Thierry Baudet zet zijn strijd tegen het partijkartel voort: 'We willen GEEN kabinet met partijpipo's!'

Geen categoriemrt 17 2017, 12:00
Sommigen hadden gehoopt dat het voor Forum voor Democratie na 15 maart afgelopen was, maar om met de woorden van haar oprichter te spreken: "Dit is nog maar het begin!"
Nu Forum voor Democratie toch écht twee zetels heeft behaald voor Thierry Baudet en Theo Hiddema, is men meteen aan de slag gegaan om de fractie te diskrediteren met de belachelijkste complottheorieën. Dat is natuurlijk tekenend voor onze mainstream media: die zijn als de dood dat een degelijk rechts geluid gehoord zal worden door de gemiddelde Nederlander.
Maar dat terzijde. Thierry Baudet heeft na zijn verkiezingsfeest namelijk ook niet stilgezeten. Wie dacht dat hij na het behalen van zetels daar op zijn luie achterste zou gaan zitten, heeft dat namelijk grondig mis. Vergis je namelijk niet: de formatie is een essentiële periode waarin het partijkartel haar vele koppen meer laat zien dan in welke andere tijd dan ook. En wie anders dan Thierry Baudet is geschikt om deze Medusa te bedwingen? Precies: niemand, want op enkele uitzonderingen na vindt de voltallige Kamer het eigenlijk wel prima hoe het gaat.
Dat betekent dat de komende weken en maanden redelijk voorspelbaar zouden verlopen zonder enige inmenging van Forum voor Democratie. Op verschillende plekken in de media wordt namelijk al druk gespeculeerd over wie de felbegeerde ministersposten mag gaan bezetten, zoals Baudet donderdag zelf laat zien:

Daarin zien we eigenlijk vooral de usual suspects: natuurlijk premier Rutte en vice-premier Buma, maar ook ruimte voor ministers Pechtold - hellep! - en Schippers, niet geheel toevallig sinds gisteren de verkenner in deze formatie. Nee, dit zou weinig verrassingen opleveren.
En dat is nou juist jammer, want ondanks dat Alexander Pechtold ongetwijfeld vurig een taak als minister van Onderwijs zou kunnen vervullen, zijn er vele mensen die hier veel beter geschikt voor zouden zijn. Mensen met jaren aan ervaring die ze niet in de Tweede Kamer hebben doorgebracht - Pechtold is al 11 jaar fractievoorzitter - maar in de praktijk, waar de dingen écht gebeuren. Dát zijn mensen die op zo'n post op hun plek zouden zijn. Maar wacht: ze hebben hun strepen natuurlijk nog niet verdiend bij de VVD, het CDA of D66. Wel netjes in de rij met het bordje 'partijkartel' aansluiten hè mensen!
Daar zit dan ook de kern van het probleem. Ik ben het echt niet op elk punt eens met Forum voor Democratie, maar hier heeft hij simpelweg een uitstekend punt. We blijven onszelf in de vingers snijden als we de beste baantjes altijd maar aan dezelfde personen blijven vergeven. En dat is ontzettend jammer, want als iets zeker is, is het wel dat Nederland beter verdient dan een minister Pechtold. Brr.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten