkomen maar in Nederland lijkt het een bijbaantje in de vrije tijd.

 2. Wim

  Het voetbal in Nederland is verlept tot een laag niveau.
  Begin opnieuw en zoek een goede buitenlandse jonge trainer met nieuwe inzichten dat gezeik over de Nederlandse school wordt zo langzamerhand belachelijk. Ga bouwen en denk in het heden en niet in het verleden.
  Wat een armoede om met Gullit en Ten Kate of De Boer die even met zijn club koning was in land van de blinde clubs aan te komen en totaal mislukt in een echte competitie., krijg je weer dat Ajax gezeik.
  Die idiote Derks die heeft het steeds over boegbeelden.

 3. pejoar

  misschien is Jos Luhukay wel de beoogde opvolger.
  hij heeft wel vaker ploegen die het moeilijk hadden geholpen.

 4. Floris

  Gullit heeft inderdaad bewezen niet te kunnen coachen, evenals Van Basten.

  Die laatste heeft zich daarbij neergelegd, maar Gullit denkt nog steeds dat hij het wel kan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.