Nigel Farage gaat los: ‘We hebben hier al genoeg terroristen, waarom zou je er nóg meer importeren?’

De aanslag in Londen van woensdag maakt weer eens op zeer pijnlijke manier duidelijk hoe ernstig de problemen van niet alleen het Verenigd Koninkrijk, maar half Europa zijn.

Nee, na de gruwelijke aanslag die Khalid Masood deze week pleegde nabij het Britse parlement in Londen, met inmiddels vier onschuldige slachtoffers, behoeft het geen uitleg dat Europa een enorm probleem heeft met terreuraanslagen. Nouja, heel Europa? Nee: geheel toevallig enkel het deel waar moslims aardig goed vertegenwoordigd zijn onder de bevolking – in landen als Tsjechië, Hongarije en Portugal bespeur ik vooralsnog gek genoeg nog géén haatbaarden die inrijden op mensenmassa’s (en laten we hopen dat dat zo blijft!). Rara, hoe zou dat nou toch komen?

Vanzelfsprekend is ‘immigratie’ hier het toverwoord. Nee, vooralsnog zijn het niet zozeer de nieuwkomers die net uit Syrië, Irak en vele andere plekken zijn aangekomen om hier te profiteren van onze verzorgingsstaat: de meeste daders, inclusief die van de aanslagen in Londen en Nice, waren al geboren en opgegroeid in Europa. Daar zit het probleem dan ook vooral. Ik twijfel er niet aan dat het gros van de eerste generatie migranten hier gewoon naartoe komt op een degelijk bestaan op te bouwen, of ze dat nou uit veiligheidsoverwegingen of economische motieven doen. En mochten ze wat uithalen, dan zijn ze nog (relatief!) makkelijk om weer uit te zetten.

Nee, het probleem zit hem vooral bij tweede en derde generatie migranten. Mensen die al een Europees paspoort hebben, en dus eigenlijk niet hoeven te vrezen voor dingen als uitzetting: zij zijn immers toch ook gewoon Brit/Fransman/Duitser/Nederlander? Zij beschikken over een zekere immuniteit, en weten – in tegenstelling tot hun (groot-)ouders – ook niet hoe goed dat ‘vreselijke Westen’ wel niet is vergeleken met de rest van de wereld. Radicaliseren gebeurt dan vrij gemakkelijk, zoals ook Nigel Farage opmerkte in een interview met de nieuwszender Fox News:

Hij sprak daar natuurlijk naar aanleiding van wat er bij zijn eigen parlement was gebeurd, en vertelde hoe dom het huidige immigratiebeleid van de Europese Unie en afzonderlijke landen wel niet is. Het is een feit dat we al enorme problemen hebben met nazaten van migranten die hier radicaliseren en uiteindelijk tot dit soort vreselijke daden overgaan. In zekere zin is het nu al decennia te laat om dat nog effectief aan te pakken – dat had je al bij de integratie van hun voorouders moeten regelen – maar als er iets dom is, is het om nóg meer mensen uit islamitische landen binnen te halen. Als zij zelf niets uithalen, dan doen hun kinderen of kleinkinderen dat over enkele tientallen jaren waren, is maar weer gebleken: willen we dat nou echt hebben? Natuurlijk niet, en dat heeft Farage hier uitstekend bekeken.

En nee, om maar meteen een disclaimer in te bouwen voor een opmerking die ik al voel aankomen: ik ben niet voor een geheel verbod op immigratie vanuit moslimlanden: daar bereik je weinig mee. Waar je wél wat bereikt is met het enkel binnenhalen van mensen waarvan de kans minimaal is dat zij of hun nazaten rotzooi uit zullen halen: mensen die kansrijk zijn, hun eigen broek kunnen ophouden en ook meteen de wil tonen om geheel te integreren in hun nieuwe thuis. Dié zijn hier wat mij betreft prima welkom, maar Europa moet niét nog verder verworden tot een opvangtehuis voor kansloze Syriërs, Somaliërs en Afghanen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Nog1

  Ik lees ‘Nouja, heel Europa? Nee: geheel toevallig enkel het deel waar moslims aardig goed vertegenwoordigd zijn onder de bevolking – in landen als Tsjechië, Hongarije en Portugal bespeur ik vooralsnog gek genoeg nog géén haatbaarden die inrijden op mensenmassa’s’

  Gek dat een land als Bulgarije met meer dan 10% moslims, of Nederland met meer dan 5% buiten schot blijven. Terwijl de VS (0,8% moslims) wel weer aanslagen kent.

  Kennelijk is de wereld iets ingewikkelder dan Sybren schijnt te denken.

 2. Nog1

  Ik lees ‘Nouja, heel Europa? Nee: geheel toevallig enkel het deel waar moslims aardig goed vertegenwoordigd zijn onder de bevolking – in landen als Tsjechië, Hongarije en Portugal bespeur ik vooralsnog gek genoeg nog géén haatbaarden die inrijden op mensenmassa’s’

  Gek dat een land als Bulgarije met meer dan 10% moslims, of Nederland met meer dan 5% buiten schot blijven. Terwijl de VS (0,8% moslims) wel weer aanslagen kent.

  Kennelijk is de wereld iets ingewikkelder dan Sybren schijnt te denken.

  1. Ni28

   De moslimgeweld is puur tegen de Westerse landen gericht al sinds de Kruistochten. In de voormalige Oostblok valt niets te halen. Deze landen hebben ook nooit in andere landen gevochten dus vallen zij onder de goede volk of niet interessant.

   1. Nog1

    Eh Ni28… Het concept van de kruistocht was juist dat de christenen de moslims aanvielen. Je spreekt je zelf ook een beetje tegen als je schrijft ‘nooit in andere landen gevochten’.

    En het meeste moslimgeweld is niet tegen het Westen gericht. Denk aan ISIS dat toch vooral tegen sjiitische moslims als Assad en de regering in Bagdad vecht. Eén blik op de lijst jihadistische aanslagen en je ziet meteen dat ze zich vooral concentreren op islamitische vijanden.

    De aanslagen in/tegen het Westen zijn publicitair en moeten vooral zorgen voor de aanwas van nieuwe rekruten. Ze hopen en rekenen op een overtrokken reactie van het westen tegen alle moslims, zodat ze op meer sympathie onder de westerse moslims kunnen rekenen.

    Tot nog toe is hun strategie dus redelijk succesvol; ze graven een kuil en wij westerlingen lopen er maar al te graag in.

    1. Gustaafff

     President Assad is Alawiet.

     1. Nog1

      Alawieten zijn sjiieten

     2. Gustaafff

      Alawieten zijn afkomstig uit een stroming die afgesplitst is van de sjiitische islam.

     3. HaZ

      Kierewiet !

     4. Nog1

      @ Gustaaff

      Het sjitiisme kent verschillende stromingen. Maar alawieten behoren nog steeds tot de sjiat Ali en zijn dus ook sjjiitisch. Hun naam wijst daar ook duidelijk op want het eerste gedeelte van hun naam verwijst naar dezelfde Ali.

     5. Gustaafff

      Ah, zo.

 3. Wim

  Ach het werkelijk aantal slachtoffers is maar gering. In Nederland zou gezien de laatste verkiezingen maar zo 15% a 16% van de gevolgen van een aanslag de werkelijk slachtoffers zijn ,
  De rest heeft duidelijk gekozen voor deuren open, welkom koortjes en kom maar allemaal maar binnen. Je kunt niet echt als slachtoffer praten als je de deuren van je huis open zet met welkom muziekje en kom maar binnen dat er wat fout kan gaan. Ik zou dan in plaats van een slachtoffer van een medeplichtig willen spreken ,die in zijn eigen gegraven kuil gedonderd is.

 4. Ome Ga

  We hebben al genoeg links gajes: waarom nog meer naar hen luisteren?
  In de USA heeft men nu eindelijk wel afgerekend met het fake linkse ‘nieuws’, en HiLIARy heeft het verloren: ZIJ heeft contacten met Poetin gehad; NIET TRUMP!!!

  Zo zal de waarheid, duurt soms lang, maar de leugen (o.a. van utopisch zweverig links) achterhalen!!!!!!!

  Gefeliciteerd Trump! Make America great AGAIN! Net als wij, we gaan gewoon door met bouwen en niet afbreken, hallelujah!

  https://youtu.be/bHwA12pdI5w

  1. Wim

   Nou ja de Media in Nederland komt dan met dit geweldige nieuws.

   http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/27870243/___Trucker__Trump_toetert_erop_los__.html

 5. HaZ

  “Waar je wél wat bereikt is met het enkel binnenhalen van mensen waarvan de kans minimaal is dat zij of hun nazaten rotzooi uit zullen halen: mensen die kansrijk zijn, hun eigen broek kunnen ophouden en ook meteen de wil tonen om geheel te integreren in hun nieuwe thuis.” Volgens onze overheid zijn alle kansarme moslims van nature kansrijke moslims, als je ze maar op de juiste wijze pampert, zoals we in Nederland plegen te doen. De basisgedachte hiervan was en is fout en volgens onze huidige fan-tas-ti-sche politieke partijen dus niet meer terug te draaien. Oh nee en waarom niet ?
  Valt Nederland dan uit elkaar? Gaan we dan economisch naar de gallemiesen? Wat schieten wij in hemelsnaam op met die multiculturele samenleving, waarin de “gasten” het vertikken zich aan te passen, sterker nog een geloof aanhangen wat nooit zal assimileren met onze normen en waarden en geloofsovertuiging, en bovendien een verderfelijk godsdienstschrift uit het jaar 600 n.Chr. aanhangt, waarin de meest onmenselijke gedachtes gepredikt worden. Wat moeten wij met die waanzinnige
  ideologie, die oproept tot geweld tegen niet gelovigen van dat achterlijke moslimgeloof?
  Ik ben in ieder geval blij dat het , mede door mensen als Wilders, in ieder geval bespreekbaar is geworden, maar we zijn er nog lang niet. De wegkijkersmentaliteit overheerst nog steeds, maar het begin is er tenminste. De echte omslag voor die wegkijkers zal helaas zijn, wanneer er ook hier in Nederland terroristische aanslagen gaan komen en het is niet of ze komen maar wanneer ze komen. Het bijbehorende spreekwoord hiervoor is,”als het kalf verdronken is, dempt men de put “(hopen we dan).

  1. Kodi

   Wat niet inpasbaar is, is niet integreerbaar en zal ook nooit integreren. De Islam is niet inpasbaar en integreerbaar en zal dat ook nooit worden. Ons continent dient zich te ontdoen van de dragers van het Islam virus. Als geschikte locatie voor een quarantaine voor het Islam virus opteer ik die zandbak op het Arabisch schiereiland. Dat is geheel hun natuurlijke habitat. Nog steeds net zo achterlijk Middeleeuws als 1400 jaar geleden.

 6. Ni28

  Politici zijn als de dood voor het woord islam maar islam met de religieuze aspect van het islamitische terreurbrengt de echte dood.

 7. Wim

  De PVDA,GL.CDA,VVD,SP,CU.

  De islam is geen bedreiging,
  een bom of een auto over u heen is een verrijking,
  Meestal is er alleen maar sprake van een verwarde man,
  die het leven in ons paradijs niet meer aan kan.
  Iedereen moet er maar aan wennen,
  zie maar hoe mooi ze in hun kleren zwemmen.
  En een kind bruidje is toch ook geen bezwaar,
  welke kerel droomt er nu niet van jong ding met de benen wijd op het altaar.
  Ze hebben ook hun prachtige eigen vlees,
  een mes door de strot van het beest en deze is er geweest.

  1. DutchDropveter

   Totdat er eentje het ouderlijk huis van Mark in wandelt moet je ze dan eens horen.

 8. Ni28

  Je leest het verkeerd, Nog1, de moslims hebben hekel aan de Westerse landen sinds de Kruistochten, wraak, dus. En ja zij vechten eindeloos ook tegen elkaar. Stammenoorlogen.

  1. corfo

   Ni28.
   Zéér gevaarlijke mensen, die moslims.
   Ze nemen nu dus pas wraak voor de Kruistochten ? Dan zijn ze nog achterlijker dan ik al wist ! Ze willen wél leven in een racistisch land, gevuld met nazi’s en bovendien houden die gasten ook nog eens hun handjes op om een aalmoes van die nazi’s te ontvangen. Wát een geweldige mensen toch, die moslims. Ausradieren, sofort !!!!!

   1. Nog1

    @ Corfu

    Nee ze nemen niet nu pas wraak voor de kruistochten. Dat hebben ze al in de ME gedaan toen ze de kruisvaarders Klein Azië uitgejaagd hebben.

    Het kolonialisme, dat voor de meeste moslims pas na de 1e wereldoorlog begon, is veel belangrijker geweest voor de opkomst van anti-westerse sentimenten.

 9. Wim

  Moslims delen de wereld heel simpel in: aan de ene kant zijn er de moslims, en aan de andere kant alle niet-moslims, die automatisch de vijand zijn, omdat ze niet gehoorzaam zijn aan Allah en zijn profeet. ‘En iedere keer dat wij een verzoenende toon aanslaan, en weer, en weer, zien zij als bewijs dat Allah het hen makkelijker maakt om hun agenda uit te voeren,’ vervolgde Hirsi Ali.

  Kortom: lief doen en de islam alle ruimte geven, wat in Nederland vooral linkse partijen willen – met GroenLinks voorop-, heeft overal hetzelfde averechtse effect, en zal uiteindelijk onze vrijheid, veiligheid, democratie en welvaart ten onder doen gaan voor een totalitaire, door de islam bepaalde dictatuur

  1. Kodi

   Hoe simpel kunnen de feiten en de waarheid zijn? Wat je beschrijft is geheel waar. Het appeasen van de Islam zal uiteindelijk onze ondergang worden.

 10. jennifer

  Hij heeft gelijk, weg met die moslims uit Europa en snel voor dat ze heel Europa ook veranderen in een zandbak continent.

 11. HaZ

  Voor al diegenen die het moslimextremisme niet begrijpen ( of willen begrijpen), dit filmpje in Jip en Janneke Taal…..
  https://www.youtube.com/watch?v=5G2whDHvOKc

  1. Kodi

   Hierbij verklaar ik deze aangeleverde kijktip voor warm aanbevolen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.