De kogel is door de kerk! UKIP-leider Paul Nuttall doet mee aan de verkiezingen in Boston and Skegness

De nieuwe leider van UKIP doet een gooi naar een parlementszetel. 

Paul Nuttall heeft bekend gemaakt dat hij meedoet aan de Britse parlementsverkiezingen die later dit jaar zullen plaatsvinden. De (nieuwe) leider van UKIP doet dat in Boston and Skegness.

Die gemeente heeft hij bewust uitgekozen. Van alle regio’s in het Verenigd Koninkrijk die voor Brexit stemden was het percentage Leave-stemmen daar namelijk het grootste: 75,6 procent. In een officiële verklaring laat Nuttall weten:

“Het is een grote eer om UKIP te vertegenwoordigen in Boston en Skegness. Kiezers daar stemden in de overweldigende cijfers om uit de EU te vertrekken. Dat werd eerst en vooral veroorzaakt door de manier waarop verschillende opeenvolgende regeringen vissers verraden hebben. De huidige Conservatieve Partij van Theresa May lijkt dat beleid te willen herhalen.”

En dus ziet Nuttall zijn kans schoon. Hij doet dat dus niet zo zeer als ‘anti-EU’ politicus — wat niet zo vreemd is aangezien May wat dat betreft nu natuurlijk zelf een geweldige reputatie heeft — maar als een man die zich inzet voor vissers, oftewel: voor de arbeidersklasse. En laat dat nou juist de klasse zijn die historisch weinig op heeft met de conservatieve Tories, die eerst en vooral gezien worden als een partij van, voor en door de middenstand (en hoger).

Dat gezegd hebbende is het allerminst kat in het bakkie voor Nuttall en zijn partij. Sterker nog, Nuttall zal er een enorme kluif aan hebben om deze zetel voor zichzelf te winnen. De Tories zijn populairder dan ooit, zéker onder Brexit-kiezers. Waar David Cameron gezien werd als een eurofiele flipflopper geldt het tegendeel voor May, die zichzelf eigenlijk opnieuw heeft uitgevonden en nu gezien wordt als een soort van tweede Thatcher. Ga daar maar eens aan staan als Nuttall zijnde.

Het goede nieuws? Niet alleen is dit een zetel in een regio waar mensen overweldigend voor Brexit zijn, maar op dit moment is de zetel in handen van een Remain-Tory. Met andere woorden, van een ‘Conservative’ die tegen Brexit was. Dat biedt natuurlijk geweldige mogelijkheden voor Nuttall, zeker ook omdat UKIP in 2015 al tweede werd in deze gemeente.

Kortom, als het érgens moet lukken dan is het hier. Een betere mogelijkheid zal Nuttall niet krijgen. En ja, dat betekent ook meteen dat als hij er nu niet in slaagt om in het Lower House te komen UKIP er maar beter mee kan ophouden. Dan heeft May UKIP echt onschadelijk gemaakt en kunnen ze de premier beter aan haar beloften proberen te houden door de Tories te infiltreren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.