Het begint: Merkel steunt Oekraïne zodat het snel lid kan worden van de EU

Oh nee, verzekerde Rutte ons, Oekraïne zou écht geen lid worden van de Europese Unie.

Goed nieuws voor alle eurofielen van Nederland: Duitsland — en dus Angela Merkel — is hard bezig om Oekraïne de EU in te loodsen.

Het leest wat lastig, maar President Porosjenko heeft met Angela Merkel geborreld, aldus zijn eigen Facebook. In de bijgevoegde link ziet u een document dat hij met EPP heeft opgesteld, dat zijn de Europese Christendemocraten. Daar is Angela Merkel ook lid van, eigenlijk de baas van de EU. De twee staatshoofden hebben dit weekend lekker zitten keuvelen bij een conferentie op Malta. Wat is daar besproken?

Nou dit dus:

– to support Ukraine’s European integration aspirations and the right of states to independently decide their countries’ future and foreign policy;

– to help Ukraine advance reforms to comply with the Copenhagen membership criteria in line with the Article 49 of the European Union Treaty;

Om dat doel te bereiken krijgt Oekraïne bakken met geld, want ja, dat moet wel ergens door betaald worden natuurlijk.

Nou zal de oplettende lezer zich ongetwijfeld afvragen wat Artikel 49 van het EU-verdrag precies is? Nou, dit artikel is het tegengestelde van Artikel 50, dat het Verenigd Koninkrijk gebruikt om uit de EU te stappen. Met andere woorden, Artikel 49 maakt het mogelijk voor landen om lid te worden van de EU.

Oekraïne wordt daar nu dus op voorbereid. Met dank aan Angela Merkel.

Voor Ruttefielen roepen dat de Nederlandse overheid hier niets mee te maken heeft: zoals GeenStijl perfect uitlegt is deze nieuwe overeenkomst feitelijk een aanvulling op het associatieverdrag

Met als einddoel, zoals de EU-christendemocraten het dit weekend verwoordden, “om Oekraïne te helpen met hervormingen waardoor ze kunnen voldoen aan de Criteria van Kopenhagen“, waarna ze in aanmerking komen voor lidmaatschap van de Europese Unie.

Kunt u zich deze video nog herinneren van een jaar geleden, toen Rutte ons vertelde dat het associatieverdrag echt niet, nooit niet, over een potentieel EU-lidmaatschap van Oekraïne ging?

Hij loog er dus in om. Het Nee-kamp had 100 procent gelijk toen het stelde dat het associatieverdrag de opmaat vormde voor EU-lidmaatschap van één van de meest corrupte landen van Europa.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Peter Selie

  Het begint: Merkel steunt Oekraïne zodat het snel lid kan worden van de EU, ja zodat in de nabije toekomst een oorlog met de Russische Federatie niet uit te sluiten is. Merkel volgt gedwee de Amerikaanse geopolitieke belangen net zoals de rest van de Eurolanden.

  1. DutchDropveter

   Laat maar komen die oorlog! Ik denk dat er in de EU meer mensen wonen die de Russen accepteren dan nog meer eu door de strot geduwd krijgen.

   Elke politicus die zegt dat dit democratisch is is per definitie een grote leugenaar. Dat zou in alle kranten moeten staan, maar ja wat wil je als zelfs de Volkskrant word opgekocht door belgen die weer onder toezicht staan van Brussel. Het spel dat hier gespeeld word heeft twee kanten, op de rug en liggen, of een groot bloedvergiet oorlog. Mijn gevoel zegt dat als je maar lang genoeg op de staart trapt je vanzelf een agresief en onthoudbare samenlevening krijgt.

   Ik ben niet Pro-oorlog maar de kans dat we deze ontlopen wordt met het EU gedrocht met de dag kleiner.

   1. jennifer

    Het isniet democratisch, en zeker niet op de manier hoe alles gegaan is, een referendum, met de leugen dat het niet inhield dat e bij de EU zouden komen, dus wel blijkt nu wel.Het referendum waar Rutte de burgers al mee belogen en bedrogen heeft, door het naast zich neer te leggen. En toch is het domme volk zo dom weer geweest om op deze bedrieger met zijn clubje te gaan stemmen. Heb geen medelijden meer met de burgers als er oorlog gaat komen, ze hebben hier rechtstreeks voor gekozen toch. De grenzen zullen nu nog meer open gaan, er zullen nog meer islamieten Europa binnenkomen, waarvan de meeste zowiezo al radicaal zijn, dus welkom terroristen kan men dan zeggen en de islamisering van Europa zal een feit zijn.En alles wat van uit de Oekraine binnen zal komen is bij voorbaat al crimineel. Niet de leden van de raad van state en ook niet de leden van de tweede kamer zullen slachtoffer worden,hun zitten veilig en zullen niet belaagd worden maar de burgers wel.

  2. Peter Selie

   Ja het is erg jammer, maar voorlopig is er niets aan te doen de door de EU elite beoogde islamisering van Europa en de megalomane expansie drift van de ongekozen EU-leiders is een doelbewuste strategie om tot een federaal Europa te komen en de nationale identiteit van alle 27 natie staten te vernietigen. De Deep State heeft óók de Eu-leiders in haar macht en beschouwen Europa voorlopig alleen maar een wingewest, en op elk moment kunnen de lieden achter de schermen aan de knoppen draaien. Houd maar in gedachten dat met 1 druk op de knop alle pinautomaten op slot kunnen gaan, voorbeelden heeft men al mee kunnen maken met Cyprus en Griekenland, mede dankzij Mister Euro Dijsselbloem met zijn geïnitieerde Cyprus-constructie.

 2. HaZ

  Ik zou nu wel eens uitgezocht willen zien, hoeveel van de stemmers op de VVD/CDA/D66 stemmers er toendertijd NEE hebben gezegd bij het Oekraine referendum. Die mensen zouden zich nu toch onzettend belabberd en belazerd en bedrogen moeten voelen, omdat hun partij nu dit kontengedraai alsnog toe staat. Of is het allemaal maar bijzaak voor die mensen?

  1. DutchDropveter

   ff opletten Haz op een paar mensen na (Omzigt) stemde zij met de partij mee. Dus nee iedereen krijgt wat hij gestemd heeft.

   Maar zoals al vaker aangegeven de VVD is erg maar het CDA is net zo erg! Juist door die partij hebben we een EU grondwet waardoor we nergens onderuit kunnen komen met dank aan Jan Peter Balkenende (werkzaam als een of ander bijzonder hoogleraar)

   1. Nederland-op1

    Het Nederlandse volk heeft weer 4 jaar de tijd om alles wat Rutte geflikt heeft te vergeten en over 4 jaar stemmen ze gewoon weer op de VVD. Dom volk.

 3. CJD

  Alsjeblieft Putin, doe jouw ding

  1. DutchDropveter

   Laten we het hopen en dat alle EU-leiders snel het vliegtuig in springen en hun heil in de UK of VS proberen te zoeken. Laat maar komen dat Rusland!

   1. Guus Geluk

    Over je land verraden gesproken.

    Ik heb niemand zien jubelen toen de Nazi’s hier binnenvielen.

    1. jennifer

     Leefde jij toen al dan? Mocht het zo zijn dan heb je gemist hoe de NSBers in dit land de Nazie s verwelkomde toch.

     1. Nederland-op1

      Dat is precies wat politici ook doen, opkomen voor hun eigen hachje over de rug van het volk. Er is niets veranderd.

     2. Guus Geluk

      Zo is dat, @jennifer. De Poetinisten zullen juichen als de Russen met hun tanks de grens over rollen.

    2. jennifer

     Moet eerlijk zeggen Guus ben geen Rusland fan, maar heb minder problemen met de tanks van hun, als de opblaasacties van de islamieten die massaal naar Europa komen, misschien dat we dan eindelijk van de dictatuur EU afkomen, en al die politici die ervoor gezorgd hebben dat Europa ontwricht wordt door de islamieten en hiervoor gelijk op de brandstapel zullen eindigen.

     1. Guus Geluk

      Neen, ik hou van de liberale, open en eerlijke samenleving, die de huidige regering biedt. Voor het Rusland van Poetin, met inbegrip van haar imperialistische ambities, dankje de koekoek.

 4. pejoar

  niet alleen Merkel maar onze raad van state moet ook nog effe meelullen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27947922/__Raad_v._State_pleit_voor_EU__.html

  dus niet alleen pro Europa(vanwege terrorisme,hahaha) maar ook tegen een referendum omdat “Ze zouden daarom niet overeenkomen met ’de behoefte aan eenheid en continuïteit in overheidsbesluitvorming”
  dus pleit ik voor het afschaffen van die Raad.
  niet nodig,kost alleen geld.

 5. Fuut

  Tja verassing? Zo’n smerige volksverrader en weg-lacher als Rutte, of een van de realiteit afgedwaalde achterlijke Duitse als Merkel, dit is toch het logische gevolg van dit soort smerige mensen?

 6. Ni28

  Rutte heeft natuurlijk in de EU niets te vertellen, wel ja knikken. Rutte rekent wel op een mooie positie als tegemoetkoming voor de leugens die hij aan ons vertelt. Trek Oekraïne snel bij de EU en dan hebben wij binnenkort oorlog met Rusland. De huidige EU is een grote leugen die ons een oorlog in gaat sleuren in tegendeel tot waarvoor de EU opgericht is.

  1. Guus Geluk

   “Trek Oekraïne snel bij de EU en dan hebben wij binnenkort oorlog met Rusland.”

   Dat is in principe geen probleem. Voor de vele Poetinisten en fans van Assad in Nederland, is ome Vladimir de man die ons komt bevrijen van het juk der linkse eurofielen.

   1. Anna

    Schandalig dat Merkel beslist zoals Erdogan. Alleenheersers. Merkel laat 267.000 gezinnen van “vluchtelingen overkomen. Dat worden een miljoen islamieten uit niet westerse landen met andere cultuur en religie. Er zullen in Duitsland heel veel moskeeën worden gebouwd groot, groter, grootst en allergrootst. Verzorgingsstaten staan op instorten. Nu ook weer Oekraiense bevolking erbij om de NAVO alle invloed en macht aan de Russische grens te geven. Oekraïne zit vol met neo-nazi’s. Derde wereldoorlog komt steeds dichterbij.

   2. zomaar

    @Guus met de val van de muur !, is er met Rusland overeen gekomen dat de oost-blok landen grenzend aan de Russische grens , niet ingelijfd zouden worden bij Europa .

    en tot mijn verbazing is Brussel drukdoende om dat toch te doen , zou het tot een oorlog komen , dan zij de sociaal communisten in Brussel deze aan het zoeken geweest , en gevonden .

    wij staan erbij en kijken erna !, gelijk als wij kijken hoe de islam steeds verder geïmporteerd wordt , door de LIJDERS in Brussel.

    1. Peter Selie

     Hoelang is een Chinees, maar hoe lang duurt jouw verbazing, zomaar een vraagje.

    2. Guus Geluk

     @zomaar, volgens mij betrof die afspraak de NAVO.

 7. C.oitus

  Gelukkig hebben wij nog het juridisch inleg velletje nog wat recht doet aan de NEE stem.

 8. corfo

  De EU = één grote leugen. Merkel = bedrog. Rutte = Pinokkio.
  Ik vrees (maar eigenlijk hoop ik het een beetje stiekem !) dat Rusland aan dat Duitse mens en haar schoothondje Mark duidelijk maakt dat hij in ieder geval een vent is met ballen en e.e.a. niet accepteert. Als ’t een oorlog zou worden : héél jammer, maar om onder het juk van de dictatuur EU te leven is ook geen aanlokkelijk vooruitzicht.
  We zijn totaal overgeleverd aan de grillen van Korsakov Juncker, Draghi, Timmermans, van Baalen, Rutte en nog zovele anderen.
  De NL’ers die op een pro-EU partij hebben gestemd : hartelijk dank, hopelijk wordt u op uw wenken bediend en a.d. bedelstaf gebracht, we zijn al aardig op weg !

  1. corfo

   Guus G.
   U geeft géén antwoord op mijn vraag : waar stond u te kijken toen de Nazi’s Nederland binnenvielen ?
   En wat u bazelt over vernietiging van Joden en meer van dat “fraais”, de zin daarvan ontgaat mij, of heeft dat wat met Oekraïne te maken ? Waar ik mij boos om maak is de lafheid die van veel mensen afstraalt, óók in reacties op deze site, de “regering” levert ons over aan gasten, 10-duizenden Brusselse ambtenaren, de leuke dingen zijn voor henzelf en de narigheid komt op óns bordje terecht. Of kunt u mij de “vele voordelen” oplepelen die de EU ons gebracht heeft ? Al de figuren die pro EU zijn , zijn : óf fabrikanten óf EU-ambtenaren. Jan met de pet heeft er geen ene moer aan ! Voordat de EU bestond liep in NL bijna álles op rolletjes, daarna werd ’t één grote catastrofe : Voedselbanken, 400-duizend kinderen in armoede, mensen die geen medicijnen kunnen betalen, duizenden “vluchtelingen” terwijl NL totaal verstopt zit/staat. De mensen die ’t hiermee ééns zijn, zijn voor mij grote lafaards en egoïsten.

   1. Guus Geluk

    Conform een peiling van Maurice De Hond in 2015 of 2016, wilde een meerderheid van de Nederlanders niet uit de EU stappen. En ook nu heeft het volk op eurofiele partijen gestemd. Suggereer je dat de meerderheid van het volk slechts fabrikanten en EU-ambtenaren omvat? Deze mensen beseffen deksels goed dat de EU niet perfect is, maar op het ogenblik, is dat wel het beste wat we hebben.

    Natuurlijk leven mensen in armoede en gaan er mensen naar de voedselbank. Maar ook in de zorg, Defensie en Politie zijn problemen. Dat ontkent niemand, we komen immers uit een megagrote recessie gesukkeld.

   2. Guus Geluk

    Overigens heeft de comment met betrekking tot de nazi’s te maken met een conversatie even hierboven. De comment is uit het verband gerukt.

 9. corfo

  Guus G.
  U houdt van een liberale, open en eerlijke samenleving ? Dan zit U in Nederland helemaal verkeerd hoor, of u leeft onder een steen.
  Ik weet niet waar u stond te kijken toen de Nazi’s in 1940 NL binnenvielen, maar er stonden 10-duizenden Nederlanders te juichen ! Dat deden ze vast niet omdat het in Nederland toen zo vréselijk goed ging. Ik zal beslist niet staan te juichen als er tanks van Putin zouden binnenvallen, maar de toestand in NL is te vergelijken met 1935-1940. Ik heb die jaren NIET meegemaakt maar heb voldoende gehoord/gelezen van ooggetuigen.

  1. Guus Geluk

   @corfo, dit is nou de “weg-met-ons”-mentaliteit. Altijd maar klagen: het is nooit goed, het is allemaal de schuld van Rutte en we zijn verkocht en verraden. Ja, er zijn problemen. Dat ontkent niemand. Maar die probeert men op te lossen: of het nu ingrijpende resultaten van bezuinigingen betreft of een gebrek aan veiligheid.

   Dus terwijl jullie maar gaan sippen over hoe slecht het is, ga ik genieten van dit prachtige land. Met een eerlijke, liberale, democratische en open samenleving.

   1. corfo

    Guus G.
    U merkte op dat geen enkele NL’er stond te juichen toen de Nazi’s hier binnenvielen. Ik vraag u nogmaals : Waar stond u te kijken ? Of is dat wéér een verzinseltje ?
    De “weg met ons mentaliteit” is in de huidige “leiders” geslopen, immers zij hebben NL uitgeleverd aan de EU i.c. Duitsland, hiermede de NL-mentaliteit verkwanselend ter meerdere eer en glorie van zichzelf, dát is n.l. de “weg met ons mentaliteit”. Het is niet voor niks dat zeer veel NL’ers hebben gestemd op anti-EU partijen; dat diverse van die partijen nú ineens anders kletsen is typisch Nederlands, veel beloven maar niks doen, de eerlijke Nederlanders zijn dát gelieg en bedrieg helemaal beu, brave Guus.

    1. Guus Geluk

     @corfo, in gedachten kijk ik naar het momemt dat Nederlandse militairen werden afgeslacht, Joden werden gedeporteerd en mensen verhongerden in de hongerwinter.

     De weg-met-ons-mentaliteit is exact wat iedereen nu doet. Altijd maar klagen en jammeren om de overheid, de Europese Unie en Mark Rutte. Zeker, de EU is niet perfect. Ja, Rutte II moest bezuinigen. En mensen maken zich terecht zorgen over (onbeperkte) migratie. Maar de EU is wel een orgaan dat we nodig hebben om onze economie stabiel te houden.

     Het leeuwendeel van de Nederlanders heeft op de eurofiele partijen gestemd. Het kleine deel uit onze samenleving, stemde rechtspopulisme. Waarom? Niet omdat de populisten problemen kunnen oplossen (want met een stem op het populisme is nog nooit iemand wat opgechoten).

     Nee, alleen omdat rechtspopulistische partijen problemen benoemen.

     Het Koninkrijk der Nederlanden is een prachtig land. En wellicht zal de populistische elite thuisblijven als Poetin binnenvalt, maar het volk zeker niet.

     1. Guus Geluk

      Om de overheid = op de overheid; het land zo negatief mogelijk afschilderen.

   2. jennifer

    Dat proberen op te lossen wat je zegt guus, dat proberen is iets wat de konijnen ook steeds deden en kijk een naar het resultaat wat er rondloopt in dit land aan inteelt, dat is niet meer op te lossen. Alleen als men keihard doorgrijpt en ze het land uit knikkert naar het land waar ze thuis horen.

    1. Guus Geluk

     @jennifer, en vind jij het geloofwaardig om massadeportaties te organiseren? Is dat de nieuwe oplossing: keihard doorgrijpen?

 10. swetsnek

  Hahaha wat lees ik hier toch allemaal beginnen we bang te worden ???
  Mooi zo wel te laat natuurlijk .
  Maar ach ga rustig slapen mensen Rutte onze heerser waakt over ons.
  Moet je hem nu meteen wel vast binden,want anders pist ie er tussenuit.
  Samen met de rest van dat geteisem.rubberen robby maakt je wat te doen he hahahaha
  Ja links is zo slecht nog niet .

 11. Nasrani

  Persoonlijk heb ik liever dat Oekraïners vrij door europa kunnen reizen dan dat turkjes of marrokaantjes dat kunnen. En een sterk Oekraïne zal Putin in jeder geval wat doen dimmen. Kortom, welkom Oekraïne bij de EU.

 12. Bes Tolen

  De Oekraïne is nu een land waarin de ene helft de andere onderdrukt. Het heeft met oude tegenstellingen te maken en met nieuwe, die de oude tegenstellingen bevestigen. De meest oude tegenstelling en grondoorzaak is die op godsdienstig terrein waar evenwel in werkelijkheid pure machtspolitiek vanuit Rome achter zat. Doordat keizer Constatijn in het jaar 330 na Chr. de regeringszetel van het Romeinse Rijk overhevelde naar Constantinopel bleef er in Rome een deel van de oude aristocratie achter, die de macht naar Rome terug wilde. De enige functie, die in Rome overbleef met grotere macht was die van de paus, die zich gesteund wist door veel bisschoppen, die de paus als de enige rechtmatige opvolger van Petrus erkenden. De macht van Rome werd toen eeuw na eeuw uitgebreid. Met Karel de Grote bereikte Rome een groot rijk dat kon concurreren met dat in Constantinopel. In 1054 werd dit bevestigd en kruistochten moesten er toe dienen Constantinopel te veroveren. Het leidde tot een blijvende verzwakking van dat oostelijke rijk, dat uiteindelijk door de islamitische Osmaanse Turken geheel werd overgenomen. In de Oekraïne stootten Rome en Constantinopel ook op elkaar. Rooms katholiek Polen en Litouwen werden gedurende eeuwen in een groot gebied machtig. Het grootste deel van de in de tiende eeuw overwonnen, eerdere machtshebbers gedurende 150 jaar, de Li Turkse Chazaren ging naar het jodendom over waar het initiatief waarschijnlijk bij Rome lag. Bedoeld voor blijvende steun aan de macht. Voor het overige gebied waren er als veruit grootste groep Oekraïners/Russen en die waren uitsluitend Grieks later Russisch Orthodox. Engeland heeft altijd op deze situatie ingespeeld. Later ook de VS. De christendemocratie en aanverwant in de EU is sterk met de oude politiek van de VS verbonden en heeft ondertussen ook de positie van het Vaticaan aanmerkelijk versterkt. De situatie geeft uit democratisch oogpunt geheel ongewenste vooruitzichten. Met name voor de EU. Rutte is gezien zijn opvattingen m.i. te beschouwen als politiek christendemocraat, die openlijk Merkel c.s. steunt. [Hoewel Merkel en Rutte beiden in naam protestant zijn].

  1. corfo

   Bes Toeln.
   In de Oekraïne is een deel van de bevolking dat een ander deel onderdrukt.
   Ik voel mij ernstig onderdrukt door onze z.g. “elite”.
   Zónder enige compassie met de bevolking worden regelingen in- en uitgevoerd waardoor de bevolking in hoog tempo is verarmd.
   Óók voel ik mij, in lichtere mate, onderdrukt door de grote aantallen islamitische criminelen die in NL worden toegelaten en die in NL méér worden “vertroeteld” dan de eigen bevolking.
   Oekraïne behoort al eeuwen tot het z.g. Oostblok en dat moet m.i. ook zo blijven.

 13. Bes Tolen

  corfo. Velen met enig eerlijk gevoel in hun lijf zullen m.i. uw gevoel delen. Van Trump blijken we het ook niet te moeten hebben. Blijkbaar niet opgewassen tegen subversieve krachten, die de werkelijke macht voor een groot deel in handen hebben. Europa (en niet alleen Europa; naar ook nu weer blijkt) is sinds de Eerste Wereldoorlog slachtoffer van de VS maar ook door eigen gebrek aan goede leiding en mee door gebrek aan inzicht van de onwetende tot misleide bevolking. Die ook vaak omringd was door geworteld kwaad in eigen omgeving en ja, uit meer kwaden moest kiezen voor zover er keuze was. Merkel en haar partij vertegenwoordigen m.i. groot kwaad uit het verleden. [Overigens geheel tegen de seculiere opvattingen in van de hervormer Luther, die dit jaar herdacht wordt. Nota bene een hervormer van 500 jaar geleden, die niet meer wordt begrepen]. Duitsland is een vreselijk land aan het worden. Die potentie had het al. Lang door vooral godsdienstige verdeeldheid met bedreiging van buiten en nu door gewilde onmacht. Het is onnozel om niet onbevangen te oordelen over uitspraken en daden van staten (en zelfs die te veroordelen), die Duitsland voortdurend de maat nemen. Op basis de wereldoorlogen. Een onvolwassen land met een fatale christelijke bondskanselier. Duitsland kweekt vijanden maar ziet vrienden in die machten, die haar eenvoudig maar intens manipuleren. Zo’n land is een gevaar voor eigen bevolking en vrede in Europa.

  1. corfo

   Bes Tolen.
   Sommige reaguurders noemen uw én mijn zienswijze op de huidige politiek én de EU een z.g. “weg-met-ons-mentaliteit”. Wéér zijn schandalige leugen van, vermoedelijk, linkse zijde.
   Wie zijn er bezig om van NL een vazalstaat van de EU te maken, ik denk : onze huidige “machthebbers” in NL. Voor een groot deel is men daar al in geslaagd. Zij handelen geheel volgens de “weg-met-ons-mentaliteit”, immers zij wensen NL te laten verdwijnen ter meerdere eer en glorie van zichzelf. Maar als een échte NL’er wiens grootvader en enkele andere familieleden, zijn gesneuveld tijdens het verdedigen van hún én óns vaderland, zich tegen de huidige “politiek” keert wordt die échte NL’er verweten dat hij een “weg-met-ons-mentaliteit” bezit. Volgens mij zijn échte NL’ers juist tégen die mentaliteit, of zie ik ’t nou helemaal verkeerd ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.