Knettergek: 13 procent van de 'Nederlanders' (jaja) vindt het normaal om sexy vrouwen lastig te vallen

Geen categoriemrt 13 2017, 14:00
Goh, ik vraag me af wat de culturele achtergrond van die 13 procent eigenlijk is. Kan iemand daar tekst en uitleg over geven?
Mogen we hier wat van vinden? Ja, dat mogen we:

Een kwart van de Nederlanders vindt dat een vrouw die zich sexy kleedt niet moet klagen als ze seksueel getinte opmerkingen te horen krijgt. 13 procent - zowel mannen als vrouwen - vindt dat een meisje in een kort rokje ook niet moet zeuren als ze wordt lastiggevallen.

Natuurlijk overdrijven moderne feministen nogal eens -- je mag een vrouw geen compliment meer geven, doe je dat wel dan ben je meteen een vuile seksist -- maar we weten ook allemaal dat er hele wijken zijn in Nederland waar vrouwen niet meer over straat kunnen. De ene kansenparel na de andere gaat dan namelijk los, roept "hoer" en dringt zich vervolgens op. We kunnen wel net doen alsof dat heel normaal is, maar dat is het natuurlijk niet.
Nu vind ik het wel opvallend dat 13 procent van de mensen dit soort wangedrag dus normaal vindt als een meisje of vrouw een kort rokje draagt. 13 procent. Dat is weinig, maar het geeft me wel de impressie dat er mogelijk een vocale minderheid is die dit soort wangedrag prima vindt kunnen.
Goh, zou het hier misschien iets mee te maken hebben?
Screen Shot 2017-03-13 at 14.58.28
Of is het weer racistisch om te impliceren dat er weleens een verband kon zijn tussen die twee zaken? Ik zou natuurlijk niet politiek incorrect willen overkomen. Dat moeten we ten koste van alles vermijden. Nietwaar?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten