Stuntelende NOS praat gefaalde verkiezingsuitzending goed: ‘Maar wij waren wél welkom bij DENK!’

Het was 21:00 op woensdag 15 maart 2017: na maandenlang peilen en voorspellen zou we dan toch eindelijk de eerste échte indicatie van Neerlands stemgedrag krijgen. Helaas liep dat op een chaos uit.

Net als vele andere Nederlanders zat ik woensdagavond om 9 uur met spanning te wachten op de exitpolls: eindelijk zouden we dan weten hoe Nederland gestemd heeft! Helaas liep dat uit in een totale chaos waarbij het halve land – kiezers en politici – geen flauw idee hadden wat er nou was gebeurd. We kregen wel een mooi verhaal te horen, maar de staafdiagrammen die in beeld verschenen – of beter gezegd, niet echt verschenen – gooiden roet in het eten:

Bron foto: screenshot Algemeen Dagblad
Bron foto: screenshot Algemeen Dagblad

De oude resultaten van 2012 waren wel te zien, maar de nieuwe exitpoll bleef dus nog uit. Toen ook de studio doorkreeg dat het niet helemaal geweldig ging, was de chaos compleet: er werd geprobeerd de fout te herstellen, maar ondanks dat 200 man aanwezig waren om het geheel in goede banen te leiden lukte dat niet.

Maar ook de rest van de avond was nou niet bepaald een daverend succes: inmiddels is een storm van kritiek losgebarsten op de uitzending die naast haar technische mankementen ook gewoon een stevige portie verveeldheid teweeg bracht. Het was allemaal een beetje een steriele boel met weinig ruimte voor echt scherp commentaar, zoals we wel van onze fijne staatsomroep gewend zijn.

Gelukkig heeft Marcel Gelauff, de grote baas van deze boel, wel een mooi excuus klaarliggen. Ook hij vindt dat sommige dingen niet helemaal perfect verliepen, maar is “over het algemeen heel erg tevreden”. Nou, daar staat hij dan alleen in, en al helemaal als je zijn argumentatie meeneemt. Hij is er namelijk apetrots op dat zijn verslaggever, in tegenstelling tot andere journalisten, wél binnen mocht komen bij het verkiezingsfeestje van VoorTurkije – ook wel ‘DENK’ genoemd. Zoals De Dagelijkse Standaard al eerder vandaag berichtte werd iedereen weggestuurd  bij de verdeel-en-heers partij van Nederland, simpelweg omdat Kuzu en de zijnen geen zin hadden in kritiek.

En voilá: dat verklaart ook meteen waarom de NOS wél welkom was. We hebben het hier immers wel over onze linkse staatsomroep die niet zou durven kritiek te leveren op de cultuurverrijkers van DENK: alleen het idee al! Nee, die lui wisten daar natuurlijk dondersgoed dat ze met het toelaten van de NOS precies kregen wat ze wilden: aandacht waarbij ze puur en alleen in een goed licht werden gezet. Wees dus maar hartstikke trots op deze ‘geweldige prestatie’: Tunahan Kuzu is jullie in ieder geval dankbaar!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Gustaafff

  Dionne Stax gaf de enigszins saaie show genoeg kleur. Het is goed dat ze Van de Zande hebben gedumpt.

  1. Floris

   Dionne Stax zou beter tot haar recht komen als paaldanseres in een nachtclub. En daar zou onze SGPer ook graag naar kijken, nietwaar zedenprediker?

 2. jennifer

  Kreeg net een berichtje binnen dat er ergens 2dozen met stembiljetten in een vuilcontainer ergens in Nederland gevonden zijn. Schijnbaar is er ergens kiezersfraude gepleegd. Alles schijnt gefotografeerd te zijn en men gaat het openbaar maken.

 3. DutchDropveter

  En ook nog steeds niet de zetels correct aangepast (de overige msm neemt dit klakkeloos over en gaat hier mee rekenen hilarisch!)

  Dan maar een lijstje:
  VVD – 21,3% – 31,95 Zetels > 32
  PVV – 13,1% – 19,65 Zetels > 20
  CDA – 12,5% – 18,75 Zetels > 19
  D66 – 12,0% – 18,00 Zetels > 18
  SP – 9,2% – 13,8 Zetels > 14
  GL – 8,9% – 13,35 Zetels > 13
  PvdA – 5,7% – 8,55 Zetels > 9
  CU – 3.4% – 5,1 Zetels > 5
  50+ – 3,1% – 4,65 Zetels > 5
  PvdD – 3,1% – 4,65 Zetels > 5
  SGP – 2,1% – 3,15 Zetels > 3
  Denk – 2,0% – 3,00 Zetels > 3
  FvD – 1,8% – 2,7 Zetels > 3

  Totaal : 149 Zetels verdeeld
  Die zetel gaat naar de partij die het dichtst bij de x,50% zit
  Dat zou dan GroenLinks moeten zijn en stijgt daarmee van 13 naar 14.

  Zo – einde- 😉

 4. nick

  Toch knaagt bij mij een gevoel dat ze de VVD en PVV door elkaar gehaald hebben. 🙂 Zo zou het feitelijk moeten zijn als de verstandigen verstandig gekozen hadden, waan van de dag heeft weer toegeslagen. Te hopen dat de boel snel in elkaar stort want zeer weinig vertrouwen in welke te vormen coalitie dan ook.

  Aan de andere kant, 20 PVVers + Baudet en Hiddema in de oppositie is ook niet verkeerd!
  Die zullen ze het heel lastig gaan maken en iedere keer weer gaan aantonen wat een stelletje minkukels ons land (gaan)regeren.

  En natuurlijk gefraudeerd is er ook! Gemeente Den Haag heeft daar patent op. ( zie de gemeenteraadsverkiezigen) In Ypenburg vond een conciërge dozen vol stemformulieren met de stem op de PVV in de container. En die zijn dus per toeval gevonden omdat men ze slordig had weggewerkt. Iets zegt mij dat dat beslist niet het enige in het land geval kan zijn.

  En DD idd vreemd dat met D666 een zetel teveel toebedeelt. Bijzonder jammer dat die extra zetel naar GL gaat. Hoopte zeer dat FVD deze zetel zou krijgen!

  1. jennifer

   Kreeg ook dat bericht binnen dat er gefraudeerd was.

  2. Watchman

   Maar stel: er is inderdaad gefraudeerd; PVV-stemmen zijn weggegooid en niet meegeteld. Wat gaan we er dan aan doen met z’n allen?

   Serieus… Wat gaan we er aan doen?

   1. jennifer

    Ja dit zal wel doodgezwegen moeten worden, maar het is schijnbaar in veel steden zo gegaan. Ik weet het ook niet meer maar heb er geen vertrouwen meer in, en gezien de linkse media in dit land zal dit wel niet bekent worden. Stel je voor dat men er achter komt dat men inderdaad in een bananen republiek woont die woorden wat Erdogan voor Nederland gebruikte.

   2. zomaar

    een mogelijkheid is deze petitie ondertekenen , of het wat uithaalt is een tweede binnen onze bananenrepubliek.

    https://petities.nl/petitions/wij-willen-een-digitale-her-stemming?locale=nl

    Rutte en zijn kornuiten , gaan dit waarschijnlijk lachend terzijde schuiven !!,( in hun ogen zijn wij maar dom volk , en), zij weten immers hoe een land naar de klote moet .

 5. Noordoosterling

  Vannavond ging het al beter met Thierry bij jilinek en pauw Thierry komt eraan!! Een goed geluid voor onze toekomst!!!!!

 6. Christian Wouters

  Thierry la fronde? Weten we het nog? Iedere slinger raak!

 7. Ome Ga

  Faalapparaat-sjiek en partij-top-hypocriet van de PvdArmoeige Rob – “open grenzen dus meer meer meer kutmarokkaantjes” – Oudkerk vind natuurlijk ook weer van alles.
  “De SDAP is vroeger ook opgeheven en daar kwam de PvdA uit voort. Misschien komt er een nieuwe sociaaldemocratische beweging, die mensen aan zich weet te binden.”

  Eén van zijn Kutm., Aboutaleb vind dat het aan de leiders/lijders ligt.

  Wie moet je sowieso nog geloven in zo’n partij, die tot nu toe veel te veel invloed heeft gehad in de Staatsruif, de Staatsomroep, de Staatsuniversiteiten, de Staatsburgemeesters en de Staats Sinterklazen.

  Gaat nu de GroenLinks invloed deze opvolgen, zolang links nog niet doorheeft dat hun leugen stervende is?

 8. Ni28

  Tja, de NOS gaat nog liever bij Kuzu langs dan bij Wilders. Utopie versus realiteit.

 9. napels

  Toch vreemd dat er niemand klaagt over die 1,7 MILJOEN kiezers die gewoon opzij worden gezet,want mr,rutte zegt dat het niet gaat gebeuren samen regeren.Dit is erdoganisch gedrag in een papieren democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.