Max haalt er het maximale uit in Rusland: een gemakkelijke vijfde plek. Verrassende Bottas WINT

Aangezien hij op P7 begon is dat een prima resultaat.

Max Verstappen moest vandaag met een bolide rijden die van tape aan elkaar hing, maar blijkbaar maakt hem dat allemaal niets uit. Hij presteerde namelijk buitengewoon goed. Nee, hij kon geen vuist maken tegen Ferrari en Mercedes, maar dat had ook niemand gedacht. Zijn Red Bull-auto, met Renault-motor, is nu eenmaal veel langzamer dan de bolides van die twee topteams.

Zijn opdracht was vandaag daarom om best of the rest te worden… en dat is precies wat hij deed. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo viel al vroeg uit. Daardoor steeg hij dus al een plekje. Aangezien hij zelf afrekende met Felipe Massa van Williams kon hij eigenlijk de hele race lang op P5 rijden.

Die plek gaf hij niet meer weg.

Het enige trieste? Hij kwam bijna niet in beeld, omdat hij echt de hele tijd in zijn eentje reed. Het verschil met de mannen achter hem was groot — hij reed onbedreigd rond — maar dat gold helaas ook voor het gat met de mannen voor hem.

Toch was het wel een bijzonder spannende race, en dat danken we vooral aan Valtteri Bottas van Mercedes en Sebastian Vettel van Ferrari. Die twee mannen streden vanaf het begin met elkaar. Hoewel Vettel vanaf pole position begon reed Bottas veruit het meeste aantal rondes vooraan. Het verschil met Vettel werd op een gegeven moment een seconde of vijf, maar werd toen opeens weer kleiner. Een ronde of 12/15 voor het einde van de race was het verschil nog maar een seconde of anderhalf… en Vettel was duidelijk niet van zins om Bottas te laten gaan.

Over de boardradio kreeg Vettel te horen dat hij iets sneller was. Het verschil liep steeds verder terug. Daar voegde Team Ferrari aan toe dat ze ervan uitgingen dat Bottas wel een fout zou maken; hij is immers onervaren en had voor de race van vandaag nog geen enkele race gewonnen. Vettel, daarentegen, is één van de meest ervaren en succesvolle coureurs die er rondrijden in het peloton.

Het verschil was nog maar 0,6 seconden… en toen zette Bottas Massa in de allerlaatste ronde van de race op één ronde achterstand. In plaats van aan de kant te gaan zodat Vettel er ook meteen langs kon bleef Massa voor de Ferrari hangen. Toen Vettel Massa dan eindelijk voorbij kon rijden was het gat alweer 1,4 seconden. De race was daardoor echt verloren voor Ferrari. Geen wonder dus dat Vettel heel hard “WHAT WAS THAT!?” over de radio riep.

Maar ja, toen was het al over en voorbij. Bottas reed als winnaar over de finishlijn. Vettel tweede. Raikkonen derde. En Lewis Hamilton een buitengewoon teleurstellende vierde plaats.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.