Goed nieuws! Nieuw kabinet is nog kilometers ver weg zegt… Informateur Edith Schippers

Dat geeft de burger moed.

Het ergste dat er na de verkiezingen van 15 kan gebeuren is dat er een kabinet komt van VVD-CDA-D66 en GroenLinks. Die andere kartelpartijen zijn op zich al erg genoeg, maar de linksradicalen van Jesse Klaver zijn er écht op uit om Nederland kapot te maken.

Het is dan ook geen wonder dat veel rechtse kiezers zich ernstig zorgen maken.

Nou, hoewel we daar vooral niet mee moeten ophouden (je weet het maar nooit in de politiek) lijkt het erop dat de gesprekken heel stroef verlopen:

Een nieuw kabinet is nog ver weg. Volgens informateur Edith Schippers is er nog ’totáál geen zicht op wat voor uitkomst dan ook’. „In die fase zitten we nog niet.”

Ook Mark “Huichelaar” Rutte bevestigt dat het allemaal niet zo vlot gaat:

“Dit zijn altijd lange processen.”

Goed nieuws dus.

Of toch niet? Klaver denkt er namelijk heel anders over. Die zei eerder vandaag juist dat de gesprekken “de goede kant” opgaan, waarmee hij ongetwijfeld ‘de verkeerde kant opgaan’ bedoelt (want een kabinet met zijn foppartij).

Met andere woorden, de uitspraken van Schippers zijn zeker reden voor hoop, maar we kunnen het ons niet veroorloven om ervan uit te gaan dat het wel losloopt (en dat de onderhandelingen dus mislukken). Nee, de komende weken zullen we zoveel mogelijk druk moeten zetten op de VVD én het CDA om deze gesprekken op te blazen. Doen we dat niet, dan verzinnen ze ongetwijfeld alsnog een manier om samen te werken met de milieu-terroristenfanaten van Klaver.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. HaZ

  Als we er nu, voor het gemak, eens van uit gaan dat VVD’ers altijd liegen (Zo gek is die redenatie toch niet ), dan zal er spoedig dus een kabinet van VVD/CDA/D66 en GL zijn.

 2. poison

  Allemaal show.

  1. DutchDropveter

   Hopelijk begint de PVV en FvD alvast te crowdfunden voor de verkiezingen 😉 zou best een stunt zijn, durf te wedden dat het de media haalt.

   Waarom bent u gestart met het ophalen van geld voor een campagne? Weet u, deze vier partijen gaan helemaal niks bereiken nu niet nooit never niet (heb je dat gehoord mark?). De kans op nieuwe verkiezingen is dus aanzienlijk groot en wij willen niet vooruit lopen op de zaken maar we zien onze kans en die willen we nu alvast pakken.

   1-0 voor de partij die het uitvoert 😉

 3. Lex

  Wanneer valt het kwartje. of 20 eurocent.

  Het word helemaal niets met Groenlinks helemaal niets. De deuren moeten wagenwijd open blijven staan iedereen heeft het recht om veilig opgevangen te worden volgens Groenlinks.

  Ook de extreem linkse groene hobby’s van groen links dat blijkbaar boven alles moet gaan dat zal wel op weerstand stuiten.

  Ik ben iemand die zegt Eigen volk eerst en daarna kunnen we eens gaan nadenken over betaalbare milieu maatregelen.

  Bovendien vind ik dat de belastingbetalers hier niet voor op hoeven te draaien maar de exploitanten en de investeerders.

  1. Lex

   Vervolg

   Hiermee bedoel ik exploitanten en de investeerders in Windmolens en Zonnepanelen.

 4. Ni28

  Een feestje waard voor zolang het duurt. De kater komt nog wel.

 5. Guus Geluk

  Een formatie is niet iets wat je zo 1-2-3 kunt doen. Daarvoor moet je de tijd nemen, vooral als het GL betreft. Er is daarnaast geen haast bij: we zitten niet in een recessie, of iets dergelijks.

  Het motorblok VVD/CDA/D66 staat in elk geval. Als de onderhandelingen met GL mislukken, kan het blok altijd nog met de constructieve en eerbiedwaardige CU in zee gaan.

  1. IJscoman

   Behalve een zemel Guus, ben je ook nog een halve gare. Welk normaal mens zegt nou ‘de eerbiedwaardige CU’ over een prutspartijtje? Je bent echt zo gek als een deur.

   1. Guus Geluk

    @IJscoman, is in jouw optiek niet elke partij een prutspartij, op de PVV na?

    Daar kan ik ook niets aan doen.

    1. IJscoman

     Nee mallot, het gaat niet om de CU als partij, het gaat om jouw achterlijke woordgebruik. Je gebruikt het archaische woord ‘eerbiedwaardig’ niet voor een politieke partij. Tenzij je een echte slavenziel bent, dan vind je alles wat boven je gesteld is eerbiedwaardig. Ik vind jou bepaald niet eerbiedwaardig Guus. Eerder een kwakzalvende trol.

     1. Guus Geluk

      @IJscoman, niet muggenziften. Partijen die constructief meewerken, en niet worden verscheurd door heibel en kabaal, dwingen respect af. Verder weer veel op de man spelen.

     2. jennifer

      Guus bedoeld die eerbiedwaardigen die zondags in de kerk zitten en de dag ervoor nog even bij mallebabbe langs geweest zijn.Net zoals in dat kloppende liedje voor deze hypocriete kerkgangers om de mooie schijn op te houden.

    2. IJscoman

     Guus, dit zegt Wikipedia over ‘eerbiedwaardig’: “De zogenaamde eerbiedwaardigheid is een voorstadium van de zalig- en heiligverklaring in de Rooms-katholieke Kerk.”

   2. swetsnek

    Hahahaha stroop om de bek smeren heet dat IJscoman maar mooi zo laten dat zijn de laatste stuiptrekking om je dood haahahaaha ja om je dood te lachen

 6. HaZ

  Rutte zal toch even achter de onderhandelingstafel vandaan moeten komen om wat “nederlanders” te redden……
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27952334/__Turkse-NL_ers_vast_in_Turkije__.html

 7. toetssteen

  Is de tijd niet rijp voor een kabinet op brede basis?

 8. Bes Tolen

  Leuk, die uitleg over eerbiedwaardig. De Roomse kerk geeft daarbij aan, dat ze nog altijd heiligen en zaligen produceert. De oudste heiligen zijn gedegradeerde goden, die in het uitgebreide Romeinse Rijk dienst deden voordat het christendom definitief was uitgekristalliseerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.