Wat de… Duitse minister: “Aantal Afrikaanse vluchtelingen is verdubbeld, in 2017 komen er 400.000 naar Europa”

Zet maar open die grenzen, iedereen is welkom.

Immigratie is een groot goed. Tenminste, als de nieuwkomers iets toevoegen aan de Nederlandse maatschappij, goed willen integreren, de Westerse manier van leven omarmen, modern en verlicht zijn, en een band met ons land hebben (via hun partner of anderszins). Dat soort mensen moeten altijd welkom zijn. Zo ken ik persoonlijk (nee, ik heb het niet over mezelf) een Nederlandse jongen die getrouwd is met een Turkse. Ze hebben een kind van drie jaar oud, zijn al jaren getrouwd, en houden zielsveel van elkaar. Daar komt bij dat de Turkse dame in kwestie modern is en van onze cultuur houdt. Ik zou zeggen: wees welkom!

Helaas zijn er de afgelopen jaren nogal wat mensen naar Nederland gekomen die verder niets met onze manier van leven hebben, maar die alleen komen omdat ze denken dat er hier gratis geld te halen valt. Ondertussen integreren ze niet, passen ze zich niet aan, en zijn ze in veel gevallen ook nog eens onterecht uit op een status als vluchteling.

Je zou denken dat we na de debatten van het afgelopen jaar over dit onderwerp ondertussen maatregelen hebben genomen om de instroom van dit soort integratie-weigerende nepasielzoekers te beperken. Helaas is niets minder waar:

De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking Gerd Müller (CSU) verwacht dat er in 2017 zo’n 400.000 mensen via de Middellandse Zee naar Italië proberen te komen. In de eerste drie maanden van dit jaar is het aantal vluchtelingen dat vanuit Afrika naar Europa is gereisd, verdubbeld. ,,Als we dat doorrekenen komen we uit op 300.000 tot 400.000 mensen.

Zelfs een blinde kan nog zien dat Europa dit soort aantallen (van anti-moderne en niet-geïntegreerde) nieuwkomers (uit achtergestelde landen) helemaal niet aan kan. Daarom is het ongelooflijk dat hier nog steeds niets aan wordt gedaan.

De minister stelt voor dat de handelsbetrekkingen met Afrika verbeterd moeten worden, dit zou dan de instroom van dit soort nepvluchtelingen enigszins beperken. Dat is een prima idee. Vrijhandel is goed voor iedereen. Hoe welvarende Afrika wordt, hoe minder Afrikanen naar Europa zullen willen komen. De gemiddelde mens voelt zich immers het best in zijn eigen land en omgeving (er zijn uitzonderingen).

Maar dat alleen is niet voldoende. Europa zal ook een actief grenzenbeleid moeten voeren om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar binnen kunnen komen. Dit betekent onder meer dat boten moeten patrouilleren op de Middellandse Zee en dat illegale immigranten keihard teruggestuurd moeten worden. Breng ze maar aan boord van een goed schip en breng ze vervolgens terug naar waar ze vandaan komen.

Daarnaast zal er geïnvesteerd moeten worden in effectieve grensbewaking bij de buitengrenzen van Europa. De deur moet dicht worden gegooid (hoewel niet op slot). De enigen die dan binnen kunnen komen zijn de mensen voor wie wij de deur opendoen. En ja, dat betekent dat we nog altijd jaarlijks nieuwe immigranten erbij krijgen, maar dat is geen probleem. Sterker nog, als we die immigranten goed kiezen (zie mijn opmerking over die maat van me met zijn Turkse vrouw en kind) zijn zij een verrijking voor Europa.

Maar onbeperkte immigratie van kansloze nepasielzoekers? Daar moet nou echt eens een einde aan komen. En ja, dat mag best wat kosten.

Oh, en voor iemand iets roept over ‘xenofobie’: dit is ook in het belang van deze nepasielzoekers zelf. Heel veel van deze economische avonturiers komen namelijk om tijdens hun gevaarlijke reis. Zie deze video bijvoorbeeld: Afrikaanse bootvluchtelingen zien een vissersboot uit Algerije aan voor de Kustwacht en laten hun eigen boot vervolgens bewust zinken (om “gered” te worden). Alleen is het dus geen boot van de Kustwacht en kunnen de vluchtelingen er niet allemaal op. Het gevolg is werkelijk verschrikkelijk.

Dit soort ongelukken komen doordat Europa nog altijd een opengrenzenbeleid voert waardoor dit soort mensen aangemoedigd worden om de oversteek te wagen. Als je je écht druk maakt om Afrikaanse levens begrijp je dus dat daar onmiddellijk een einde aan moet komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. DutchDropveter

  We hebben gedaan wat we konden afgelopen verkiezingen, tijd om onze koffers te pakken we worden gratis en voor niets weggegeven. #run dutchman run!

 2. Wim

  Omdat het zeg maar het allemaal jongemannen zijn die in in het land van herkomst moeten werken en van voedsel moeten voorzien is nu 555 bezig om de achtergebleven kinderen ,vrouwen en bejaarden van voedsel te voorzien.

  1. DutchDropveter

   Zeg dat maar tegen Pjeter R de Vjries dan ben je instant een fascist een onwetende en om af te sluiten met tuig. Maar Wim heeft hier wel een ijzer sterk punt.

   Sowieso lijkt me een giro nummertje sponsoren niet de oplossing, deze zoek je niet bij de bladeren niet bij de steel zelfs niet bij de wortels maar bij de voedingsbodem van deze wortels! En dat betekend als er niks te vreten en te drinken is ben je een grote smerige egoïst als je dat wel doet.

   Helemaal als je begrijpt dat deze mensen dan vluchten voor de gevolgen van hun eigen daden. En ze zijn zo zielig.. Proest!

 3. jennifer

  Wat komen gaat en al hier is mag men de naam vluchteling zeker niet voor gebruiken, het zijn allemaal economische parasieten en profiteurs die dit jaar Europa, dus ook Nederland binnen komen. Daar mogen U en ik weer voor gaan betalen, zodat ze straks van onze centen fijn op vakantie kunnen gaan in hun thuisland(was vanmorgen nog op WNL te zien en horen)Ben het zat als Nederlander nog langer mee te spelen met het islamisering spel van de politiek,en wil er ook niet langer meer aan mee doen. Dus ga als Nederlander toch kijken en onderzoeken of men als ondernemer niet beter af is in het buitenland weg uit dit land waar je als Nederlander en hardwerkende ondernemer toch niet gewaardeerd wordt.

  1. Gvdvelde

   Bye Felicia

   1. jennifer

    Hoop dat voor jou de belasting dubbel op wordt in de toekomst mensen als jij verdienen niet anders als men zo reageren moet op Nederlanders die hier geen zin meer in hebben om het spelletje nog langer mee te spelen, hoop dat je net als wij het hebben gehad flink veel overlast gaat krijgen van de door jou gewenste import .

 4. corfo

  Tot mijn afgrijzen vanmorgen in de krant gelezen : Asielzoekers uit Eritrea gaan massaal op vakantie naar hun vaderland !! En in dit land leven 400.000 kinderen in armoede, kunnen mensen hun medicijnen niet meer betalen, rijst het aantal Voedselbanken de pan uit, zorg voor ouderen is nihil maar die Eritrese parasieten gaan vrolijk op vakantie naar……Eritrea !! Dit gaat al járen op deze manier. Wát een verziekt landje is dit geworden !!!

  1. Ritter

   corfo

   Ook Afghanen en Irakezen gaan naar hun land terug op vakantie als ze eenmaal hun verblijfsvergunning hebben gekregen en daarbij hun uitkering en gezinshereniging hebben veiliggesteld.

   Geeft weer aan dat het geen echte “vluchtelingen” zijn maar vaak (illegale) economische immigranten die de asielprocedure (mis) gebruiken op kosten van de belastingbetaler.

   Het is dus al jaren zo maar er word niets aan gedaan. En kennelijk vind een meerderheid van de Nederlandse bevolking het ook wel goed.

   1. corfo

    Ritter.
    Klopt wat u zegt.
    Deze economische parasieten zijn géén vluchtelingen, zij worden net buiten de havens van Tunesië, Marokko, Libië enz. van hun rubberbootjes afgehaald door Frontex, vervolgens NIET teruggebracht, maar verder vervoerd naar Europa.
    Frontex is dus een soortement van veerdienst tussen Afrika en Europa.
    Klaar zijn we d’r mee ! Wat zullen de Britten blij zijn om uit de EU gestapt te zijn, ondanks de problemen die zij nog zullen krijgen, veroorzaakt door de EU-dictators Juncker, Tusk, Dijsselbloem, Timmermans, Draghi enz. enz.

 5. Ngatimoto

  Er moeten door de rechtse partijen dagelijks moties worden ingediend.
  Strekking: dat iedere politicus in de Tweede en Eerste Kamer die pleit voor opname vluchtelingen enz. persoonlijk minstens 5 vluchtelingen (ongesorteerd) in huis neemt.
  Ondanks al hun grote woorden in het verleden o.a. mensen van de CU heeft niet één politicus persoonlijk een vinger uitgestoken. Alleen grote mond en tranen in de 2e kamer maar daar bleef het bij. Net als nu dat gedoe over de honger. Allemaal over de rug van de belastingbetaler.

 6. Ni28

  Niets toe te voegen in deze correcte weergave. Helaas doet de EU alles andersom en dat niet uit onbewustheid maar als plan die zij aan de burgers bewust niet meedelen. En zij worden nog herkozen ook. Vanuit die oogpunt pleegt de burger zelfmoord.

 7. Anna

  Er komen miljoenen asielzoekers naar Europa die gaan beslissen over onze vrijheden en onze vrijheid van meningsuiting. Witte zieligheidsindustrie naar Afrika en Midden-Oosten terwijl de oorspronkelijke bevolking wordt beroofd van handen kennis en kunde. Afrika kapot, Midden-Oosten kapot en Europa kapot. Hoe wil je het hebben in de wereld met overheersende linkse asiel politiek. Als asielzoeker in Europa kunnen werken kunnen ze dat ook in eigen landen.

 8. Ritter

  Door de illegale massa immigratie (vooral uit de islamitische landen) ontwikkeld zich een soort (islamitisch) proletariaat in Europa die voor steeds meer onrust zal zorgen en zich op een gegeven moment tegen de autochtone bevolking zal keren.

  Het aantal z.g “no-go” gebieden zal door deze illegale massa immigratie stijgen totdat de groepen zo groot zijn geworden dat complete steden onveilig zijn.

  Van de EU moet men niet veel verwachtten…………die stimuleert juist deze migratie uit Afrika door de illegalen voor de kust van Libie uit de bootjes te halen en gratis naar Europa te brengen.

  Daar gaat de Europeanen Ophaal Dienst
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/europeanen_ophaal_dienst.html

 9. Peter Selie

  Wat de… Duitse minister: “Aantal Afrikaanse vluchtelingen is verdubbeld, in 2017 komen er 400.000 naar Europa” Inderdaad het Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan gaat onverminderd door, voor eventuele vragen over deze umvolkung wendt u zich tot uw lokale favoriete politicus en volg zijn of haar aanwijzingen strikt op.

 10. Ritter

  “De minister stelt voor dat de handelsbetrekkingen met Afrika verbeterd moeten worden, dit zou dan de instroom van dit soort nepvluchtelingen enigszins beperken.”

  Het fundamentele punt is dat zolang de illegale immigranten weten dat (Noord/West) Europa ruime uitkeringen en andere “goodies” geeft aan asielzoekers ze zullen blijven komen. Zelfs illegalen die zijn uitgeprocedeerd worden Bed en Brood gegeven wat een stimulans is om te blijven

  Daarom moet je het minder aantrekkelijk maken voor de illegale immigranten om te komen. B.v gezinshereniging pas na 5 jaar en zonder strafblad; geen uitkeringen maar alleen voedsel verstrekking en dat soort dingen.

  Pas als er niets meer “te halen” valt in Europa zullen de meeste illegale economische immigranten niet meer komen en blijven de echte vluchtelingen over.

 11. Adriaan

  “… omdat ze denken dat er hier gratis geld te halen valt …” @Michael, dat denken ze niet, dat weten ze wel zeker. Al die Afrikaanse ‘vluchtelingen/gelukzoekers/profiteurs’ zijn veel slimmer dan wij in Europa allemaal bij elkaar. Eritreërs gaan vrolijk op vakantie naar hun eigen land. Hoe zo een gevaarlijk land? Als je naar Europa vlucht en je vraagt asiel aan, dan is je kostje gekocht. Bovendien krijg je geld van de overheid om op vakantie te gaan. En als je terugkomt is je bed weer opgemaakt. Luxer kun je niet bedenken. Geef die mensen eens ongelijk. Dat doen de moslimknuffelaars dan ook niet. Met open armen worden al die 400.000 negers verwelkomt dit jaar.

 12. Peter Selie

  Ach wéér hoor ik selectieve verontwaardigde reacties, het lijkt er veel op dat bijna niemand wil stil staan bij het feit dat deze migranten-influx een door de ongekozen EU-leiders beoogd beleid is wat op de plannen van Coudenhove-Kalergie gebasseerd is.

  http://curiales.nl/2015/10/24/coudenhove-kalergi-eu/

  In zijn boek Praktischer Idealismus beschrijft de Oostenrijker hoe Europa in de toekomst niet langer bewoond zal worden door de oorspronkelijke bewoners van Europa, maar door een mengelmoes van Europese, Aziatische en Afrikaanse volkeren. De nieuwe Europeaan moet volgens Coudenhove-Kalergi lijken op de oude Egyptenaren.

  Het is een beangstigend idee dat de plannen van Coudenhove-Kalergi één voor één worden gerealiseerd. Hoewel de Oostenrijker zijn ideologie bijna honderd jaar geleden voor het eerst vorm gaf, lijken we tegenwoordig toe te werken naar de voltooiing van zijn wereldbeeld. De douane-unie en de monetaire unie zijn ondertussen al gefuseerd tot een al maar federaliserende EU. Ook Coudenhove-Kalergi’s visie omtrent een Amerikaanse Unie en een Aziatische Unie zijn al in zekere mate verwerkelijkt.

  En wat te denken van de eindeloze legale en illegale migratiestromen waar Europa mee wordt geconfronteerd? Ook dit sluit naadloos aan op Coudenhove-Kalergi’s wereldbeeld. Is dit de werkelijke reden waarom de Europese elite weigert de massa-immigratie een halt toe te roepen?

  Elke twee jaar wordt de Coudenhove-Kalergi prijs uitgereikt aan “leidende persoonlijkheden die met enorme toewijding werken aan de unificatie van Europa.” Twee bekende ontvangers van de prijs zijn niemand minder dan de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de oud-voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy.

  Het bestaan van Coudenhove-Kalergi’s ideologie is onbekend bij de overgrote meerderheid van de Europese bevolking. Tegelijkertijd wordt de Oostenrijker binnen de kringen van de Europese elite vereerd als een goddelijk wezen. Stap voor stap werkt men naar het wereldbeeld van Coudenhove-Kalergi toe. Jaren lang werden degenen die licht wierpen op deze ontwikkelingen niet serieus genomen en hun bevinden afgedaan als samenzweringstheorieën. Achteraf gezien hadden velen van hen toch gelijk.

 13. Peter Selie

  Justitie grijpt niet in: ‘Eritrese asielzoekers vieren massaal vakantie in eigen land’

  De aanpak van Eritreeërs die in eigen land met vakantie gaan nadat ze asiel hebben aangevraagd in Nederland, laat veel te wensen over. Het ministerie van Justitie beloofde na berichten over de vakantie vierende asielzoekers in te grijpen en verblijfsvergunningen af te pakken, maar dat is bij Eritreeërs nog niet gebeurd.

  In bijna twee jaar zijn enkele tientallen verblijfsvergunningen ingenomen van asielzoekers die met vakantie gingen naar hun land van herkomst. Bij Eritreeërs speelt het probleem in mindere maten, stelt Justitie. Uit onderzoek van De Telegraaf blijkt dat niet het geval: Eritrea zou veel geld verdienen aan Eritrese asielzoekers die vakantie vieren in eigen land.

  ‘Ik ken deze bronnen niet’

  Reisorganisaties geven aan dat de Eritreeërs in veel gevallen op bezoek gaan bij familie. Het zou tienduizenden Eritreeërs betreffen met verblijfsvergunning in Europese landen.

  Het ministerie van Justitie zegt tegen elsevier.nl dat het onderzoek loopt naar statushouders die in land van herkomst met vakantie gaan. Een woordvoerder bevestigt dat Justitie nog geen Eritreeërs heeft betrapt. ‘Maar wij kennen ook de bronnen van De Telegraaf niet,’ aldus de woordvoerder.

  Justitie kan naar eigen zeggen niet nagaan om wie het gaat in de reportage van de krant. ‘We kunnen niet zien wie dit zijn. Het hoeven geen nieuwe Nederlandse statushouders te zijn en het kan ook gaan om vluchtelingen die voor het vorige regime zijn gevlucht. Dat weten we niet.’

  Internationale aanpak

  Uit eerdere berichten blijkt dat ook Iraakse, Iraanse en Soedanese migranten met verblijfsstatus in Nederland met vakantie gingen in eigen land. In december gaf staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) aan samen met de Belgische staatssecretaris Theo Francken te werken aan een oplossing.

  Justitie zegt dat het onderzoek naar vakantie vierende Eritreeërs niet wordt aangescherpt naar aanleiding van de berichtgeving. Het kan wel aanleiding zijn om opnieuw het gesprek aan te gaan met België en Duitsland over de gezamenlijke aanpak van asielzoekers die in eigen land met vakantie gaan. >>> http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/03/vakantievierende-asielzoekers-hebben-vrij-spel-481191/

  1. jennifer

   Het kan toch niet zo moeilijk zijn om via de reisbureaus of vliegmaatschappijen erachter te komen wie het zijn, dat is toch de makkelijkste weg om er dan voor te zorgen dat ze Nederland niet meer binnen komen als ze terug van vakantie komen toch.it zijn dus geen vluchtelingen maar parasieten, en eigen burgers kunnen verrekken als je de regering geloofd en ziet wat ze aanrichten onder eigen burgers.

   1. Peter Selie

    Misschien is het je ontgaan beste jennifer dat het nationale vreemdelingenbeleid & recht onder auspiciën staat van Brussel, het EU asiel en immigratiebeleid maakt gewoon hier op nationaal niveau de dienst uit, de 150 marionetten in de Tweede Kamer en de 75 ‘senatoren’ zitten daardoor gewoon op hun handen en het enige wat ze kunnen doen is wat rommelen in de marge.

 14. Syntha

  Het is duidelijk te volgen, dat andere plannen doorgevoerd worden.

  En zie, volg de video je ziet dat ze anderen onderduwen in hun zelfgemaakte struggle om naar de touwladder te komen van de veel te kleine vissersboot. Ik heb mededogen met degenen die dit hebben zien gebeuren.

  Dat bedoel ik nou, het enige wat ze willen hier, is ten koste van mensenlevens hun wil om te heersen laten prevaleren. Misdadig!!

  Mensen moeten geholpen worden, zeker, in eigen land, door degenen die dat kunnen, ook daar in het oosten, daar waar ze geboren zijn.

  Maar helpen, werkelijk BIJSTAAN, is er door die plannen niet bij. Dat is niet wat men wil.

  Men heeft totaal geen gevoel voor Universele normen en waarden. Geen gevoel voor het leven van een ander: ik…ik…ik…Mentaliteiten kun je overal zien!! Ondanks het gebabbel van Rutte, en iedereen die meebabbelt. Het is gebrabbel!

 15. Anna

  Overbevolking! Mannen die geen verantwoording nemen voor al hun nakomelingen. Cultuur is moeilijk te veranderen. Als men hier wil komen werken waarom wordt er dan niet volop en hard gewerkt in oorspronkelijke landen. Moesten wij ook na de Tweede Wereldoorlog. Het is toch absurd dat anno 2017 nog steeds westerlingen de waterputten moeten organiseren. is wit vertrokken is ook de put weer leeg. RARA hoe komt dat. Dat is nog maar een klein detail. Alle mannen terug en wit eruit. laat ze het na meer dan 70 jaar hulp zelf doen. Punt! Schandelijk om handen, kennis en kunde uit ontwikkelingslanden in opgebouwd Westen huisvesting te geven terwijl vrouwen en kinderen daar creperen. Schande van de westerlingen. Weg die profiterende zieligheidsindustrie. Geen werkzoekende “zielige” asielzoeker meer toelaten in Europa.

  1. Peter Selie

   https://de.1jux.net/scale_images/330146_b.jpg

   Socialezaken is failliet…. Vanaf vandaag wordt er GEWERKT!

 16. Anna

  Het is hier geen Amerika. Alle linkse ambtenaren zitten nog op hun vertrouwde plaatsen. Links heeft de overhand door het hele land ondanks dat de PvdA bijna op nul staat. Ze noemen zich nu GroenLinks en D66.

 17. Peter Selie

  Adam V. B. (26) verdacht van verkrachting 12-jarig meisje op station Zwolle is nu ‘zoek’
  Verkrachting reeds twee jaar geleden, verdachte loopt gewoon vrij rond

  De verdachte van een gruwelijke verkrachting van een 12-jarig meisje in een trein op station Zwolle blijkt zoek. De man zat dinsdag nog vast, maar verscheen donderdag niet in de rechtszaal.

  De rechtbank in Zwolle had gevorderd dat de 26-jarige Adam Vega Benbayed uit Vleuten door agenten van zijn bed gelicht zou worden. Dit omdat eerder ook al een volle rechtszaal tevergeefs wachtte op de komst van de man. Toen kwam hij niet omdat hij met slechts 90 cent op zijn bankrekening de treinreis naar Zwolle niet kon betalen.

  Volgens de officier van justitie is het bevel echter nooit bij de politie aangekomen. Hij werd dinsdag vrijgelaten en ook zijn advocaat wist donderdag niet waar de verdachte was.

  Vega Benbayed zou op 6 mei 2015 een twaalfjarig meisje van het perron in Zwolle hebben gegrepen. Op het toilet in een trein heeft hij haar onder bedreiging van een mes verkracht, zo is de verdenking. Ook was hij in het bezit van kinderporno.

  Het Openbaar Ministerie heeft de politie donderdagochtend alsnog de opdracht gegeven de man uit zijn huis te halen. Als het lukt de man naar Zwolle te krijgen, gaat de zaak donderdagmiddag alsnog door. Andere zittingen worden dan geschrapt, zei de voorzitter.

  Anp

 18. Lieftinck

  Merkel staat in de vernietigingsstand. Het is waar dat Rutte een keer stoer heeft gezegd dat migranten terug gesleept moeten worden naar Afrika, maar Merkel wil dat Duitsland desnoods overlopen wordt, liever nog dan toegeven dat het beleid fout is.

  Meer aanslagen dus, en Rutte die doet toch wat Merkel wil, want geen ruggengraat. Hij wil een schouderklopje en een plaatje in zijn schriftje met daarin door Merkel geschreven: Goed gedaan Mark, ga zo door!

  Merkel zal Duitsland kapot maken, dit keer definitief. En ze zal in meer of mindere mate Nederland meeslepen, vooral met dank aan haar poedel Mark.

 19. Ruud562

  Tja, en als ze hier zijn voorzien van uitkering en huisvesting etc. gaan ze voor weken op vakantie naar het land dat ze zijn ontvlucht, in de wetenschap dat ze nimmer kunnen worden uitgezet dankzij gesjeesde politicy en hun aanhang alhier die voor wetgeving heeft gezorgd waardoor dat niet meer mogelijk is!

  Eh, oh ja, wilt u ook nog effe dokken voor de hongersnood in Afrika …. de regimes daar moeten namelijk nieuwe wapens en vervoer hebben ….. als u niet dokt komt de bevolking hierheen ….

  1. Ali Yas

   “als u niet dokt komt de bevolking hierheen”

   Het genoemde aantal 400.000 man is het aantal Afrikanen dat er door het geboorte-overschot wekelijks bij komt. Wie dacht dat het laten immigreren van de arme drommels een probleem oplost moet maar eens aan dit feitje denken.

   1. Nederland-op1

    Ik heb geen euro gegeven aan giro 555. Dat ga ik pas doen op het moment dat dat geld geïnvesteerd gaat worden in Afrika zodat die mensen er echt wat mee op schieten en wij er uiteindelijk iets voor terug krijgen. Nu kun je net zo goed je geld door de plee spoelen want met €30.000.000 koop je voor al die hongerige mensen een korstje brood zodat ze weer een paar uur langer leven. En wie denkt dat dat hele bedrag aan eten uitgegeven wordt mag lekker verder dromen.

 20. Ome Ga

  Fijne familie der Junckers. Machtig ook… en kneitergek en nazi.

  https://youtu.be/C8BM4-9X2tY

  De eerste bombers in 1937 maakten ze, perfect bijna want altijd gericht op geweld.

 21. Ome Ga

  Juncker spreekt nu openlijk over militaire ingreep in Catalonia, een respectabele cultuur van 5000 jaar oud. Maar voor links globalisten (inter)(nationaal)socialisten gajes miet alles Gleich. Inkomen, grenzen, uniformen, genders, enz. En culturen is helemaal een doorn in hun boze oog.

 22. jennifer

  Ben er nog altijd van overtuigd dat dit de foute aanpak is,met Giro 555, snap niet dat mensen er nog aan meedoen om dictators te spekken. Hoe vaak is dit nu al voorgekomen de laatste 20jaar dat men geld gaat bedelen voor Afrika. Vroeger toen ik nog op de lagere school zat gebeurde het al, en is er iets veranderd NEE. Ze zouden er artsen heen moeten sturen om die mannen te castreren daar en die vrouwen te steriliseren, dat zou de juiste aanpak tegen de hongersnood zijn, want die kinderen die nu honger hebben daar hadden niet een geboren mogen worden, dat is de waarheid en realiteit. De bevolking explosie in die landen wordt verwacht rond 2020 dus snap niet als men dit al weet waarom men niet gaat ingrijpen daar op human gebied inplaats van op deze manier. Niemand kan mij vertellen dat het humaan is steeds maar aan de lopende band kinderen op de wereld te zetten waar ze niet eens voor zorgen omdat ze te lui zijn hun handen uit de mouwen te steken, inplaats daarvan stappen ze op een bootje en komen Europa nog verzieken met hun islamitische achtergrond wat zowiezo tot botsingen gaat leiden.

  1. van Urk

   Immigranten in ons land is niks verkeerds aan. Alleen de loyaliteit aan ons land ontbreekt nog vanwege onze slechte integratiecursussen. In Israel weten ze precies hoe zij dat moeten doen. De meeste nieuwkomers zijn hun nieuwe leven begonnen op de oelpan (internaat). Deze taalschool is de alfa en omega van de Israelische integratie. gedurende een half jaar wordt het ivriet (moderne Hebreeuwse taal) er systematisch erin gestampt en worden zij klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Daarnaast kent Israel ook de zogenaamde nationale burgerdienst (een soort van sociale dienstplicht) waar iedere Israelische staatsburger (dus ook de nieuwkomers) een steentje bijdragen bij verschillende instanties (politie, ziekenhuizen, scholen, brandweer of leger). Door saamhorigheid en nationale betrokkenheid creeer je een nationale eenheid bij burgers.

   1. Guus Geluk

    De nationale eenheid en dienstplicht is, afgaand op de geluiden van linkse partijen, allemaal CDA-spruitjes. Dat is niet meer van deze tijd.

    1. IJscoman

     Guus, nationale eenheidsgevoelens leiden tot nationalisme! Tot populisme! Daar wil jij als rechtschapen grefo toch niets van weten? Groot gelijk dat je dat veroordeelt. Dat moeten we niet willen met z’n allen. Brrrrr ….. dat speelt Wilders in de kaart. En die is xenofobisch en roept alleen maar wat zonder oplossingen te bieden. En dan dat koranverbod! Pas op we zitten op een hellend vlak: weg met nationale eenheidsgevoelens en natuurlijk ook met de spruitjesgeur – levensgevaarlijk, want vlagvertoon van de witte boze man!

     1. Guus Geluk

      Welneen, @IJscolijm. Gevoelens van nationale eenheid, hoeft helemaal niet te leiden tot nationalisme. Er is niets mis met een maatschappelijke dienstplicht of het leren van het Wilhelmus op school. Dat is iets wat ik zeker toejuich. Buma wordt door de linkse partijen werkelijk verketterd: normen en waarden zijn spruitjesmentaliteit en daar heeft men geen zin in. Let wel: de spruitjescampagne bezorgde Buma 6 zetels winst.

      Wat ik afkeur is het “verkeerde” populisme, zoals onze premier dat placht te noemen. Verkeerd populisme kenmerkt zich door de volgende factoren: (1) provoceren, (2) roeptoeteren en niet met oplossingen komen; je verantwoordelijkheid niet nemen.

      Maar dat is een andere discussie.

    2. IJscoman

     Het spijt me Guus, maar ik moer je werkelijk -door je eigen uitspraken- onder de nitwits en sukkels scharen. Wellicht heb je goede bedoelingen (wat ik sterk betwijfel) maar je bent zo’n godsallejezus debiel dat er over niks met je te discussieren valt. Altijd hetzelfde riedeltje. Het lijkt wel een uit je hoofd geleerd lesje, zoals vroeger de tafels van vermenigvuldiging opgedreund werden.

     Dan nu de proef op de som: geef drie punten waarop je de PVV en Wilders (ondanks al je bekende bezwaren die je al tig keer opgenoemd hebt) waardeert en goed vindt. En nu niet met lullige detailpunten komen, nee: werkelijke zaken waarin je de PVV en Wilders acht.

     1. Floris

      “Welneen, @IJscolijm”
      —————————–
      Guus neemt helemaal de stijl van Beukmans over. De man is in een vorig leven papegaai geweest, dat kan niet anders.

     2. Guus Geluk

      @IJscolijm, ik heb aangegeven hoe links denkt over zaken als dienstplicht en nationale eenheid. Ik heb aangegeven dat nationale eenheid niet hoeft te leiden tot nationalisme. Of populisme, zoals jij in de eerste comment beweert. Dat is geen uit mijn hoofd geleerd riedeltje, maar iets wat ik constateer.

      Voorts schreef ik dat er helemaal niets mis is met de normen en waarden-campagne die Buma voerde.

      Jij begon vervolgens zelf over Geert Wilders en de PVV, waarop ik uitlegde wat ik vind van de manier waarop hij populisme “bedrijft”. De discussie over de PVV voerden in een andere draad, maar dáár sloeg jij de deur dicht. Wat is er? Heb je nieuwe munitie verzamelt?

     3. IJscoman

      Guus, ik vroeg of je drie punten wilt opnoemen waarop je de PVV en Wilders werkelijk waardeert. Zelfs je slechtste tegenstanders heeft nog goede punten, toch? Blijkbaar zit je zo diep in je schuttersputje ingegraven dat je daartoe niet in staat bent. Wat mijn kwalificatie over jou dus volledig onderstreept.

     4. Guus Geluk

      @IJscoluik, mijns inziens heeft elke rechtse partij wel een sterk punt. De VVD loodste Nederland door een diepe recessie. CDA spant zich voortdurend intensief in voor het gezin. PVV is een krachtige oppositiepartij. VNL had goede standpunten met betrekking tot Defensie. FvD is een nette politieke partij die niet bekvechtend over straat gaat.

     5. IJscoman

      Guus, het blijkt dat je niet over je eigen schaduw heen kunt stappen en dus ook niet in staat bent ook maar drie goede punten van de PVV te noemen. Je verschuilt je achter een algemene opsomming van meerdere partijen en neutrale standpunten.

      Terwijl je donders goed weet dat de PVV -naast de door jou genoemde ‘xenofobe en populistische’ standpunten- ook vele goede aspecten heeft. Helaas, jij bent slechts in staat om af te breken, te minachten, mensen weg te zetten. Je bent een waardeloze christen en een hopeloze prutser.

     6. Guus Geluk

      @IJscoman, als je een punt wilt maken, kun je dat punt maken en niet draaien.

      Het is buitengewoon krankjorum om hier met droge ogen te beweren dat ik alles zou “minachten”. Ik heb net van een aantal rechtse partijen een aspect opgenoemd waar ik me in kan vinden. Waar je ziet dat ik deze partijen zou afbreken: ik zou het niet weten.

      Overigens heb ik het woord “xenofoob” niet in de mond genomen.

     7. IJscoman

      Draaien, konkelen, wegduiken: tot iets anders ben je niet in staat Guus. Ik vroeg specifiek over de PVV, weet je wel. De PVV, DE PVV GUUS!

      In je laatste, lullige reactie wordt de PVV zelfs helemaal niet genoemd. Terwijl ik toch al zeker vijf keer heb gevraagd of je iets positiefs zou kunnen opnoemen OVER DE PVV GUUS!

      Keer op keer bewijs je een draaikont te zijn die niet serieus te nemen is en maar wat roeptoetert omdat hij daarvoor betaald wordt. Maar helaas Guus, je bent je geld niet waard. Iedere stuiver die de Soros Foundation aan je overmaakt is weggegooid geld.

     8. Guus Geluk

      Je draait zelf, @IJscoman. Kom gewoon terzake: wat is precies je punt? Of ik vind dat de Partij van de Vrijheid ook goeds in zich heeft? Zeker, de partij stelt wezenlijke problemen aan de kaak. Althans, zoals een groot deel van de Nederlandse samenleving die voelt (Brussel, bezuinigingen, islam).

      Verder denk je ook nog steeds dat ik op de payroll van iemand sta. Ik dacht eerst dat dit satirisch bedoelt was, maar nu weet ik wel beter.

     9. IJscoman

      Kijk eens aan: onder druk wordt zelfs Guus iets vloeibaarder, waar hij toegeeft “Of ik vind dat de Partij van de Vrijheid ook goeds in zich heeft? Zeker, de partij stelt wezenlijke problemen aan de kaak.”

      Zie je wel Guus, je kunt het wel als je je schroom maar overwint. Nu de volgende stap graag. Het zal je bevrijden. Wat zijn die WEZENLIJKE problemen? Wil je zo vriendelijk zij die duidelijk te omschrijven en benoemen zodat allen hier vergaderd daarvan kennis kunnen nemen?

      Welke WEZENLIJKE PROBLEMEN benoemt de PVV precies? Het woord is aan de heer Guus Geluk!

     10. Guus Geluk

      @IJscoman, ik bedoelde uiteraard bepaalde problemen.

      Zoals ik het zie, geeft de partij terecht aan dat er een aantal problemen zijn. In de eerste plaats natuurlijk de Europese Unie. Je hoeft niet rechts te zijn om te concluderen dat het project gigantisch uit de klauwen is gelopen. De EU heeft de gewoonte om zich te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden, en daar zitten weinig mensen op te wachten.
      In de tweede plaats zien we een gebrekkige integratie van nieuwkomers. De Vrijheidspartij stelt terecht dat het maar de vraag is of die hele multiculturele samenleving kans van slagen heeft.
      En in de derde plaats signaleert de PVV de, om in de termen te blijven, “islamisering” van Nederland. De islam en het Westers liberalisme gaan niet samen.

      Dat zijn de feiten.

      Maar hier gaat de schoen knellen, want de bereidheid om de problemen te benoemen is er wel, maar er is een absoluut onvermogen om deze aan te pakken en/of het bedenken van concrete oplossingen. Er is geen duidelijke koers, geen agenda.

      Daarom zal de PVV ook altijd een roeptoeterpartij blijven.

     11. IJscoman

      Guus, ik waardeer het in je dat je niet wegloopt en nu de problemen benoemt waarop de PVV al jaren hamert. Je noemt o.a. de Europese Unie (een project dat gigantisch uit de klauwen is gelopen, zoals je zegt). In de tweede plaats een gebrekkige integratie van nieuwkomers en de terechte vraag of die hele multiculturele samenleving kans van slagen heeft. En in de derde plaats signalering van de islamisering van Nederland. De islam en het Westers liberalisme gaan niet samen, zoals je zegt. Dat zijn de feiten, voeg je er aan toe.

      Nogmaals, ik waardeer het dat je je duidelijk hebt uitgesproken. Over de uitgangspunten zijn we het eens.

      Over de oplossingen niet. Wat de PVV voorstelt zie jij niet zitten. En op onderdelen kan ik invoelen wat je bedoelt. Maar juist over de oplossingen valt te discussieren. Als de partijen die de macht bezitten zover zouden gaan als jij, weet ik zeker dat er een groot creatief potentieel is om oplossingen voor de genoemde problemen te vinden waar iedereen zich in kan vinden.

     12. Guus Geluk

      Ik denk dat de VVD begrijpt dat onbeperkte immigratie niet houdbaar is en daarom sloot Mark Rutte de vluchtelingendeal met Erdogan. Binnen het CDA zijn mensen als Buma en Omtzigt erg eurokritisch. Beide partijen zijn ook erg huiverig over het islamitische geloof dat in een rap tempo bezit neemt van Nederland, maar het koranverbod is voor hen geen optie.

      De leiders die problemen niet benoemen, zijn veeleer de Klavers, Roemers en Pechtolds van deze tijd.

    3. van Urk

     “Dat is niet meer van deze tijd” Inderdaad dat zijn uitspraken van burgers die uiteindelijk als eersten hun biezen gaan pakken of de vijand verwelkomen als een lachende boer met kiespijn als ons land misschien ooit weer eens in een oorlog verzeilt raakt of het land op nationale identiteitsontwikkeling in de toekomst verwaarloost wordt omdat nieuwkomers moeilijk mee kunnen komen met de rest van de bevolking omdat zij niet hoeven te gaan integreren. En dat noemen zich echte Nederlanders die zogenaamd trots op hun land zijn. Of je zet je in voor je land of je geeft het gewoon weg.

     1. Guus Geluk

      Ja, dat zijn dezelfde mensen die Defensie hebben gemold, @vu.

 23. dapperedodo

  Tja en het jaar daarop 800000 en het jaar daarop 160000 en de misdaad zal toenemen.
  Het zijn voornamelijk mannen. Maar geboortebeperking aankaarten daar in Afrika? Moeten ze niets van hebben daar in Afrika. Sowieso geen condooms, want dat vinden de mannen aldaar niet prettig. Ik heb genoeg gehoord daar. Wat de vrouwen er van vinden doet er daar niet toe. Kinderen moeten er komen en liefst zoveel mogelijk. Met name de moslims in Afrika hebben daar een hele sterke mening over. En al die mannen die hier komen hebben dezelfde instelling. Vrouwen doen er niet toe en zijn er om te gebruiken. Ik treur niet snel, maar het word me soms zwaar te moede als ik aan de toekomst van mijn nageslacht denk.
  Ik geef niets aan 555. Bodemloze put. Dan zie ik die twee grieten Chantal en Wendy geheel gekapt en opgetut(uren voor de spiegel zitten om zich op te laten trutten) even flink inbeuken op eventuele schuldgevoelens/medelijden.

  1. Ali Yas

   “n de misdaad zal toenemen.”

   Welnee, die zal juist afnemen! Met het dalen van de oplossingspercentages en het gewoon helemaal niet meer in behandeling nemen van aangiften zijn we al een heel eind. Daarnaast kunnen we bepaalde vormen van criminaliteit voortaan “uitingen van ongenoegen” noemen of “verzet tegen onrecht”, en tenslotte kan de politie de ergste probleemwijken voortaan helemaal negeren: wat niet weet, wat niet deert.

 24. corfo

  Ik heb Mutti Merkel nog niet horen zeggen : “Wir schaffen das.”

  1. van Urk

   Die Afrikaanse immigranten komen gewoon naar Europa om naar landen te gaan met hoogste oprotpremie. Dat deden de Albanezen, Moldaviers en de Marokkanen ook.

 25. swetsnek

  Kan iemand die peter-selie uitzetten met zijn geknip en geplak .
  Word helemaal gek van dat figuur pfffffffffff

 26. swetsnek

  Heb even vluchtig gelzen wat hier wordt gebrald ik ben weg wat een gezeik

  1. swetsnek

   gelezen

   1. toetssteen

    Gaat u maar snel weer naar Joop. Het is afzien van de moderatie aldaar, maar soit, u zult er wel doorkomen.

 27. Bes Tolen

  Het hele probleem is dat de meeste mensen hun verstand niet gebruiken. Ze geloven de meest onwaarschijnlijke onzin en wel begrijpelijker ook geraffineerde leugens en verdraaiingen waarvoor de kranten in totaal enkele tientallen gespecialiseerde journalisten in dienst hebben. Die zouden eerder in dienst moeten zijn van Amerikaanse inlichtingendiensten. Veel lijkt namelijk al in Amerika voorgekauwd. Maar nu moeten wij ze betalen als we tenminste abonnee zijn op een krant.
  Tot de onwaarschijnlijke onzin behoren ook de godsdiensten. Neem maar de bijbel. Veel is omgevormd uit Romeinse verhalen. De namen Maria, Marcus, Mattheüs, Paulus, enzovoort zijn onvervalst Romeins. Paulus bijvoorbeeld leefde 168 voor Christus het jaar waarin hij Griekenland veroverde. Er valt echt een heel boek over te schrijven over de vervalsingen en de fantasieën. De grondslag hiervoor is in het Romeinse rijk gelegd. Door de machthebbers maar de propaganda zegt uiteraard dat dat niet het geval is.
  Het is dan wel begrijpelijk dat de politieke leugens gezien de vergaande onbenulligheid van mensen er ook in gaan. Er moet dus meer gezond verstand komen en daarin moeten we elkaar steunen. Van het onderwijs hoef je gezien de verregaande wereldvreemdheid van veel leraren niet veel te verwachten. Dat moet heel anders, maar ja …
  Lieden als Merkel en Rutte kunnen we missen als kiespijn. Er komt nu een kabinet aan dat helemaal politiek correct zal zijn. Nog erger dan het vorige. De problemen worden steeds meer onbeheersbaar maar dat zal Rutte niet zo zien. Met zijn reacties op beleid van Trump heeft hij aangetoond een onverbeterlijke christelijke fundamentalist te zijn. Blijkbaar ziet Rutte dat als liberaal.

 28. Bes Tolen

  Rutte op 2 februari 2017 in de Tweede Kamer over het inreisverbod voor zeven islamitische landen: ”de maatregel is in strijd met onze waarden en niet effectief. Wij betreuren de maatregel. Het duwt mensen naar de verkeerde keuze”. Steun voor de maatregel was er alleen van de PVV en de groep Bontes/Van Klaveren (Voor Nederland). Volgens Rutte zorgt hun wens er juist voor dat mensen zich bekeren tot het terrorisme!!! ”Bovendien is het slecht voor de Nederlandse economie”. Die Rutte is nota bene minister president van Nederland met zijn dwaze uitspraken. Die moet weer minister president worden. Nederland is diep gezonken met haar political correctness. Haar slavenmoraal op een totaal verwerpelijke basis, die juist geheel in gaat tegen ja met inzet van eigen leven van miljoenen mensen westelijke verworvenheden, die van regerende partijen als de VVD van Rutte onder druk staan.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.