Nieuw campagnefilmpje Forum voor Democratie: “Nederland wordt verkwanseld… en dat hebben we zelf gedaan”

Het mag best eens gezegd worden: de voornaamste reden dat het eurofiele partijkartel ons land in het verderf heeft kunnen storten is dat wij steeds weer op dezelfde partijen en mensen stemmen. Ja, we worden af en toe boos, maar vervolgens houden we ze toch aan de macht.

Forum voor Democratie heeft een nieuwe campagnevideo! En ja, het is er weer eentje met een bijzonder sterke en vooral ook belangrijke boodschap. Wat dan wel? Simpel: Nederland wordt verkwanseld. Aan de Europese Unie. Aan het Westen hatende nepasielzoekers. Aan managers in de zorg. ZZP’ers, MKB’ers, werkenden, mensen die van Nederland houden. Allemaal worden ze opgeofferd op het altaar van het multiculturalisme, het socialisme, het milieu-fanaticisme, en de eurofilie.

Dat klopt, zegt Thierry Baudet, die het filmpje heeft ingesproken. Maar: het kan niet zo zijn dat we het partijkartel hier alleen de schuld van geven. Als puntje bij paaltje komt zijn wij het namelijk die op deze partijen en politici gestemd hebben. En dan niet eenmaal, maar iedere keer opnieuw.

Kijk maar naar de PvdA. Die partij was eigenlijk uitgerangeerd. Nederland had er niets meer mee. Maar toen werd Diederik Samsom de lijsttrekker van die partij. Job Cohen wieberde en ze hadden een nieuwe verlosser. Het gevolg? 38 zetels voor de sociaaldemocraten in 2012. Dit terwijl er feitelijk niets veranderd was aan die partij. Dit keer probeert de PvdA hetzelfde trucje uit te halen met Lodewijk Asscher. Hoewel er — gelukkig — dit keer duidelijk minder mensen gaan intrappen staat die partij natuurlijk toch gewoon weer in de dubbele cijfers. Dit terwijl de PvdA al lang op de vuilnisbult van de geschiedenis had moeten liggen.

Of kijk naar de VVD. Mark Rutte heeft al zijn verkiezingsbeloften gebroken, maar de VVD kan op 15 maart tóch weer de grootste van het land komen. Waarom? Omdat het Nederlandse electoraat het accepteert dat hij liegt en bedriegt. Daarom. Als we dat niet deden — en we juist eerlijkheid beloonden — was hij ongetwijfeld veel eerlijker geweest. De man doet immers alles voor macht en aanzien, mogelijk zelfs de waarheid vertellen en zijn beloftes nakomen.

Of kijk naar D66. Alexander Pechtold doet het weer redelijk in de peilingen. Maar deze man maakt er nu al jaren een puinhoop van.  Hij is misschien wel de belichaming van het partijkartel… maar weet dat D66 op 15 maart vrijwel zeker een paar zetels winst zal boeken waardoor hij lekker partijleider mag blijven (en misschien zelfs minister kan worden).

Is er dan helemaal geen hoop? Gelukkig wel. De peilingen tonen immers ook aan dat het partijkartel wel degelijk een flink aantal zetels gaat verliezen. De PVV — de stormram van de Nederlandse politiek — kan de grootste worden. Dat gaat vooral ten koste van de VVD. Daarnaast lijkt het erop dat zowel VNL als Forum voor Democratie aankoersen op een zetel (of meer!).

Dat zijn buitengewoon goede ontwikkelingen. Maar daarmee zijn we er nog niet. We moeten namelijk wel volhouden en de verkiezingen van 15 maart zien als het startsein van een groot politiek gevecht waarin we afrekenen met de elite en onze toekomst in eigen hand nemen. 15 maart kan het begin van het einde van het partijkartel zijn, maar dan wel alleen als we de nieuwe partijen de Tweede Kamer in stemmen en vervolgens zoveel druk zetten op de oude politiek dat ze dan eindelijk opgeven en doen wat wij willen, niet wat hun Eurofiele opperbazen eisen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. nick

  Dit is zo waar!!!
  Daarom voelt iedereen die niet op het kartel stemt zich ook zo wanhopig en onmachtig.
  De mensen zijn wel boos en het niet eens met de partij waar ze toch maar weer wel op gaan stemmen. Hoe kan dat en waarom dan…

  FVD legt de vinger precies op de zere plek, luister nu eens een keer en stem niet op een van de partijen van het kartele maar op een die wel verandering wil en ook kan brengen in deze verziekte politiek en wel luisterd naar de meerderheid!

  Ik kan niet anders dan Thiery en Michael volledig en met overtuiging onderschrijven!

 2. Floris

  Er zijn meerdere redenen voor dit stemgedrag. Ten eerste is minstens de helft van Nederland nog steeds links tot linksachtig. Dat is treurig maar het is gewoon zo.

  De andere helft is hopeloos verdeeld en kiest christelijk of kijkt naar z’n portemonnee als ze nog wat centen hebben (VVD). Daarnaast is er de angst voor een LPF-effect. De zogenaamde ‘Nieuwe Politiek’ (PVV, FvD en VNL) moet zich nog bewijzen en velen zijn angstig voor zoiets als een Nexit. Op zich is dat goed te begrijpen.

  Er zal nog heel wat water door de Maas gaan voordat er echt iets fundamenteel gaat veranderen, vrees ik.

  1. zomaar

   ik denk niet dat de minstens de helft links is , ik denk eerder en dat is en was de opzet van het socialisme , (een socialisme wat elke bestaande partij uitdraagt ), de mensen (werkvolk ) afhankelijk te houden van het sociale systeem .

   overal is en wordt subsidie op gegeven , voor de laagst betaalde onder ons , daarentegen de prijzen zij opgevoerd , zodat de laagst betaalde afhankelijk is en blijft van het sociale stelsel .

   dus al ben je niet echt links , toch afhankelijk van subsidies heb je geen tot weinig keus .

 3. Ni28

  Forum voor Democratie wordt steeds sympathieker.

 4. zomaar

  zeker ebben wij dit zelf toegelaten , dat het gebeurde !!!, voor elke verkiezing loopt 80% achter de voor gehouden vette worsten aan , als kinderen geloven en geloofde zij al de leugens keer op keer !.

  nu weer blijkt uit de peilingen .

 5. dapperedodo

  Idd en zo voel ik het ook. Keer op keer. Echter vergeet Pim+ niet.
  Daar heeft Nederland een flinke tik van gekregen door deze politieke moord. We zitten heel diep in de problemen met Turkije. Erdogan gaat nu natuurlijk de EU beschuldigen dat ze zelf niet democratisch zijn. dat gezegd hebbende kan ik: hoe vreselijk ik die man ook vind geen ongelijk in geven . U weet wel van de pot en de ketel. Rutte die het Nee van het referendum Oekraine door de toilet heeft gespoeld en Erdogan die nu een campagne wil voeren voor een referendum om zijn land van dictatuur naar een autocratie te helpen. Hij Erdogan gaat nu zeggen:” Wat? gaan jullie mij de les lezen”? Hij weet allang dat EU geen democratie is en dat we eigenlijk al onder een dictatuur leven.En zoals te verwachten was maakt hij daar in de toekomst nog veel meer gebruik van. Vuistdiep.

  1. nomis

   Vergeet Balkenende niet: Het europe referendum over het verdrag van Maastricht,zijn reet mee afgeveegd, MH 17,de onderste steen???

 6. dapperedodo

  By the way, elite hoeft geen punt te zijn wat mij betreft. Maar ik verwacht wel een zekere mate van intelligentie en realiteitszin van een elite in de regering.
  Dat zie ik absoluut niet in de laatste decennia van regeringen. De domheid ten top. De een na de andere blunders.

  Teveel met zichzelf bezig Keer op keer. Hopeloze mensen.

 7. nomis

  Zit vanavond het journaal te kijken,zie je heel veel volwassen mensen nog zweven!!!!
  Dan vraag ik me echt af,of ze geld te veel hebben,zwaar gelovig zijn,in een uitkering zitten, als je toch een beetje verstand hebt,ik wordt dit jaar 60,en je kijkt de afgelopen 30-40 jaar,hoe ons SOCIAAL RIJK VEILIG RESPECT VOOR DE LERAAR POLITIE land door de vvd,pvda,cda in dit tijdbestek,helemaal naar de kl.te is geholpen,ook de sterke gulden weg,tienduizenden banen weg,door de open grenzen,alle grote steden hebben islamitische no go area,s,als land bezet door de nieuwe NAZISTAAT EUROPA,
  dan moet je als je een beetje verstand in je hoofd hebt,TOCH NOOIT NIMMER NEVER MEER OPDEZE PARTIJEN STEMMEN!DIE WERKELIJK HELEMAAL NIETS MET DE KEIHARDWERKENDE BURGERS OP HEBBEN!!!! Werk van af mijn 20 in de bouw,heb alles meegemaakt,heb onze grootste JUDAS meegemaakt,WIM KOK! en vanaf dat moment is het begonnen,ook de democratie is toen verdwenen,en bestaat nu nog uit 5seconde in het stemhokje.Opdat 15 maart bevrijdingsdag wordt!!!!!

 8. Gustaafff

  Rechtspopulisten kunnen het niet verkroppen dat het volk jarenlang VVD, PvdA en CDA heeft gewild. Je hebt wel lef als je de Nederlandse kiezer de maat neemt.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   Lef is héél hard nodig! Zéker ten opzichte van de dociele kiezer, die op een partij stemt, omdat zijn/haar (over)(groot)vader/moeder vóór hem/haar dat óók deed!
   Die maat moet dus hóógnodig genomen worden!!!

 9. Paul

  …..dat wij steeds weer op dezelfde partijen en mensen stemmen.
  _______

  “ Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten”.( Einstein)

 10. Lex

  Ik hoop dat Forum voor Democratie ook 10 of 15 zetels haalt. Niet dat ik er op ga stemmen ik ben een echte PVVer maar als tegenwicht en mogelijke coalitie partner voor kabinet Wilders1.

  Als Forum voor Democratie nu een paar zetels af pikt van de VVD en andere partijen dan kan dit de PVV bijzonder goed uitkomen.

  Lex

 11. dapperedodo

  Gek eigenlijk dat die meiden zo gek zijn op Klaver. Ik heb totaal geen belangstelling voor jonge mannetjes (ben 63) ook niet erg in oudere mannetjes, maar dat terzijde, maar zie wel een enorme blaaskaak in hem. Hij wordt met de weken steeds gladder met praten. Tweede Rutte is coming.

  Dan vind ik Beaudet een stuk sympathieker. Ach ja die meiden komen net op als krokussen en kunnen nog niks beoordelen. Hormoonstemmen gaat het dus worden.
  Brrrr

 12. Peter Selie

  Gewoon een verademing dit campagnefilmpje, FVD legt precies de vinger op de zere plek van het totaal doorgeslagen multiculturalisme en de politieke correctheid die in elke EU-lidstaat opmaat is.

  1. Lex

   FVD heeft gewoon heel veel overeenkomsten met de PVV dat mag duidelijk zijn.
   Ook de islam ookal is de PVV op dit punt veel radicaler.

   Mijn stem gaat naar de PVV. Zoals ik al melde hoop ik dat FVD veel stemmen gaat krijgen een stuk of tien. Deze zullen grotendeels van de VVD komen en van Groenlinks en D66.

   De PVV achterban is rotsvast op een enkeling van blijven de PVVers de partij trouw.

 13. Eminem2

  Hoe kritisch de insteek van FVD hier ook is, ik vrees dat deze nog lang niet kritisch genoeg is. Het probleem is niet zozeer dat “wij dit hebben laten gebeuren”, als wel dat het “toch gebeurde, wat we ook stemden”. Het gevestigde partijkartel kwam er doorgaans namelijk helemaal niet openlijk voor uit dat ze waren voor:
  – het uitdelen van paspoorten aan gastarbeiders;
  – het structureel subsidiëren van knoflooklanden omdat die niet geschikt waren voor de Euro;
  – het knuffelen van een barbaars woestijngeloof;
  – het de facto toelaten van allerlei asiel”zoekers” die tig veilige landen hadden overgeslagen voordat ze hier asiel aanvroegen (wat volledig in strijd is met de uitgangspunten van het Vluchtelingenverdrag, bij de ratificatie waarvan steeds werd verwezen naar de Joodse vluchtelingen die hier direct vanuit buurland Duitsland naar toekwamen);
  – het geleidelijk aan opgaan in de EU.

  Politici als Bolkestein deden steeds alsof ze dit tegen zouden gaan, maar lieten daar in de praktijk vrij weinig van terechtkomen.

 14. MareJane

  Als ik lees wat die idiote rechters uitspoken!!! Ik denk eerder dat er met de uitslagen flink gesjoemeld gaat worden. De staatsomroep roeptoetert niet voor niets dat er nog zoveel % zwevende stemmers zijn. Kunnen ze weer de uitslagen manipuleren, want denk maar niet dat ze het toelaten dat Wilders de grootste wordt. Vorige keer kwam de PvdA niet voor niets als een duveltje uit een doosje zo hoog op de uitslagscore terecht.Het maakt niet uit hoe er gestemd wordt maar wie de stemmen telt. In Nederland zijn ze er corrupt genoeg voor. Ik stem FvD die niet mocht meedoen met de debatten door de staatsomroep!!! De FvD spreekt tenminste klare taal.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.