Knettergek: 13 procent van de ‘Nederlanders’ (jaja) vindt het normaal om sexy vrouwen lastig te vallen

Goh, ik vraag me af wat de culturele achtergrond van die 13 procent eigenlijk is. Kan iemand daar tekst en uitleg over geven?

Mogen we hier wat van vinden? Ja, dat mogen we:

Een kwart van de Nederlanders vindt dat een vrouw die zich sexy kleedt niet moet klagen als ze seksueel getinte opmerkingen te horen krijgt. 13 procent – zowel mannen als vrouwen – vindt dat een meisje in een kort rokje ook niet moet zeuren als ze wordt lastiggevallen.

Natuurlijk overdrijven moderne feministen nogal eens — je mag een vrouw geen compliment meer geven, doe je dat wel dan ben je meteen een vuile seksist — maar we weten ook allemaal dat er hele wijken zijn in Nederland waar vrouwen niet meer over straat kunnen. De ene kansenparel na de andere gaat dan namelijk los, roept “hoer” en dringt zich vervolgens op. We kunnen wel net doen alsof dat heel normaal is, maar dat is het natuurlijk niet.

Nu vind ik het wel opvallend dat 13 procent van de mensen dit soort wangedrag dus normaal vindt als een meisje of vrouw een kort rokje draagt. 13 procent. Dat is weinig, maar het geeft me wel de impressie dat er mogelijk een vocale minderheid is die dit soort wangedrag prima vindt kunnen.

Goh, zou het hier misschien iets mee te maken hebben?

Screen Shot 2017-03-13 at 14.58.28

Of is het weer racistisch om te impliceren dat er weleens een verband kon zijn tussen die twee zaken? Ik zou natuurlijk niet politiek incorrect willen overkomen. Dat moeten we ten koste van alles vermijden. Nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. O.P.

  Ja…. Het heeft met de allochtonen te maken…!!
  De allochtonen vertegenwoordigen zelfs 22,1% van de totale bevolking van Nederland.
  Bron : http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=37296ned&D1=a&D2=0,10,20,30,40,50,60,(l-1),l&HD=130605-0924&HDR=G1&STB=T
  Off Topic :
  Van de totale gedetineerden in Nederland zijn de allochtonen voor 62,2% vertegenwoordigd. : http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=82321ned&D1=a&D2=0&D3=0&D4=a&D5=a&VW=T
  Dringt het tot je door….?
  Minimaal 2 op de 10 van de Nederlandse bevolking is allochtoon
  Minimaal 6 van de 10 gedetineerden is allochtoon.
  Verhoudingsgewijs (percentage bevolking en percentage gedetineerden) zitten er 3x zoveel allochtonen gedetineerd t.o.v. autochtonen.
  Hierbij laat ik het maar even.!

 2. Eline

  Het is niet racistisch om het verband te trekken, alleen een zwak onderbouwde mening die je middels “journalistiek” probeert te rechtvaardigen.

 3. Jantje

  Veel van de allahtonen staan als autochtoon geregistreerd vanwege NL paspoort. Maar dat er al 13% allahtonen zijn is zeer verontrustend.

 4. Adriaan

  Dat met die percentages autochtoon- en allochtoon is iets mis. Als je als derde generatie hier wordt geboren uit ouders met een migrantenachtergrond en een Nederlands paspoort hebben, ben je voor de wet een autochtoon. Maar … je ouders c.q. grootouders zijn Marokkaan of Turk (om maar even deze twee soorten te benoemen). Dus al die cijfers kloppen van geen kanten. Er zijn meer buitenlanders in Nederland dan we voorgeschoteld krijgen.

 5. Christian Wouters

  Een vrouw stuurt al duizenden jaren met uiterlijk ( lippenrood is vruchtbaarheidskenmerk ). Dat onze cultuur er tijdelijk mee koketteert is cultureel even lastig voor groepen die dat niet verstaan.

  Maar echt onderzoek durft niemand aan. Want daar komen heel andere dingen uit. Net als Ayn Rand over economie: “een beetje primitiviteit moet altijd blijven bestaan”.

  Helaas dames, verzin goede antwoorden. En lach er om.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.