Razendsnel groeiend FVD richt zich op Provinciale Staten: 'Er worden nog GEEN lokale afdelingen opgezet!'

Geen categorieapr 25 2017, 11:00
Er is goed nieuws... en toch ook slecht nieuws voor mensen die zich willen inzetten voor Forum voor Democratie.
Uit de peilingen blijkt steevast dat Forum voor Democratie blijft groeien. Niet zo gek, natuurlijk. Veel rechtse, niet-politiekcorrecte kiezers hebben het al tijden gehad met het partijkartel, maar tot voor kort hadden ze eigenlijk geen alternatief -- tenminste, niet zolang ze zich niet konden vinden in de standpunten van de PVV.
Dankzij FVD is dat anders. Eindelijk zit er een moderne, eerlijke partij in de Tweede Kamer. En dan zijn de twee voorgangers van die partij ook nog charismatisch en bijzonder welbespraakt. Beter dan dat wordt het natuurlijk niet.
Geen wonder dus dat heel veel mensen al bezig zijn met het opzetten van 'lokale afdelingen' van Forum. Dat is natuurlijk ook een goed teken: het betekent dat ze echt gepassioneerd zijn en er bijzonder veel zin in hebben.
Voor deze mensen heeft Thierry Baudet helaas wel een boodschap: kappen daarmee. Hij wil zich eerst en vooral richten op de Provinciale Staten en wil zijn partij rustig en gestaag uitbouwen. Als geen ander begrijpt hij dat er heel veel mis kan gaan als je de uitbouw van een nieuwe partij te snel wilt aanpakken. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet is zijn devies. En ja, daarin heeft hij nog gelijk ook.
In een brief aan zijn leden schrijft Baudet dan ook:

"Voordat dat proces is voltooid worden er nog geen lokale FvD-afdelingen opgezet. Er worden ook nog geen gemeentelijke of provinciale lijsten samengesteld. Leden die daar wel al mee bezig zijn wordt nadrukkelijk verzocht daarmee te stoppen. Dat is een recept voor chaos en dat willen we ten koste van alles voorkomen, zoals gezegd de nadruk komt te liggen op een goede campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019."

"In een aantal gemeenten zullen we als FvD meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, maar ook zoeken we naar allianties met goede lokale partijen die het gedachtengoed van Forum voor Democratie onderschrijven," schrijft Baudet ook. Met andere woorden: ja, er komen uiteindelijk FVD-afdelingen, maar de partijleiding bepaalt waar en wanneer... en focust zich nu vooral op de Provinciale Statenverkiezingen. Dat laatste is niet zo raar aangezien de Provinciale Staten de Eerste Kamer kiezen. Gemeenteraden zijn leuk en aardig, maar landelijk gezien hebben ze natuurlijk niets in te brengen.
Baudet noemt de uitbouw-strategie van zijn partij "gecontroleerde groei waarbij de partij-organisatie rustig wordt uitgebouwd."
Het mooie van FVD is dat er een bottom-up beweging was die de partij de Tweede Kamer in hielp. Dat was één van de grote krachten van Baudet en Hiddema. Maar nu dat ze daar zitten moeten ze ervoor zorgen dat de verdere uitbouw van de partij op een weloverwogen manier gebeurt. Als iedereen zijn gang gaat en doet waar hij zin in heeft wordt het chaos. Dat is voor iedere partij dodelijk, maar al helemaal voor een jonge club die net om de hoek komt kijken.
Luister dus naar Baudet: laat de partijleiding de koers uitstippelen. Op het moment dat zij aangeven dat je hulp nodig is moet je aan het werk gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten