We worden weer bedrogen: intransparante EU negeert eigen regels en onthoudt parlementen informatie

De Raad van Ministers van de Europese Unie gaat nogal makkelijk met haar eigen regels om en weigert volksvertegenwoordigers van de lidstaten inzage in belangrijke documenten te verschaffen.

Met het overdragen van steeds meer macht naar Brussel betekent dat dat er daar ook steeds meer wordt besloten. Daar kun je het mee eens of oneens zijn, maar waar vrijwel niemand het oneens mee kan zijn is dat die beslissingen dan in ieder geval geopenbaard worden, zodat wetgevers in de lidstaten weten waar ze aan toe zijn.

Helaas: zelfs daar moet de Europese Unie ons stevig teleurstellen. Belissingen over migratie, terrorismebestrijding en internationale handelsovereenkomsten, die met toenemende mate door de ongekozen elite in Brussel genomen worden, worden opgeschreven in prachtige raadsdocumenten. Leuk, maar daar heb je dus niets aan als die documenten door niemand gelezen mogen worden, en laat dat nu nét het geval zijn.

CDA’er Pieter Omtzigt, die ook wel aardig terecht ‘de bulldog van Den Haag’ genoemd wordt, maakt zich al tijden hard voor een betere informatievoorziening vanuit de Europese Unie. Als Nederlandse parlementariërs al niet meer mogen meebeslissen over dit soort zaken moeten zij toch tenminste gewoon de relevante documenten kunnen lezen en bediscussiëren, zou je denken. Helaas doet de Unie er zoals altijd alles aan om dit soort kritiek te voorkomen, en in dit geval wordt dat gedaan door Tweede Kamerleden simpelweg de mond te snoeren: sommige documenten mogen wel vertrouwelijk worden ingekeken, maar niets mag besproken worden in bijvoorbeeld debatten. En dat betekent simpelweg dat je er niets mee kunt.

De parlementair advocaat besloot dan ook om onderzoek te doen naar deze krankzinnige gang van zagen die Kamerleden enkel beperkt in hun functioneren. Het resultaat van dat onderzoek blijkt snoeihard: niet alleen doet de Raad van Ministers er slecht aan om zoveel geheimhouding te eisen, het is ook nog eens gewoon illegaal. Deze interne regels die daar zijn opgesteld staan namelijk lijnrecht tegenover eerdere regels in het Verdrag van Lissabon, waarin onder andere staat dat dit geheimhouding enkel is toegestaan als er per specifiek geval is bepaald dat er sprake zou zijn van een groot belang bij het geheimhouden van een document. De Raad trekt zich daar echter niets van aan, en heeft met haar regeltjes documenten automatisch vertrouwelijk gemaakt. Goh, zou dat we helemaal mogen?

Het antwoord: nee dus. De Nederlandse regering zou er dan ook in Brussel op moeten aandringen om deze illegale regels naar de prullenbak te verwijzen. Helaas kan het parlement dit niet afdwingen: we zullen het van de goede wil van het volgende kabinet moeten laten afhangen. Laten we er dus met zijn allen voor zorgen dat dat na woensdag een regering is die hiertoe bereid is: met Mark Rutte en Frans Timmermans aan het roer kun je daar in ieder geval weinig van verwachten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DutchDropveter

  Oplossing is super simpel;
  – men pakken een paar boze Oostbloklanden (polen en bijvoorbeeld Hongarije)
  – Voeg daar wat Netto betalers aan toe Nederland en de UK

  En nu een dreigement richting Brussel geen inzagen? waar betalen we dan voor? Bij deze houden we omdat we dat zelf willen onze contributie in. Eens kijken hoe snel dat blad aan die zure boom omdraait.

  Als er iemand uit Brussel over wetgeving begint gewoon negeren en weghonen doen ze andersom ook. Toedeledokie Brussel

  1. HaZ

   Helemaal met je eens dat het zo moet…….maar, wie gaat dat uitvoeren? Onze MP Rutte?
   Dijsselbloem, Timmermans wellicht of misschien krijgen we Koenders en Asscher nog wel zo ver. Het is tijd voor verandering in de Ned. politiek en alleen dan krijgen we zoiets voor elkaar.

   1. DutchDropveter

    PVV, FvD en misschien VNL (al heb ik mn twijfels bij der doorzettingskracht van VNL voor een NeXit)

    In Europa worden de partijen welke liever de EU zien krimpen groter en groter.

    Ik zou graag een onderzoek willen doen naar het tijdstip toen de PVV met een onderzoek kwam (2012) om de EU en de Euro te verlaten dat zou toen te kostbaar zijn, in 2014 zou het miljarden opleveren.

    http://www.volkskrant.nl/politiek/wilders-blij-met-eu-rapport-uittreden-levert-miljarden-op~a3591518/

    Met andere woorden niemand heeft het juiste antwoord. maar een ding is duidelijk Europa is niet eerlijk, Europa is niet democratisch en Europa levert aan de netto betalers zeer weinig voordelen.

    Daarnaast zijn we langzaam maar beetje onze eigen zeggenschap verloren en partrijen als D66 VVD PvdA en CDA belijden ook politiek alsof Brussel een hogere macht is, dit terwijl we nog steeds een Lidstaat zijn en zelf mogen terug komen op beslissingen uit het verleden.

    De oplossing? partijen met grote gedegen onderzoeken en veel subsidie (daar is het immer toch voor) compleet klem zetten met een scenario dat het wel kan mèt voordelen voor ons land en een nette Nexit, we zijn netto betaler geweest dus een naheffing van de voordelen zie ik niet gebeuren of ze zijn zo ontzettend boos dat ze maar direct alle ruiten in gooien (iets wat ik ook wel weer verwacht)

 2. napels

  Eruit en wel zo snel mogelijk,voordat alles naar de knoppen is,alleen de vergoedingen van de heren dus niet,daar hebben ze wel voor gezorgd.NEXIT.

  1. Syntha

   Rutte en consorten zijn vast ervoor, om alle macht in het geheim over te dragen aan Brussel. Stiekem dus.

   1. DutchDropveter

    Kunnen ze doen, een advies? zorg dat er voldoende brandweerwagens zijn want ik steek daar in Den Haag de hele bende aan, als je dan toch alles overhevelt dan is de eerste en tweede kamer ook niet nodig.

    Geen spoed wel BBQ? 0900-bbqdirect

 3. Adriaan

  Wat wij turkije verwijten (dictatuur), doen we zelf in Europa. Eén grote hypocriete bende. Het zijn allemaal witte boorden criminelen. Daarop is maar één antwoord mogelijk: zo snel als maar kan de EU verlaten. Woensdag gaan we daar voor stemmen en ik mag hopen dat er goed gestemd gaat worden.

 4. Ni28

  De huidige EU is een dictatuur gevormd door Brusselse kliek. Deze werkt door middel van straffen (Brexit), stiekem impopulaire zaken invoeren en nooit overleggen met het volk. Het volk telt niet mee bij deze opperste sovjet van de EU. Wat is nog het verschil met Kremlin vraag je je af? Want die richting zijn wij ingeslagen. Jaar 1848 komt steeds dichterbij.

 5. Ni28

  Hier zal de MSM niet over berichten zodat het brede publiek waarschijnlijk verkeerd gaat stemmen. Over manipulaties gesproken.

 6. dapperedodo

  Als je een bookmaker hebt in UK waar je je vermogen op kan zetten dat EU uit elkaar valt dan aarzel ik geen moment. Ik weet zeker dat het afgelopen is. Ik weet alleen niet hoe lang dat gaat duren. Kan een jaar duren. Kan zelfs nog 5 tot 10 jaar duren. Maar dat het uit elkaar valt daar ben ik 1000 procent zeker van. Deze EU wordt op den duur niet gepikt door de bevolking van Europa.

  By the way wat is die Timmermans toch vies dik. Hij heeft een vrouw met een normaal postuur. Ik begrijp die vrouwen niet. Ook al zwemmen die mannen in het geld je zal er toch mee moeten leven. Brrrrrrrrrrr Je moet er niet aan denken zo’n man in zn blootje te moeten zien. Nog erger dan met kleren. Gatvedamme.

 7. jennifer

  Heb er wel eens wat over gelezen met betrekking tot het verlaten van de EU, er waren landen die dan flink betalen moesten ervoor, maar ook landen die dan flink te goed hadden van de EU en daar telde Nederland ook onder. Dus de EU zal niet willen dat Nederland de EU verlaat, maar het geld wat van de belasting betaler is zijn we dan wel kwijt ga daar maar vanuit dan. Dus in feite is het helemaal niet duur voor Nederland om aju paraplu te zeggen tegen de EU met de middelvinger erbij dan wel. Maar transparant zullen ze nooit worden, want dan komen alle smerige deals van de EU boven water en zeker die wat betrekking heeft over de gedwongen islamitisering van de EU, en dat zal vermeden worden.

 8. Ome Ga

  Ik denk dat zelfs Pieter Omtzigt (hai Pieter! Ik hoop dat je dit zeer belangrijke nieuws leest!?) het niet meer echt kan bijhouden.

  B R E E K N I E U W S !

  Historisch! Brekend! Echt Nieuws, geen fake! Luister naar Assange; belangrijk!!!

  Uw iPad, iPhone, en helemaal andere Android-rommel, maar ook uw Samsung tv, of digitaal/elektronische wasmachine of magnetron kan U BESPIONEREN.
  Zelfs als uw apparaat uit staat, kan de CIA het weer ‘aanzetten’ als ze dat echt willen.

  Zo slim maar misdadig dit (CIA: w.s. de allermachtigste instelling ter wereld, aeker als ze samenwerken met Wallstreet, NWO! Vaticaan enz),

  vóórdat u belt wordt uw encryptie gestolen en opgeslagen indien gewenst,
  en na de boodschap digitaal (dmv ‘nulletjes en eentjes’ worden uw woorden digitaal vertaald) kan de encryptie weer opgewaardeerd worden! CYBERWAR heet dit:
  https://www.infowars.com/assange-rogue-cia-now-targeting-americans/

  “WASHINGTON, D.C. 100317 – In a live-steaming Internet press conference this morning, Julian Assange announced…”

  Assange also revealed the CIA “lost control of its entire cyber-weapons arsenal” by storing this arsenal in an unsecured archive unexplainably “in a historic act of incompetence,” such that the CIA cyber-weapons arsenal was circulated by U.S. intelligence officers, CIA contractors and in the international black market.

  Wikileaks: “specialisten in source protection: vandaar veilig”. Nog.
  Maar alle andere journalisten media (bijv NY Times, “kan gehackt – hoe slim de encryptie ook is”. Wow.

  DDS; kijk maar uit. Maar w.s. ZIJN jullie allang gehackt. Geen ‘conspiracy’ meer. Helaas. Kneitergek wordt alles steeds meer.

  YouTube Truth Series, InfoWars, The Next News Network, Mark Dice, Alex Jones Channel, Grudge, Lional Nation, O’Reilly, Red Pill,… en verder Breitbart News Network, The White House, RT, Victurus Libertas, eventueel Foxnews.
  Het echte, meer betrouwbare en onafhankelijke, snellere nieuws. No fake, it’s true!

 9. Ome Ga

  Assange noemt dat ook de Europese landen worden gecontroleerd en gemanipuleerd door de CIA, of liever gezegd een van hun 17(?) divisies, de NSA. De CIA heeft schuld bekend aan Frankrijk, en beloofd ‘het’ niet meer te doen, maar dat gelooft natuurlijk niemand meer, totaal misdadig als deze CIA is, zie alleen hun geschiedenis.
  De laatste moord in Frankrijk (w.s. ook door de CIA) van, hoe heet hij, is nl. natuurlijk gauw weggemoffeld.

  Waarvan akte, NL politici, en ihb Pieter Omtzigt!

 10. nick

  En wéér lijkt de Duitse politie en overheid te liegen dat het gedrukt staat over de aanval met een bijl op het centraal station in Düsseldorf gisteren. In de media wordt beweerd dat het ‘niet om een terreuraanslag’ ging, en de enige dader ene Fakir H, een Duitser met Joegoslavische wortels en –hoe kan het ook anders- ‘psychische problemen’ zou zijn.

  Getuigen op het station hebben echter iets heel anders gezien, namelijk drie Afrikaanse migranten die met bijlen en machetes op jongeren inhakten. Maar moslimmigranten kunnen, mogen en moeten van de elite nooit de daders zijn, want er komen verkiezingen aan – volgende week in Nederland, daarna in Frankrijk en Duitsland. En ‘ze’ kunnen niet hebben dat de burgers wakker worden en dit zelfvernietiging-door-massa-immigratie-en-islamisering beleid wegstemmen.

  Gebruik je stem goed en laat je niet weer manipuleren!

 11. nick

  vervolg:

  Uit politieke correctheid, maar meer nog met het oog op de aanstaande verkiezingen, heeft de Duitse overheid naar het zich laat aanzien opnieuw besloten om glashard tegen de buitenwereld te liegen en te beweren dat het niet om een aanslag ging, en de dader slechts één man uit Wuppertal was die oorspronkelijk uit voormalig Joegoslavië (het vrijwel geheel islamitische Kosovo) zou komen . De 36 jarige ‘Fatmir H.’ zou ‘psychische problemen’ hebben.

  De gevestigde orde in Berlijn, Brussel, Den Haag, Parijs en Rome willen absoluut niet dat de Nederlanders volgende week, en de Fransen en Duitsers later dit jaar, op vrijheidspartijen stemmen die als enigen een einde aan deze gruwelijke aanslagen willen maken door deze te willen voorkomen. En dat kan alleen door onmiddellijk de grenzen te sluiten en alle economische asielzoekers vast en uit te zetten, en alleen echte vluchtelingen –volgens officiële Duitse cijfers slechts 13% van het totaal- tijdelijk op te vangen.

  Zo niet, dan zullen we de komende jaren wekelijks –en als de massa immigratie onverminderd doorgaat waarschijnlijk dagelijks- ‘incidenten’ hebben van ‘psychisch verwarde mannen’ die op stations, in winkelcentra, of gewoon ergens op straat, nietsvermoedende mannen, vrouwen en kinderen met bijlen, machetes, messen of auto’s te lijf gaan.

  Stem op 15 maart dus vóór het Nederlandse volk, voor bescherming van uzelf en uw (klein)kinderen. Stem op het sluiten van de grenzen en breken met de EU, die alleen al uit Afrika nog minimaal 60 miljoen migranten wil toelaten. Stem op vrijheid, democratie en veiligheid, niet op onderwerping, terreur en islamisering.

 12. van Urk

  Inzage in bepaalde documenten? O, dat mag wel! Alleen als ons land inclusief regeringsgebouw op marktplaats staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.