Rotterdam tegen Nederturken: ‘Jullie mogen op het Willemsplein demonstreren tegen Ruttes beslissing’

Nederturkse aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan kunnen vandaag toch nog demonstreren. De stad Rotterdam heeft namelijk laten weten dat ze los mogen gaan op het Wilhelmsplein. Ze kunnen daar terecht om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met Mark Rutte’s beslissing om de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu het land niet in te laten.

De Volkskrant legt uit:

[De] Rotterdamse driehoek van politie, justitie en burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zaterdagmiddag een verklaring verspreid. Daarin staat dat het Willemsplein, de Lloydpier en Plein 1940 de locaties zijn. ‘Op het Willemsplein kunnen mensen demonstreren die graag de minister hadden zien spreken in Rotterdam, op de Lloydpier kunnen tegendemonstranten terecht en op Plein 1940 alle overige demonstranten.’

Eerder vandaag trok Rutte de landingsrechten in van het vliegtuig van Cavusoglu. Die zou om 18:00 uur spreken in de ambtswoning in de wijk Hillegersberg. Dat wilde hij om Nederturken ervan te overtuigen ‘ja’ te stemmen bij het Turkse referendum over de macht van de president. Erdogan wil nóg meer macht hebben dan hij al heeft, maar heeft daar een mandaat voor de kiezers voor nodig.

Volgens het Nederlandse kabinet zou zo’n toespraak de orde verstoren. En dus kreeg Cavusoglu geen toestemming. Maar Rotterdam geeft Nederturken nu dus wel toestemming om tegen dat besluit te demonstreren. Kan iemand mij uitleggen hoe dat precies werkt? Een toespraak van de Turkse minister zou voor chaos zorgen, maar een demonstratie van ‘gewone Nederturken’ niet? En dan is er ook nog ruimte voor een ‘tegendemonstratie,’ waardoor de zaken zo mogelijk nóg meer uit de hand kunnen lopen?

Het is dan ook niet zo gek dat oud-minister Ben Bot helemaal beweert dat “electorale overwegingen ten grondslag liggen aan het Turkije-besluit.” Als je de ene bijeenkomst verbiedt, dan de andere ook. Doe je dat niet, dan impliceer je dat je gewoon bezig bent met politieke spelletjes te spelen. Of mogen we dat niet hardop zeggen? Overigens is het sowieso apart dat Rutte de landingstoestemming introk. Normaal gesproken is het immers aan de gemeente om een demonstratie te verbieden. Zou Rutte die stap genomen hebben omdat Aboutaleb geen reden zag om in te grijpen? Vragen, vragen, vragen. Rutte kennende zullen we pas na 15 maart de antwoorden krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. DutchDropveter

  Laat de pleuris daar maar uitbreken in Rotterdam kan héél Nederland zien wat voor een 3e kolonne we binnen hebben gehaald! Bedankt PvdA!

 2. Adriaan

  Dat demonstreren in Rotterdam vind ik wel een goed plan. Zo kun je haarfijn in beeld brengen welke turken in Nederland die dictator een warm hart toedragen. In kaart brengen en waar nodig uitsluiten van bij voorbeeld een steuntrekkersuitkering. Want die is vooral bij deze doelgroep een groot goed. Daarvoor zijn ze namelijk in Nederland. Profiteren. Onze wetten lopen schrikbarend achter op de huidige situatie. Onze grondwet dateert nota bene uit 1798. Wellicht hier een daar aanpassingen, maar toch hopeloos ouderwets. De laatste aanpassing is gedaan in 1983. Werk aan de winkel.

  1. jennifer

   Inderdaad en dan gelijk een bom erop zijn we van dit soort parasieten verlost alvast.

  2. Janalb

   Alle Turken dragen Recip Lul een warm hart toe dat hoef Je Niet in kaart te brengen hou toch op naieveling.

 3. HW

  Ze willen als vast die Turken in kaart brengen, die niet integreren en straks teruggestuurd gaan worden.
  Een mooie gelegenheid om ze dan bij elkaar te hebben.

 4. Peter Selie

  Wahahahahahahahaha het multiculturele experiment backfires in het gezicht van de PvdA islamist Ahmed Aboutaleb en de politie, justitie staan erbij en keken erna. Natuurlijk mogen de bijna fascistische Nederturken aanhang demonstreren, laat ze maar even stoom afblazen denken de politieke leiders dat is altijd beter dan ernstige ongeregeldheden die na een demonstratie verbod op kunnen treden. Dit staat in schril contrast met de afgelaste demonstratie van het Facebook initiatief van een tijdje geleden die door de pedante VVD burgemeester Jozias van Aartsen, die werd door hem verboden (stel je voor zeg, demonstreren in een sharia-driehoek dat kan en mag absoluut niet in Nederland, dit is natuurlijk de misselijkmakende politieke ideologie van de bestuurlijke elite). Nederlanders op de laatste plaats dacht Van Aartsen boterzacht voor zichzelf en zijn VVD, en keihard tegen de realisten van Nederland. Mensen wanneer de schellen nog niet van de ogen gevallen zijn gebeurt het nooit meer mijns inziens.

 5. Ni28

  De Turken laten demonstreren is een zwaktebod. Rutte zou hun moeten aanspreken op hun Nederlanderschap i.p.v. de nu afwezige Turkse minister. Demonstratie tegen de beslissing van de regering kan verklaard worden als een verkapte excuus voor het gebeuren. Zwak.

 6. Floris

  Hier klopt natuurlijk geen zak van. Er is gezocht naar een excuus om die minister te weren: de veiligheid zou in gevaar zijn, maar nu mag er weer wél gedemonstreerd worden. Dan is er kennelijk ineens géén gevaar meer voor de veiligheid.

  Rutte heeft dit OVERduidelijk met electorale bedoelingen gedaan en ik vrees dat er toch weer mensen in gaan tuinen.

  1. Osewoudt

   Dat is juist. De veiligheid was een doorzichtige smoes om de vrijheid van meningsuiting in te perken.
   Geen beste beurt van het Kabinet.

   1. Ali Yas

    De vrijheid van meningsuiting geldt niet in Turkije en dus ook niet per se voor leden van het regime die daar in Nederland reclame voor willen komen maken.

    1. Osewoudt

     Wonderlijke logica: omdat in Turkije de vrijheid van meningsuiting niet geldt schaffen we hier voor de Turken de vrijheid van meningsuiting ook maar af.

     1. van Urk

      Osewoudt@ Nou als Nederlandse Turken de doorslag willen gaan geven dat zij van Turkije een dictatuur willen gaan maken mogen zij in ons land het zelf ervaren wat dat logischerwijs namelijk inhoudt. Dus ook geen vrijheid van meningsuiting voor hen.

    2. jennifer

     Mensen die het met Erdogan en zijn dictatuur die hij van een ja wil gaan maken, dienen Nederland te verlaten. Schijnbaar houden ze meer van een dictatuur dan van een democratie met vrijheid dan. Dit soort volk heeft niets te zoeken in ons land.

 7. Dobermann1983

  Links zal wel tegen zijn want dan missen ze stemvee, maar het wordt tijd voor 1 nationaliteit/paspoort in Nederland, en kritiek als Nederlanders in het buitenland 2 nationaliteiten hebben, heb ik geen boodschap aan, het gaat mij om wat Nederland geregeld wordt. Andere landen moeten daar zelf maar over beslissen.

 8. Peter Selie

  Agressieve linkse babyboomer maakt kunstwerk op openbare weg kapot want ‘verkeerde mening’
  ‘Maakbaarheid’ door geweld en onderdrukking, doodnormaal sinds 1968

  Door Bert Brussel

  Een babyboomer ten voeten uit: “Ik hoor iets wat mij niet bevalt, dus het moet weg. Desnoods met geweld. Of anderen het misschien wél willen horen doet er niet toe, de wereld draait tenslotte om mij.”

  En toch maar niet begrijpen dat het populisme zo groeit…

  http://www.at5.nl/artikelen/166712/ophef-om-speeches-geert-wilders-op-haarlemmerplein-oprotten-zet-het-uit

 9. Floris

  Het onderliggende probleem is uiteraard dat de Erdogan-kliek de euroturken als turken beschouwt.

  En veel euroturken zien zichzelf ook primair als turk.

  Dat krijg je met die dubbele paspoorten. Afschaffen die handel. Zonder pardon. Ook voor Marokkanen.

 10. jennifer

  En waar zijn nu de nep feministen en de linkse politicus, gaan ze nu niet demonstreren tegen een dictator zoals ze Trump wel durfde te noemen en er voor op straat gingen. Deze nepdames en nep politicus vergeten schijnbaar dat onder een dictator je als vrouw helemaal het nakijken hebt dan .

  1. Floris

   Inderdaad Jennifer. Erdogan ontwikkelt zich tot één van de smerigste dictators van dit tijdvak en heeft duidelijk de methodes die Adolf Hitler gebruikte in de periode 1933-1938 goed bestudeerd. Ook die voelde namelijk haarfijn aan hoe hij de zwakke ruggen van de westerse leiders kon bespelen.

   Maar de linkse activisten gaan echt de straat niet op tegen Erdogan. Welnee. Trump moeten ze hebben. Het is altijd hetzelfde liedje met die landverraders.

  2. giel

   juist dan krijg je hier ook een minister van familiezaken die de vrouwen indoctrineerd om vooral toch onderdanig te zijn aan hun en de corigerende klap te ondergaan

 11. NederNederlander

  Mijn dank is groot voor de mooiste gratis reclame die Aboutaleb maakt voor de PVV!!
  Aboutaleb handelt tegen Rutte eisen!!
  Dat gaat hem de kop kosten wat een mafkees.
  Geen Nederlander zal hem nooit meer serieus nemen.
  Aboutaleb is de mol in Nederland!!
  Had dit niet van hem verwacht maar de waren aard komt naar boven en gooit Nederland gewoon te krabbel!!

 12. Janalb

  Wat zou recip lul zeggen als wij met een Paar duizend nederlandse vlaggen op de brug over de Bosporus gaan staan klooien, Dan worden we met waterkanonnen en gummiknuppels weggevaagd en waarschijnlijk ook allemaal gearresteerd. Leve de democratie, leve Adolf Erdogan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.