Jan Roos slaat spijker op de kop: "VVD-stemmer krijgt D66 en GroenLinks. En straks weer zeuren over belastingen en de EU"

Geen categoriemrt 24 2017, 20:00
Helaas is het de keiharde waarheid: dankzij de VVD krijgen we straks wéér een links kabinet.
Voormalig VNL-lijsttrekker Jan Roos heeft geen zetel in de Tweede Kamer weten te bemachtigen, maar dat betekent niet dat hij de politiek volledig heeft verlaten. Zo geeft hij nog steeds vlijmscherp commentaar op de politiek en de formatie van een kabinet met GroenLinks:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/844860766549270530
Jan Roos betreurt het feit dat VVD-stemmers waarschijnlijk een kabinet met D66 en GroenLinks mede mogelijk hebben gemaakt. Het ziet er immers naar uit dat Rutte zo'n kabinet wil formeren. Zelfs wanneer GroenLinks uiteindelijk buiten de coalitie blijft (en bijvoorbeeld wordt vervangen door de ChristenUnie) zal een kabinet met D66 de grootste problemen van Nederland niet aanpakken.
Zo is D66 één van de meest eurofiele partijen van Nederland. Een kabinet met D66 zal nooit iets doen aan de uitbreidende invloed van de Europese Unie, en zal de richtlijnen van Brussel slaafs opvolgen. VVD-stemmers die kritisch zijn over de EU, komen dus bedrogen uit. Ook VVD-aanhangers die graag lagere belastingen willen, komen waarschijnlijk bedrogen uit. De VVD heeft in het afgelopen kabinet laten zien dat belastingverlaging niet bepaald een prioriteit is: zo werd de BTW zelfs verhoogd. In het nieuwe kabinet zal dat niet veel anders zijn: zowel GroenLinks als de ChristenUnie zijn niet happig op het verlagen van belastingen.
Jan Roos slaat dus de spijker op zijn kop: straks zullen VVD-stemmers weer zeuren over hoge belastingen en de EU. Dat "gezeur" is natuurlijk volledig terecht: de belastingen zijn inderdaad veel te hoog en de invloed van de EU is inderdaad veel te groot. Maar toch is het jammer dat talloze VVD-kiezers die wel rechts beleid wíllen, hebben gestemd op een partij die dat gedroomde rechtse beleid nooit zal uitvoeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten