Thierry Baudet: “Wat ons betreft staat Jeroen Dijsselbloem op 16 maart op straat!”

Dag Sinterklaasje, dahaag, dahaag, dahaag, dahaag, Zwarte Piet!

Thierry Baudet was vandaag de hele dag op tournee in het zuiden van het land. Venlo, Roermond, Maastricht, alle grote steden in Limburg werden bezocht. En ja, overal waar de jonge leider van Forum voor Democratie werd hij welkom geheten door honderden kiezers. Forum heeft momentum, en niet zo’n klein beetje ook.

De Dagelijkse Standaard-correspondent Tim Engelbart was (en is, ze zijn nog niet klaar) er de hele dag bij. Op Twitter meldt Tim dat Baudet zich bij één van de bijeenkomsten (in Roermond) in niet mis te verstane bewoordingen uitliet over Jeroen Dijsselbloem, de PvdA’er die niet alleen onze minister van Financiën is, maar ook nog eens voorzitter van de Eurogroep.

Dit is natuurlijk een reactie op de totaal onzinnige uitspraak van Alexander Pechtold dat Dijsselbloem wat hem betreft kan aanblijven in de Eurogroep, ja, ook als de PvdA niet meeregeert in een nieuw kabinet. Dat voorstel is te gek voor woorden, maar omdat de D66’er het toch echt gezegd heeft is het belangrijk dat réchtse partijen duidelijk maken dat ze niet van plan zijn om dat door te laten gaan.

Dijsselbloem is een ramp gebleken voor Nederland en voor Europa. Als er, naast Rutte en Asscher, iemand is die op zoek moet naar een nieuwe carrière na verkiezingsdag dan is hij het.

Goed gezegd dus door Baudet. Nu hopen dat hij (samen met andere écht rechtse politici) na 15 maart de daad bij het woord kan voegen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. nederland

  Deze dwaas leeft in zijn eigen fantasie wereld. Ik snap niet dat jullie zo graag over deze gast schrijven, terwijl hij juist heel bewust de PVV blijft aanvallen, maar dan op een hele slimme wijze. Bovendien de stemmen die hij krijgt, zijn de stemmen van PVV. deze lozer haalt maximaal 1 zetel en doe als of hij na 15 maart de regering gaat vormen.

  1. Floris

   De huisbooslim van DDS geeft weer een brevet van onvermogen af.

   Whoehahahaha…

   Loser is trouwens met een s, losertje.

   Whoehahahaha…

   1. Peter Selie

    Ja Floris het is echt een lozer want hij loost zijn frustratie, moet ook kunnen. 🙂

    1. Nederland-op1

     @nederland, ik heb het al eerder gezegd: verander jij je naam eens heel gauw in ‘tegen Nederland’! Baudet weet precies wat goed is voor Nederland en mensen zoals jij zien hem als bedreiging omdat hij het beste voor heeft met de echte Nederlanders die hard werken voor hun geld. Mijn stem krijgt hij zeker op 15 maart.

   2. nederland

    heeyy KK florisje, heb je mij gemist zeker,,, wat een lulzak ben je zeg, weet je wat een lulzak is? kijk in de spiegel.

   3. nederland

    Hee Florisje, heb je mij gemist, kk ….. ( vul het maar in ). Jouw kk mama is losertje,

  2. cmsuijkerbuijk

   @nederland
   Als jij nou eens begint, om onze mooie Nederlandse taal foutloos te schrijven. Dan mag je over tig jaar jouw zegje ook doen. Want om “nederland” als nick te kiezen (Dat moet trouwens met een hoofdletter “N”) en dan zo enorm slecht de taal te beheersen, is meer dan schandalig!

   1. Gustaafff

    Jouw selectieve verontwaardiging is schandalig, @cmsuijkerbuijk.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Gustaafff
     Hoezo? Als hij pretendeert zoveel om ons land te geven, dan moet hij eerst eens het basale fatsoen hebben om onze taal goed te leren! Niks selectiefs aan. Slechts een vaststelling!

     1. Gustaafff

      En een Nederlander of Nederlandse, die claimt dat Nederland zijn of haar land is, niet?

     2. cmsuijkerbuijk

      @Gustaafff
      Natuurlijk niet! Een autochtone Nederlander kiest er niet voor, om Nederlander te zijn. Een allochtoon die het Nederlanderschap verwerft, heeft daar vrijwillig voor gekozen en dat dient dan ook te blijken uit, onder anderen, de kennis van onze taal! En als je dat als allochtoon teveel moeite vindt, dan moet je al helemaal niet een nick als “nederlander” aannemen, want dan ben je door je tanden door aan het liegen!

     3. Gustaafff

      Dat is een hele berg non-argumenten, @cmsuijkerbuijk. In de eerste plaats is de Nederlandse taal een buitengewoon moeilijke taal. Germaanse talen zijn nu eenmaal geen gemakkelijke talen. Het is niet zo verwonderlijk dat bepaalde allochtonen het Nederlands gebrekkig beheersen. Geef ze de tijd. Ik denk dat nederland juist zijn voordeel uit het forum kan halen. Met het noteren van tekst oefent hij namelijk het Nederlands.

      In de tweede plaats kiezen autochtonen er wel degelijk voor om in Nederland te zijn of te blijven. Evenals nieuwkomers, moeten Nederlanders de taal goed kunnen schrijven en spreken. Daar kun je moeilijk over doen, maar als je hier woont pas je je aan.

     4. Osewoudt

      Als de bijdragen van cmsuijkerbuijk op de Nederlandse taal moeten worden beoordeeld moeten we vaststellen dat ze ritselen van de taalfouten.

   2. nederland

    Heey Suikerbuik ben je er nog, weet je wat schandalig is, je kk kop. je misselijke opmerking, je frustraties en vooral je gedrag. 15 maar, ik kan niet wachten, om jullie kut hoofden te zien, hoe jullie janken.

   3. nederland

    Suikerbuikje, zo ga ik je noemen, ik denk jij bent zo een verrotte boze burger, die de hele dag in de café hangt, ik maak mij niet druk wanneer ik hier en daar een d t foutje maak. Het gaat immers over de inhoud, en jou reacties hebben nooit een inhoud. dat is het grote verschil tussen mij en een sukerbuik als jij. rot mens.

 2. think twice

  Prima man, die Baudet. Gaat zeker ’n rol spelen in de vaderlandse politiek. Samen met Theo Hiddema een uitnemend koppel. Maakt realistisch rechts salonfähig. En dat schrijf ik zonder enige afbreuk te doen aan de meer dan tien jaren heroïsche strijd van Wilders.

  1. Floris

   Eens. Beide partijen kunnen elkaar helpen. Eendracht maakt macht.

 3. dapperedodo

  Wat duurt het lang voordat het 15 maart is. Iets heeft nog nooit zo lang geduurd. Dan gaan we zien hoe Nederland denkt.

  Ik zag net Klaver weer bij nieuwsuur. Ook een foto van tien jaar terug. 20 was ie toen en lijkt precies op Ali B Hoe hij met zn vingers op de tafel zat te timmeren. Daarna genoeg gezien weer. Andere zender.
  Hoorde nog wel dat ie de ouwe lijken van Gl weer in het kabinet wil hebben. Tuurlijk baantjes worden weer verdeeld. Tuttebel Halsema misschien. Daar maar even niet aan denken.

 4. Osewoudt

  Dit heeft niets met partijpolitiek te maken. Dijsselbloem heeft een zeer goede prestatie geleverd in Brussel en in Nederland. Het is niet slim competente bestuurders zo snel terzijde te schuiven.

  1. Wim

   Tja wat verst jij onder prima.
   De EU staat financieel op instorten,

    1. toetssteen

     https://www.ftm.nl/artikelen/dijsselbloem-over-eu-doormodderen-is-niet-erg?share=1

     Wat is het leven toch leuk als men meer leest dan de binnenzijde van de handpalmen.

    2. cmsuijkerbuijk

     Europa-Nu: Het EU-equivalent van de Pravda: Leugens en bedrog verkopen als waarheid!
     Wie deze gekleurde onzin gelooft, is wérkelijk een idioot!

    3. Adriaan

     @Osewoudt, En dat noem jij een krant? Deze berichtgeving is zo gekleurd dat het pijn doet aan je ogen. Kijk om je heen en ga zelf nadenken. Als de EU zegt dat de zon schijnt terwijl het regent, geloof je dat ook.

  2. Christian Wouters

   Economisch redelijk sluit politiek onbenullig toch niet uit? Een minfin is geen ambtenaar en zo handelt hij wel. Competent op het verkeerde vlak dus.

 5. Wim

  Zweden wordt ons voorland, als de domme massa in Nederland, volgende week zo stom is om weer op de roden/links; de groenen van GL, en de nepliberalen van de VVD en D66, alsook het CDA stemmen. Dus: SP,PvdA,D66,GL,CDA,VVD, stemmen betekent meer instroom van gelukzoekers, meer islam, meer verpaupering dan die we nu al hebben. Tevens voeren deze partijen de plannen uit van de EUSSR en Bilderberg; te weten; ” De Resolutie van Straatsburg”, en het nazi plan, bekend onder de naam; ” Coudenhove-kalergi

 6. Bes Tolen

  Wim. Ja, helemaal me eens
  .
  Deze week nog moest het CBS zo hoognodig een duit in het zakje doen zonder inzicht te geven wat de cijfers, die deze instelling hanteerde, voorstelden. Ik concludeer hieruit, dat zo’n instelling er op uit is de Tweede Kamerverkiezingen te beïnvloeden. Wat in druist tegen de integriteit, die zo’n instelling zich moet getroosten. Iets dergelijks trof ik aan in het maandblad ”eigen huis magazine” van de Vereniging Eigen Huis waarin een blijkbaar omhooggevallen hoogleraar persoonlijke financiële planning Henriëtte Prast zo nodig haar politieke voorkeur als D66 senator moest spuiten onder de titel ”Gepensioneerden krijgen meer dan waarvoor ze hebben betaald” met een denigrerende inhoud vol onzinnige erupties.

  Er kan nog één belangrijke conclusie aan het cijfermateriaal wat de CBS hanteert, worden verbonden en die is dat de Nederlandse particulier voor verreweg het grootste deel arm is. Cijfers (begroting opbrengsten 2017) van de Belastingdienst geven aan, dat de Nederlandse particulieren helemaal niet rijk zijn. Het aantal miljonairs is laag en meer dan de helft zit in de categorie tot 2 miljoen euro. Ik vind die situatie alarmerend.
  Aan wie zijn we allemaal verplicht? Blijkbaar het minst aan ons zelf. Dank zij de domme politieke keuzes.

 7. buitenbeentje

  Voordat er een regering gevormd gaat worden na 15 maart is Dijsselbloem al lang voorzitter af (eind dit jaar).

 8. Peter Selie

  Heerlijk om zulke geluiden te horen van de ‘nieuwkomers’ op rechts en uiteraard heeft Thierry het wéér bij het rechte eind. Dijsselbloem is gewoon in mijn opinie een crypto-communistische collaborateur die met name het smerige nivelleringsbeleid uitvoert in opdracht van Juncker en Merkel. Partij historisch gezien is het een linkse paradox om de banken, corporatisme en financiële sector in het zadel te laten houden ten koste van de arme Grieken en de uitgeperste belastingcenten van de afgelopen 4 jaar waarmee Rutte op nationaal niveau heeft geëxcelleerd.

 9. jennifer

  Hij heeft gewoon gelijk met wat hij zegt. De EU is inmiddels een trieste corrupte bende geworden, al waren ze dat vanaf het begin al, nu is het duidelijker geworden wat voor een geld verspillend monster het is. Denk dat men blij mag zijn dat er partijen zoals FvD erbij gekomen zijn. Linkse zwets paters die alleen maar hun eigen zakken vullen, zonder aan het belang van het land en burgers te denken hebben we al genoeg. Ik wens ze veel succes en hoop dat ze met meer dan 1zetel in de kamer komen. Dat is goed voor het land en een nog duidelijker signaal naar het zittende partij kartel die denken dat alleen hun smerig politiek spelletje zijn doel kan bereiken.

 10. MareJane

  Ik wil Omtzigt als Minister van Financiën. Er is er maar een daar die kan rekenen en zaken uitzoeken en zeer kritisch is. En er voor ons is. Topvent!!!

 11. nederland

  @ Suikerbuik.

  Suikerbuikje, zo ga ik je noemen, ik denk jij bent zo een verrotte boze burger, die de hele dag in de café hangt, ik maak mij niet druk wanneer ik hier en daar een d t foutje maak. Het gaat immers over de inhoud, en jouw reacties hebben nooit een inhoud. dat is het grote verschil tussen mij en een suikerbuik als jij. rot mens. Ik wil zo graag jullie gejank zien na 15 maart.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.