Onafhankelijke (ahem, kuch) ‘journalist’ quasi-rechts TPO danst op graf VNL

Want stel je voor dat een partij die echt rechts durf te zijn de Tweede Kamer in was gekomen. Brr, dat moeten we natuurlijk niet willen!

De Haagse en Brusselse correspondent van TPO heeft het ge-wel-dig naar zijn zin. Je zou denken, hoezo? Is hij blij met de decimering van de PvdA? Juicht hij omdat de SP teleurstelde, wat toch opzienbarend is omdat de PvdA zo in elkaar gestort is en juist Emile Roemer daarvan had moeten kunnen profiteren?

Nou nee, meneer Aalberts is dolblij omdat VNL — één van de weinige partijen in Nederland die echt rechts durven te zijn — hoogstwaarschijnlijk naast de zetels gegrepen heeft:

Dat is dan dus de correspondent van een website die volgens de totaal verkeerd geïnformeerde Washington Post ‘rechts’  is. Het is dieptriest, maar daardoor niet minder verrassend. TPO voerde vanaf dag één een hetze tegen VNL. Chris Aalberts speelde daar een grote rol in. Hij kan dus ‘trots’ op zichzelf zijn: één rechtse partij minder in de Kamer dan mogelijk was geweest. Goed gedaan hoor jongen! Want stel je voor dat er een partij in de Tweede Kamer zat die het belastingstelsel op zijn kop wilde zetten en werken weer lonend wilde maken. Brr, bij de gedachte alleen lopen Aalberts de rillingen ongetwijfeld al over het lijf.

Gelukkig is er ook slecht nieuws voor Aalberts. Hij verzette zich namelijk ook tegen Forum voor Democratie, alweer een echt rechtse partij. Thierry Baudet en Theo Hiddema komen wél in de Kamer en nemen Susan Teunissen, de nummer drie op de lijst, mogelijk met zich mee als ze een restzetel kunnen binnenslepen. Als dat zo is zou dat voor Forum natuurlijk buitengewoon goed nieuws zijn, maar ook twee zetels is al een prestatie van formaat. Het is in Nederland namelijk ongekend moeilijk om door de grens van die ene zetel te breken. Het positieve nieuws? Als je eenmaal gekozen wordt ben je er bijna niet meer uit te krijgen. Forum kan zich nu dus op de toekomst richten en zijn best gaan doen om nog groter en invloedrijker te worden. Kijk maar hoe de Partij voor de Dieren dat gedaan heeft: van 2 zetels naar 5. Dat komt puur en alleen doordat Marianne Thieme al in de Tweede Kamer zat.

Hoe dan ook, een trieste actie van Aalberts, maar ach, eigenlijk zijn we dit onderhand wel van hem gewend (en van zijn werkgever). Rechts lullen als het lezers oplevert, maar feitelijk gewoon links zijn. Triest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DutchDropveter

  Aargh! Ik ben opzoek naar paracetamol wat een doffe domme dreun deze verkiezingen.
  Jammer voor VNL maar FvD is helaas net wat handiger in het bepraten van het volk.

  Wat ik echter enorm schokkend vind zijn 2 zetels voor Erdogan. Dorpjes van ~15.000 inwoners waar er rustig 500+ op deze partij stemmen. Iedereen kan nu toch zien wat er over een aantal decennia te wachten staat? Ik maak me echt zorgen en Mark zoals je bij de NOS zo mooi zei; ook deze mensen moeten gehoord worden, Mark; jij gaat niks aan die zorgen doen omdat jij die zorgen juist fantastisch vind, de werkende klasse zo uithollen ze enkel nog maar trillend ja kunnen knikken.

  Het is dat er zo veel partijen zijn anders had de VVD gewoon kei hard verloren!

 2. jennifer

  Ken die mallot niet en ben ook niet geinteresseerd in zijn mening. VNL had er toch goed aan gedaan om meer de richting van FvD te kiezen denk ik. Als ik Jan Roos was zou ik het niet gelijk opgeven. De 4jaar zijn zo voorbij en zoals het nu uitziet en gaat uitzien, kan dit niet lang goed blijven gaan en zal de onvrede bij de burgers sneller toeslaan als men denkt. Partijen als PVV FvD en misschien ook VNL hebben dan een kans om groot uit te komen, dan zal de tijd wel rijp er voor zijn. Alleen heb ik vaak getwijfeld aan Jan Roos zijn oprechtheid in deze campagne. Dan zei hij zo en dan leek het ineens of hij een linkse ommezwaai gemaakt had. Zoiets is niet echt betrouwbaar voor burgers dan.

 3. Viertel

  Dat VNL de kiesdrempel niet zou halen, heb ik weken geleden al voorspeld. Jan Roos is een clown, laat hij dat vooral blijven. In de Kamer wordt serieuze inzet verwacht, daar missen we echt niets aan hem.

  Dat Van Klaveren en Bontes nu ook weg zijn, vind ik daarentegen wel jammer. Beiden waren goede, inhoudelijke Kamerleden. Maar ik heb het al eerder gezegd: Hun keuze voor een lijsttrekker (2x zelfs !) was een ongelukkige.

  1. Lieftinck

   Na Bram hadden ze wellicht beter voor Ratelband kunnen kiezen 😉

 4. Lieftinck

  Liever Forum voor Democratie dan VNL. Niet dat ik iets tegen Roos heb, wel tegen die 2 zetelrovers die de PVV als verhicle gebruikt hebben. Zij blijven met lege handen staan.

  Een waarschuwing ook naar andere zetelrovers.

  Het is waar dat Geert Wilders ook ooit zetelrover was. Vond ik toen ook niet leuk. Ik bleef in die dagen ook achter Verdonk staan. Uiteindelijk heeft Geert zich bewezen, ook al was hij een zetelrover.

  1. nick

   Toen speelde de truc van de zetelroof niet zo sterk als nu Lieftinck! Kijk naar de Turken van Denk die door de stupiditeit van de PvdA nu in onze kamer zitten, een verschrikking en een onvergevelijke fout van een politieke partij. Goed dat ze zo afgestraft zijn.

   Wilders werd trouwens gedwongen op te stappen uit de VVD om zijn standpunt en wel: geen Turkije in de Eurpese Uniei! Toen had hij al een voorspellend inzicht en was visionair en dat inzicht heeft hem en ons ook nooit bedrogen.
   Door zijn overtuiging en standvastigheid krijgt hij steeds meer medestanders en dat is gezien de huidige afschuwelijke Islamisering niet vreemd, zijn gelijk komt beslist nog veel duidelijker uit en daarom is het feit dat hij nu de tweede partij is geworden een opstapvoor de PVV naar de toekomst!
   Wel erg jammer dat de waan van de dag de mensen weer een rad voor ogen heft gedraaid en de mensen even waren vergeten wat een grove leugenaar Rutte is. Ze zullen het nog op hun brood krijgen, reken daar maar op.

 5. Gustaafff

  “…quasi-rechts TPO danst op graf VNL.”

  Dus VNL is dood?

  Wel triest.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.