Het mediakartel is op een haar na dood: 48% Nederlanders vindt media ‘politiek correct en onvolledig’

Slechts 35% van de Nederlanders vindt de berichtgeving mainstream media volledig en niet overdreven politiekcorrect. Maar liefst 48% denkt daar heel anders over. 

In WNL Opiniemakers van gisteravond ging AD-journalist Wierd Duk op pad om met verschillende politici en andersoortige opiniemakers (waaronder Bart Nijman van GeenStijl) te praten over de politieke correctheid, waarvan hij zelf vindt dat die als een lappen deken over ons land ligt, waardoor het ons onmogelijk wordt gemaakt om over bepaalde onderwerpen te debatteren. Zo sprak Duk onder meer met Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam én met Bart Nijman, adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl.

Voor de uitzending liet WNL ook enkele peilingen uitvoeren onder nieuwsconsumenten. Uit één zo’n peiling bleek dat het vertrouwen van het publiek in de mainstream media (het mediakartel) bijna helemaal verdwenen is. Kijk maar naar de antwoorden op de vraag of men vindt dat de berichtgeving in kranten en op de televisie politiekcorrect en weinig volledig zijn (met betrekking tot bepaalde onderwerpen, waaronder natuurlijk immigratie en integratie):

Screenshot WNL Opiniemakers, bron Peil.nl.
Screenshot WNL Opiniemakers, bron Peil.nl.

Dat is natuurlijk een enorm probleem voor het mediakartel, en het geeft ook meteen aan waarom nieuwe media als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard zo sterk in opkomst zijn: er zijn meer mensen met geen vertrouwen in het mediakartel dan mensen die dat wel hebben.

Hilarisch genoeg vechten die mainstream media vervolgens terug door sites als GS en DDS systematisch te verketteren. We zouden bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, haat verspreiden, nieuws verzinnen (onzin), en ga zo maar door. Waarom? Omdat wij niet politiek correct zijn. En dat mag niet. Dat ze zichzelf daardoor alleen maar belachelijk maken begrijpen ze niet eens.

Maar goed, laat ze daar maar lekker mee doorgaan. Nieuwe media als DDS varen daar immers bijzonder wel bij. Uiteindelijk zorgen dit soort kranten en omroepen er alleen maar voor dat ze buitenspel gezet worden… en uiteindelijk dus door een uitgesproken meerderheid genegeerd worden. Als je deze cijfers ziet zijn we al bijna op dat punt beland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. poldi

  WNL Opinieakers gezien en het is een verademing om te zien hoe deze moedige AD-journalist Wierd Duk deze verachtelijke en laffe politieke correctheid aan de kaak stelde.
  Jammergenoeg werd dit programma op NPO2 uitgezonden en hebben waarschijnlijk velen dit programma niet gezien.

 2. Guus Geluk

  “Dat is natuurlijk een enorm probleem voor het mediakartel, en het geeft ook meteen aan waarom nieuwe media als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard zo sterk in opkomst zijn: er zijn meer mensen met geen vertrouwen in het mediakartel dan mensen die dat wel hebben.”

  Dus men stapt van een linkse krant over naar een rechtse blog. Beide platformen zijn partijdig.

  1. buitenbeentje

   Een rechts blog heeft geen nut bij het weglaten van nieuws, in tegendeel. Nieuws dat gekleurd is kan een geoefend lezer zowel links als rechts relativeren, nieuws dat niet genoemd wordt bestaat niet.

   1. Guus Geluk

    @buitenbeentje, rechtse blogs laten ook bepaalde zaken weg. Enige tijd geleden – welke blog het was weet ik niet meer – zag ik dat een auteur een uitlating van Macron, helemaal uit haar verband rukte.

    Volgens mij ligt het niet aan het wantrouwen wat de deelnemers zouden hebben in de gevestigde media, maar het betreft hun politieke mening.

 3. Ni28

  17% is al zo geïndoctrineerd dat zij niet eens meer kunnen oordelen over wat zij horen. Dat is veel. Op deze vraag zou je moeten kunnen antwoorden met ja of nee. Dat je niet voor wilt uitkomen is een teken van indoctrinatie met gevolg om bang te zijn om ergens voor uit te komen. Ik zeg liever niets.

  1. Peter Selie

   Mee eens.

  2. DennisEijs

   Of 17% interreseert het allemaal geen bal. Kijken niet eens naar nieuwsbronnen en leven in hun cocon. Ik ken er enkelen van.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Politieke correctheid

  Liegen, manipuleren, hersenspoelen, doofpotten, misleiden, newspeak, beroepsverboden en elk individu met een mening die een ietsiepietsie afwijkt van de onverzoenlijke Policor Doctrine publiekelijk afmaken, ridiculiseren en demoniseren.

  Ik persoonlijk vind de term politieke correctheid nogal mild.

  De Orwelliaanse media is ‘hell-bent’ om de Vrije Verlichte samenleving, geënt op het Joods-Christelijk erfgoed te vernietigen en te vervangen door een supranationaal dictatoriaal regime. Hiervoor is een totale omvolking (sic) nodig die nu dan ook in volle gang is gezet
  Op scholen en universiteiten hebben Identity politics kennis vergaring vervangen.

  Of zoals Labour in de UK zei: “we gonna rub their noses in diversity’

 5. Peter Selie

  “Melkertbaan misschien?”

  “Dat hoort u mij niet zeggen. Maar als er één ding is waar de BVD zich bij uitstek mee onledig houdt, dan is het met het infiltreren van actiegroepen als de kraakbeweging, Rode Hulp, Ziedend Bintje, RARA, en ander links gevogelte. Zoals de Vereniging Milieu-Offensief.

  In elk van die splintergroeperingen zit wel een stroman of een informant van de BVD, die tips en inlichtingen verzamelt. Bij elke landelijke krant schijnt er trouwens ook eentje rond te lopen. Er wordt op de burelen vaak over gespeculeerd wie de mol is. Het is een geliefd tijdverdrijf.” >>> http://www.sdnl.nl/pamela-5.htm

 6. DennisEijs

  Bijna alle media zijn vooringenomen. Het probleem was dat 1 zijde belicht werd. Nu zijn er dus vele vooringenomen bronnen. Hieruit kan je dus zelf extraheren wat er werkelijk speelt. Vertrouw dus geen enkele media maar gebruik alle informatie om zelf een beeld te vormen. En dat is inderdaad een aanwinst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.