Thierry Baudet zet zijn strijd tegen het partijkartel voort: ‘We willen GEEN kabinet met partijpipo’s!’

Sommigen hadden gehoopt dat het voor Forum voor Democratie na 15 maart afgelopen was, maar om met de woorden van haar oprichter te spreken: “Dit is nog maar het begin!”

Nu Forum voor Democratie toch écht twee zetels heeft behaald voor Thierry Baudet en Theo Hiddema, is men meteen aan de slag gegaan om de fractie te diskrediteren met de belachelijkste complottheorieën. Dat is natuurlijk tekenend voor onze mainstream media: die zijn als de dood dat een degelijk rechts geluid gehoord zal worden door de gemiddelde Nederlander.

Maar dat terzijde. Thierry Baudet heeft na zijn verkiezingsfeest namelijk ook niet stilgezeten. Wie dacht dat hij na het behalen van zetels daar op zijn luie achterste zou gaan zitten, heeft dat namelijk grondig mis. Vergis je namelijk niet: de formatie is een essentiële periode waarin het partijkartel haar vele koppen meer laat zien dan in welke andere tijd dan ook. En wie anders dan Thierry Baudet is geschikt om deze Medusa te bedwingen? Precies: niemand, want op enkele uitzonderingen na vindt de voltallige Kamer het eigenlijk wel prima hoe het gaat.

Dat betekent dat de komende weken en maanden redelijk voorspelbaar zouden verlopen zonder enige inmenging van Forum voor Democratie. Op verschillende plekken in de media wordt namelijk al druk gespeculeerd over wie de felbegeerde ministersposten mag gaan bezetten, zoals Baudet donderdag zelf laat zien:


Daarin zien we eigenlijk vooral de usual suspects: natuurlijk premier Rutte en vice-premier Buma, maar ook ruimte voor ministers Pechtold – hellep! – en Schippers, niet geheel toevallig sinds gisteren de verkenner in deze formatie. Nee, dit zou weinig verrassingen opleveren.

En dat is nou juist jammer, want ondanks dat Alexander Pechtold ongetwijfeld vurig een taak als minister van Onderwijs zou kunnen vervullen, zijn er vele mensen die hier veel beter geschikt voor zouden zijn. Mensen met jaren aan ervaring die ze niet in de Tweede Kamer hebben doorgebracht – Pechtold is al 11 jaar fractievoorzitter – maar in de praktijk, waar de dingen écht gebeuren. Dát zijn mensen die op zo’n post op hun plek zouden zijn. Maar wacht: ze hebben hun strepen natuurlijk nog niet verdiend bij de VVD, het CDA of D66. Wel netjes in de rij met het bordje ‘partijkartel’ aansluiten hè mensen!

Daar zit dan ook de kern van het probleem. Ik ben het echt niet op elk punt eens met Forum voor Democratie, maar hier heeft hij simpelweg een uitstekend punt. We blijven onszelf in de vingers snijden als we de beste baantjes altijd maar aan dezelfde personen blijven vergeven. En dat is ontzettend jammer, want als iets zeker is, is het wel dat Nederland beter verdient dan een minister Pechtold. Brr.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Peter Selie

  Nou eerlijk is eerlijk Thierry Baudet begint steeds meer en meer mijn respect te verdienen, fantastisch hoe hij de linkse partij syndicaten te slaan waar het zeer doet. Elke keer wanneer Thierry zo’n uitspraak doet slaat mijn hart een paar maal over van vreugde, Thierry doet er tenminste wat aan deze vermaledijde partij-kartel politiek. Alleen is het erg jammer dat deze twee kanjers niet een fusie zijn aangegaan, maar ja wat niet is kan nog komen.

  1. DutchDropveter

   Probleem is dat hij te soft is.

   Warchild hard ooit een fantastisch clipje;
   Je kunt een kind uit de oorlog halen maar hoe haal je de oorlog uit het kind.

   Je kunt in een land wetjes schrijven maar hoe voer je die wetten uit (als ze überhaupt worden uitgevoerd en dat word niet gedaan dus schijnpolitiek)

   en daar gaat FvD op zn bek.

 2. Pollewop

  Hoorde vanmorgen dat vrolijke Thierry de volgende Fortuyn gaat worden: net zo dandy, bekakt, elitair, populistisch en oppervlakkig. Net als Trump kan hij laagopgeleide tokkies doen geloven dat hij het helemaal voor ze gaat maken.

  Wilders is uit, Baudet is de nieuwe rattenvanger.

  Je lacht je toch dood?

  1. DutchDropveter

   Nee ik lach me niet dood Gus, ga je nou bijna een gesprek aan met een ander account van je zelf. Jij moet echt niks te doen hebben.

   maar zal het nog een keer onder je neus duwen:
   VVD – 21,3% – 31,95 Zetels > 32
   PVV – 13,1% – 19,65 Zetels > 20
   CDA – 12,5% – 18,75 Zetels > 19
   D66 – 12,0% – 18,00 Zetels > 18
   SP – 9,2% – 13,8 Zetels > 14
   GL – 8,9% – 13,35 Zetels > 13
   PvdA – 5,7% – 8,55 Zetels > 9
   CU – 3.4% – 5,1 Zetels > 5
   50+ – 3,1% – 4,65 Zetels > 5
   PvdD – 3,1% – 4,65 Zetels > 5
   SGP – 2,1% – 3,15 Zetels > 3
   Denk – 2,0% – 3,00 Zetels > 3
   FvD – 1,8% – 2,7 Zetels > 3

   Wilders is uit? ik denk dat we echt nieuwe verkiezingen krijgen dus niks is uit! het mooie is; iedereen heeft zijn budget er doorheen gejaagd behalve jawel de PVV en niemand heeft zijn imago kunnen schaden want hij was er niet. Dus wie is hier nou slim

   En al zou er geen nieuwe verkiezing komen een winst van +33% vind ik Perfectico!
   Lekker blijven bashen en je zelf aanpraten dat het wel goed komt maakt je echt Hypocriet.

  2. Adriaan

   Was dat maar waar.

  3. Nederlandse_Patriot

   Thierry is zeker intelligent, dandy en een beetje bekakt. Dat vind ik totaal niet erg. Ik vind dat hij samen met Hiddema een zeer goed duo zal vormen. Maar wat weet ik daar nu van? Ik ben toch maar een laagopgeleide randdbiel.

  4. Floris

   WIM HUTTEN ALERT!!!!!!!!!!!

   De vieze trol is momenteel met 2 accounts in de weer: Pollewop en Floris van Duin.

   De schaamteloze valsspeler.

 3. Gustaafff

  Ervaren vakmensen zijn niet per se goede ministers. Beter mensen inschakelen die weten hoe de hazen razen in Den Haag.

  1. DutchDropveter

   Zeg guus, als jij Kabinet den Uyl vergelijkt met de cijfers HOE DAN?
   Ten tweede jij weet hoe desastreus dat kabinet was?

   VVD – 21,3% – 31,95 Zetels > 32
   PVV – 13,1% – 19,65 Zetels > 20
   CDA – 12,5% – 18,75 Zetels > 19
   D66 – 12,0% – 18,00 Zetels > 18
   SP – 9,2% – 13,8 Zetels > 14
   GL – 8,9% – 13,35 Zetels > 13
   PvdA – 5,7% – 8,55 Zetels > 9
   CU – 3.4% – 5,1 Zetels > 5
   50+ – 3,1% – 4,65 Zetels > 5
   PvdD – 3,1% – 4,65 Zetels > 5
   SGP – 2,1% – 3,15 Zetels > 3
   Denk – 2,0% – 3,00 Zetels > 3
   FvD – 1,8% – 2,7 Zetels > 3

   Een ding is nu wel duidelijk Gustaaf heeft nog geen enkele keer ‘inhoudelijk’ gereageerd maar spuugt wel de boel onder met de grootste waanzin.

   Ennuh mijn eigen voorspelling erbij halen ik weet dat je moeite hebt met waarheden (daarom SGP) maar sodemieter op als je niet bij de feiten kan blijven.

   Dat maakt jou een grote trol die op elk punt 4 kruiwagens zout wil flikkeren, ik wil je daarom vragen ga lekker op Kruislinks.nl of Credible de boel lopen te verzieken.

   En je zelf verschuilen achter je vrijheid van mening? Nee want die heb je niet je waait met de wind mee en dat maakt je een zieke laffe neppe hond met tijd te veel (geen baan) en dus een uitzuiger. Ik zeg negeren die clown.

   1. Gustaafff

    De laatste prognose, uitgezonden door de kameraden van de staatsomroep, geeft de VVD 33 zetels. Dat is een feit. Jij voorspelde 30 tot 35 zetels voor de PVV (http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/slotpeiling-maurice-de-hond-vvd-pvv-cda-en-forum-voor-democratie-noteren-alle-vier-mooie-eindstanden/). Dat is een feit. Het kabinet-Den Uyl bestond uit meer dan drie partijen en hield het een paar jaar vol. Dat is een feit. Rutte is een goed leider, hij maakte het hele termijn vol. Dat is een feit.

    Ik begrijp je teleurstelling, maar ga niet schieten op de boodschapper.

    1. DutchDropveter

     Dat jij niks terug leest als jij je gal hebt gespuid zegt voldoende toch?
     En nee de NOS loopt achter sinds de verkiezingsuitslag kijk naar de pagina bron… aij gaat ie weer op zn plaat onze gus.

     Daarnaast zetels kloppen niet met de percentages

     Dus dit staat los van mn teleurstelling 😉 pure feiten guus pure feiten, ga je me straks nog gelijk geven of blijf je zon grote etter van een baby?

    2. DutchDropveter

     En nee de helft van je beweringen is trouwens een mening… typisch SPG-tuig

     1. Syntha

      Ook SGP’ers kennen de term: moderate. Hm? 😉 ja, echt wel.

    3. Gustaafff

     http://www.telegraaf.nl/binnenland/27813134/__VVD_de_grootste__.html

     De voorlopige prognose komt uit op 33 zetels voor de VVD. Mooier kan ik het niet maken. Enfin, maandag komt de officiële uitslag en dan kunnen we zien op hoeveel zetels de VVD terecht komt.

     Overigens dacht ik nog even met een nuchter mens te maken te hebben. Maar sinds je met modder begon te gooien, weet ik wel beter.

     1. Gustaafff

      Overigens is dit de verkeerde link.

     2. DutchDropveter

      Klopt geen zak van Gus 144 zetels?

      En dan nog wat volgensmij ben jij begonnen met modder gooien omtrent mensen die je niet moet, of duik je nu weer in je gelovige slachtofferrol?

     3. DutchDropveter

      (148 bedoel ik)

 4. Ni28

  FVD zou moeten omarmen de gezonde standpunt op mensen met kennis van de vakgebied opleiden tot goede manager dan een managers die alleen maar managen zonder kennis van zaken. Deze mensen maken meer kapot dan ons lief is. De politieke kartel doet hierin mee om de baantjes te verdelen tussen de vaste politieke en zakelijke vriendjes. Zo blijft de kloof tussen de elite en het volk bestaan. FVD doet er goed aan om hierop te blijven hameren als een luis in de pels. En zoals Hiddema zal toezien dat de feiten zullen tellen een geen partijkreten. Hierop verheug ik mij en heb hoge verwachtingen van. En misschien leert Wilders hier ook van om zijn presentatie te beteren. Want die mankeert nogal wat.

  1. Pollewop

   “FVD zou moeten omarmen de gezonde standpunt op mensen met kennis van de vakgebied opleiden tot goede manager dan een managers die alleen maar managen zonder kennis van zaken.

   Escaped from de languagelab.

   Hahahaha

   1. Ni28

    Tante Pollewop, uw reacties getuigen van u een erg laag niveau. Dus ik neemt het u niet kwalijk. Ga rustig door ik kijk daar overheen.

   2. Peter Selie

    Pollewop smerig mannetje je lult weer uit dat linkse gat in je magere, puisterige kippennek.

   3. Wim

    Het is duidelijk dat Pollekop nog niet over het linkse verlies heen is.
    Laat hem hier maar uit razen, anders gaat die misschien met een bivakmuts over zijn puber kopje de boel vernielen en bekladden.

 5. George Knight

  PVV en FvD hebben in de verkiezingen op 15 maart zo’n 15% van de stemmen behaald. Dus 85% van de Nederlanders heeft niet op een ‘degelijk rechts geluid’ gestemd, maar op andere geluiden. Daarbij hebben VNL en GeenPeil de kiesdrempel niet gehaald. Zo liggen de verhoudingen.

  Elke politicus maakt zich belangrijk. Dat hoort er nu eenmaal bij. Baudet onttrekt zich niet aan dit mechanisme. Maar hij beseft zelf als geen ander dat hij 2 zetels heeft en 148 zetels niet. Dat belang kan opgerekt worden door een goede partijorganisatie, ideeën, publiciteit en door het voeren van een permanente campagne. Maar dan nog is het relatieve belang van een partij van 2 zetels klein. Want alle andere partijen vechten ook voor hun eigenbelang en geven andere partijen niet zomaar de ruimte.

  Of Baudet een praatjesmaker, vrouwenhater, paljas, elitaire of arrogante kwast genoemd kan worden is niet de hoofdzaak. De politiek van de politicus is de hoofdzaak. Het beleid dat hij voorstaat. Bijvoorbeeld over de toekomst van Nederland. Daarin is Baudet vaag. In zijn verkiezingsprogramma staat daar niets over. Baudet zegt wat hij niet goed vindt en wat hij af wil breken, maar hij maakt op geen enkele manier concreet wat zijn plannen zijn om Nederland weer op te bouwen. Daar zou hij serieus werk van moeten maken als FvD ook serieus genomen wil worden door anderen buiten de directe kring van sympathisanten. Maar het is de valkuil voor Baudet zoals nu ook Trump aan den lijve ondervindt. Want afbreken en uiten van kritiek is makkelijker dan opbouwen en constructief opkomen voor het belang van Nederland.

  Het gaat erom dat hij een politicus is die leunt tegen het rechts-extremisme en zich afgelopen jaren veelvuldig in rechts-extremistische kringen heeft begeven. Deze politicus moet op de woorden gewaardeerd worden die hij soms in het openbaar, maar meestal in de extremistische achterkamertjes zegt. Maar dat is een tegenstrijdigheid zodat de waardering van Baudet niet in overeenstemming met zijn beleid kan zijn. Omdat dat laatste niet doordringt tot de openbaarheid zijn z’n echte bedoelingen lastig te wegen.

  De praktijk zal het leren hoe doelmatig Baudet in de Tweede Kamer kan zijn. Het valt te bezien hoe hij dit landelijke politiek platform gaat benutten. Want dat kan op meerdere manieren. Door samen te werken en in te zetten op het politiek handwerk van moties en uitwerking van plannen. Bijvoorbeeld door de samenwerking met de PVV te zoeken. Of door zich te concentreren op een soort extra-parlementaire actie binnen het parlement. Zoals ook DENK het parlement gebruikt door de eigen alternatieve feiten naast de werkelijkheid van het Binnenhof te zetten. Dat valt van FvD ook te verwachten.

  Zijn directe achterban die zich onder meer op DDS manifesteert billijkt alles wat Baudet doet. Maar of hij ook buiten deze directe kring van sympathisanten steun weet te behalen is de uitdaging voor Baudet in de komende vier jaar. Want anders blijft hij gewoon de kleinste partij in de Tweede Kamer met 2 zetels. Niet meer en niet minder.

 6. Wim

  Rel Rutte-Erdogan deels in scene gezet?

  Waarnemers en individuele commentatoren in binnen- en buitenland constateren dat de diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije zowel Rutte als Erdogan heel handig uitkwam, en daarom mogelijk geheel of gedeeltelijk in scene is gezet, zeker als bedacht wordt dat Rutte heeft aangekondigd volgende week uit eten te gaan met een Turkse minister, om de opgelopen spanningen ‘in een goed gesprek’ glad te strijken. Op die wijze presenteert Rutte zich twee keer als een ‘krachtige leider’ – eerst door tegen de Turken op te staan, en anderhalve week later door te ‘de-escaleren’.

  Op de bekende Oostenrijkse blog Staatsstreich schrijft Andreas van de Kamp dat ‘het geënsceneerde conflict tussen de EU en Turkije, die het zich al weken aftekenende verkiezingsdebacle van de Haagse regeringscoalitie moest beperken, nu uit de hand loopt… Het enige ‘binnenlandse’ politieke doel dat de EU met zijn strategie van buitenlandse politieke spanning volledig heeft bereikt, is het afremmen van Geert Wilders.’

  In scene of niet, de diplomatieke rel is overduidelijk door Rutte en Erdogan aangegrepen om het doorgaans naïeve kiezersvolk te beïnvloeden. In Nederland met doorslaand succes, want Rutte blijkt zo’n 10 zetels meer te hebben overgehouden dan de peilingen kort daarvoor voorspelden.

  1. Wim

   De vraag is, wat gaat dit riskante spel van Rutte om aan de macht te blijven Nederland kosten=

 7. Peter Selie

  Bedankt!!!
  Beste Vrienden van de Vrijheid,

  Gisteren is de Partij voor de Vrijheid de tweede partij van Nederland geworden. 33% extra zetels en daarmee gestegen van 15 naar 20 zetels! Een resultaat waar we heel erg trots op zijn. Premier Rutte en de elites zijn nog láng niet van ons af.

  1. Mees

   Hahaha maar volhouden dat ze minstens 30 zetels gaan halen en dan blij zijn met 20.
   Zelfs FvD wil geen samenwerking met de PVV want die zijn rechts

   Peter slap gelul van een verliezer

  2. Barbera

   Ja dat zei onze blondie met een zucht van verlichting.

  3. Pollewop

   Onze blonde charlatan heeft weer vier jaar lang een goed inkomen en hij hoeft er weinig voor te doen.

   1. Floris

    WIM HUTTEN ALERT!!!!!

  4. Syntha

   Inderdaad Peter!:-)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.