Anderhalf dozijn gewonden bij Paasprocessie nadat ‘Allah Akbar’-roeper zich plotseling tussen de gelovigen mengt

Ah, het geloof van de hemelse vrede heeft diens punt weer gemaakt tijdens een Paasviering in het Spaanse Sevilla.

Vrolijk Pasen! Maar iets minder vrolijk in de Spaanse stad Sevilla, waar de jaarlijke Paasprocessie verpest is door plaatselijke immigranten die het nodig vonden om tijdens de feestelijkheden de boel op stang te jagen door “Allah Akbar” te roepen. De toegestroomde menigte raakte daardoor in paniek, en is op hysterische wijze weggevlucht. Bij het rennen zijn daarbij 17 gewonden gevallen. Kortom: voor de christelijke gemeenschap in Sevilla het slechtst denkbare begin van één van de belangrijkste weekeinden van het hele christendom:

“Yobs accused of starting stampedes at a Good Friday procession sparked panic among people by shouting ‘Allah is Great’, it emerged today. Eight people were arrested over the incidents in the Spanish city of Seville which left 17 people needing hospital treatment.

Local authorities said at least two of the people arrested shouted out ‘Ala es grande’ – ‘Allah is Great’ in English – and others slogans in support of Basque terrorist organisation ETA.

Eight people are still in hospital, including a 60-year-old man who suffered head injuries. His condition was described as serious.”

De drie daders waren allemaal mannen tussen de 40 en 50, en bovendien afkomstig uit Senegal. Voor de goede orde: dat is een West-Afrikaans land waar 94% van de bevolking islamitisch is. De Spaanse politie kende de daders, maar dat weerhield de radbrakers er niet van om met metalen staven naar de processie te komen en daar de boel flink op stelten te zetten met islamistische slogans.

Mensen die erbij waren, omschreven het incident als een “aardbeving”. Zie de beelden zelf maar…

Laten we hopen dat dit tuig flink gestraft zal worden voor hun ronduit respectloze gedrag. Het toont ook aan hoe slecht het gesteld is met de integratie in de verschillende West-Europese landen. Niet alleen worden Joden nu openlijk bedreigd door immigranten uit islamitische gebieden, maar kennelijk nu ook christenen. Een eeuwenoude traditie als de processies tijdens Pasen lijken zo noodgedwongen versoberd te moeten worden: doodzonde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ni28

  Het geloof van vrede en liefde heeft weer toegeslagen maar de EU laat de deuren wagenwijd open voor deze verrijking. Democratie is niet voor iedereen toepasbaar er zijn nodige uitzonderingen gewenst zoals het verspelen van al je rechten.

 2. Adriaan

  En dan te bedenken dat dit nog maar het begin is. Straks komen honderdduizenden van dit soort godsdienstwaanzinnigen naar Europa en zullen alle christelijke feesten komen verstoren. En wat doen de Europeanen daartegen? Vluchten. Want we zijn bang voor de moslims. Overheden zullen ons adviseren alle rituelen die niets met de Islam te maken hebben, verbannen. Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerst en noem maar op. Laffe volkeren worden we. En dan ook mede door de overheid die ons niet steunt in onze strijd tegen de islamisering van Europa. Sterker nog, de islamisering wordt aangemoedigd door de EU-maffiabazen.

  1. Kodi

   Dus ook alle voor Moslims onreine symboliek dient te worden vernietigd om de Moslims niet voor het hoofd te stoten. Ik weet een ludieke actie: Een houten kruisbeeld in brand steken. En Moslims geilen toch ook zo op gelaatsbedekkende kleding? Laten we ons dan bij dit ritueel ook gelaatsbedekkend verkleden, want we moeten ons tenslotte een beetje aanpassen, nietwaar? > http://fscomps.fotosearch.com/compc/CLT/CLT012/q71155.jpg

 3. van Urk

  De Islam zaait alleen angst aan tegenover andersgelovigen en bepaalt wat andere religies wel en niet zouden moeten gaan doen. Dat voorbeeld hebben we hier in ons land al gezien hoe moslims wel even bepalen hoe christenen hun paasfeest of kerst moeten gaan vieren. Westerse christenen willen uit angst niet gedood worden zoals hun geloofsgenoten in het midden oosten of Afrika die wel moedig hun geloof blijven uitdragen en gooien daarom hun identiteit (christelijke symbolen) liever in de prullenbak of werken hand en hand samen met dit “vals” religie dat christus niet erkent als de Zoon van God door een menselijk ketting om een moskee te vormen of door hetzelfde te gaan roepen als onze naieve politici dat aanslagen niks met de islam te maken heeft terwijl kerken juist continu in het midden oosten en Afrika in “brand” staan vanwege de intolerant islam. Je eigen godsdienst verloochenen voor een ander godsdienst. Hoe verzin je het!

  1. Kodi

   Hoe verzin je het om voor korannen te zwichten?

 4. Nasrani

  Komt allen naar Mij die vermoeid en belast zijn. Mooie tekst en vol hoop voor iedereen die geloofd dat Jezus voor ons is gestorven en, belangrijker nog, voor ons is opgestaan. Jezus is al winnaar, wat islamieten ook doen. Iedereen een goed Pasen gewenst.

 5. Ome Ga

  En het is altijd en eeuwig die linkse policor nepvertegenwoordigers die dit gedrag verdedigen. Wereldwijd, in NL het D66, PvdA, Groenlinks Sylvana tuig, in Spanje -dat zo rood is als Stalin Hitler en alle godloze (nationaal) socialisten samen – ook altijd weer hetzelfde liedje.
  Of, zie video, het uiterst rottige linkse en laffe demoncratische gajes dat zich achter gezichtbedekking totaal misdraagt, met verbaal en natuurlijk fysiek geweld, irriteren, uitdagen, tietengrijpen, slaan met stokken (journalisten!) en gooien van bommetjes.

  Dat smerige linkse arrogante vooringenomen tuig met die moslimislamisten moet zich eigenlijk veel meer openbaren hier in NL. Dan slaan wij (rechts en rechtvaardig als wij zijn, dus uit verdediging) hun een rechtse op hun lelijke, halvezachte en verwijfde smoelen dat ze zich lang zullen herinneren.

  https://youtu.be/q00NzPet5ds

 6. Ome Ga

  Dank je wel Nasrani! Jezus is opgestaan! En als ik vanwege mijn geloof met een mes in mijn nek gestoken wordt dan ben ik nog steeds geblessed: zelfs nog meer als het een nieuw schoon mes is. Beter dan een roestig es, maar alsnog ben ik geblessed en geblessed; ik weet waar ik heen ga en dat is een stuk beter dan hier met godhaters en vloekbeesten en leugenaars van de koran of Das Kapital of Mein Kampf of alle -ism, of alle leugen msm zoals de NRC, vOlkskrant, NOS enz….

  Ik zal niemand haten maar wel hun motivatie die is uit de hel, hun demonische godsdienst die is uit de hel, en hun gedrag daaruit voortvloeien, ook niet van God!

  En als ze mij slaan (of vooral iemand anders zoals een vrouw of een kind) om andere redenen, of als ze mijn portemonee willen hebben; let op ik sla je helemaal lek. Ik zal nooit iemand willen doden, hoewel ik in één slag dat kan doen. Want Genadetijd wens ik nog voor iedereen, om zich te bekeren tot de levende God van Jezus Messias! Amen!

  De Heer is Waarlijk Opgestaan!

 7. jonathan

  U zegt niet allen Joden maar nu ook Christenen zijn nu het doelwt. Nou dat was al zo. Ze zeggen al lang; Eerst de zaterdagmensen(Joden) dan de zondagmensen(Christenen). Daar bedoelen ze hen de dood in te jagen mee. Verleden week op Palmzondag werden de al tweede rangs burgers de Kopten geconfronteerd met bomaanslagen op hun kerken. Ergelijk en afschuwelijk.
  Triest en zie hier waar het vandaan komt van de intolerantie en arrogante islamfascisme. Dat de wereld goedschiks dan wel kwaadschiks wil onderwerpen aan de wrede doods onvrije sharia. Ze wanen zich superieur daar komt het vandaan dat ze intolerant zijn. Komt van de zeer perverse psychopatische krijgsheer moha.ed die kickte op macht door de Jood,Christen en de niet-moslim als minderwaardig te zien en hen daardoor kon vernederen vervolgen en vermoorden. Gebeurt nu al 1400 jaar. De grootste groep die daar wereldwijd mee te maken heeft zijn de christenen. Het interesseert velen niet maar 215 miljoen christenen worden vervolgd waarvan 90.000 van hen verleden jaar zijn vermoord door islamfascisten/-terroristen. Dan heb ik het niet eens over de vele andere slachtoffers van hun dood en geweldcultuur. Dat staat haaks wat Jezus juist laat zien dat het over het streven van vrede en liefde in het hart en de ander lief te hebben dient te gaan. Dat nu met Pasen met de Opstanding de duisternis en de dood is overwonnen. Zalig Pasen.

 8. Floris

  “Islam is vrede, en het christendom en de islam zijn eigenlijk vergelijkbare godsdiensten.”

  Dit zijn de woorden van de hoogste kerkleider van de PKN. De paus vertelt vergelijkbare onzin. Het spijt me dit aan jullie christenen te moeten zeggen maar de verlinksing binnen het christendom is onderdeel van het probleem.

  1. Isolde

   Dat is een open deur. Islam en Christendom zijn min of meer in dezelfde tijd ontstaan als variatie op het Jodendom. Dat blijkt ook uit hun heilige boeken. De Christenen hebben de Thorah overgenomen en de moslims namen er grote delen van over.

   Het is wonderlijk dat veel mensen dat eenvoudig niet blijken te weten.

   1. Floris

    Wat jij niet blijkt te weten, Simon, is dat de islam zich opwerpt als de vijand en lasteraar van jodendom en christendom. Zo staat in de koran te lezen dat allah de joden en christenen heeft vervloekt. Dat de koran deels put uit de Torah klopt, maar dat neemt niet weg dat de islam lijnrecht tegenover jodendom en christendom staat. Dat blijkt ook uit de geschiedenis tot op de dag van vandaag.

    Hoe kom jij toch aan die blinde vlek?

    1. Isolde

     Met de groeten van ‘Simon’ leg ik je maar even uit dat nieuwe godsdiensten hun voorgangers in hun religieuze traditie altijd te vuur en te zwaard bestrijden. Dat geldt voor de islam die voortkwam uit het Jodendom en daarmee sterk verwant is, maar zeker ook voor het christendom die ook uit het Jodendom voortkwam en nadien een afschuwelijk antisemitisme ontwikkelde die leide tot vervolging van en moord op miljoenen doden?

     Dit mechanisme zagen we overigens ook bij het protestantisme dat zich agressief afzette tegen de religieuze voorganger en de vele stromingen binnen de islam die elkaar naar het leven staan.

     Dit soort sociologische wetmatigheden zijn niet bij iedereen bekend en leiden tot het soort blindheid dat ik bij jou aantref.

     1. Floris

      Je geeft toe dat de islam het jodendom en het christendom te vuur en te zwaard bestrijdt. Dan zijn we er eigenlijk al uit.

      Maar jouw “sociologische wetmatigheden” zijn niet genuanceerd en vragen om enige correctie. Het christendom is door joden gesticht en was niet anti-judaïstisch van aard. Jezus bestreed alleen de farizeeërs. Het christendom wierp zich niet op als vijand van het jodendom maar kwam er op min of meer natuurlijke wijze uit voort. Het waren geen concurrenten. Pas veel later, nadat het christendom Romeins staatsgodsdienst was geworden, ontwikkelde zich het anti-judaïsme.

      Dat is een kardinaal verschil met de islam die helemaal niet voortkwam uit het joden- en christendom, doch enkel plagiaat pleegde uit hun geschriften. Islam is de zelfverklaarde vijand van het joden- en christendom en niet gesticht door een jood maar door een arabier. Mohammed was geen profeet in de joodse traditie en werd door de joden ook niet als zodanig erkend. Dat had Mohammed wel gehoopt met z’n plagiaat, maar daar kwam hij dus niet mee weg. Vandaar dat hij de joden ging haten en vervolgen. Van verwantschap is dus geen enkele sprake. Een grotere tegenstelling is nauwelijks denkbaar en daar zucht de halve wereld nu al 1400 jaar onder.

     2. Isolde

      Je toont een fundamenteel gebrek aan inzicht in de dynamiek van de jonge christelijke kerk die ronduit vijandig stond ten opzichte van het Jodendom. De Evangeliën zijn naar hedendaagse maatstaven als ronduit antisemitisch aan te merken en dat komt omdat de jonge christelijke kerk in een haatrelatie stond tot het Jodendom.

      http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/58337-antisemitisme-nieuwe-testament-johannes-ea-anti-joods.html

      De gevolgen zijn verwoestend. Christelijke culturen waren door de eeuwen gruwelijk antisemitisch en dat mondde uit in de Holocaust. Mogelijk ben je bekend met het antisemitisme van Luther, die door Hitler als christelijke inspiratiebron werd gezien?

     3. IJscoman

      Isobel, als je zo goed op de hoogte bent, is het nu tijd om eens wat te zeggen over het virulente antisemitisme in de islam. Of wil je soms beweren dat dat niet bestaat?

     4. Isolde

      Ijscoman, het virulente antisemitisme in de islam is, zeker in deze tijd, een ernstig probleem. Dit antisemitisme is van veel latere datum dan het Europees christelijk antisemitisme en is daar ook vandaan geïmporteerd. Het wordt in deze tijd krachtig in leven gehouden door de haat tegen Israël, dat veel mensen uit het Midden Oosten, niet zonder reden, zien als een agressieve en imperialistische Westerse kolonie die het land rooft van het Palestijnse volk. Dit is feitelijk lastig te ontkennen.

     5. Nasrani

      Je kletst uit je nek. De jonge Christelijke kerk werd voornamelijk zelf vervolgd en onderdrukt. En bestond overigens ook voor een niet onaanzienlijk deel uit Joden.

     6. IJscoman

      Gelukkig Isolde dat jij ook het virulente antisemitisme in de islam, zeker in deze tijd, als een heel ernstig probleem ziet.

      Vooral omdat we ruim 1 miljoen moslims in ons land hebben. Dan mag je wel spreken van een gigaprobleem. Vind je ook niet?

      De vraag is wat we daar aan moeten doen? Heb jij wellicht een oplossing voor dit vraagstuk? Als vrouw kijk je zo anders tegen de dingen aan.

     7. Isolde

      @Nasrani,

      Wat je zegt over de positie van de jonge christelijke kerk is juist. Die situatie veranderde echter snel, dat zul je niet betwisten.

     8. Isolde

      Ijscoman, ik bepleit gerichte vervolging van antisemitische uitingen en gedragingen, wie zich daar ook schuldig aan maakt. Ik vind dat de Overheid daar veel krachtiger in zou kunnen en moeten optreden dan ze nu doet.

     9. toetssteen

      @Isolde
      U haalt katholicisme en calvinisme door elkaar tot er een soort gehakt half om half ontstaat, maar zo werkt het dus niet.
      Uw voorbeeld van Luther is ook verkeerd gekozen. Luther had de pest aan hetzelfde stel joden waar Jezus ook graag tegen mocht uitvaren. Hetzelfde stel farizeeën dat nog steeds manipuleert.

     10. Isolde

      @Toetsteen,

      U heeft geen idee waar u over praat en moet me er met moeite toe zetten op op deze ignorantie in te gaan.
      Als ik spreek over het protestantisme spreek ik niet over het Calvinisme. Calvijn was weliswaar een van de kerkhercormers en zijn naam is verbonden met een bepaalde normatieve mentaliteit maar dat heeft niets te maken met hetgeen ik hier duidelijk probeerde te maken: in de Reformatie zetten de protestanten zich krachtig af tegen het Katholicisme en dat doen alle jonge religies ten opzichte van hun traditie.

      Luther was een fanatieke antisemiet (ik besef dat de term anachronistisch is) en bepleitte vervolging van Joden op een wijze die weinig afweek van de wijze waarop Adolf Hitler die bepleitte. De pogingen Luther te verschonen door zijn Jodenhaat te verzachten tot anti-Judaïsme zijn door de historicus Suss afdoende weerlegd.

      https://www.karlbarth.nl/tenboom-suss-luther-antisemiet/

     11. Floris

      Rene Suss is geen historicus, nitwit.

 9. nienke

  Dat dit tuig het de christenen niet gunt hun paasfeest te vieren komt door hun onbeschaafde achterlijke manier van denken.
  De beschaving is nog steeds niet tot hun door gedrongen en het zal ook nooit gebeuren.
  En laat staan dat zij enig respect tonen voor de paasviering van de christenen.
  Waanzinnige idioten.

 10. Bes Tolen

  De zogenaamde Abrahamitische godsdiensten hebben hun denkelijk verzonnen ontstaan in hun boeken staan. De grote vraag is wat de werkelijke geschiedenis is. Mogelijk zit het zo. Het jodendom is ontstaan door een elite uit de Puniërs af te scheiden voor dienstverlening aan Rome. Dat betekende dan dadelijk ook een grote verzwakking van de Puniërs waar het Rome om te doen was. Rome had in drie langdurige oorlogen Carthago overwonnen. Het christendom is ontstaan om de eenheid in het Romeinse Rijk te bevorderen. Daar werd dus stel tweehonderd, driehonderd jaar aan gewerkt zonder vooraf te weten waar het precies op uit zou draaien. De islam is van oorsprong een nationalistische beweging van Fenicisch-Arabische (dit dus inclusief Puniërs) stammen om tot eenheid te komen. Dat in de tijd dat het Romeinse Rijk sterk was verzwakt. De belangrijkste grondslag werd hier gevormd door de Baälsgodsdienst, die zich naast het christendom had weten te handhaven.
  Mohammed was vanouds het woord voor de religieuze rechtbank zoals joden het woord mahammad (denk aan Spinoza) kenden.

 11. loritta

  “Laten we hopen dat dit tuig flink gestraft zal worden voor hun ronduit respectloze gedrag.”

  Dat laatste zal er heus NIET van komen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.