Wilders veegt de vloer aan met de elite: “Zwakke EU-leiders zijn verantwoordelijk voor terroristische aanslagen!”

De verkiezingscampagne zit er weliswaar alweer meer dan een week op, maar dat betekent niet dat Geert Wilders nu dan een blad voor de mond neemt. 

Sterker nog, de PVV-leider blijft er recalcitrant met gestrekt been in gaan. Op Twitter maakt hij duidelijk dat hij vindt dat de Europese elite verantwoordelijk is voor terroristische aanslagen zoals die van gisteren in Londen, waarbij maar liefst vier mensen omkwamen en tientallen anderen (zwaar) gewond raakten.

Ook heeft Wilders niets met Mark Rutte en diens reactie op de vreselijke aanslag:

Eerder liet Rutte weten de beelden uit Londen “afschuwelijk” te vinden. Daar voegde hij aan toe dat “de stad in het hart geraakt [is].” “We leven mee met de Britten,” besloot hij.

Volgens Wilders zijn dat leuke woorden, maar hebben het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa er niets aan. In zijn ogen gaat dit namelijk niet om “terreur” (sowieso een vreemde benadering; terreur is een strategie, niets meer, niets minder), maar om de islam. Natuurlijk valt daar wel degelijk het één en ander op aan te merken. Je kunt stellen dat immigratie- en integratieproblemen gerelateerd zijn aan die religie, maar terrorisme zelf is een strategie gebruikt door radicale moslims (en anderen). Dé oorzaak van dit soort religieus geweld is dus niet ‘de islam,’ maar ‘de radicale islam’: een hatelijk gedachtegoed dat verspreid wordt door verschillende extremistische organisaties én door zogenaamde bondgenoten van het Westen als Saoedi-Arabië.

Wilders gaat dus te ver, maar Rutte en co. gaan juist weer niet ver genoeg. Zij hebben het over “het terrorisme” alsof dat een gedachtegoed is. Dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Terreur is een strategie gebruikt door mensen die bepaalde ideologieën aanhangen. Tegenwoordig zijn de meeste ‘terroristen’ aanhangers van de radicale islam. Wilders heeft een punt dat Rutte dat om wat voor reden dan ook nog steeds niet benoemt. En ja, dat is een probleem. Je kunt je vijand immers niet verslaan als je hem weigert te identificeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. DutchDropveter

  Er komt een tijd dat ministers het land uit vluchten voor hun daden (of iets juist niet deden), das pas zijn we serieus een bananenrepubliek.

  Zolang je vanuit politiek correct oogpunt het probleem (inmiddels een olifant) niet mag benoemen omdat je anders jawel uitgesloten wordt dan kies je dus indirect voor terrorisme boven Wilders. En laat dit punt nou net nooit belicht worden want stel toch dat je een groep mensen de waarheid verteld, wij zijn een heel open en vrij land maar ook wij kennen onze grenzen. Dat is nou juist waar vele politici afhaken omdat ze enkel proberen te redeneren vanuit Europees gedachtegoed en belang.

  Soms heb ik het echt gevoel dat we als provincie er toch niet toe doen, we betalen mooi het meest per hoofd in de EU maar hebben een van de kleinste stemrechten elke domme lul kan snappen dat dit om onderhandelingsruimte te kweken nodig is, maar er lijkt geen eind aan te komen.

  Precies zoals Baudet zegt; dit duurt te lang er is totaal geen vorming binnen de EU en de mensen die denken dat dit wel het geval is zijn vaak knetter gek, zoals verhofstadt

 2. Ritter

  “Dé oorzaak van dit soort religieus geweld is dus niet ‘de islam,’ maar ‘de radicale islam'”

  De inspiratiebron van islamitisch terrorisme is de islam; dus de islam is wel degelijk de oorzaak. Jihadisten volgen precies het gedrag van Mohammed.

  Lang niet iedere moslim zal jihadist worden ( dat is het puntje van de speer) maar zoals we vaak zien krijgen ze een of anders steun uit de islamitische gemeenschap. Dat kan bv. logistieke steun zijn of islamitische scholieren die weigeren een minuut stilte voor de slachtoffers van een aanslag.

  Aanslagen door jihadisten zoals gisteren zijn geen fundamenteel gevaar voor Europa.

  Wat een fundamenteel gevaar is voor Europa is de massa immigratie van moslims naar Europa. Want deze massa immigratie zorgt voor demografische veranderingen die onomkeerbaar zijn en de islamisering van de samenleving zullen bevorderen.

  Veranderingen zoals meer moskeeën; Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals nu in Engeland; meer eerwraak; meer kinderhuwelijken, enzovoorts. Dus we zien steeds meer dingen in Europa die we zien in de islamitische landen. En als die lijn doorzet dan zal Europa over 40 jaar aanzienlijk geïslamiseerd zijn.

  Het is wat Kadaffi heeft gezegd over massa immigratie:

  “There are signs that Allah will grant victory to Islam in Europe without sword, without gun, without conquest. We don’t need terrorists; we don’t need homicide bombers.
  The 50 plus million Muslims (in Europe) will turn it into the Muslim Continent within a few decades.”

  – Muammar Gaddafi

  1. Seneca

   @Ritter
   Natuurlijk is het de islam. Ik geloof dat de heer v.d. Galien vanuit den Haag een seintje heeft gehad om zijn toon te matigen.

 3. Viertel

  Wilders begint door te slaan. De aanslagpleger in London was een geboren Brit. Het moordwapen was een auto. Hoe kan een leider zo’n type aanslag voorkomen? Bovendien, ik vind Therese May juist een voorbeeld van een sterke leider.

  Nee, ik denk dat Wilders voelt dat hij invloed aan het verliezen is. De op zich voor de PVV goede uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen (5 zetels winst) kon weleens een laatste opleving zijn. Wilders toont zich uitgeblust en opgebrand. Hij trekt het niet meer als nieuwe bevlogen politici opstaan (Baudet, Hiddema), die wel zijn standpunten overnemen, maar niet zijn onverzoenlijke en somtijds grove toon.

  Wilders zal het leiderschap van zijn partij moeten gaan overdragen aan sterke fractiegenoten, bv. Bosma, Beertema of de Roon. Anders ziet het er somber uit voor de toekomst van de PVV.

  1. Mees

   Je ziet het goed.

   1. nogmaals

    “je ziet het goed” zegt de ene tegen de andere wegkijken.

  2. O.P.

   ”De aanslagpleger in London was een geboren Brit. Het moordwapen was een auto. Hoe kan een leider zo’n type aanslag voorkomen?”

   Antw : Ze hadden genoeg aanwijzingen om deze terrorist het land uit te zetten…

   ”De Britse veiligheidsdienst MI5 heeft ooit onderzoek gedaan naar de dader van de aanslag woensdag op Westminster Bridge in Londen. MI5 verdacht de man van gewelddadig extremisme, maar hij was de laatste tijd niet meer in beeld bij de Britse inlichtingendiensten.
   Dat heeft de Britse premier Theresa May donderdag gezegd, aldus de BBC.”

  3. Ritter

   Viertel

   “De aanslagpleger in London was een geboren Brit. Het moordwapen was een auto.”

   Geert Wilders ziet het grote plaatje en waar het in essentie omgaat.

   De aanslagpleger was een moslim. En hoe meer moslims Europa binnenstromen( de EU leiders halen ze zelfs op voor de kust van Libië) des te groter de invloed van de islam in Europa en des te meer islamisering er zal zijn.

   Want deze moslims die nu Europa binnenstromen nemen hun islam een en krijgen (over het algemeen) veel kinderen die ook moslim zijn. En wat we zien is de tweede en derde generatie moslims vaak niet geïntegreerd zijn en vaak nog “meer” moslim zijn dan hun ouders.

   Veel jihadisten die b.v naar Syrië gaan om te vechten zijn tweede en derde generatie moslims. Geboren in het Westen maar niet loyaal met het land waarin ze zijn geboren maar loyaal met de islam.

   Het fundamentele punt is dus dat je moet voorkomen dat Europa volstroomt met moslims. Dat is de enige manier om te voorkomen dat Europa islamiseert. En daar doen de EU leiders niets aan. Ze halen zelfs moslims uit de bootjes voor de kust van Libie en brengen ze gratis naar Europa. En dat is waar Geert Wilders het over heeft.

   1. Viertel

    Ritter, er is een Brexit geweest. Groot-Brittannië is juist bezig om die toevloed van moslims in te dammen. Mede dankzij de sterke premier May. Maar Wilders vindt haar dus een zwakke leider. Wat een misvatting. Echt, de man is de weg aan het kwijt raken. Hoe eerder Bosma. Beertema of De Roon het stokje overneemt, hoe beter voor de PVV.

  4. nogmaals

   Een heel verhaal van viertel, maar het woord moslim of islam komt er nergens in voor!
   Doet hij/zij dit bewust uit kwaadaardigheid, of onbewust uit domme naïviteit?

   1. corfo

    nogmaals.
    Viertel verhaalt uit rascisme, dus kwaadaardigheid, e.e.a. is een gevolg van vreselijk domme naïviteit.

   2. jennifer

    Veel erger is nog dat hij durft te zeggen dat Wilders dan gezegd heeft dat hij may een slappe leider vind. Dit zijn zeker niet de woorden van Wilders dit maakt hij ervan. Wat Wilders ermee bedoeld is juist het beleid tegenover de import wat de EU leiders uitvoeren,en die laten het weer uitvoeren door de Europese leiders in alle landen in Europa, opgelegd zelfs. Maar dat snapt hij schijnbaar dan nier.

  5. jennifer

   Hij was dan wel in Engeland geboren en heeft een tweede gratis paspoort en denkt dat hij daardoor Brit is, het is en blijft een islamiet.En een vuile moordenaar.

 4. O.P.

  @ Michael Van Der Galien
  Het heeft met het gedachtegoed van de islam te maken.
  Hij is tegen islamisering van Europa.
  Betekenis islamisering : Islamisering of islamificatie is het proces van de omvorming van een samenleving naar de islamitische religie, cultuur en wetgeving.

 5. Ome Ga

  Urgent Messages to the Muslim World
  by Nonie Darwish • March 22, 2017

  A dangerous message is being sent to the Muslim world by the West: There is nothing that moderate Muslims or anyone else should fear from radical Islamic terrorism! Look at us Western governments! We are bringing in refugees who cannot be vetted even if they are ISIS infiltrators. In fact, we in the West are so goodhearted that we are encouraging many organizations to operate legally in the West under the banner of the Muslim Brotherhood — even organizations that are sympathetic to the terrorist group Hamas and that are pledging to overthrow us!

  The West, by taking all the Syrian refugees, is emptying Syria of any kind of resistance to the Caliphate (ISIS). The West’s compassion, by taking in the refugees escaping ISIS, will end up leaving only the radicals to rule unopposed in Syria and Iraq. This, in US foreign policy, is not compassion; it is gross negligence and reckless endangerment.

  “Tough love” is badly needed when dealing with the Muslim world. We must say: No, we cannot accept your jihadist aspirations. We cannot accept you forcing your way of life on the world; your way of life is unacceptable to us. Before you send your refugees, you must end your “us against them” jihadist culture. The civilized world no longer finds your aspirations for an Islamic Caliphate tolerable.

  (When former U.S. President Barack Obama gave his first major Presidential speech in Cairo, in 2009, his guests of honor in the first rows were leaders of the Muslim Brotherhood. The less-radical Islamist military form of governments in the Middle East were left out and thus weakened. (Gatestone Institute)

 6. Pjotter

  open brief aan vrienden en kenissen of wie wil zien en luisteren;

  Geachte lotgenoten,

  We weten het wel, maar we willen het niet zien en/of benoemen. (argument correctheid)

  Wat weten we; “dat de westerse wereld van vrijheid voor goed is veranderd”

  Waardoor; “door de al jaren op gang zijnde ongelimiteerde instroom van islamieten”

  Wat tekent zich af; “aanslagen, verkrachtingen, Jodenhaat, steeds meer beperking van onze vrijheid van meningsuiting, toegeven aan eisen, gewenning.

  Wat is het gevolg; “de bevolking gaat langzaam over tot de staat van dhimmitude” het zich

  bij de ontstane situatie neer leggen de beproefde tactiek van de islam,

  samengaand met angst zaaien, maatschappij ontregelen, verdeeldheid en

  haat zaaien, niemand die wil kijken kan deze tekenen in Europa (Eurazië)

  ontkennen.

  Wat te doen; “eigenlijk een streng optreden, maar dat is ver te zoeken iedereen die

  wereldwijd bij houd wat de moslim infiltratie dagelijks teweeg breng en

  wat er tegen wordt gedaan zal eerlijk moeten erkennen dat dit een slappe

  hap is en dat is koren op de molen en word door de moslimwereld gezien

  als een teken van zwakte, wat het ook is en het zet hen aan tot steeds

  stappen verder gaan (zie ook vriend Erdogan).

  Waar zijn we nu; In het stadium van verdeeldheid, verdoving, onzekerheid, sommigen

  angst, allemaal zaken die door mo keurig zijn bedacht en aan zijn volge-

  lingen als opdracht en lering zijn meegegeven. (dhimmitude staat) hier

  en daar nog een beetje slap verzet, degenen die zich openlijk en echt

  verzetten worden angsthazen genoemd of populisten, maar de angst

  hazen zijn onze politieke en kerkelijke leiders en de als populist gedood

  verfde (ten onrechte) is iemand die dit gevaar onderkend, benoemd en

  er voor waarschuwt met gevaar voor eigen leven of banning.

  Waarom ook Christelijke kerken behoren stelling te nemen tegen een valse religie die

  de Kerkleiders; Joden en christenen vervolgt en dood, Christus en zijn offer voor de

  zonden der Wereld ontkent, een religie die is gekoppeld aan een

  politieke en militaire organisatie die gezamenlijk ten doel hebben de

  gehele wereld onder het gezag te plaatsen van de islam en de sharia

  wetgeving.

  Wat te leren; Dat het de hoogste tijd is om de correctheid zowel als de situatie in zijn

  geheel degelijk onder de loep te nemen en ons af te vragen of de islam

  valt onder het begrip godsdienst (voor mij dus niet) en de in de grondwet

  gegarandeerde vrijheid verdiend die door hen in moslimlanden met

  voeten wordt getreden.

  Wat nog meer; Begrippen zoals racisme, nazisme, populisme etc. juist toe te passen,

  minder snel etiketteren en oordelen.

  Dit is mijn samengevatte visie aan jullie die ik als mijn vrienden beschouw , deze keer geprobeerd het netjes onder woorden te brengen.

  1. mening66

   Pjotr ik ben het met elk woord helemaal eens.
   Hoef er niets aan toe te voegen.
   Het volk is een kudde Gnoes, ze zien een mede dier vermoord worden en kijken met domme ogen toe, draaien zich om en lopen door.
   Zo is het nu gesteld met de Europese bevolking.
   De islam en Erdogan hebben gelijk.
   De Europese MAN bestaat niet.

 7. Ome Ga

  En Pjotter, gij hebt het heel netjes onder woorden gebracht, dunkt mij. Vriendelijker kunnen we het niet maken. Gewoon feiten.
  Niets tegen in te brengen!

 8. Anna

  EU open grenzen voor de hele wereld. En de media doet vrolijk mee. Niemand vraagt zich af hoe Nederland en Europa er over 10/20 jaar met teveel islam en jihadisten eruit zal gaan zien. Een grote bende en overal burgeroorlogen.
  Niet een moslim hoeft zijn eigen land te helpen opbouwen. Dus daar blijft het armoe en elkaar uitmoorden troef.
  Zoals Somalische Seada Nourhussen. Hier komen wonen en studeren eigen land en mensen laten creperen. Maar wel hier een grote bek opzetten wat wij allemaal dan niet verkeerd zouden doen. Blanke zieligheidindustrie in MO en Afrika om hulp te bieden en zwart naar het Westen. De omgekeerde wereld.

 9. Wim Vreeswijk

  Het ging eigenlijk al verkeerd in 1973, dus 44 jaar geleden, toen verantwoordelijk VVD-leider Hans Wiegel de wet op de gezinshereniging, achter de rug van zijn eigen Hoofdbestuur om, door drukte, waardoor er een enorme hoeveelheid armoede en ellende geïmporteerd werd uit het RIF-gebergte terwijl er pas in 2006, dus veel te laat, een verplichte inburgering gerealiseerd door oud-minister Rita Verdonk. Ik ben dan ook zeker niet blij met m’n eigen gelijk met Wiegel als het ‘orakel uit Liouwerd’ zoals velen hem nog steeds bejubelen !

 10. Ni28

  Aldus Ayan Hirsi Ali over de terrorisme en islam :
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/hirsi-ali-dom-dat-links-islamitisch-aspect-terreur-niet-erkent-476909/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2017-03-23|Hirsi_Ali:_?Dom_dat_links_islamitisch_aspect_terreur_niet_erkent?&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_23mrt17&cmpid=NLC|els_23mrt17|2017-03-23

 11. Ni28

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/03/hirsi-ali-dom-dat-links-islamitisch-aspect-terreur-niet-erkent-476909/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2017-03-23|Hirsi_Ali:_?Dom_dat_links_islamitisch_aspect_terreur_niet_erkent?&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_23mrt17&cmpid=NLC|els_23mrt17|2017-03-23

 12. Anna

  EU, D66, VVD,CDA, SP en GroenLinks zetten de deuren wagenwijd open voor alle jihadisten. Kom maar binnen, kom maar binnen. Eens zal het totaal uit de hand lopen.

 13. Marija

  “Hirsi Ali: ‘Dom dat links islamitisch aspect terreur niet erkent’”. Ze heeft overduidelijk gelijk, maar als er nu nog mensen rondlopen die dit niet inzien, zal haar bijdrage die niet overtuigen. De échte vijand bevindt zich in onze eigen gelederen.

  Links buigt er voor.

  1. HaZ

   Voor Links houd terreur op bij Zevenaar,Maastricht, t Goor en Hazeldonk. Pas als hier ook de pleuris uitbreekt vallen ze van hun bakfietsen en klauteren ze uit hun boomhutten.
   M.a.w.: Laat de pleuris hier maar uitbreken !

 14. Gustaafff

  “maar om de islam. Natuurlijk valt daar wel degelijk het één en ander op aan te merken. Je kunt stellen dat immigratie- en integratieproblemen gerelateerd zijn aan die religie, maar terrorisme zelf is een strategie gebruikt door radicale moslims (en anderen). Dé oorzaak van dit soort religieus geweld is dus niet ‘de islam,’ maar ‘de radicale islam’: een hatelijk gedachtegoed dat verspreid wordt door verschillende extremistische organisaties én door zogenaamde bondgenoten van het Westen als Saoedi-Arabië.”

  De radicale islam is het probleem wat onze leiders al jaren benoemen. Geert heeft het enkelt over de islam.

 15. Viertel

  Een Britse crimineel dus. http://www.telegraaf.nl/buitenland/27866007/__Dader_Londen_52-jarige_Brit__.html
  Wilders is echt voor gaas gegaan met zijn onbesuisde tweet. Zoals ik al eerder schreef: hoogste tijd om hem te vervangen als PVV-leider.

 16. Seneca

  @Viertel
  Wat een geklets! Alsof een geboren Brit (hij is afkomstig uit Jamaica, maar dat terzijde) die gelooft in de idioterie van de islam, geen terreurdaad kan/zal plegen. U heeft recht van spreken op het moment dat iemand uit de NLse biblebelt een aanslag pleegt. Tot dat moment geen geklets ventileren. Ik zie trouwens ook niet de link naar de sterke leider May. Wat heeft dat er mee te maken? Al die ‘sterke’ leiders en parlementsleden, waar ook ter wereld, zijn gore lafbekken. Zij vaardigen regels uit waardoor dit soort tuig hun aanslag plegen; de hotemetoten zitten goed beveiligd maar wie is de lul? Jan met de pet, die mag en kan werken, betalen en ook het loodje leggen door de daden van al die hotemetoten. Die zijn in eerste instantie verantwoordelijk.

 17. Floris

  Er is geen verschil tussen de islam en de radicale islam. Islam is islam en de jihad is daar een wezenlijk onderdeel van.

  Er is WEL een verschil tussen radicale moslims en gematigde moslims. De eminente arabiste en islamkenner Anne-marie Delcambre typeerde dat als volgt: “De gematigde islam bestaat niet. Gematigde moslims bestaan wel: dat zijn degenen die een deel van hun geloof links laten liggen.”

  De geloofsleer is dus evident kwaadaardig, maar gematigde moslims brengen de jihad niet in praktijk.

  Het artikel van Delcambre is een eyeopener, ook voor de Heer Van der Galien: https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 18. Chris Schoneveld

  Ik ben voor godsdienstvrijheid maar wie bepaalt wat mag doorgaan voor een godsdienst?
  Mogen gevaarlijke, intolerante ideologieën met een religieus sausje (zoals de Islam) ook alle vrijheid genieten die voor vredige godsdiensten gelden?

  1. Floris

   @ Chris: je raakt hier aan de kern van het probleem. Ik vrees dat de wal het schip gaat keren en dat er een moment komt dat het westen niet anders kan dan de islam verbieden.

 19. Beukman

  Walgelijke reactie van Wilders, de Man met de Schone Handen, om de schuld van de laatste aanslag in de schoenen te schuiven van anderen dan de aanslagpleger zelf. Waardeloze diagnose ook van hem.
  Het is meteen weer volstrekt duidelijk dat deze volksmenner niets te zoeken heeft in een regering.

  1. zomaar

   tja @beuk jij noemt het walgelijk , ik noem het een punt score wat Wilders weer gedaan heeft , het is immers de westerse politiek die vanaf de jaren 73 de islam hier binnengehaald heeft , toen waren het gastarbeiders , nu zijn het GASTEN !!!. die tot in de puntjes verzorgd en vertroeteld worden .

   en als dank voor dit alles plegen zij hier aanslagen om ons hun ideologie op te dringen !.

   als dit nieuws waar is , en men treft daar een of meer bommen aan , dan is dit de derde poging in twee dagen .

   http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/bioscoop-en-winkelcentrum-luxemburg-ontruimd-mogelijk-bommelding/ar-BByDRHW?li=AAazPsO&ocid=spartandhp

  2. Borrelnootje

   Melodrama en demagogie zijn Beukman zeer wel toevertrouwd.

   1. Beukman

    Te veel eer, @Noot. Aan Geert kan ik bij lange na niet tippen.

  3. Floris

   Wat een ontzettende serviele politiek correcte stommeling ben je toch. Wilders heeft het over de POLITIEKE verantwoordelijkheid. En die ligt zowel bij de EU als bij de regeringen van de lidstaten.

   Wilders heeft volkomen gelijk als hij zegt dat hun weigering te onderkennen dat de islam de oorzaak is van alle ellende aan de basis van de problematiek ligt. Alle oplossingen begin immers met de juiste diagnose.

   Domme zak.

 20. Kodi

  Yeah, right!

  “In Russia live Russians. Any minority, from anywhere, if it wants to live in Russia, to work and eat in Russia, should speak Russian, and should respect the Russian laws. If they prefer Sharia Law, and live the life of Muslims then we advise them to go to those places where that’s the state law. RUSSIA DOES NOT NEED MUSLIM MINORITIES. Minorities need Russia, and we will not grant them special privileges, or try to change our laws to fit their desires, no matter how loud they yell ‘discrimination’. We will not tolerate disrespect of our Russian culture. We had better learn from the suicides of America, England, Holland and France, if we are to survive as a nation. The Muslims are taking over those countries and they will not take over Russia. The Russian customs and traditions are not compatible with the lack of culture or the primitive ways of Sharia Law and Muslims. When this honorable legislative body thinks of creating new laws, it should have in mind the Russian national interest first, observing that the Muslim minorities are not Russians.

 21. Sprripk

  Michael van der Galien:de radicale islam?….Maar,Erdogan zei dat de radicale of gematigde islam bestaat niet. …Wakker worden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.