Razendsnel groeiend FVD richt zich op Provinciale Staten: ‘Er worden nog GEEN lokale afdelingen opgezet!’

Er is goed nieuws… en toch ook slecht nieuws voor mensen die zich willen inzetten voor Forum voor Democratie.

Uit de peilingen blijkt steevast dat Forum voor Democratie blijft groeien. Niet zo gek, natuurlijk. Veel rechtse, niet-politiekcorrecte kiezers hebben het al tijden gehad met het partijkartel, maar tot voor kort hadden ze eigenlijk geen alternatief — tenminste, niet zolang ze zich niet konden vinden in de standpunten van de PVV.

Dankzij FVD is dat anders. Eindelijk zit er een moderne, eerlijke partij in de Tweede Kamer. En dan zijn de twee voorgangers van die partij  ook nog charismatisch en bijzonder welbespraakt. Beter dan dat wordt het natuurlijk niet.

Geen wonder dus dat heel veel mensen al bezig zijn met het opzetten van ‘lokale afdelingen’ van Forum. Dat is natuurlijk ook een goed teken: het betekent dat ze echt gepassioneerd zijn en er bijzonder veel zin in hebben.

Voor deze mensen heeft Thierry Baudet helaas wel een boodschap: kappen daarmee. Hij wil zich eerst en vooral richten op de Provinciale Staten en wil zijn partij rustig en gestaag uitbouwen. Als geen ander begrijpt hij dat er heel veel mis kan gaan als je de uitbouw van een nieuwe partij te snel wilt aanpakken. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet is zijn devies. En ja, daarin heeft hij nog gelijk ook.

In een brief aan zijn leden schrijft Baudet dan ook:

“Voordat dat proces is voltooid worden er nog geen lokale FvD-afdelingen opgezet. Er worden ook nog geen gemeentelijke of provinciale lijsten samengesteld. Leden die daar wel al mee bezig zijn wordt nadrukkelijk verzocht daarmee te stoppen. Dat is een recept voor chaos en dat willen we ten koste van alles voorkomen, zoals gezegd de nadruk komt te liggen op een goede campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019.”

“In een aantal gemeenten zullen we als FvD meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018, maar ook zoeken we naar allianties met goede lokale partijen die het gedachtengoed van Forum voor Democratie onderschrijven,” schrijft Baudet ook. Met andere woorden: ja, er komen uiteindelijk FVD-afdelingen, maar de partijleiding bepaalt waar en wanneer… en focust zich nu vooral op de Provinciale Statenverkiezingen. Dat laatste is niet zo raar aangezien de Provinciale Staten de Eerste Kamer kiezen. Gemeenteraden zijn leuk en aardig, maar landelijk gezien hebben ze natuurlijk niets in te brengen.

Baudet noemt de uitbouw-strategie van zijn partij “gecontroleerde groei waarbij de partij-organisatie rustig wordt uitgebouwd.”

Het mooie van FVD is dat er een bottom-up beweging was die de partij de Tweede Kamer in hielp. Dat was één van de grote krachten van Baudet en Hiddema. Maar nu dat ze daar zitten moeten ze ervoor zorgen dat de verdere uitbouw van de partij op een weloverwogen manier gebeurt. Als iedereen zijn gang gaat en doet waar hij zin in heeft wordt het chaos. Dat is voor iedere partij dodelijk, maar al helemaal voor een jonge club die net om de hoek komt kijken.

Luister dus naar Baudet: laat de partijleiding de koers uitstippelen. Op het moment dat zij aangeven dat je hulp nodig is moet je aan het werk gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  Duidelijk geleerd van de teloorgang van de LPF.

 2. RobertMarsman

  Als je je niet zou kunnen vinden in de standpunten van de PVV dan kan je je toch ook niet vinden in de standpunten van het Forum? Want daar zit eigenlijk weinig verschil in hoor.

  1. Onderzoekt alles

   Lees het verkiezingsprogramma maar eens. Er zitten wel degelijk relevante verschillen in.
   Ik ga het niet voor uw oplepelen hier, maar op hun website kun je dit vinden en ook nog eens per thema.

   1. RobertMarsman

    Zoveel verschillen zitten helemaal niet in beide partijen. Waar beide partijen zich echt onderscheiden is het islam standpunt. Daar heeft Wilders een uitgesproken mening over die ik bij het Forum nagenoeg mis Men erkend wel het probleem dat door de komst van veel islamitische immigranten onze democratie en de daarbij horende kernwaarden onder druk zijn komen te staan, maar de oplossingen die ze daar voor aandragen spreken mij al niet aan. Nog maar de vraag of ze werken.

    Het grootste probleem is nu eenmaal de islam. Dat is nu eenmaal niet te combineren met de democratie omdat het haaks daar op staat. Zo vraag ik me af of dat op te lossen valt door onze waarden wettelijk te gaan beschermen. Het enige wat je er oor krijgt zijn meer regeltjes. We moeten gewoon minder islam hebben want dan hebben we die regels niet nodig. Hoe minder islam je zult des te meer democratie krijg je er voor terug.

    1. Nederlandsemarokkaantje

     Hoezo staat islam haaks op democratie?

    2. Onderzoekt alles

     ROBERTMARSMAN
     U heeft het programma kennelijk niet gelezen van de FVD of nauwelijks vergeleken. Op de zorg, onderwijs, belastingen en MKB enz.. Zijn er zeker wel verschillen.

     Daarnaast wil FVD geen kopvoddentaks en geen dergelijke extreme maatregelen nemen. FVD wil niet alle moskeeën sluiten en de Koran niet verbieden. De FVD wil alleen moskeeën sluiten die zich niet aan de wet houden en specifiek niet aan de wet “Nederlandse waarden” houdt.

     Ik heb jaren PVV of SGP gestemd, maar als de FVD zo goed blijft doorgroeien dan is mijn stem de volgende keer voor hen.

     1. RobertMarsman

      Ik heb het programma juist wel gelezen en daarom zullen ze mijn stem ook niet krijgen. Ik ben niet voor halfbakken oplossingen die niets toevoegen en niet werken Ik wil namelijk helemaal geen moskee meer zien in dit land. Ik wil helemaal geen islamitische scholen meer in Nederland. Ik wil geen koran in Nederland. Ik wil het liefst helemaal geen moslims meer in Nederland. Ik wil dan ook helemaal geen islam meer in Nederland. Want islam begint me inmiddels de strot uit te komen.

     2. rosmalen53

      Als je minder islam wilt zul je het rigoreus aan moeten pakken,bovendien is het geen geloof maar een gevaarlijke ideologie.
      Als jet allemaal zo leest en ziet om je heen dan deugt denk ik meer als de helft van de moskeen niet,salafisten ed
      Kan toch niet zo zijn dat wij dit gaan faciliteren
      FvD lift mee op succes van de PVV.
      En met alle ellende die Wilders hier dagelijks van ondervind vind ik het een verplichting om als autochtone Nederlander deze partij te steunen en niet 1of andere goedkope light versie

 3. Two Ravens Black Kettle

  Verstandig.

  Ik hoop dat Thierry de VVD gaat leegtrekken
  Op dit moment haalt ie ook veel kiezers bij de PVV weg die -zoals de heer Marsman terecht schrijft- in wezen hetzelfde programma hebben.
  Maar mochten de twee musketiers let’s say 5 zetels van de PVV kapen maar een 10 van de Bierpompliberalen en wellicht nog een 5 zetels van realistische centristen (rechterflank CDA die nu vertegenwoordigd worden door Pieter Opzicht, wie weet zit er nog wel ergens een D’66 onder de steen die de oude kroonjuwelen nog wel onderschrijft en de democratie een warm hart toedraagt en natuurlijk de komende generatie jongeren die nog niet gehersenspoeld zijn, in policor robotten getransformeerd en nog wel in staat zijn autonoom te denken, dan zou ik daar zondermeer vrede mee hebben. Het gaat om het doel, niet om het vehikel.

  En wie weet, wie weet, misschien is er zelfs nog wel ergens een handjevol linksmensen te vinden die niet gretig met kop en kont bukken voor de EUSSR en Kaiserin Frau Merkel.

  Helaas is Wilders toxic voor een bepaalde groep mensen. Het gaat om maximalisatie van het aantal zetels dus als ome Geert en de Twee Musketiers gezamenlijk meer zetels halen dan Geert het in zijn uppie kan dan zou het een goede zaak zijn.
  Ome Geert als stormram en Ome Theo als stofzuiger die links en rechts de verwarde brokken opzuigt.
  Met name bij het katholieke deel van het CDA die itt. de Protestantse CDA-CU-Deugmensen zich wel zorgen maken over het islamisme, terrorisme en hun kinderen zit naar mijn smaak nog wel wat te halen.

  1. Onderzoekt alles

   Two Ravens Black Kettle
   Ik denk ook dat het goed mogelijk is dat de FVD stemmen zal wegtrekken bij de VVD en het CDA naarmate ze meer en meer bekend worden met de standpunten van de FVD.

   Het komende kabinet als het er komt met groenlinks zal de VVD en CDA kiezer ook flink motiveren om naar een andere partij uit te kijken. De FVD zal dan wel 1 van de opties zijn.

   FVD is niet een PVV light maar het is meer dan dat. Een echte fatsoenlijk rechtse partij maar geen VVD die het liefst alle uitkeringen schrapt en multinationals nog meer voordeeltjes geeft.

  2. nick

   Eens Raaf, helemaal mee een! Ook mijn idee!

   Het gaat om het doel!!!

   En Wilders heeft al zoveel bereikt,( alle partijen leuren nu met feitelijk PVV standpunten) niet genoeg zeker niet genoeg helaas, maar ook FVD komt door Wilders. Hiddema is een groot fan van de PVV vergeet dat niet.
   En natuurlijk moeten ze wat verschillen omdat je anders geen andere doelgroep aanspreekt maar ze willen hetzelfde en Baudet is voorzichtig betreffende de Islam, hij wil niet een levenslange beveilig oplopen. Die laat hij dus voornamelijk aan Wilders over.

   We vergeten nooit dat Wilders de enige echte HELD en visionair is in dit verhaal.

 4. Ome Ga

  En beste Thierry, kijk enorm uit voor de fakenews neppers van de oude media!

  De grote fout van deze eeuw is de valse msm linkse media, die aanstuurt op globalisme en duldt geen enkele tegenspraak! Het zijn de ‘liberale’, linkse fascisten en ze hebben ver-schrik-ke-lijk veel macht en biljoenen smeergeld (Soros, Clinton Dynasty, Hussein O, Bilderbergers, CNN, enz).

  Moet zien, deze video van Hannity van Fox news is. het. volkomen. zat!!!!!
  ALLES, ALLES wordt bij elkaar gelogen, ook over Trump. Ze (o.a. globalisten van Soros) zetten speciale eenheden in om elk woord, elke beweging van rechts te dubbelchecken en aan te klagen.

  Smerig, duivels links en dus rot!
  _________________________________________
  We moeten echt aktie ondernemen!
  Het is nu echt een doods strijd, infowars! Wereldwijd.
  _________________________________________

  https://youtu.be/nf1O5cY_qow

  1. nick

   Zo waar!!!
   Laat de media ergens beginnen met de waarheid!
   De waarheid over links en hun werkelijke doel! Onderzoek Soros (en verwanten!) Maak bekend wat deze griezel van plan is en wat hij doet om dat te bereiken.

   Maak bekend dat Macron een Soros marionet is! Maak bekend wat voor smerige acties zijn club organiseert om de wereld te ondermijnen en de mensheid kapot te maken.

   Laat de waarheid eindelijk eens doordringen tot de botte koppen van de linkse sufferds!

 5. Ome Ga

  NLMarokkaantje, als je een deel van het probleem bent, en je wilt daar graag uitkomen, hier is een richtlijn.

  Gospel tbv Muslims: (crimes Germany)
  (Mission Network)

  ====
  Step One: Get Connected

  You can accomplish this with anyone by using two connecting questions: “Who are you?” and “How are you?”
  Take time to get acquainted with them, their family. Be friendly and open.
  Transition #1: “Are you Hindu, Muslim, Buddhist, or Christian?”

  =================
  Step Two: Get to God

  Step Two is accomplished with a question and an observation. The step two question is: “Most religions are alike, aren’t they?” Then make the observation: “We are all trying to please God, so we can go to heaven some day, and we are all trying to pay off our sin debt. We all sin, don’t we? Even good people sin. Sinning is easy, but paying off our sin debt to God is much more difficult, isn’t it?”

  Transition #2: “In your religion, what are you doing to get your sins forgiven?”

  =================
  Step Three: Get to Lostness

  After asking the person what are some of the things they are doing in their religion to please God and get their sins forgiven, let them tell you two or three things they are doing. Listen attentively and don’t be afraid to ask questions along the way.

  =================
  Wrap up the section by asking them three questions:

  “Are your sins paid off yet?”
  “When do you think your sins will be paid off?”
  “On Judgment Day, do you know that your sin debt will be paid?”
  Transition #3: “What I believe is different; I know that my sins are forgiven. It is not because I am a good person, although I do try. I know my sins are forgiven, because God himself has made a way for our sins to be forgiven.”

  =================

  Step Four: Get to the Gospel

  Tell The First and Last Sacrifice Story. Finish by saying, “And that is why I know my sins are forgiven.”

  Transition #4: “According to the Bible, if we surrender our life to Jesus as Lord and believe that He has paid for our sins through His sacrifice and that God has raised Him from the dead, our sins will be forgiven.”

  =================
  Step Five: Get to a Decision

  To bring your conversation to a decision, ask two questions:

  “This makes sense, doesn’t it? Although we cannot pay off our own sin debt, God has made a way for our sins to be forgiven through Jesus’ sacrificial death and resurrection.”
  “Do you believe what I have told you: that Jesus died for our sins and was raised again?”

  One Response to Any-3: Anyone, Anywhere, Anytime—Win Muslims to Christ Now!

 6. Wim Vreeswijk

  Dit betekent dat Baudet exact dezelfde uitbouwstrategie toepast als al jaren gebeurt bij de PVV.

 7. Hank

  Deze laatste verkiezingen zijn zo dramatisch slecht dat alleen nieuwe verkiezingen
  nog deze ramp kan voorkomen.
  Ik stem al jaren PVV maar als Baudet het beter doet is samenwerking met de PVV
  zeer welkom. Ik gun Baudet alle succes en hoop dat het linkse monster snel verdwijnt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.