Het mediakartel is op een haar na dood: 48% Nederlanders vindt media 'politiek correct en onvolledig'

Geen categorieapr 26 2017, 9:00
Slechts 35% van de Nederlanders vindt de berichtgeving mainstream media volledig en niet overdreven politiekcorrect. Maar liefst 48% denkt daar heel anders over.
In WNL Opiniemakers van gisteravond ging AD-journalist Wierd Duk op pad om met verschillende politici en andersoortige opiniemakers (waaronder Bart Nijman van GeenStijl) te praten over de politieke correctheid, waarvan hij zelf vindt dat die als een lappen deken over ons land ligt, waardoor het ons onmogelijk wordt gemaakt om over bepaalde onderwerpen te debatteren. Zo sprak Duk onder meer met Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam én met Bart Nijman, adjunct-hoofdredacteur van GeenStijl.
Voor de uitzending liet WNL ook enkele peilingen uitvoeren onder nieuwsconsumenten. Uit één zo'n peiling bleek dat het vertrouwen van het publiek in de mainstream media (het mediakartel) bijna helemaal verdwenen is. Kijk maar naar de antwoorden op de vraag of men vindt dat de berichtgeving in kranten en op de televisie politiekcorrect en weinig volledig zijn (met betrekking tot bepaalde onderwerpen, waaronder natuurlijk immigratie en integratie):
[caption id="attachment_165210" align="aligncenter" width="659"]Screenshot WNL Opiniemakers, bron Peil.nl. Screenshot WNL Opiniemakers, bron Peil.nl.[/caption]
Dat is natuurlijk een enorm probleem voor het mediakartel, en het geeft ook meteen aan waarom nieuwe media als GeenStijl en De Dagelijkse Standaard zo sterk in opkomst zijn: er zijn meer mensen met geen vertrouwen in het mediakartel dan mensen die dat wel hebben.
Hilarisch genoeg vechten die mainstream media vervolgens terug door sites als GS en DDS systematisch te verketteren. We zouden bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, haat verspreiden, nieuws verzinnen (onzin), en ga zo maar door. Waarom? Omdat wij niet politiek correct zijn. En dat mag niet. Dat ze zichzelf daardoor alleen maar belachelijk maken begrijpen ze niet eens.
Maar goed, laat ze daar maar lekker mee doorgaan. Nieuwe media als DDS varen daar immers bijzonder wel bij. Uiteindelijk zorgen dit soort kranten en omroepen er alleen maar voor dat ze buitenspel gezet worden... en uiteindelijk dus door een uitgesproken meerderheid genegeerd worden. Als je deze cijfers ziet zijn we al bijna op dat punt beland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten