Mark Rutte's VVD verraadt haar achterban: regeerakkoord over kilometerheffing!

Geen categorieapr 26 2017, 10:00
GroenLinks en D66 krijgen hun zin: er komt een kilometerheffing.
Er wordt achter de schermen nog steeds volop onderhandeld tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks, maar stiekem hebben ze op een aantal punten al een akkoord gesloten. Het meest schokkende? De VVD gaat akkoord met de kilometerheffing. Jawel, dat leest u goed: de partij die tijdens de campagne zei dat de kilometerheffing "niet werkt" en "niet eerlijk is" steunt het nu tóch.
Want ja, de verkiezingen zitten erop he. En dus kan de VVD haar rechtse masker afleggen en haar werkelijke linkse gezicht laten zien:

Er komt een variabele wegenbelasting op basis van kilometers en uitstoot, milieudoelen worden in de wet vastgelegd en er wordt een netwerk van aaneengesloten natuur aangelegd.

Dit is werkelijk een verraad van jewelste, te vergelijken met de "inkomensafhankelijke bijdrage" waar de VVD in 2012 mee akkoord wilde gaan. Toen volgde er een enorme opstand van VVD-leden en kiezers, waardoor Mark Rutte en co. op het laatste moment bakzeil moesten halen. Er zit daarom maar één ding op: deze leden en kiezers moeten nu wéér rebelleren. Doen ze dat niet, dan kunnen ze zich voortaan blauw betalen aan het gebruik van hun auto.
Totaal onacceptabel, maar de 'groene paragraaf' van het op handen zijnde regeerakkoord bevat nog meer vreselijke plannen. Zo mogen er na 2025, dat is dus al over acht jaar!, geen voertuigen meer worden gekocht die op "fossiele brandstoffen rijden." Dat dit knettergek is en iedereen bakken met geld gaat kosten moge duidelijk zijn, maar daar heeft het op handen zijnde GroenLinks-kabinet lak aan.
En dan zijn we er nóg niet. Naast de kilometerheffing en het verbod op normale auto's moet in 2050 alle energie ook nog eens "duurzaam opgewekt" zijn.
Het totale prijskaartje van deze idioterie? 200 miljard euro. En raad eens welke inkomensgroepen daar het meest door geraakt worden? Ja hoor, inderdaad: lage inkomens. Zij zullen in 2050 maar liefst 17 procent van hun inkomen uitgeven aan energiekosten. Ja, dat is dus bijna eenvijfde.
Dit alles 'met dank' aan Rubberen Rutte, Marxistische Jesse, Hypocriete Buma, en Groene Pechtold. Wat is de democratie toch een feest he?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten