Het Eurofiele establishment slaat toe. 'Raad van State: meer EU, open grenzen, geen referenda!'

Geen categorieapr 06 2017, 13:00
"Europese samenwerking is nodig, omdat lidstaten op bepaalde terreinen autonoom hun publieke taak niet meer naar behoren kunnen uitoefenen."
In haar nieuwe jaarverslag bezingt de Raad van State de zogenaamde zegeningen van de Europese Unie. Jawel, wij -- het domme klootjesvolk -- moeten niet zo zeuren! Brussel heeft héél veel goeds bereikt! We hebben dus meer (meer, meer), niet minder (minder, minder) EU nodig. En wel meteen.
Voor de goede orde voegt het hoogste adviescollege van het land daar aan toe dat het gevaarlijk is om de grenzen te sluiten (lees: om te controleren wie er binnenkomt). Het excuus? Dat zou het zogenaamd moeilijker maken om terrorisme te bestrijden.
Je zou denken dat het een grap is, maar nee, de Raad is bloedserieus.
Vice-voorzitter (en CDA'er) Piet Heijn Donner eist dat instituties als de EU "versterkt worden," aldus De Telegraaf. "Het beeld is misleidend dat die samenwerking overdracht en verlies van soevereiniteit inhoudt," liegt hij keihard. "Europese samenwerking is nodig, omdat lidstaten op bepaalde terreinen autonoom hun publieke taak niet meer naar behoren kunnen uitoefenen," voegt hij daar, als extra leugen extragratis aan toe.
En dan is de Raad nog niet klaar. Voor de goede veegt Donner namelijk ook de vloer aan met referenda:

Volksraadplegingen missen volgens hem "verantwoordelijkheid voor de gevolgen." Ze zouden daarom niet overeenkomen met "de behoefte aan eenheid en continuïteit in overheidsbesluitvorming."

Onnozeler dan dit wordt het natuurlijk niet. Als wij als kiezers ergens voor of tegen stemmen en het loopt niet goed af, dan zijn we daar allemaal dus verantwoordelijk voor. Dit betekent dat we dan bakzeil kunnen halen en koers kunnen wijzigen. Dat er niet één persoon kan worden aangewezen als "hoofdschuldige" is volstrekt irrelevant. Sterker nog, doordat het partijkartel het op dit moment voor het zeggen heeft en zijn eigen leden ten koste van alles beschermt ontbreekt die "verantwoordelijkheid voor de gevolgen" juist momenteel.
Maar goed, dat soort argumenten zijn natuurlijk gericht aan dovemansoren. Donner is een eurofiel pur sang en gelooft dus dat de oplossing voor élk probleem meer, meer, meer Europa is. En dat is dan vice-president van de Raad van State. Stuitend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten