Het begint: Merkel steunt Oekraïne zodat het snel lid kan worden van de EU

Het begint: Merkel steunt Oekraïne zodat het snel lid kan worden van de EU

Oh nee, verzekerde Rutte ons, Oekraïne zou écht geen lid worden van de Europese Unie.

Goed nieuws voor alle eurofielen van Nederland: Duitsland -- en dus Angela Merkel -- is hard bezig om Oekraïne de EU in te loodsen.

Het leest wat lastig, maar President Porosjenko heeft met Angela Merkel geborreld, aldus zijn eigen Facebook. In de bijgevoegde link ziet u een document dat hij met EPP heeft opgesteld, dat zijn de Europese Christendemocraten. Daar is Angela Merkel ook lid van, eigenlijk de baas van de EU. De twee staatshoofden hebben dit weekend lekker zitten keuvelen bij een conferentie op Malta. Wat is daar besproken?

Nou dit dus:

- to support Ukraine's European integration aspirations and the right of states to independently decide their countries’ future and foreign policy;

- to help Ukraine advance reforms to comply with the Copenhagen membership criteria in line with the Article 49 of the European Union Treaty;

Om dat doel te bereiken krijgt Oekraïne bakken met geld, want ja, dat moet wel ergens door betaald worden natuurlijk.

Nou zal de oplettende lezer zich ongetwijfeld afvragen wat Artikel 49 van het EU-verdrag precies is? Nou, dit artikel is het tegengestelde van Artikel 50, dat het Verenigd Koninkrijk gebruikt om uit de EU te stappen. Met andere woorden, Artikel 49 maakt het mogelijk voor landen om lid te worden van de EU.

Oekraïne wordt daar nu dus op voorbereid. Met dank aan Angela Merkel.

Voor Ruttefielen roepen dat de Nederlandse overheid hier niets mee te maken heeft: zoals GeenStijl perfect uitlegt is deze nieuwe overeenkomst feitelijk een aanvulling op het associatieverdrag...

Met als einddoel, zoals de EU-christendemocraten het dit weekend verwoordden, "om Oekraïne te helpen met hervormingen waardoor ze kunnen voldoen aan de Criteria van Kopenhagen", waarna ze in aanmerking komen voor lidmaatschap van de Europese Unie.

Kunt u zich deze video nog herinneren van een jaar geleden, toen Rutte ons vertelde dat het associatieverdrag echt niet, nooit niet, over een potentieel EU-lidmaatschap van Oekraïne ging?

Hij loog er dus in om. Het Nee-kamp had 100 procent gelijk toen het stelde dat het associatieverdrag de opmaat vormde voor EU-lidmaatschap van één van de meest corrupte landen van Europa.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties