Max Verstappen bewijst zijn talent weer: wordt ondanks technisch drama vijfde bij vrije training

Het liep vrijdag niet bepaald op rolletjes voor Max Verstappen in Rusland, maar ondanks dat wist de Nederlandse stercoureur nog steeds een prima tijd neer te zetten.

Toen Max Verstappen zijn carrière als Formule 1-coureur begon, was het nog maar de vraag of hij ooit het niveau van zijn vader Jos zou weten te evenaren. Die vraag stelt jaren later niemand nog: Max heeft inmiddels niet alleen bewezen de successen van zijn vader ruim te kunnen overtreffen, maar zelfs dat hij tot de absolute top van de Formule 1 behoort. Hij is zonder twijfel de beste racer die Nederland ooit heeft voortgebracht, en dat mag iedereen tegenwoordig weten ook.

Wat dat betreft stelde Max ook vrijdag niet teleur. Met de Grand Prix van Rusland in aantocht deze zondag, was het vandaag aan de coureurs om bekend te raken met de baan van Sotsji tijdens de trainingen. Het lot was Max echter niet geheel gunstig gestemd: tijdens de tweede vrije training viel zijn Red Bull-wagen uit, waarna hij gedwongen werd om zijn deelname aan de proefritten te staken. Waarschijnlijk zat het probleem bij de brandstofdruk: die viel weg, waardoor de brandstof niet meer kwam waar deze terecht moest komen – en zonder brandstof is het helaas zelfs voor de beste chauffeurs snel afgelopen. Een stevige tegenvaller dus.

Toch stelde de racester niet teleur in de periode waarin zijn wagen nog wel deed wat deze moest doen. Ondanks dat hij niet evenveel rondes heeft kunnen afleggen als zijn tegenstanders, zette hij toch de vijfde snelste tijd neer. Een hele prestatie voor iemand die het met minder rondes – en dus ook minder kansen – moet doen dan de rest!

Toch zal Verstappen zelfs allesbehalve blij zijn, aangezien dit zeker niet de eerste keer is dat zijn wagen dienst weigert. In Bahrein hield het ding ermee op tijdens de Grand Prix zelf, en in China tijdens de kwalificatierondes. Ook die laatste race liet wel weer zien wat een enorm talent we hier hebben: ondanks dat hij door het technisch mankement vrijwel als laatste startte, wist hij toch nog de derde plaats te bemachtigen, wat een ongekende prestatie is. Maar toch: je kunt nog zoveel talent hebben, maar als je machine er halverwege mee ophoudt dan kom je alsnog niet ver. Max’ team heeft dan ook zeker wat uit te leggen na de zoveelste blunder, en een hoop werk te doen voordat Max zondag hopelijk weer een toprace kan neerzetten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.