Staatssecretaris Wiebes van anti-christelijke VVD tiert over het CDA: "Wat hebben ze in Jezusnaam bijgedragen?"

Geen categoriemrt 02 2017, 11:00
Stel dat het CDA een moslimpartij was. Zou Wiebes dan het lef hebben gehad om "in Allahsnaam" te gebruiken? Natuurlijk niet. Meneer is namelijk, net als de rest van zijn partij, zwaar anti-christelijk. En dus mag je best een vloek gebruiken om het CDA te schofferen.
Nog maar kort geleden schreef VVD-lijsttrekker Mark Rutte een open brief aan de kiezer waarin hij iedereen opriep om eens "normaal" te doen. Daarbij maakte hij duidelijk dat het ook maar eens afgelopen moet zijn met hard taalgebruik, met beledigingen en scheldpartijen. Hoe hypocriet die oproep was blijkt wel uit de reactie van VVD-staatssecretaris Wiebes op de opkomst van het CDA in de peilingen. Opeens worden alle 'normen en waarden' namelijk bij het grofvuil gezet en wordt er flink wat afgevloekt:

VVD-staatssecretaris Wiebes (Financiën) valt het CDA ongekend hard aan. Hij zou een goede verkiezingsuitslag voor de christendemocraten onterecht vinden omdat die partij volgens hem alleen maar in de microfoon stond te „krijsen” met kritiek terwijl het kabinet de crisis aanpakte. „Wat heeft het CDA in Jezusnaam aan het herstel bijgedragen?”

Als je zoiets op GeenStijl.nl leest haal je je schouders erover op. Dat hoort immers bij zo'n site. Maar de VVD is zogenaamd een grote middenpartij die iedereen wil aanspreken... en wordt geleid door een man die beweert dat hij normen en waarden -- omgangsvormen -- heel belangrijk vindt.
Dit is echt misselijkmakend en volstrekt onacceptabel, ook al omdat Wiebes een bewindspersoon is. In die hoedanigheid dient hij respect te hebben -- niet alleen voor volksvertegenwoordigers (die hém horen te controleren, niet andersom), maar eerst en vooral ook voor christelijke kiezers. En ja, hoewel er al jaren een hetze gaande is tegen alles wat christelijk is zijn dat er wel degelijk nog een flink aantal. Niet zo gek natuurlijk aangezien de joods-christelijke cultuur het fundament van de Nederlandse samenleving is.
Als je denkt dat andere VVD'ers zich razendsnel willen distantiëren van dit soort wanstaltig taalgebruik heb ik een verrassing voor je: bij de VVD zijn ze er juist trots op. De chef digitaal van de partij -- die een prominente rol speelt in de verkiezingscampagne van de nepliberalen -- dendert er op Twitter namelijk nog eens vol overheen:
Tweet Mark Thiessen
Natuurlijk zei ik daar direct iets van op Twitter; dit soort gedrag kan niet getolereerd worden, zeker niet als het komt van een partij die op 15 maart mogelijk de grootste wordt. En raad eens hoe Thiessen, de grote digitale man van de VVD, daarop reageerde? Juist, door me snel te blokkeren:
Screen Shot 2017-03-02 at 11.08.10
Zo rolt de walgelijke VVD. Ze spugen op christenen en als je daar iets van zegt gooien ze je gewoon op de block.
Misselijkmakend natuurlijk, maar gelukkig is er toch iets van goed nieuws: door deze actie bevestigt de VVD maar weer eens dat het een uitgesproken anti-christelijke partij is en dat christenen -- of zelfs maar mensen die iets van respect voor het christendom hebben -- er absoluut niets te zoeken hebben.
Oh, en dan nog iets: waar haalt Wiebes het botte lef eigenlijk vandaan om het CDA kwalijk te nemen dat het zowaar oppositie gevoerd heeft? Het CDA zit niet in de regering, het is nogal wiedes dat ze het dan niet in alles met het kabinet eens zijn. Daar komt bij dat Wiebes er zelf een enorme puinhoop van heeft gemaakt. Hij gooit 500 miljoen euro weg aan afkooppremies, moet 200 miljoen euro boete betalen aan zichzelf, en jaagt ZZP'ers ook nog eens massaal de bijstand in. En dat zou het CDA dan blind moeten steunen?
Het moge duidelijk zijn: de macht is de VVD echt naar het hoofd gestegen. Ze zijn daar he-le-maal van het padje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten