Column Jan Roos: “Homofoob”

Tijdens de uitzending van Pauw & Jinek viel het woord voor het eerst. Ik zou homofoob zijn. Homofoob, dus een ongefundeerde angst hebben voor homoseksuelen. Tenminste dat maakten Jeroen Pauw en Eva Jinek op uit een paar twitter berichten die ik aan Tofik Dibi had gestuurd. Ik noemde hem wachtgeldpoot en handtasje. Was dat aardig? Nee. Was dat fatsoenlijk? Nee. Was dat homofoob? Ook niet.

Waarom noemde ik hem zo? We hadden een dispuut. Hij zei dat ik bij hem slijmde in directe message op twitter. Ik vroeg hem dat te bewijzen en dat deed ie niet. Enfin. Ik teasde hem met mijn flauwe opmerkingen. Tofik Dibi heeft namelijk gewoon de kluit besodemieterd. De Marokkaan zat in de Tweede Kamer voor het progressieve GroenLinks. Een partij die staat voor vrijheid en blijheid. Waar iedereen lekker zichzelf kan zijn. En heel erg gay-vriendelijk. Heel fijn want Tofik is zo ruig als een deurmat. Dat wist iedereen, alleen kwam hij niet uit de kast. En daar geeft hij mij nu de schuld van. En niet alleen hij. Na de eerder genoemde Pauw en Jinek noemde Bas Heijne, columnist van de NRC, in een opstel mij ook homofoob. En dat alleen omdat ik Tofik dus poot had genoemd op twitter.

Maar wat is de echte reden dat Dibi niet wilde vertellen dat hij op mannen viel. Was dat een tweetje van mij? Nee, natuurlijk niet. De ware reden was dat hij Marokkaan en moslim is. Dat hij bang was verstoten te worden door zijn familie. Mogelijk eerwraak. Dat hij voor andere Marokkanen een makkelijk doelwit zou worden, aangezien homoseksualiteit een verderfelijke zonde is in hun cultuur. Dat was en is de echte reden dat zoveel homo’s van islamitische/Marokkaanse komaf in hun kastje blijven zitten. Maar ja, dat benoemen is het einde van je politiek correcte loopbaan. Dus weet je wat, we geven Jan Roos de schuld.

Ik ken veel homo’s. Liever gezegd, ik ben bevriend met een hoop vrolijke jongens. Dus ik weet dat veel gays elkaar steevast nicht of poot noemen. In mijn jonge jaren werkte ik op een strandpaviljoen waar Gerard Joling vaste gast was. Wat die jongens tegen elkaar zeggen lusten de honden geen brood van. Maar maakt dat ze dan homofoob? Nee, natuurlijk niet. Ben ik homofoob? Nee, natuurlijk niet. Want in tegenstelling tot iemand als Tofik Dibi interesseert het mij geen flikker wat volwassen mensen met elkaar in de slaapkamer uitspoken. Het zijn juist Marokkanen als Tofik Dibi die het voor homo’s onveilig maken om zichzelf te zijn. Juist zijn achterban is oververtegenwoordigd als het gaat om potenrammen. Als er een voorbeeld is van één homofoob is het Tofik Dibi wel. Want hij had en heeft een ongefundeerde angst voor zichzelf. Zijn angst voor moslims ten aanzien van zijn geaardheid is overigens wel gefundeerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Vabis

  Mooi Jan Roos, dit kan die endeldarmtourist Tofi Dibi mooi in zijn reet steken!

 2. Marija

  Bange moslim haha, waren ze allemaal maar homo.

 3. Ni28

  Als je eenmaal gebrandmerkt bent door de politiek correcte mensen blijft het aan je kleven want zij doen geen stap terug. Voor normale mensen is de uitleg van Jan Roos niet nodig maar het geeft weer waar het hier echt om gaat. Moslims als bevoordeelde en beschermde soort.

 4. Ben Zine

  Linkse borrelpraat verkondigende policor typetjes als Jeroen Pauw, Eva Jinek en Bas Heijne zijn gewoon laf. En lekker makkelijk natuurlijk, Jan Roos gebruiken als pispaal.

 5. Gvdvelde

  Wat Jan Roos moet leren is dat hij als hetero niet bepaalt of zijn opmerkingen homofoob zijn. Hij is immers niet degene die erdoor gekwetst wordt. Hoe homo’s elkaar onderling noemen is iets tussen homo’s onderling. Daar maakt hij geen deel van uit en daar heeft hij dus niets over te zeggen.

  1. ayreonaut

   tot zo ver de vrijheid om je eigen mening er op na te houden.

   1. Gvdvelde

    Het nieuws niet gevolgd deze week? Vrijheid van meningsuiting heeft grenzen.

    1. Seneca

     In uw onbegrensde stupiditeit heeft de vrijheid van meningsuiting grenzen. Graag gefundeerde reacties en geen gelul uit de nek.

     1. Gvdvelde

      U heeft blijkbaar ook het nieuws niet gevolgd. Ik zal u even bijpraten. Een aantal mensen stond terecht voor wat zij onder vrijheid van meningsuiting vonden vallen. Zijn flinke taakstraffen tegen geëist.

  2. Nederlandse_Patriot

   Dit heeft niks met homofobie te maken, die Dibi is gewoon enorm kleinzielig. Ik lijd zelf aan autisme. Als iemand mij een autist of mongool noemt, ga ik dan ook gelijk lopen schreeuwen over ”autistofobie”? Nee, dan negeer je die onzin gewoon en ga je door met waar je mee bezig was. Wat is iedereen tegenwoordig toch snel beledigd.

   1. Gvdvelde

    U bepaalt dat niet.

    1. Nederlandse_Patriot

     En u bepaalt ook niet wat men wel mag zeggen of niet.

     1. Gvdvelde

      Klopt. Daar gaat de rechter over.

    2. Vabis

     Nee dat bepaal jij als 100 keer alhier weggetrapte trol, nou goed…

     1. corfo

      Vabis.
      Mooi gezegd, en helemaal mee eens.

  3. IJscoman

   Ahh, onze huispoot GvdVelde doet ook een duit in het zakje en zal voor de niet ruige boys onder ons wel even bepalen welke woorden t.a.v. de gay-homofiele-medemens we wel en niet mogen gebruiken.

   Beste bruinwerker: dat bepaal ik helemaal en alleen zelf. Daar heb ik jouw nuffige, nichterige en belerende toontje niet voor nodig.

   1. Floris

    Hear, hear!

    Die nuffige, nichterige en belerende toontjes horen we dagelijks van onze feminiene trollen. Het narcisme druipt ervan af. Enge ma

    1. Floris

     nnetjes zijn het.

  4. ayreonaut

   Nog eentje dan, homo’s mogen elkaar namen toeroepen gerelateerd aan het “homo” zijn. Negers mogen elkaar (sorry voor het woord) “nigger” noemen zonder enig racistisch verband. MENSEN kunnen elkaar dus eveneens voor van alles uitmaken of wel een mening hebben over een ander MENS. Een mening is en blijft een mening zonder dat er ook maar enige waarde gehecht dient te worden aan jou of mijn “waarheid”.

   1. corfo

    ayreonaut.
    Uw reactie met belangstelling gelezen; ik noem een Mens gewoon “MENS’.
    Deed ik daarstraks bij mijn vrouw ook ! Resultaat : een klap voor m’n kop !

    1. ayreonaut

     Corfo,
     Ik ken u niet of u vrouw, vraagje, had zij een stukje gelezen omtrent een correcte manier om je man te slaan? Mocht dit zo zijn heb ik een tip voor u.

 6. Ome Ga

  Wat GvdVelde moet leren is dat hij moet leren dat hij als homo helemaal niet hoeft te proberen hoe hetero’s denken of doen.
  Gelukkig ben ik gezond. Hetero dus.

  1. Gvdvelde

   Wat hetero’s denken moeten ze zelf weten. Maar zodra zij uiting geven aan die gedachten wordt het een ander verhaal.

   1. ayreonaut

    Nog maar een keer dan. Tenzij die gedachte waar zij uiting aan geven een mening betreft.

 7. Floris

  Linkse mietjes en policoristen hebben het gepresteerd om de samenleving een heel eind te feminiseren. Zwakkelingen voelen zich al snel “gekwetst” en beginnen dan te slingeren met volkomen misplaatste kwalificaties als homofoob, islamofoob, racist of seksist.

  Je bent tegenwoordig al een seksist als je Silvana Simons een lelijk wijf vindt. Dat mag je niet zeggen van de mietjes. Daar win je dus de oorlog niet mee.

 8. Gvdvelde

  Het is wel weer duidelijk. Zolang er moslims gebasht kunnen worden is iedereen hier tegen homohaat, maar wanneer dat niet aan de orde is worden homo’s weer als vanouds uitgescholden.

  1. IJscoman

   Je vraagt -nee, je smeekt- er zelf om. Alles aan je kiest voor het homofiele slachtofferschap.

   1. Gvdvelde

    Koop een spiegel, IJscoman.

    1. IJscoman

     Ik heb zat spiegels in huis GvdVelde. Maar als ik er in kijk zie ik geen jankerige homo die anderen wil voorschrijven hoe ze homo’s al dan niet dienen te benoemen. Jij bent een mietje. Een echte homo is een kerel.

     1. Gvdvelde

      Ik hoop dat je ooit liefde zult ervaren in je leven, IJscoman. Hopelijk word je er wat minder onzeker van.

     2. Floris

      Wat weet jij nou van liefde, mietje? Je zit al 10 jaar dag in dag uit op fora te trollen. Jij hebt geen leven dus ook geen liefde.

     3. IJscoman

      GvdVelde, ik ben al vele jaren verliefd op mijn vrouw. Iedere dag, ieder moment als ik naar haar kijk, smelt ik. Als jij dat ook ervaart met een goede vent, zit het wel snor.

     4. Floris

      @ IJscoman: de man begint niet voor niets over spiegels. Hij is verliefd op zichzelf.

     5. Gvdvelde

      @IJscoman: Waar komt die afkeer voor mensen die anders zijn dan vandaan?

     6. IJscoman

      Hoe kom je daar in godsnaam bij? Ik vind homofilie volstrekt normaal en ik wens alle homo’s een zeer gelukkig leven toe. Ik heb alleen wat tegen jou als persoon. Je manier van doen wekt buitengewoon veel wrevel op.

     7. Gvdvelde

      Dat mag maar hou het dan bij mij. Ga geen homo’s uitschelden omdat jij en ik van mening verschillen. Ga gewoon helemaal niet schelden.

     8. IJscoman

      Ik schold geen homo’s uit. Ik schold jou uit. Leer lezen. En je vervalt weer in je oude kwaaltje: een ander voorschrijven wat ie wel of niet moet zeggen. Je bent gewoon een onuitstaanbare kwal.

     9. Floris

      Volgens mij heeft hij het ook bij jou gehouden, narcistisch trolletje.

      Nederland is een land waar de emancipatie van vrouwen en homo’s uiterst ver gevorderd is. Homofobie bestaat niet of nauwelijks, zelfs niet meer in de biblebelt. Het bestaat WEL binnen de islamitische gemeenschap, waar ook seksisme en antisemitisme schering en inslag is.

      Er klopt dus iets niet. Mensen als Sylvana Simons en extreemlinkse dwazen die steeds maar weer de autochtone bevolking beschuldigen van dit soort zaken, maar de islamitische gemeenschap buiten schot houden, meten met twee maten. En dat is het toppunt van hypocrisie. Iets waar jij ook veel last van hebt, trolletje.

 9. joost2

  Helemaal raak Jan.
  Midden “in de Roos”!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.