Wilders: "Ik heb gezegd dat ik graag met Buma en Rutte wil onderhandelen." Hun antwoord: nein!

Geen categoriemrt 22 2017, 14:00
Zowel Sybrand Buma als Mark Rutte hebben laten weten dat ze niet van plan zijn om een coalitie te vormen met de PVV. Nu niet, nooit niet.
Zoals wij eerder vandaag al berichtten had Geert Wilders vanochtend een gesprek met formateur Edith Schippers. Achteraf legde hij uit wat het doel van zijn gesprekken met Schippers precies was: hij wilde Mark Rutte en Sybrand Buma zo ver krijgen dat ze tóch zaken zouden doen met de PVV.
Het resultaat daarvan maakte Wilders duidelijk in één enkele tweet:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/844503471059587073
De PVV en diens 1,3 miljoen kiezers worden dus toch weer uitgesloten. Het zijn gewone Nederlanders -- mensen die sinds jaar en dag in ons land wonen en die elk jaar weer belasting betalen -- maar wat de VVD en het CDA betreft konden ze net zo goed melaats zijn.
Tegen ZoominTV legde Wilders vandaag uit wat hij precies wilde: hij had een handreiking gedaan aan Buma en Rutte in de hoop dat het vertrouwen hersteld kon worden.
Formateur Edith Schippers heeft na haar gesprek met Wilders gebeld met Buma en Rutte "met de vraag of zij ook interesse hadden in zo'n gesprek." Het antwoord van de VVD'er en CDA'er loog er niet om. Wilders:

"Helaas hebben beide heren tegen mevrouw Schippers verteld dat ze het eventueel wel zouden willen toelichten, maar dat ze uiteindelijk ondanks dat gesprek toch hun conclusie niet zouden veranderen dat ze niet met de PVV zouden willen regeren of onderhandelen."

Daarmee is "de zin voor het gesprek helaas vervallen," aldus een duidelijk teleurgestelde Wilders. "Ik heb, nogmaals als lijsttrekker en fractievoorzitter van de PVV, gezegd dat, al is er maar tien procent of zelfs maar één procent kans dat zo'n gesprek kan leiden tot een volwaardige plek voor die 1,3 miljoen PVV-kiezers en de tweede partij van Nederland om mee te doen aan onderhandelingen voor een nieuw kabinet, dan grijp ik die kans met beide handen aan."
Maar: "Helaas hebben CDA en VVD die kans voorbij laten gaan door tegen de verkenner te zeggen dat ze hun besluiten eventueel wel wilden komen toelichten, maar dat hun besluit bij voorbaat al vast stond; dat wat de uitkomst van dat gesprek ook zou zijn, dat ze niet met de PVV verder zouden willen."
Wilders gaat verder:

"Dat is jammer want het betekent dat onze kiezers weer door Rutte en Buma opzij worden gezet, dat de tweede partij van Nederland niet serieus wordt genomen door de VVD en het CDA. Daar kan mevrouw Schippers niets aan doen, maar beide heren Rutte en Buma wel en dat betreur ik zeer. Dat had eigenlijk niet gemogen en ik denk dat heel veel mensen dat niet zullen snappen."

Daar kan je vergif op innemen, inderdaad. De PVV is de tweede partij van het land met 20 zetels. Ongelooflijk genoeg worden die kiezers zomaar terzijde geschoven terwijl GroenLinks, een clubje met 14 zetels, wél welkom is aan de onderhandelingstafel. Dit kan in geen enkel ander land, maar wel blijkbaar wel in Nederland, waar de politiekcorrecte elite lak heeft aan de volkswil en gewoon doet waar ze zin in heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten