Oh nee, verkenning Schippers is klaar: VVD, CDA, D66, GroenLinks gaan écht onderhandelen voor nachtmerriekabinet

Geen categoriemrt 23 2017, 12:30
Als dit kabinet er komt gaan heel veel VVD-kiezers zich afvragen waarom ze in vredesnaam niet op VNL of Forum voor Democratie gestemd hebben. Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand: omdat jullie dom zijn. Daarom niet.
Onze nachtmerries lijken werkelijkheid te worden. VVD, CDA, D66 en de ultralinkse partij GroenLinks gaan volgende week namelijk serieus met elkaar onderhandelen om een nieuwe coalitie te smeden.
https://twitter.com/JaapJansen/status/844850124601749506
Klaver laat weten dat hij wil praten om te kijken "of de grote inhoudelijke verschillen die er zijn, te overbruggen zijn." Natuurlijk zou het antwoord daarop 'neen' moeten luiden, maar helaas is met name de VVD tegenwoordig zo wars van principes dat alles tot de mogelijkheden behoort. Een coalitie met de wegkijkers van politiekcorrect GroenLinks inbegrepen.
Natuurlijk verpakt Klaver de aankomende onderhandelingen zelf als een soort van gunst aan zijn kiezer. "We hebben de plicht naar onze beweging en naar de kiezers of we onze idealen kunnen realiseren," aldus de GroenLinks-leider.
Ook Mark Rutte heeft achteraf laten weten dat de gesprekken (oftewel: onderhandelingen) wat hem betreft kunnen beginnen:
https://twitter.com/JeroenStans/status/844860770819067904
Let wel, GroenLinks had een verkiezingsprogramma dat alleen maar in het financiële bankroet van Nederland kan resulteren. Toch wil Rutte wél met die club om tafel zitten, maar niet met de PVV (een partij die veel dichter bij de VVD staat qua officiële standpunten) en Forum voor Democratie. Het is te gek voor woorden, maar het is jammer genoeg ook hoe Rutte al jaren rolt. Van de PvdA rent hij nu gewoon naar GroenLinks. En de domme VVD-kiezer maar 'geschokt' zijn dat hij hen nu wéér verraadt.
Als dit kabinet er komt ga ik me echt helemaal kapot lachen. Niet omdat het zo'n geweldige coalitie is, maar omdat de VVD-kiezer er gewoon weer met open ogen ingetrapt is. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar VVD'ers wel. Sterker nog, die doen dat -- grijnzend! -- niet slechts twee, maar drie, vier, en zelfs vijf keer. En iedere keer weer roepen ze verbaasd dat het pijn doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten