Oh nee! Sylvana Simons: "Ook bij 0 Kamerzetels voor Artikel 1 ga ik door"

Geen categoriemrt 09 2017, 10:00
Zijn we na 15 maart nog steeds niet af van dat mens?
Knettergekke Nederlandhater Sylvana Simons zei gisteren bij Pauw & Jinek -- waar ze natuurlijk onthaald werd als een ware heldin -- dat ze door blijft gaan met Artikel 1, ook als de partij geen enkele zetel behaalt bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.
"Dat heb ik mijn leden en potentiële kiezers beloofd, omdat ik het belangrijk genoeg vind," aldus Neerlands bekendste agitator en ophitser van etnische minderheden. Natuurlijk voegde ze daar voor de goede orde aan toe dat ze er alle vertrouwen in heeft dat ze wél zetels pakt omdat haar wanstaltige verkiezingsprogramma zogenaamd "geweldig" is én omdat uit de Stemwijzer blijkt dat best veel links tuig bij haar partij uitkomt.
Natuurlijk klinkt dat in theorie heel leuk, maar die Stemwijzer zegt helemaal niets over de wijze waarop mensen uiteindelijk gaan stemmen. Iemand die op Artikel 1 terechtkomt kan heel goed besluiten om op een andere politiekcorrecte linkse partij als GroenLinks te stemmen. Artikel 1, GroenLinks, maar ook de PvdA en de SP, ontlopen elkaar inhoudelijk helemaal niet zoveel. Daar komt bij dat die andere partijen er veel beter voorstaan in de peilingen wat juist weer meer mensen motiveert om op ze te stemmen. We willen ons immers allemaal "winnaars" voelen.
Hoe dan ook: de kans dat we van Sylvana af zijn naar de verkiezingen is dus redelijk klein. Mevrouw zelf zegt dat ze door wil gaan, en het ergste is dat er ook nog eens kans is dat Artikel 1 wél succesvol kan hebben bij, zeg, gemeenteraadsverkiezingen. In steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht lopen er ongetwijfeld genoeg 'boze' allochtonen en vrouwen rond die Nederland net zo haten als zij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten