Goed nieuws! Nieuw kabinet is nog kilometers ver weg zegt... Informateur Edith Schippers

Geen categorieapr 06 2017, 19:00
Dat geeft de burger moed.
Het ergste dat er na de verkiezingen van 15 kan gebeuren is dat er een kabinet komt van VVD-CDA-D66 en GroenLinks. Die andere kartelpartijen zijn op zich al erg genoeg, maar de linksradicalen van Jesse Klaver zijn er écht op uit om Nederland kapot te maken.
Het is dan ook geen wonder dat veel rechtse kiezers zich ernstig zorgen maken.
Nou, hoewel we daar vooral niet mee moeten ophouden (je weet het maar nooit in de politiek) lijkt het erop dat de gesprekken heel stroef verlopen:

Een nieuw kabinet is nog ver weg. Volgens informateur Edith Schippers is er nog ’totáál geen zicht op wat voor uitkomst dan ook’. „In die fase zitten we nog niet.”

Ook Mark "Huichelaar" Rutte bevestigt dat het allemaal niet zo vlot gaat:

"Dit zijn altijd lange processen."

Goed nieuws dus.
Of toch niet? Klaver denkt er namelijk heel anders over. Die zei eerder vandaag juist dat de gesprekken "de goede kant" opgaan, waarmee hij ongetwijfeld 'de verkeerde kant opgaan' bedoelt (want een kabinet met zijn foppartij).
Met andere woorden, de uitspraken van Schippers zijn zeker reden voor hoop, maar we kunnen het ons niet veroorloven om ervan uit te gaan dat het wel losloopt (en dat de onderhandelingen dus mislukken). Nee, de komende weken zullen we zoveel mogelijk druk moeten zetten op de VVD én het CDA om deze gesprekken op te blazen. Doen we dat niet, dan verzinnen ze ongetwijfeld alsnog een manier om samen te werken met de milieu-terroristenfanaten van Klaver.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten