Baas van Filipijnse ISIS-vestiging gedood door leger

Abu Sayyaf, de Filipijnse afdeling van ISIS, is weer een kopstuk armer. Alhabsy Misaya is gedood door het Filipijnse leger. 

Al jaren voert deze terreurgroep een bloedige strijd om een onafhankelijke islamitische provincie in de Filipijnen. Daarbij maken ze gebruik van de meest gruwelijke tactieken. Zo werd eerder dit jaar de 70-jarige Duitser Jurgen Kantner nog onthoofd door de barbaren van deze afdeling van de Islamitische Staat. Hij werd vastgehouden voor een grote som losgeld, die Duitsland uiteindelijk niet betaalde. Ook de Nederlandse Ewold Horn wordt nog steeds gegijzeld door Abu Sayyaf, zoals we hier lazen in het AD van begin dit jaar.

Het is logisch dat de Filipijnse regering deze gevaarlijke bende met geweld te lijf gaat. En elke overwinning op de bezeten sekte Abu Sayyaf is het vermelden waard. De terreurgroep, die ooit ontstond als Filipijnse islamistenclub, opereert sinds 2014 onder de vlag van ISIS. Namens de Islamitische Staat ontvoert Abu Sayyaf lukraak zeelui uit omliggende landen, maar ook westerlingen die op hun pad komen. De man die nu gedood is was een van de meest fanatieke ontvoerders, waarmee het terrorisme weer een rake slag is toegebracht.

Alle groepen die door gruwelijkheden als die van ISIS een islamitisch paradijs op aarde willen bewerkstelligen moeten zo snel mogelijk verslagen worden. Het leven in kalifaten is namelijk geen paradijs, maar een regelrechte hel.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.